Android OSPár dotazů od Android nováčka

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Cassper
Nové Androidě

Pár dotazů od Android nováčka

Příspěvek od Cassper » úte 21. úno 2012 8:45:47

Ahoj všichni. S Androidem jsem víceméně začátečník, přesto některé věci jsem si pořešil sám protože fóra jsem mlsně obhlížel už asi měsíc, ale s jinými bych Vás rád požádal o pomoc. Včera jsem s HTC HD2 přeskočil na Samsung Galaxy S2 a co jsem nedokázal (ale rád bych aby fungovalo) je následující.

Jde nějak u základního SMS klienta nastavit, aby delší zprávy nepřeváděl do MMS ? Google mi radu vyhledal, ale tu možnost na "zaškrtnutí" po procházení nastavení nevidím, tak asi platila pro jinou verzi Androidu. já mám 2.3.5 T-Mobile brand.
Nainstaloval jsem si tedy Go SMS, ale jde nějak přehazovat mezi QWERTZ a QWERTY klávesnicí ?
Když píšu v GO SMS zprávu, tak jí píše do jednoho "nekonečného" řádku. Je možný, aby po té co narazí na konec okna zařádkoval ? Je to pak pro mě jednodušší když píšu dlouhou SMS (což jsou u mě skoro všechny) a ztratím nit co jsem psal na začátku.
Nainstaloval jsem si i Go launcher a Go ex notifications. Avšak ještě se mi netalo, že by mi opravdu u telefonku, mailu nebo SMS svítilo číslo jako že kolik hovorů, mailů nebo SMS na mě čeká. ... Musí se to někde více nastavit ?

Potom takový ten switcher (nevím jestli to je správně) kde si rychle můžu vypnout/zapnout wi-fi, data, GPS, podsvícení atd atd. Opět ten od Go by asi celkem šel, ale v něm mi vůbec nefunguje vypnutí/zapnutí GPS. Přitom jiné widgety s tím problém nemají (ale tam mi nevyhovují jiné věci). .... Nebo případně poradíte nějaký dobrý switcher ?

Kalendář. Je pro mě důležité mít nějaký dobrý widget na kalendář, vidět co mě čeká daný den, nebo třeba i více následujících dní. Prostě dejme tomu aby mi ukázat 5 nejbližších událostí v kalendáři.

jojina20
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Rom: stock t-mobile

Re: Pár dotazů od Android nováčka

Příspěvek od jojina20 » úte 21. úno 2012 8:58:05

Převádení na mms netuším.
Go notifications, na výchozí obrazovce zmáčkni tlačítko menu/moduly/oznámení/ zaškrtni notifikace.
Switcher je podle mě zbytečnost, když tyhle možnosti máš po vytáhnutí horní lišty. Pokud sis ji v go launcheru nevypnul.
Widgety nepoužívám, ale zkus např. business calendar atd.

basildon
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: NOKIA Lumia 1320 WP 8.1
Tablet: Nexus 7 (2012)
Rom: Lollipop 5.0

Příspěvek od basildon » úte 21. úno 2012 9:03:51

Prepnuti klavesnice QWERTZ na QWERTY a naopak delam pres zmenu jazyka klavesnice,nemam zapnutou cestinu ale nemcinu (DE) a mam QWERTZ

Autor tohoto vlákna
Cassper
Nové Androidě

Příspěvek od Cassper » úte 21. úno 2012 10:35:42

No pro mě ten switcher by byla příjemná úleva, protože v tý horní liště není vše co potřebuju a taky ten switcher je pro mě více rychlejší a tím pádem user friendly.
Díky za radu s uznámeními, zkusím.
Změna klávesnice jako celého jazyka, není to trochu divoký řešení ? :)

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » úte 21. úno 2012 10:54:19

Změnou jazyka nepůjdou psát český znaky, takže to není řešení...

Jednodušší je buď si zvyknout nebo nainstalovat nějakou alternativní klávesnici, kde lze přepínat qwerty/qwertz.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
Cassper
Nové Androidě

Příspěvek od Cassper » úte 21. úno 2012 11:02:35

O české znaky by mi snad ani nešlo, tak nějak i když normálně diakritiku používám, tak v mobilní komunikaci ani tolik ne. Ale přesto, zkusím teda alternativní klávesnici, třeba Go taky něco bude mít.

Notifikace jsem zapnul a bohužel po příjmu emailu se objeví ikonka v horním stavovém panelu (spolu se zvukovým upozorněním), ale na ikoně aplikace gmail na ploše se číslo s počtem nepřečtených nových mailů neobjeví.

A taky ještě jeden dotaz. Používám Juice defender, takové to základní nastavení, nijak jsem v tom nešťoural. Ale jak se nastaví prodleva s jakou dochází k synchronizaci s emailem nebo čímkoliv jiným ? Abych si mohl nastavit jestli to bude 5 minut, 30 minut, 1 hodina atd ?

EDIT: Notifikace ukáží počet nepřijatých telefonů u ikonky telefonu, ale gmail tedy vskutku nic. Zkusím ještě sms.

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » úte 21. úno 2012 11:14:53

Na ikonce gmail se ti notifikace nikdy neobjeví, google upravil API a ty notifikace pro aplikace třetí strany prostě nejdou. Ne, nejdou.

U gmailu interval nenastavíš, protože používá princip push.

Autor tohoto vlákna
Cassper
Nové Androidě

Příspěvek od Cassper » úte 21. úno 2012 11:16:00

Takže zkusit jiného mail klienta ? Třeba relativně hodně vychvalovaný K9 mail ?

Teď ještě k tomu "push" gmailu. ... No ono ale jestli ten princip chápu správně, tak to je, že email přijde vlastně hned, něco ala SMS, ne ? ... Ale přitom teď (nevím jestli to právě není tím Juice defenderem, jestli v rámci ochrany baterky něco nevypíná) když je telefon uspanej a já si pošlu testovací email, tak prostě nic, musí tam bejt asi nějakej interval, ale relativně velkej (víc než 10 minut). Ale zase v průběhu noci mi na stejně uspalej telefon 2 emaily přišly, takže kontrola tam proběhne, ale prostě není to "push" ale podle nějakýho časovýho intervalu. A to by mi nevadilo, ale prostě kdyby aspoň někde šlo nastavit jakej ten interval je.

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » úte 21. úno 2012 12:03:19

Je to PUSH. Servery mohou byt vytizene (?).
Me kdyz prijde mail, tak se mi okamzite objevi na desktop Gtalku, vterinu po tom na desktop klientovi a po par vterinach na telefonu. Muzes mit nastaveny spatne ten defender.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » úte 21. úno 2012 12:10:20

Asi tak jak píše mishack. Na mobilu často maily vidím mnohem dřív, než se vůbec objeví v gmailu v browseru na PC.

Autor tohoto vlákna
Cassper
Nové Androidě

Příspěvek od Cassper » úte 21. úno 2012 12:12:32

Jj, právě si myslím, že to bude něco s tím, že v případě usnutýho telefonu ten šetřič baterky vypíná datový služby a povolí je třeba jen jednou za hodinu nebo tak něco a hned je zase vypne. Což by mi právě nevadilo, jenom kdybych věděl jakej je ten interval :)

cyphill
Robot
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Rom: nougat, stock, root

Příspěvek od cyphill » úte 21. úno 2012 14:39:24

Žádnej interval není. Mail se Ti objeví ihned jak přijde, žádný kontroly po hodině neexistují, vše funguje na základě push technologie, stejně jako synchronizace kontaktů, kalendáře, picasy, atd...
Chceš-li poděkovat, klikni na palec!

smajlo
Robot
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T

Příspěvek od smajlo » úte 21. úno 2012 16:55:35

Zisti si, ci ti ten Juicedefender vypina internet, ak ano tak ti mail nepride, to je logicke.

sharkee
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 stock TW 4.3
Mobil 2 / ROM: iPhone 6 iOS8.1.3
Tablet: iPAD mini s retina displayem (2G) iOS8.3
Tablet 2 / ROM: iPAD Air iOS8.3
Rom: nejsem ;-)

Příspěvek od sharkee » úte 21. úno 2012 20:18:15

SMS blokovani MMS:
zprávy/nastavení/nastavení multimediálních (MMS) zpráv...pozor je součástí té celé stránky nastavení/Režim vytváření - zapnout upozornění nebo zakázáno.
500 MB v Dropboxu zdarma navíc pro mne i Tebe, zaregistruj se z tohoto odkazu - https://db.tt/g9QEotaA

S.hort.Y
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Asus T100TA-DK003H

Příspěvek od S.hort.Y » stř 22. úno 2012 0:32:06

Cassper píše:Ahoj všichni. S Androidem jsem víceméně začátečník, přesto některé věci jsem si pořešil sám protože fóra jsem mlsně obhlížel už asi měsíc, ale s jinými bych Vás rád požádal o pomoc. Včera jsem s HTC HD2 přeskočil na Samsung Galaxy S2 a co jsem nedokázal (ale rád bych aby fungovalo) je následující.

Jde nějak u základního SMS klienta nastavit, aby delší zprávy nepřeváděl do MMS ? Google mi radu vyhledal, ale tu možnost na "zaškrtnutí" po procházení nastavení nevidím, tak asi platila pro jinou verzi Androidu. já mám 2.3.5 T-Mobile brand.
Nainstaloval jsem si tedy Go SMS, ale jde nějak přehazovat mezi QWERTZ a QWERTY klávesnicí ?
Když píšu v GO SMS zprávu, tak jí píše do jednoho "nekonečného" řádku. Je možný, aby po té co narazí na konec okna zařádkoval ? Je to pak pro mě jednodušší když píšu dlouhou SMS (což jsou u mě skoro všechny) a ztratím nit co jsem psal na začátku.
Nainstaloval jsem si i Go launcher a Go ex notifications. Avšak ještě se mi netalo, že by mi opravdu u telefonku, mailu nebo SMS svítilo číslo jako že kolik hovorů, mailů nebo SMS na mě čeká. ... Musí se to někde více nastavit ?

Potom takový ten switcher (nevím jestli to je správně) kde si rychle můžu vypnout/zapnout wi-fi, data, GPS, podsvícení atd atd. Opět ten od Go by asi celkem šel, ale v něm mi vůbec nefunguje vypnutí/zapnutí GPS. Přitom jiné widgety s tím problém nemají (ale tam mi nevyhovují jiné věci). .... Nebo případně poradíte nějaký dobrý switcher ?

Kalendář. Je pro mě důležité mít nějaký dobrý widget na kalendář, vidět co mě čeká daný den, nebo třeba i více následujících dní. Prostě dejme tomu aby mi ukázat 5 nejbližších událostí v kalendáři.
Jako klávesnici zkus SlideIT.. Ta je dobrá, jednoduché přepnutí mezi více jazyky, tím pádem i mezi QWERTZ a QWERTY..
Kalendář vyzkoušej Bussiness Calendar.. Ten má dobrej widget, hodně nastavení a jestli máš launcher, který podporuje i skrolování, tak ve widgetu můžeš i skrolovat (já mám ve widgetu zaplou agendu a je fakt úžasný sledovat, jak události letí :-D).. ;-)
Switcher- vyzkoušej Widgetsoid.. S tím jsem spokojený.. ;-) Má hodně nastavení, pro GPS dokonce několik různých podnastavení, takže když na jedno nebude GPS reagovat, můžeš vyzkoušet jiný.. ;-) Má i hodně dalších možností (např. pro rožnutí LEDky, takže jsem i odinstaloval aplikaci pro světlo a hromada dalších), docela dobrou kastomizaci... ;-)
Siemens C25i -> Alcatel OT 302 -> Ericsson T20s -> N 5210 -> Siemens SL45 -> Siemens SL45i -> N-gage QD -> N 6100 -> další N-gage QD -> N73 -> N 3510i -> T-m MDA II -> N 5530 -> HTC DHD -> GNex -> Nexus 4 -> Xiaomi Mi3 -> Xperia Z3c -> Xperia Z5d -> S8+ Duos -> Note 10+

Autor tohoto vlákna
Cassper
Nové Androidě

Příspěvek od Cassper » stř 22. úno 2012 9:44:50

Takže co se týče toho, jestli Juice Defender v základním nastavení pro úsporu energie vypíná při uspaném telefonu datové služby a povoluje je jednou za čas a tím pádem "blokuje" push gmailu, tak je potvrzeno. Povolí je vždy v celou, tj. 7:00, 8:00 atd, nechá proběhnout nejnutnější datové služby, aktualizace a synchronizace a zase vypne. Ok, to mi stačí, takhle vyhovuje.

Widgetsoid i Business callendar vyzkouším, podle marketu to vypadá slibně, tak snad nezklame :)

To rozdělování zpráv, nebo teda převod na MMS, tak v původním klientu už to nedělá ať už tu doporučenou volbu změním nebo vrátím na původní hodnotu, tak to vážně nechápu :)

A jenom teda ještě jeden z mých dotazů na který zatím nezazněla odpověď, tak kdyby někdo náhodou věděl. Když píšu v GO SMS zprávu, tak jí píše do jednoho "nekonečného" řádku. Je možný, aby po té co narazí na konec okna zařádkoval ? Je to pak pro mě jednodušší když píšu dlouhou SMS (což jsou u mě skoro všechny) a ztratím nit co jsem psal na začátku.

Ante
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung M21
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » stř 22. úno 2012 22:02:37

S tema SMS v malem okenku me to taky u Androidu stve. Ze by neexistovala nejaka aplikace, kde by pul obrazovky bylo vyhrazeno pro prave psanou SMS ? Vzdyt nevyuziteho mista tam je habadej... :(((
Xiaomi Mi9 Lite + ASUS ZB602KL

JirkaH76
Robot
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Příspěvek od JirkaH76 » stř 22. úno 2012 23:06:11

Kalendar: Smooth Calendar https://market.android.com/details?id=s ... VuZGFyIl0.

GPS: a co to jako presne znamena, ze se nevypina/nezapina GPS?

JirkaH76
Robot

Příspěvek od JirkaH76 » stř 22. úno 2012 23:09:03

Ante píše:S tema SMS v malem okenku me to taky u Androidu stve. Ze by neexistovala nejaka aplikace, kde by pul obrazovky bylo vyhrazeno pro prave psanou SMS ? Vzdyt nevyuziteho mista tam je habadej... :(((
staci snad telefon otocit, ne?

Ante
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » stř 22. úno 2012 23:14:02

To neni spravna odpoved :))
Mam telefon s HW klavesnici ( MotoProPlus ) - tak to by se mi asi blbe psalo ;)

Otazka je postavena tak, ze je nepochopitelne pri takovem mistu nechat SMSkam pri psani tak male okenko... :(

JirkaH76
Robot

Příspěvek od JirkaH76 » stř 22. úno 2012 23:25:49

Ante píše:Mam telefon s HW klavesnici ( MotoProPlus ) - tak to by se mi asi blbe psalo ;)
aha... tak s timhle soudruzi v google asi nepocitali ;-)
btw takovy typ HW klavesnice je u android telefonu naprosta vyjimka

Ante
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » stř 22. úno 2012 23:35:49

Jasne-ja vim-proto ho taky mam. Dloouho jsem shanel neco co ma supr displej, aby byl na vysku a dole mel nevysouvaci HW klavesnici. Proste aby to byla jakoby moje oblibena Nokia E71 ci E5, ale na Androidu ( kvuli Google navigaci ) a s vetsim displejem...

Ale uznej - s tema SMS-kama to je pruser - a to otaceni co navrhujes taky neni vzdy dobre reseni kdyz chces psat jen jednou rukou treba...to ho preci musis mit na vysku. A kdyz pises neco delsiho a nebo proste chces mit SMS bez chyb tak to musis zkontrolovat a porad jen rolujes a rolujes... :(

smajlo
Robot
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T

Příspěvek od smajlo » čtv 23. úno 2012 6:08:53

Vyskusaj GO SMS, tam sa da na pisanie sms zapnut taketo okno:
Obrázek
Obrázek

a po vysunuti mojej klavesnice to vyzera takto :
Obrázek

Podla mna tam mas miesta habadej ;)

Ante
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » čtv 23. úno 2012 11:09:18

A kua - tam je mista koukam... :)

Moc diky-odzkousim tedy. V minulosti jsem ale zkousel ruzne SMS klienty a nejak jsem toto nezaregistroval ( ze by tam bylo vice mista na psani ). A taky mi vyhovovala jednoduchost a prehlednost stavajicich SMS.

Jdu odzkouset - diky moc za tip... !

basildon
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: NOKIA Lumia 1320 WP 8.1
Tablet: Nexus 7 (2012)
Rom: Lollipop 5.0

Příspěvek od basildon » čtv 23. úno 2012 11:52:44

ramon.dexter píše:Změnou jazyka nepůjdou psát český znaky, takže to není řešení...

Jednodušší je buď si zvyknout nebo nainstalovat nějakou alternativní klávesnici, kde lze přepínat qwerty/qwertz.
Ale jdou psát české znaky a navíc je to nejrychlejší řešení, používám origo klávesnici co je v HTC DHD a funguje to bez problémů!Mám jen přepnutou klávesnici na DE (němčina) tudíž mám QWERTZ a přidržením písmene na klávesnici můžu psát i české znaky! :yes:

Szalooth
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus 6P stock

Příspěvek od Szalooth » pát 24. úno 2012 9:27:49

Widget - místo widgetu na ovládání dat, GPS apod. jsem velmi brzy začal používat Quick Settings - sice to není widget (takže nejdřív musíš kliknout na ikonku), ale zabírá místo jen 1x1 a kromě vypnutí/zapnutí umožňuje dostat se zároveň do menu k nastavení požadované funkce. Ideální třeba pro bluetooth, kde po spuštění musíš navíc nastavit viditelnost, nebo wifi, abys viděl nalezené sítě.
Gmail counter - dlouho jsem používal widget SMS Unread Count - dá se nastavit na nové SMS, zmeškané hovory a nové E-maily v Gmailu. Když jsem ho zkoušel naposled, tak fungoval i s Gmailem.
Kalendář - osobně mám nejraději Business Calendar
Juice Defender - myslim, že pokud nemáš placenou verzi, interval synchronizace nenastavíš. Mám JD Ultimate a ten to umí - sekce Schedules.

Raab757
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Příspěvek od Raab757 » pát 23. bře 2012 12:17:41

Zdravím.

Mám HTC EVO 3D.

S telefonem vse OK ale nachtěl jsem používat základní aplikaci ( Lidé ) na kontakty. Stáhnul jsem si GO Dialer , ten funguje perfektne, problém však začíná když mám zmeškaný hovor. Ikonka na horní liště mi zůstává dokud nejdu do aplikace "Lidé". Přitom ale mám nastavené Go Dialer jako hlavní aplikaci.

Plíííís poraďtemi někdo co stím.

Díky moc.

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » pát 23. bře 2012 14:59:12

Stejny problem ma exDialer (tam se to da resit, kdyz mas root). Jediny, ktery fungoval byl myslim DialerOne. Ale duvod proc to nefunguje, bohuzel neznam.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“