Android OSKam se mi ukládá kontakt v telef.seznamu u Motoroly ?

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Ante
Droid
Příspěvky: 2361
Registrován: ned 17. črc 2011 6:51:46
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi9 Lite
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Kam se mi ukládá kontakt v telef.seznamu u Motoroly ?

Příspěvek od Ante » ned 04. bře 2012 19:43:30

Potřeboval bych prosím poradit ( problem-kontakty u mojí "Motoroly Pro Plus" se mi ukládají v telefonu jakoby na 2 místa ) :

Ze seznamu volání si vyberu číslo a dám "uložit do seznamu kontaktů".

Přišel jsem na to, že jakmile spustím MyPhoneExplorer, tak vždy ( u jiných telefonů i s Androidem ) jsem tam měl v levém sloupečku napsáno jen "TELEFON".

Teď s přidáním třeba jednoho jediného kontaktu se mi v MyPhoneExploreru objeví navíc ( místo jen "TELEFON" ) celkem 3 položky :
VŠECHNY
TELEFON
COM.MOTOROLA.ANDROID.PHONE

-no a právě pod tou položkou "com.motorola.android.phone" ten nový kontakt v MyPhoneExploreru vidím.

Vypadá to, že jakoby moje Motorola měla v sobě "Motorolácké" úložiště a všechny nové kontakty ukládá právě do něj. Už jsem kvůli těmto problémům zrušil synchronizaci Motoblur na jejich server, ale to mi můj výše zmíněný problémek tak úplně neřeší... :(

Je to asi dané tou Motorola ROM a MotoBlurem ?

Chtěl bych, aby se mi nový kontakt uložil do "běžného" seznamu a ne do "COM.MOTOROLA.ANDROID.PHONE"...


Máte prosím někdo podobnou zkušenost a jak ten "zmatek" řešíte ?


Xiaomi Mi9 Lite + ASUS ZB602KL



mmiminoo
Robot
Příspěvky: 725
Registrován: čtv 18. lis 2010 16:10:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock
Bydliště: Slovensko > Dohňany
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam se mi ukládá kontakt v telef.seznamu u Motoroly ?

Příspěvek od mmiminoo » ned 04. bře 2012 19:53:01

Skús niekde v nastaveniach pozrieť ukladanie kontaktov.
Väčšinou býva na výber SIM, telefón a u teba bude asi nastavené COM.MOTOROLA.ANDROID.PHONE
Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Ante
Droid
Příspěvky: 2361
Registrován: ned 17. črc 2011 6:51:46
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi9 Lite
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam se mi ukládá kontakt v telef.seznamu u Motoroly ?

Příspěvek od Ante » ned 04. bře 2012 20:05:50

jj-diky-to uz jsem prave ruzne kombinoval...

Mam tam u DIALER/CONTACTS/MENU/DIPLAY OPTIONS moznost u "Choose contacts to display" ( Vyberte kontakty pro zobrazení )
2 polozky :

1.GOOGLE - tam je spousty podslozek-ale tam jsem nezatrhl nic, protoze u Google mam seznam prazdny-nesynchronizuju s nim
2.PHONE-ONLY, UNSYNCED - tam je k zaskrtnuti jen ALL CONTACTS. To mam zaskrtnute...
Xiaomi Mi9 Lite + ASUS ZB602KL


mmiminoo
Robot
Příspěvky: 725
Registrován: čtv 18. lis 2010 16:10:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock
Bydliště: Slovensko > Dohňany
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam se mi ukládá kontakt v telef.seznamu u Motoroly ?

Příspěvek od mmiminoo » ned 04. bře 2012 20:12:01

"Choose contacts to display" znamená ktoré kontakty chceš zobraziť, nie kde ich chceš ukladať ;)
Keď si ukladáš kontakt pýta sa ťa kam chceš uložiť? na SIM na google, do moto...com? tú možnosť som myslel.
Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Ante
Droid
Příspěvky: 2361
Registrován: ned 17. črc 2011 6:51:46
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi9 Lite
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam se mi ukládá kontakt v telef.seznamu u Motoroly ?

Příspěvek od Ante » ned 04. bře 2012 22:21:55

Smarja-no jo :)

Ne-tak ted jsem zkousel ulozit novy kontakt. Zepta se me jestli pridat ke stavajicimu a nebo jestli chci vytvorit novy. Dam NOVY a v editacnim okenku je na vyplneni jmeno, telefon atd...a v horni casti okenka je v zahlavi "Phone-only, unsynced...from Phone" - to je jak jsem psal v minule odpovedi:
2.PHONE-ONLY, UNSYNCED - tam je k zaskrtnuti jen ALL CONTACTS. To mam zaskrtnute...
Nic jineho mi to k vyberu KAM ulozit nedava...

Tak ja nevim... :(
Xiaomi Mi9 Lite + ASUS ZB602KL



mmiminoo
Robot
Příspěvky: 725
Registrován: čtv 18. lis 2010 16:10:52
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock
Bydliště: Slovensko > Dohňany
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam se mi ukládá kontakt v telef.seznamu u Motoroly ?

Příspěvek od mmiminoo » ned 04. bře 2012 23:39:03

Tak už neviem kam to ukladá, skús strýčka googla... či ti neporadí.
Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Ante
Droid
Příspěvky: 2361
Registrován: ned 17. črc 2011 6:51:46
Reputace: 16
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Mi9 Lite
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam se mi ukládá kontakt v telef.seznamu u Motoroly ?

Příspěvek od Ante » ned 04. bře 2012 23:42:40

To vis ze nez se tady zacnu ptat tak hledam.
Ale on tu s tim snad nikdo krome me problemy nema :) - hledal jsem i ve svete, ale s moji anglictinou a nebo s Google Translatorem je to slabota :(

Jinak diky za rady !

***************************************

EDIT 23.3.2012 :

Tak jsem s tim do ted nehnul... :(

Stve me, ze kdyz si pres den pridam do telefonniho seznamu nejaky novy kontakt, tak telefon ( Motorola Pro Plus ) ho vidi, ale MyPhoneExplorer ne.
Pokud chci mit novy kontakt v MyPhoneExploreru, musim ho zadat v Microsoft Outlook a nasledne synchronizovat pres MyPhoneExplorer s telefonem.
Jinak proste novy kontakt do Micr.Outlook nedostanu.

To mam fakt ten problem jenom ja ? Pres Google synchro nechci - bohate mi staci super zalohovani MyPhoneExplorerem...
Xiaomi Mi9 Lite + ASUS ZB602KL

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů