Android OSNastaveni APN

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
FotoModo
Stálý androiďák
Příspěvky: 215
Registrován: ned 07. srp 2011 23:27:33
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4 5.0.1
Mobil 2 / ROM: zte v970 4.4.2 Kitkat
Bydliště: Praha City South

Nastaveni APN

Příspěvek od FotoModo » pon 27. úno 2012 20:17:33

Pres vyhledavac jsem tady nic nenasel :-). Vsim jsem si, ze mi nejde na fonu net a doklikal jsem se, ze mam nespravne nastavene APN. Ani jsem netusil, ze takove neco existuje a co to vlastne je. Ale bez toho mi telefon fachat nebude. Nevite, kde bych tyhle informace ziskal, krom leteni k operatorovi a factory resetu, co pry zabira? Neco jsem nasel o tom na adroidforum.sk, ale ja netusim, co tam mam natukat, asi by pomohla ta nastavovaci smska od operatora, rekl bych. Spis me zajima, jak se mi to povedlo rozhasit, kdyz jsem nic nemazal, max neco vypnul a zapnul, ale taku uz netusim kde :-). Androdid 2.3.4 , htc evo 3D, puvodni stav.
Diky :-).


Ericcson GA628(2 roky)- ? -? -? - Nokia 3210 - Nokia - 6310i (2 roky) - Nokia 5310 (3 roky) - ZTE Blade (1 rok) - htc EVO 3D (půl roku) - Huawei Ascend G300 (půl roku) - zte V970 (přes 2 roky) - TCL idol X (1 měsíc) - Ecoo E04 Aurora (1 měsíc) - SG Note 4


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22806
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Nastaveni APN

Příspěvek od LivArt » pon 27. úno 2012 20:41:40

Když nevíš, co jsi kde udělal, tak jak víš, že ti internet nejde kvůli špatné APN?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Vagabond
Androiďák!
Příspěvky: 533
Registrován: stř 27. říj 2010 17:42:50
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ASUS Zenfone 5z

Re: Nastaveni APN

Příspěvek od Vagabond » pon 27. úno 2012 20:53:16

APN jsou dve moznosti bud WAP nebo INTERNET je to nazev pristupoveho bodu a vicemene to nastavi protokol prenosu dat, wap je zjednoduseny pro pristup k netu z mobilu bez operacniho systemu a internet je klasicky pristupovy bod, stejne jako u PC, takze si APN nastav INTERNET
specialiste neberte me doslava, pro zjednodusene objasneni by to snad melo stacit kazdemu
ASUS Zenfone 5z


Autor tohoto vlákna
FotoModo
Stálý androiďák
Příspěvky: 215
Registrován: ned 07. srp 2011 23:27:33
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4 5.0.1
Mobil 2 / ROM: zte v970 4.4.2 Kitkat
Bydliště: Praha City South

Re: Nastaveni APN

Příspěvek od FotoModo » pon 27. úno 2012 22:05:57

Vagabond píše:APN jsou dve moznosti bud WAP nebo INTERNET je to nazev pristupoveho bodu a vicemene to nastavi protokol prenosu dat, wap je zjednoduseny pro pristup k netu z mobilu bez operacniho systemu a internet je klasicky pristupovy bod, stejne jako u PC, takze si APN nastav INTERNET
specialiste neberte me doslava, pro zjednodusene objasneni by to snad melo stacit kazdemu

Pravdu dis, byl jsem u Operatora, podival se na to z nastaveni maznul, co tam bylo navic, bylo tam to internet carka nejake divne slovicko, tak to maznul na dvou mistech, sejvnul a uz to zacalo fachat, pry na techforum je to dobre vysvetleno, krom jineho.
Ericcson GA628(2 roky)- ? -? -? - Nokia 3210 - Nokia - 6310i (2 roky) - Nokia 5310 (3 roky) - ZTE Blade (1 rok) - htc EVO 3D (půl roku) - Huawei Ascend G300 (půl roku) - zte V970 (přes 2 roky) - TCL idol X (1 měsíc) - Ecoo E04 Aurora (1 měsíc) - SG Note 4


Autor tohoto vlákna
FotoModo
Stálý androiďák
Příspěvky: 215
Registrován: ned 07. srp 2011 23:27:33
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4 5.0.1
Mobil 2 / ROM: zte v970 4.4.2 Kitkat
Bydliště: Praha City South

Re: Nastaveni APN

Příspěvek od FotoModo » pon 27. úno 2012 22:07:08

LivArt píše:Když nevíš, co jsi kde udělal, tak jak víš, že ti internet nejde kvůli špatné APN?

Protoze jsem klikal v roletkach kolem internetu a datoveho pripojeni a jsem si tam vsim vypsano, nemozno pripojit, spatne nastaveno APN. Tak jsem se jak googlovat, wtf :-)
Ericcson GA628(2 roky)- ? -? -? - Nokia 3210 - Nokia - 6310i (2 roky) - Nokia 5310 (3 roky) - ZTE Blade (1 rok) - htc EVO 3D (půl roku) - Huawei Ascend G300 (půl roku) - zte V970 (přes 2 roky) - TCL idol X (1 měsíc) - Ecoo E04 Aurora (1 měsíc) - SG Note 4


Uživatelský avatar

Krokodyl
Droid
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 21:02:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Bydliště: Porta Bohemica
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastaveni APN

Příspěvek od Krokodyl » pon 27. úno 2012 23:04:54

Jka se to stalo nikdo neodhalí, ale bay se dalo poradit jak to odstranit je potřeba znát i operátora. Jinak nastavení APN /přístupových bodu/ najdeš v Menu - Nastavení - Bezdrátová připojení ... - Mobilní sítě - Názvy přístupových bodů.
Zkus tu nejjednodušší věc, v položce viz. výše ...Názvy přístupových bodu, klepni na ikonu menu a dekj Obnovit výchozí. Mělo by se obnovit nastavení . Poku dne potom jedině ručně, SMS od operátorů na Androidu nefungují, ale je třeba znát operátora.
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT


Autor tohoto vlákna
FotoModo
Stálý androiďák
Příspěvky: 215
Registrován: ned 07. srp 2011 23:27:33
Reputace: -1
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 4 5.0.1
Mobil 2 / ROM: zte v970 4.4.2 Kitkat
Bydliště: Praha City South

Re: Nastaveni APN

Příspěvek od FotoModo » stř 29. úno 2012 11:43:10

Dneska se mi to rozhasilo opet, nevim co se s tim evickem deje, ale kdyz jsem mel ZTE Blade, tak se mi za cely rok s tim nic na tenhle styl neudalo.
Asi to budu mit nejake posahane, ze by vir :-)?
Ericcson GA628(2 roky)- ? -? -? - Nokia 3210 - Nokia - 6310i (2 roky) - Nokia 5310 (3 roky) - ZTE Blade (1 rok) - htc EVO 3D (půl roku) - Huawei Ascend G300 (půl roku) - zte V970 (přes 2 roky) - TCL idol X (1 měsíc) - Ecoo E04 Aurora (1 měsíc) - SG Note 4

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11339
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 289
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: Nastaveni APN

Příspěvek od Jumbo78 » stř 29. úno 2012 14:42:44

Udělal bych factory reset a znovu vše nastavil. Na APN si nech poslat konfigurační SMS od operátora a na nic kolem internetu atd... neklikej :D
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22806
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Nastaveni APN

Příspěvek od LivArt » stř 29. úno 2012 16:45:14

K čemu hned hr? Nastavení APN najde člověk během 5 minut na netu. Stačilo by hledat. Nebo smazat všechny současný body a nechat si poslat tu sms....
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 1 host