Android OSAndroid 2.0 aka Eclair přichází!

patas
Androiďák!

Re: Android 2.0 aka Eclair přichází!

Příspěvek od patas » čtv 29. říj 2009 16:46:42

jtoxx píše:Chtel bych vedet kam se android ubira, sice mame vsichni radost z toho jakou rychlosti se aktualizuje os kolik lidi se tomu venuje ale co prijde po vsech "sladkostech" ? .....
To je otázka opravdu asi pro věšteckou kouli a vizionáře v Google. Já jsem nad tím nedávno přemýšlel trochu jinak. Byl tady boom GSM sítí a přístrojů, černobílé, potom barevné displeje, nastoupila multimedia, postupně GPS a hlavně MOBILNÍ INTERNET. Přitom všem výrobci postupně nabízeli namakanější hardware, pomíjím pixelmánii na foto. Operační systémy se vyvíjely (anebo spíše stagnovaly) pomalu. Původní Symbian v Nokii 7650 nebyl tak rozdílný od nových verzí, WM taky toho nového moc nenabídly. Do toho najednou vstoupil Apple s iPhone, který nebyl namakaný hardwarem a neoslňoval kupou funkcí, ale nabídnul zcela jiný přístup v ovládání k uživateli a svět se zbláznil. Teď je asi zase doba vylaďování a nečekejme revoluci, i když ta se děje. Jenom to není v samotných přístrojích, ale tyto budou sloužit pro přístup na síť a tam jsem zvědavý co se bude dít. K tomu ovšem bude potřeba adekvátní připojení ;) To je myslím důvod proč se naši operátoři začali probouzet.
SE Xperia Mini Pro

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » pát 30. říj 2009 6:31:11

Follow me on - twitter

3miki3
Robot
Typ mobilu / ROM: Honor 8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 3miki3 » pát 30. říj 2009 8:09:07

Podle toho videa se už těším na eclair :-P

kubo
Stálý androiďák

Příspěvek od kubo » pát 30. říj 2009 10:41:58

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pát 30. říj 2009 13:32:36

kubo: gps už máme...

to ve videu je google turn-by-turn navigace. Prosím nepleť dohromady pojmy gps (technologie) a navigace.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

cedavera
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cedavera » sob 31. říj 2009 12:34:53

Tak mám pocit, co v poslední době čtu, že 2.0 bude snad jen na HERO ze straších přístrojů :o( Což je opravdu škoda. U G1 to celkem chápu kvůli již mnohokrát opomíjenému HW, ale MAGIC? vždyť je to téměř jako HERO - krom teda 3,5 mm jacku a 5mpx foťáku. Nebo se pletu?

Docela mě to štve, nejsem zběhlý v AJ a rootování a nahrávání alternativních ROM nerozumím. Navíc mám taky docela dilema jakou si vybrat. je jich taková spousta a jak poznat která za něco stojí a nebude to udělané od nějakého jardy "na koleně v garáži" aby mi pak za pár dnů odvařila telefon - v lepším případě teda. Přece jen to není hračka za 100,- ;-)
momentálně| iphone | 3GS 16GB | Vodafone |
protože na Magica není nějak momentálně spoleh, ale přemýšlím o Hero popř. Nexus One :-)

Vegetus
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vegetus » sob 31. říj 2009 14:53:41

cedavera píše:Tak mám pocit, co v poslední době čtu, že 2.0 bude snad jen na HERO ze straších přístrojů :o( Což je opravdu škoda. U G1 to celkem chápu kvůli již mnohokrát opomíjenému HW, ale MAGIC? vždyť je to téměř jako HERO - krom teda 3,5 mm jacku a 5mpx foťáku. Nebo se pletu?

Docela mě to štve, nejsem zběhlý v AJ a rootování a nahrávání alternativních ROM nerozumím. Navíc mám taky docela dilema jakou si vybrat. je jich taková spousta a jak poznat která za něco stojí a nebude to udělané od nějakého jardy "na koleně v garáži" aby mi pak za pár dnů odvařila telefon - v lepším případě teda. Přece jen to není hračka za 100,- ;-)
HTC mlčí, a z jiných zdrojů se dozvíš jen holé spekulace. Proto nezbývá nic jiného než si počkat. Každopádně s tebou souhlasím, že by to škoda byla, přeci jen je Magic ani ne rok starý, a stále s verzí 1.5 - že by u ní měl zůstat? A telefon jsem si nekupoval proto, abych se v něm vrtal, ale užíval si právě bezstarostné aktualizace a podpory. Té se zatím u HTC magic nedostává.Bohužel.
Samsung Nexus S (4.1.1), CZ Vodafone

Laki
Androiďák!

Příspěvek od Laki » sob 31. říj 2009 15:24:25

Chýbajúci Eclair update pre Magic by bol síce neférový, ale ak bude mať Hero a rovnako aj Magic Android 2.0 a Sense, aký bude dôvod kupovať Hero? Ja si myslím, že Magic dostane Eclair s oneskorením, alebo vôbec.
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

vladsoft
Stálý androiďák

Příspěvek od vladsoft » sob 31. říj 2009 15:34:13

Magic stoji rovnako ako hero tak prečo by malo HTC vadiť čo si kúpiš? zarobia rovnako.
HTC Desire

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » sob 31. říj 2009 15:56:48

souhlasil bych s vladem, jde o to ze kazdy operator povazuje za sve ditko trochu jiny telefon z nabidky htc, vodafon tlaci na magic, jiny zas na hero a i technicky jsou oba telefony vlastne na uplne stejne urovni a lisi se pouze designem. Myslim ze htc tyto android telefony vsechny klade na jednu uroven a to snad i vcetne toho udajne lacineho tatoo :-) , uz proto ze z nich ma prakticky stejny zisk a ruznymi designy se pouze snazi oslovit co nejvic zakazniku.

cedavera
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cedavera » sob 31. říj 2009 16:36:20

Tak to by teoreticky mohlo vyjít a mohlo by HTC 2.0 vydat i na Magica :-)

Myšlenka je to hezká ;-)
protože na Magica není nějak momentálně spoleh, ale přemýšlím o Hero popř. Nexus One :-)

Laki
Androiďák!

Příspěvek od Laki » sob 31. říj 2009 17:09:01

Tak to sorry, fakt som žil v tom, že Magic je o nejakých 2000 lacnejší než Hero… :oops:
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

tomtomas
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomtomas » sob 31. říj 2009 17:28:09

ehm to sme dva :)

patas
Androiďák!

Příspěvek od patas » sob 31. říj 2009 21:38:50

Pokud by jste chteli ochutnat Eclair primo ve svem zarizeni, tak Akirah vydal narychlo ROMku vykuchanou z SDK. Zrovna z ni pisu.
SE Xperia Mini Pro

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » ned 01. lis 2009 10:07:50

ta nova navigace neni soucasti ze

tomtomas
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomtomas » ned 01. lis 2009 10:45:01

to by mne taky zajimalo

patas
Androiďák!

Příspěvek od patas » ned 01. lis 2009 10:49:31

Navigace není součástí ani Market. Je to opravdu jenom na ochutnání "rohlíčku". Dokonce se asi nedá přihlásit ke Google Account (nenašel jsem). Volání a hovory fungují. Vlastně jenom projdeš nastavením, vyzkoušíš Browser, který má konečně povedené záložky. Opravdu jenom pro nedočkavé, kterým nestačí SDK. Dokonce ten líbivý Lockscreen je vlastně k ničemu, protože doteď jsem byl zvyklý odemknout dvojitým zmáčknutím Menu, což zde funguje, namísto mačkání Menu a přehmatávání na displej. Kdo používá zámek s gestem, tak ho ani neuvidí.
SE Xperia Mini Pro

Crusty
Robot
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 9 Pro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crusty » ned 01. lis 2009 12:52:10

Mne se to nejak nezda. Nekde jsem cetl, ze nejvic mobilu s Androidem se prodalo prave G1 a ted by vsechny ty lidi odrizli jenom tak? To se mi nezda, hodne lidi by tim nastvali (vcetne me)

EDIT : i ten odkaz na XDA forum, kde je vykuchana ROM Eclairu funguje na G1

patas
Androiďák!

Příspěvek od patas » ned 01. lis 2009 13:02:26

Počkejme si. O Donutu taky kolovaly zvěsti, že nebude pro G1 a dočkali jsme se. Jinak opravdu asi na Eclairu není nic náročného, aby to G1 neutáhla. V nejhorším případě bychom holt počkali na vypečenou ROM, bohužel nonroot smůla. Ale byl by to podraz. G1 byla odrazový můstek, který jsme koupí podpořili. Je vidět, že ostatní výrobci počkali jak to dopadne a najednou máme Android boom (to je můj názor). V poslední době na netu čtu o takové fůře nových zařízení, že by to zdejší sekce nepobraly.
SE Xperia Mini Pro

Vegetus
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vegetus » ned 15. lis 2009 12:23:23

Tak mame polovinu listopadu, a na htc magic prodavanem v ČR je stale verze Android 1.5 Na strankach Htc stale nic, tak se chci zeptat zda ma nekdo nejake cerstve info o Eclaire. Bude, nebude...komentare o alternativnich ROM a rootu prosim vynechte, tvori dostatecny 90% tni zbytek Androidfora.
Samsung Nexus S (4.1.1), CZ Vodafone

cedavera
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cedavera » ned 15. lis 2009 13:22:11

No hele kámo to by mě taky zajímalo. Já už musel Magica vrátit a pořád přemýšlím jestli si ho mám kupovat. Pokud ho HTC přestane podporovat, tak i když se mi moc moc líbí tak je pro mě pasé :( :(

Koneko
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Evo 3D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koneko » ned 15. lis 2009 14:52:58

Jako taky kontroluji stránky HTC každý den , ale tak když si vezmete že Eclair řeší spoustu věcí co Sense už má tak jako ono asi nebude zrovna jednoduché to celé projít přehrabat . Já si tedy radši počkám než abych si pak musel po delší době instalovat opravnou ROM . Copak nám mobili přestanou fingovat když si tam do 5dnů nenahrajeme Eclair ?? Klíííd ;)
Chcete se pobavit , nebo poradit o Androidu s ostatními lidmi ? Ano ?
Tak jděte na náš Android Jabber chat .. Návod naleznete zde
http://www.riz.cz/89ap4

Můj výběr wallpaperu =] http://www.riz.cz/jqgc0

Odpovědět

Zpět na „Android OS“