Android OSPřevod kontaktů z telefonu --> do Google Contacts

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
suchar
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Převod kontaktů z telefonu --> do Google Contacts

Příspěvek od suchar » ned 11. říj 2009 13:27:55

Nezná prosím někdo fungující způsob jak převést "Phone" kontakty z telefonu do Google Contacts?
Googloval jsem našel jsem několik způsobů, přes Outlook apod., ale vždy se převod neuskutečnil zcela správně. Některé položky u kontaktu se na Google účtu uložily do poznámky a to je na nic.

Řešil někdo podobný problém?
Díky
Sony Xperia SP // [ROM] CM11 //
:::
U2 // DVD Bootlegs // Trade - http://u2fan.ic.cz

Furret
Androiďák!

Re: Převod kontaktů z telefonu --> do Google Contacts

Příspěvek od Furret » ned 11. říj 2009 13:33:38

Budu si kupovat hero, takže jsem to taky řešil... a zatím nejlepší, co mě napadlo bude bohužel manuální přepis...
HTC Desire HD - 2.2 stock ROM

Autor tohoto vlákna
suchar
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od suchar » ned 11. říj 2009 13:59:02

tak jsem našel řešení s využitím aplikace ExportContacts, která exportuje "Phone" kontakty na SD kartu do formatu CSV. Tento soubor pak lze importovat přímo v Google Contats.

Tedy problém vyřešen

ExportContacts

Kód: Vybrat vše

http://www.cyrket.com/package/androidapp.expcontacts
Obrázek
Sony Xperia SP // [ROM] CM11 //
:::
U2 // DVD Bootlegs // Trade - http://u2fan.ic.cz

Lens
Nové Androidě

Příspěvek od Lens » pon 12. říj 2009 11:16:15

prima, kde si ji sehnal? na Marketu ani stopy.

mam podobnej prob.. mam v nokii spoustu kontaktu, cast sem jich nakopiroval na SIMku. Tu mam ted v HERO, a tam se mixujou kontakty z google a ze sim...

1, neprisel sem na to jak je sparovat
2, neprisel sem na to, jak je ze SIM prekopirovat, abych uvolnil misto na dalsi kopirovani z nokie... pravdepodobne to pujde pers ten export..
3, pres outlook to nepude, pac ho nemam a kuli tomuhle ho kupovat nebudu... ani krekovat :) ani instalovat, ani nic.
Hledame guru programatory PHP, guru grafiky a Flashare pro netradicni webovy projekty.

sevca
Stálý androiďák

Příspěvek od sevca » pon 12. říj 2009 12:13:26

Mam hero a ted jsem resil podobny problem, nechtelo mi to synchronizovat kontakty protoze (a to nechapu proc to tak je)
viz citace (rec je kontaktech na google)
jaytech píše:pravda, neco podobneho mi to delalo taky, protoze on vede evidenci, co je nejnoveji editovane a co cim prehrat - u tech stavajich to ale nevi, tak asi zmatkuje... ja to vyresil tak, ze jsem na googlu vsechno smazal a nechal znovu nahrat z outlooku - od te chvile se zorientoval a funguje skvele.
jinak doporucuju zalohu kontaktu, aby se naopak nestalo, ze si zapamatuje to mazani kontaktu na google jako nejcerstvejsi akci a neprovedl to pak i v outlooku ;)
existuje na to programek jmenem Companionlink, ja osobne teda prevadel z outlooku, ale umi i jine. Synchronizace probehla skvele, vse se priradilo jak melo :DD

uz se to resilo tady http://www.androidforum.cz/post29875.html
ASUS Transformer PRIME
NEXUS 4

Ertu
Nové Androidě

Příspěvek od Ertu » pon 12. říj 2009 12:22:31

Lens píše:mam podobnej prob.. mam v nokii spoustu kontaktu, cast sem jich nakopiroval na SIMku. Tu mam ted v HERO, a tam se mixujou kontakty z google a ze sim...
1, neprisel sem na to jak je sparovat
2, neprisel sem na to, jak je ze SIM prekopirovat, abych uvolnil misto na dalsi kopirovani z nokie... pravdepodobne to pujde pers ten export..
3, pres outlook to nepude, pac ho nemam a kuli tomuhle ho kupovat nebudu... ani krekovat :) ani instalovat, ani nic.
Pokud nebudeš chtít použít Companionlink, jde to trošku hůře takhle:
Kontakty ze SIM a z google účtu, které máš v telefonu (pokud sis dal import kontaktů do telefonu ze SIM) se ti sesynchronizovali i na tvůj google mail a tam můžeš jednotlivé kontakty v adresáři slučovat jak je ti libo a ty změny se ti potom zpětně sesynchronizují na telefon.
Já osobně mám na SIM hodně staré kontaty a většinu jsem měl v telefonu (SE W810i), kde šly kontakty normálně vyexportovat na paměťovku (tuším, že to byl soubor CSV) a z toho vyexportovaného souboru je importovat do google mailu a pak pokračuješ jak už jsem psal předtím.
Outlook ani žádný jiný program tím pádem nepotřebuješ, protože google mail standartně podporuje import ze souborů CSV nebo vCard. Pokud by ti import nějakým způsobem nešel, tak to budeš muset udělat tak, že si otevřeš ten vyexportovaný soubor v Notepadu a natvrdo to začneš vkládat do google mailu.

Dark_Dave
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Hero

Příspěvek od Dark_Dave » ned 18. dub 2010 15:35:12

asi nejlehci to je pres tu sucharovu apk ... na heru jsem ji normaůne nasel nainstaloval exportnul kontakty, na kompu hodil na google a synchronizoval :-)
Black Hero - 2 GB MicroSD - Vodafone Student
Moje aplikace

suk
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S 2.3.6

Příspěvek od suk » pon 14. bře 2011 19:49:39

suchar píše:tak jsem našel řešení s využitím aplikace ExportContacts, která exportuje "Phone" kontakty na SD kartu do formatu CSV. Tento soubor pak lze importovat přímo v Google Contats.

Tedy problém vyřešen

ExportContacts

Kód: Vybrat vše

http://www.cyrket.com/package/androidapp.expcontacts
Obrázek

Nemáte někdo tuhle nebo nějakou podobnou aplikaci? Nikde jí nemohu sehnat.
Případně neznáte jiný způsob, jak dostat kontakty uložené v telefonu do google contacts???

EDIT: Tak si odpovim sám. Použil jsem aplikaci Contacts Backup Trial zálohuje kontakty jak ze sim karty, tak z google účtu. výsledná CSV nebo HTML můžete uložit na SD nebo rovnou poslat přes email. Pak už jen soubor csv importovat do google contacts a je hotovo.
Samsung Galaxy S -> Gingerbread 2.3.6

gogosch
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MI8

Příspěvek od gogosch » stř 12. bře 2014 9:26:41

Převod jsem já udělal tak, že jsem exportoval telefoní seznam na kartu, kontakty vymazal v telefonu a pak jsem opět tu zálohu importoval do telefonu a zadal že se mají kopírovat do telefonu jako google kontakty.

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » stř 12. bře 2014 14:55:40

Což je všude tady na fóru doporučovaný postup. ;-)

@phablet
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Odpovědět

Zpět na „Android OS“