Android OSProblém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Pegas
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: úte 20. říj 2009 10:55:33
Reputace: 0

Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od Pegas » úte 20. říj 2009 11:03:48

Problémek se spuštěním G1 po aktualizaci software na verzi 1.6. Po restartu zůstává logo ANDROID. problém bude asi v aplikaci openhome2 kdy se mi G1omlouvá že " aplikace Plocha(proces com.betterandroid.openhome2) byla neočekávaně ukončena. Zkuste znova" ukončím aplikaci a znova omluva dokola. Plocha nejede takže sem nahranej. Nepomáhá restart a už nevím co dál. Máte někdo radu.




Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od VeruSKa » úte 20. říj 2009 11:08:55

No OpenHome asi nebude kompatibilní s Donutem, tak proto ti to vyhazuje force close (proces com.betterandroid.openhome2) Zkus se proklikat k odinstalování OpenHome i přes tu chybu... :roll:

EDIT:No a pokud se nedá "proklikat" k odinstalaci tak mě nenapadá nic jiného než Reset do továrního nastavení - WIPE. Ten je spojený se ztrátou všech uživatelských dat a nainstalovaných aplikací... :roll:
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Pegas
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: úte 20. říj 2009 10:55:33
Reputace: 0

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od Pegas » úte 20. říj 2009 11:16:49

Proklikat se dá pouze k vytáčení a kontaktům jinam ne. A co se týká Resetu do továrního nastavení tak to by šlo ale jak? Není přístup do menu ani nastavení.

Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od VeruSKa » úte 20. říj 2009 11:21:53

Nedostaneš se do nastavení ani přes tlačítko MENU?

Nevím, co máš za telefon, pokud jsi smířen se ztrátou dat, návody na WIPE zde zde

Pokud někoho dodatečně napadne lepší řešení tak se předem omlouvám :roll:
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Pegas
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: úte 20. říj 2009 10:55:33
Reputace: 0

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od Pegas » úte 20. říj 2009 11:29:15

Mám G1. Menu akorát otevře černou obrazovku s tou hláškou. Reaguje tlačítko přijetí hovoru " otevře se možnost vytáčení, hovory, kontakty a oblíbené" ( volat jde ) Nejde plocha. Chvilku počkám jestli nebude jiná možnost tak to půjde do továrního nastavení jetli to půjde. Díky moc.


Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od VeruSKa » úte 20. říj 2009 11:32:44

Není zač...mě bohužel nic jiného nenapadá :roll:
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

Uživatelský avatar

sambick
Androiďák!
Příspěvky: 479
Registrován: pát 20. bře 2009 21:45:58
Reputace: 0

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od sambick » úte 20. říj 2009 11:40:54

Zkousel si flasnout nizsi verzi rom kterou pouzivas a ktera je bez donutu a tam program odistalovat? Muzes pak nahodit aktualni bez teto app..
G1 ve vzpominkach: -), SGS I9000, LG 4X HD, NOTE2, G3/32GB T-mobile a Asus Transformer - Revolver 4
Twitter: http://www.twitter.com/sambick2

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od skooopa » úte 20. říj 2009 12:02:29

Open home co ja vim je donut ready jiz nekde od verze 2.8 (momentalne aktualni myslim 3.0.2 samo mluvim o full verzi)

Takze jde o to jakou jsi instaloval... Ale k tvemu problemu:

Pokus se pres menu / nastaveni /aplikace / open home neproklikas az sem a nezrusis vychozi nastaveni bude WIPE asi jedina moznost.


Male doporuceni pokud experimentujete s home aplikacema nevolte ji jako vychozi az do okamziku kdy budete 100% vedet ze aplikace nedela potize. Pokud nemate jako vychozi zvolenou zadnou vzdy se vas to po stisknuti tlacitka home zepta jakou aplikaci chcete zpustit a tim se podobnejm trablum vyhnete.....
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

sambick
Androiďák!
Příspěvky: 479
Registrován: pát 20. bře 2009 21:45:58
Reputace: 0

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od sambick » úte 20. říj 2009 12:12:34

A neni nad to nez neco nahodis udelat si nandroid/switchrom/bart zalohu ;)
G1 ve vzpominkach: -), SGS I9000, LG 4X HD, NOTE2, G3/32GB T-mobile a Asus Transformer - Revolver 4
Twitter: http://www.twitter.com/sambick2

Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od VeruSKa » úte 20. říj 2009 12:16:22

sambic : Proč si myslíš, že Pegas má root??
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

Uživatelský avatar

sambick
Androiďák!
Příspěvky: 479
Registrován: pát 20. bře 2009 21:45:58
Reputace: 0

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od sambick » úte 20. říj 2009 12:23:29

Omlouvam se, ale beru to tu uz tak nejak automaticky... v souvislosti s 1.6... ale casy uz se meni :)
G1 ve vzpominkach: -), SGS I9000, LG 4X HD, NOTE2, G3/32GB T-mobile a Asus Transformer - Revolver 4
Twitter: http://www.twitter.com/sambick2

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Pegas
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: úte 20. říj 2009 10:55:33
Reputace: 0

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od Pegas » úte 20. říj 2009 12:31:28

- Openhome mám ve verzi 2.7na spíš měl a do aktualizace makala dobře. chyba že sem ji zadal jako výchzí. Poučení pro příště.
- Root nemám
- Zálohu taky ne bohužel nevím jak na ni " za radu budu vděčnej"
- Flasnout nizsi verzi rom by bylo fain ale jak?
Prostě amatér co se učí.
Naposledy upravil(a) Pegas dne úte 20. říj 2009 13:11:52, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od ramon.dexter » úte 20. říj 2009 12:43:14

pegas: neříká se "room", ale "root"!

-zazálohovat v podstatě bez rootu nemůžeš. Sice existujou apliakce jako "MyBackUp Pro", ale neprovádějí kompletní zálohu systému. Bez rootu to prostě nejde.

-flashování ROM se provádí přes recovery. Vypni telefon a při zapínání drž home tlačítko.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Pegas
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: úte 20. říj 2009 10:55:33
Reputace: 0

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od Pegas » úte 20. říj 2009 13:17:20

Tak jo pokus s flashováním se jaksi nedaří.
- Vypnuto
- Zapnuto se stlačeným tlačítkem home
A je tu vykřičník nad telefonem a dál nic nereaguje ani na tlačítka v čem je asi chybka?

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od ramon.dexter » úte 20. říj 2009 13:23:50

Pegas píše:Tak jo pokus s flashováním se jaksi nedaří.
- Vypnuto
- Zapnuto se stlačeným tlačítkem home
A je tu vykřičník nad telefonem a dál nic nereaguje ani na tlačítka v čem je asi chybka?
chybka neni v ničem. Tam se to neovládá tlačítkama, ale klávesovýma kombinacema. Nejdřív Alt+L a pak se řiď podle menu.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Pegas
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: úte 20. říj 2009 10:55:33
Reputace: 0

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od Pegas » úte 20. říj 2009 13:32:00

Hledání na netu pomohlo, ale přesto dík.
- Ještě se zeptám jaká možnost je správná ( nechci něco zase pokonit )


hipisek
Stálý androiďák
Příspěvky: 236
Registrován: pon 30. bře 2009 19:14:08
Reputace: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od hipisek » úte 20. říj 2009 14:05:12

Je to upulně jednoduchý... podívej se na sdcard na název balíku open home a přez adb ho odinstaluj, není zde co řešit.
HTC Dream. Ubuntu mobile ? :P
HTC Sensation - Ofiko rom + root

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Pegas
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: úte 20. říj 2009 10:55:33
Reputace: 0

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od Pegas » úte 20. říj 2009 14:16:57

Jednoduchý pro tebe já sem z toho už jelen Nechápu jak na to.


hipisek
Stálý androiďák
Příspěvky: 236
Registrován: pon 30. bře 2009 19:14:08
Reputace: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od hipisek » úte 20. říj 2009 14:29:45

Stáhni si od googlu SDK http://developer.android.com/sdk/1.6_r1/index.html

Součásní toho je usb driver

ve složce tools se nachází řekněme ADB - což nazval bych to jako interpreta mezi PC a Telefonem

Spustíš si comand linu zajedeš do složky Tools
číli windows / spustit příkaž cmd

cd c:\cesta\k\tools\

pak napíšeš adb vy jede ti tonějaké info co příkaz má vše za parametry.

konkrétně tento příkaz adb uninstall -k <package>

Mno a ted nevím jak se ten balíček přesně jmenuje ale typnu adb uninstall -k openhome-2.8 je to opravdu je typ:) více méně by měl být název stejný jako název balíčku co sis stáhl.
HTC Dream. Ubuntu mobile ? :P
HTC Sensation - Ofiko rom + root

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od ramon.dexter » úte 20. říj 2009 14:31:55

hipisek: pitomá a nepoužitelná rada. Nemá root, čili asi nebude mít puštěný ladění usb. Čili tohle řešení je mu k ničemu. Pokud vim, adb funguje jenom pokud máš zapnutý ladění.

pegas: dostaň se do recovery. Zmáčkni Alt+l, zobrazí se ti nabídka. Pak zmáčkni Alt+w, systém se ti vrátí do továrního nastavení. Přijdeš o všechny apliakce, sms, nastavení a tak. Ale budeš mít donut a bude fungovat.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


hipisek
Stálý androiďák
Příspěvky: 236
Registrován: pon 30. bře 2009 19:14:08
Reputace: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od hipisek » úte 20. říj 2009 14:35:13

Beru z5, bez ladění na usb to nepůjde, ale to jde zapnout i v non-root verzi ne?
HTC Dream. Ubuntu mobile ? :P
HTC Sensation - Ofiko rom + root

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od ramon.dexter » úte 20. říj 2009 14:47:10

hipisek píše:Beru z5, bez ladění na usb to nepůjde, ale to jde zapnout i v non-root verzi ne?
Proboha čet jsi ten trýd celej? Openhome mu hází FC takovým způsobem že se ani do nastavení nedostane. Samozřejmě že jde zapnout i na non-root verzi, ale pokud se nemůže dostat do nastavení...
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


hipisek
Stálý androiďák
Příspěvky: 236
Registrován: pon 30. bře 2009 19:14:08
Reputace: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od hipisek » úte 20. říj 2009 14:51:55

Tak třeba to záplé už má ne snad? Bože ty tvoje commenty vždy stojí za to.

Agresivní tupé hovado, taková krátká specifikace tvé osoby.

V každým topiku co se vyjadřuješ ,padně z tvé strany něco jak je ten druhej neschopnej a proč se vůbec ptá.
Co kdyby si prosímtě jednou šel rovnou do prdele a léčil si svoje mindráky někde jinde.

Jestli se máš potřebu nadále vyjadřovat takhle tak se, raději nevyjadřuj vůbec, on poradí určitě i někdo jiný.

Ad2 rada Wipe je nad zlato, vždy prvně raději zkusím snad vše, než si udělám wipe celého telefonu, snad myslím ne vole?

Kdyby mi spadl server, tak ho taky nemůžu naformátovat protože je to jednoduší, než vyřešit problém
HTC Dream. Ubuntu mobile ? :P
HTC Sensation - Ofiko rom + root


hipisek
Stálý androiďák
Příspěvky: 236
Registrován: pon 30. bře 2009 19:14:08
Reputace: 0
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od hipisek » úte 20. říj 2009 15:07:07

Ještě tedy pro upřesnění jestli máš zaplí USB debug, Tak můžeš použít to co jsem psal

tedy : adb uninstal - k <package>

Není potřeba root.
HTC Dream. Ubuntu mobile ? :P
HTC Sensation - Ofiko rom + root

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od ramon.dexter » úte 20. říj 2009 15:34:20

hipisek píše:Tak třeba to záplé už má ne snad? Bože ty tvoje commenty vždy stojí za to.

Agresivní tupé hovado, taková krátká specifikace tvé osoby.

V každým topiku co se vyjadřuješ ,padně z tvé strany něco jak je ten druhej neschopnej a proč se vůbec ptá.
Co kdyby si prosímtě jednou šel rovnou do prdele a léčil si svoje mindráky někde jinde.

Jestli se máš potřebu nadále vyjadřovat takhle tak se, raději nevyjadřuj vůbec, on poradí určitě i někdo jiný.

Ad2 rada Wipe je nad zlato, vždy prvně raději zkusím snad vše, než si udělám wipe celého telefonu, snad myslím ne vole?

Kdyby mi spadl server, tak ho taky nemůžu naformátovat protože je to jednoduší, než vyřešit problém
Už sis vyplách pusu?
Promiň jestli jsem tě nějak dotknul. Ale přišlo mi že sis přečet první příspěvek a dál nic a rovnoun odpověděl. Např skooopa tady takhle odpovídal.
Nevim co sem taháš problémy serveru, to je trošku dost něco jinýho.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Pegas
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: úte 20. říj 2009 10:55:33
Reputace: 0

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od Pegas » úte 20. říj 2009 15:44:56

Se nehádejte to nebylo učelem. :no:

Ladění USB mám povolené to se ukáže po připojení G1 do USB jen doufám že je to ono sosám ten soubor ale moc to nejede. Ladění se ukázalo až po aktualizaci a dostanu se do něj jen přes vytáčení pak jde stáhnout horní menu a tam je samo ikona připojení a ladění. Ladění až ve verzi 1.6 dříve to tam nebylo. Zatim dík moc.

Řešení s továrním nastavením si nechám až na konec.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od ramon.dexter » úte 20. říj 2009 15:47:21

Ladění je tam od začátku. Tak zkus ten hipiskovo postup, měl by to napravit.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

JFK
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 12. bře 2009 16:08:16
Reputace: 0

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od JFK » úte 20. říj 2009 15:55:59

Da se nejak nastavit / vypnout to vychozi vybrani programu ? Pouzivam Dx ktery by mel byt pripraven na Donut, ale clovek nikdy nevi... :roll: Rad bych se takovymto problemum vyhnul, a myslim ze nejen ja...
G1

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12658
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od ramon.dexter » úte 20. říj 2009 15:58:40

JFK - vypnout se to dá tim způsobem, že si něco vybereš. Pokud se chceš vrátit k původní ploše, musíš vlézt do nastavení>apliakce>správa aplikací, tam najít dxtop(openhome, atd.) a vybereš "smazat data"
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Yamanouchi
Robot
Příspěvky: 767
Registrován: pát 07. lis 2008 23:01:37
Reputace: 0
Bydliště: Absurdistán
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s openhome2 po aktualizaci na verzi 1.6

Příspěvek od Yamanouchi » úte 20. říj 2009 16:30:00

To je jeden z důvodů, proč nechci mít žádnou alternativní plochu. Stačí nějaká chyba nebo jen blbá aktualizace a celé to nastavení, uložené SMSky a nainstalované aplikace jdou do pr.. V non-rootu není žádná kompletní záloha, takže je to vždy rizikové. Kdo to má vědět, že musí mít zaplé USB ladění nebo prostě nenastavovat alternativu jako výchozí? Bohužel chyba je taky u Androida, který prostě neumí sestřelit tu aplikaci. :roll:
Miluji a žeru Jablíčka.
HTC Desire + 8GB

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host