Android OSObčasný problém s wifi a aplikacemi, které ji využívají

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
schnaubi
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony ericsson xperia x8

Občasný problém s wifi a aplikacemi, které ji využívají

Příspěvek od schnaubi » stř 01. úno 2012 19:24:48

Dobrý den. Mám Sony ericsson xperia x8. Problém je takový, že aplikace včetně android marketu a youtube nejdou, když jsem připojený k wifi. Prohlížeč funguje v pořádku a stránky nabíhají v pohodě. Nebo když jsem připojený na placenné síti tak funguje market, youtube a další aplikace, které vyžadují internet v pohodě. Příklad ráno ještě něž jdu do školy si zapnu wifi v mobilu, že se podívám na android market. Market napíše: Upozornění: Došlo k chybě sítě. Zkuste to znovu nebo akci zrušte a vraťte se k předchozí obrazovce. Řeknu si dobře zkusím to později. Ve škole se připojím na školní wifinu a ejhle youtube, market a další aplikace vyžadující připojení k internetu fungují v pořádku. Přijedu ze školy domu a doma se taky připojím v pohodě a všechny aplikace jedou jak mají můžu stahovat z marketu atd. Aniž bych s telefonem něco dělal tak se po pár hodinách chci opět podívat na android market nebo na youtube a zase to nejde. Opět to píše Upozornění: Došlo k chybě sítě. Zkuste to znovu nebo akci zrušte a vraťte se k předchozí obrazovce. Mobil mám cca 14 dní a tohle dělá od začátku. Pár hodin to jde pár hodin ne. Jinak prohlížení stránek funguje. Když se připojim na placenou síť tak fungují všechny aplikace. Zkoušel jsem už několik variant. Reset telefonu, Vrácení do továrního nastavení, vymazat cache a další způsoby co jsem našel na internetu. Ostatní lidi mají podobné problémy, ale ještě jsem nenašel identický. Psal jsem na technickou podporu. Odpověď zněla vymazat cache. Boužel bez úspěchu. Byl bych moc rád kdyby jste mi někdo poradil nebo někdo kdo měl stejný problém odpověděl jak to řešil. Moc mi to pomůže. Ještě taková specialitka. Když se mi nejde připojit na android market a další aplikace nemůžu na google.com v prohlížeči, Přitom google.cz funguje. Doufám, že to půjde vyřešit

Děkuji všem co pomohou. Jestli jsem něco zapoměl tak jsem dopíšu. Pokud vás něco ohledně tohoto problému zajímá zeptej te se mě.

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Re: Občasný problém s wifi a aplikacemi, které ji využívají

Příspěvek od cyphill » stř 01. úno 2012 19:42:17

V korporátních či veřejných Wi-Fi jsou často omezovány některé komunikační porty a typy přenosů, což způsobuje nefunkčnost těchto služeb. Je to běžné, já se v práci k těmto službám plně připojím jen na jedné ze tří dostupných Wi-Fi sítí, přičemž na druhé z nich mi to jede jak kdy. Ovšem doma by jsi měl mít vše v pořádku, občas může trvat, než se telefon ke službám Google přihlásí (ikonka signálu zezelená), ale pokud máš standardní připojení a dříve Ti to fungovalo, zkusil bych telefonu přiřadit statickou IP adresu v routeru, telefon i router restartovat a smazat/znovu zadat přístupový bod v telefonu.
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

Autor tohoto vlákna
schnaubi
Nové Androidě

Příspěvek od schnaubi » stř 01. úno 2012 20:03:47

Funguje mi to střídavě většinou jen pár hodin nebo minut děnně. Třeba dnes odpoledne mi to fungovalo a teď zase ne neni vyloučeno, že to zítra zase pojede. Ovšem Zase jen nějakou dobu chci to vyřešit na stálo :cry:

Dodal bych, že mám android 2.1 update. Takhle jsem ho už koupil

Autor tohoto vlákna
schnaubi
Nové Androidě

Příspěvek od schnaubi » čtv 02. úno 2012 19:37:49

Dneska ráno doma nejde. Přijdu do školy jde to. Přijdu ze školy nejde to. Večer to jde doma :?:

Nechápu, princip proč. Mám ovšem podezření na router

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Příspěvek od cyphill » čtv 02. úno 2012 19:46:01

Přiřadil jsi telefonu v routeru vlastní IP adresu?
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

narsman
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire

Příspěvek od narsman » ned 01. črc 2012 17:29:47

Mám podobný problém, mám htc wildfire a android 2.2.1, přes mobilní date vše funguje, ale přes domaci wifi, (poskytovatel O2), rooter: Contrend VR-3026e Multy-DSL, surfofání v prohlížeči jde, ale přihlášení na fb, videa na youtube, a stahování aplikací z marketu, nefungují, možná ješte další služby nebo aplikace.
Nevím si stím už rady dřív vše fungovalo. Nepomohlo tovární nastavení telefonu, ani vymazání cache. Změnil jsem DNS servery a pořád bez uspěchu.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » ned 01. črc 2012 19:27:29

Jakou DNS jsi zkusil použít?
Je problém určitě v routeru? Nezkoušel jsi jiný androidový telefon?

Předně zkusit jiný acess point. O2 dodává ty největší zmetky. Zkusil bych ho na chvíli vyškubnout ze zdi, případně nějaký woo-doo kolem něj, třeba se umoudří...

Odpovědět

Zpět na „Android OS“