Android OSšpatná plynulost telefonu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

špatná plynulost telefonu

Příspěvek od matata » čtv 29. říj 2009 10:30:07

Zdravím,
stále se potýkám se špatnou plynulostí telefonu.

Má konfigurace:
G1, Kingstom 4Gb class 4, Apps2sd - ext3 - 500mb, CC vypnuto, Swap disk 100Mb swappines 60, Rom Cyanogen 4.2.2, mam noveho Stericson Lock Screen, jinak rom notheme. Dale pouzivam Advanced task manager, ale to abych na ten widget klikal porad, jinak to je zasekany.

Nemam problemy s FC, ty se prakticky neobjevuji, ale velmi casro se objevuje hlaska, ze neco nereaguje a mam na vyber zda dam ukoncit nebo pockat.
Vubec nedokazu urcit, kdy a proc se tak deje. Nekdy vezmu do ruky telefon, pisu sms do toho se prepnu bo browserum, pak mi nekdo vola... a vse jede jako blesk. A nekdy naopak rano vstanu vezmu telefon, chci zapnou nejakou jednu aplikaci a cekam i nekolik vterin nez se objevi.... Pak mi nekdo zacne volat a cekam nekdy snad az 15 vterin nez se objevi cislo a pak zas nekolikrat se objevi okamzite...

Jak jste na tom vy? Popripade co vse delate proto, aby telefon bezel co nejsvizneji.
Jeste jedna vec ktere nerozumim. Kdyz napisu v terminalu free, objevi se mi volna pamet napr. cca 50Mb, kdyz ale zapnu advanced task manager, tak tam mam free treba jen 23Mb, jakto ze jsou tyhle hodnoty odlisne.

Diky za pomoc, rady a vase zkusenosti...




Uživatelský avatar

FXdroid
Nové Androidě
Příspěvky: 46
Registrován: ned 21. čer 2009 15:00:19
Reputace: 0

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od FXdroid » čtv 29. říj 2009 10:59:25

Mě se G1 chová stejně nezávisle na Cyan verzi.
Obávám se, že to bude vlastnost, prostě nestíhá... :?
XPERIA ACTIVE


yonah
Androiďák!
Příspěvky: 636
Registrován: pon 22. čer 2009 17:07:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One
Twitter: http://twitter.com/yonah
Bydliště: Praha

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od yonah » čtv 29. říj 2009 11:16:35

Swap 100 MB a hodnota swappines 60 je podle mě moc. Nainstaluj tu ROMku znova včetně wipe interní paměti a ext3 na kartě. Swap oddíl vytvoř max. 64 MB, nebo ještě lépe na zkoušku 32 MB. Po nainstalování CM nic nenastavuj a pár dní to testuj.
oblíbené aplikace a hry.


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od matata » čtv 29. říj 2009 11:20:47

Aha, to by me nenapaslo, ze to muze vadit... Takze velky swap disk je spise na obtiz??

Uživatelský avatar

sambick
Androiďák!
Příspěvky: 479
Registrován: pát 20. bře 2009 21:45:58
Reputace: 0

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od sambick » čtv 29. říj 2009 11:23:26

Ja bych asi videl problem ve swap. Swap jsem nejakou dobu n cm romkach pouzival a po restartu telefonu telefon opravdu beha jak drak (nesnazte se mi tvrdit ze cc je lepsi...) ale po zaplneni - obzvlaste pokud je tva velikost 100mb - je swapovaci oddil uz tak neprehledny ze se tim cely telefon zcela zpomaly.. Sam cyan nastavuje sve rom na cc o velikosti 24mb a swappines myslim 40 nebo 60. Ja mam ale na cm rom nejlepsi zkusenost s nastavenim cc o velikosti 32mb, swappines 80 bez backing swapu a nemohu si vubec sezovat. Bavime-li se teda ted o rom 4.2.2. Je tedy jen na tobe jestli budes zavrzele trvat na svem swapu a nebo jestli zkusis nejakym zpusobem zaexperimentovat a s nastavenim user.conf si trosku pohrat..
G1 ve vzpominkach: -), SGS I9000, LG 4X HD, NOTE2, G3/32GB T-mobile a Asus Transformer - Revolver 4
Twitter: http://www.twitter.com/sambick2


Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od d750 » čtv 29. říj 2009 12:00:11

Ja jedu bez cc a swap disku maximalne si davam 10mb ram hack pokud je k dispozici a maximalni spokojenost.

Uživatelský avatar

Petr22
Androiďák!
Příspěvky: 474
Registrován: čtv 04. čer 2009 18:02:46
Reputace: 0

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od Petr22 » čtv 29. říj 2009 14:03:07

Ještě bych vyzkoušel odinstalovat programy, které běží v pozadí např. různé netmetry, počasí a pod. , které nutně nepotřebuješ. Karta klass 4, zřejmě taky hraje svoji neblahou roli.

Uživatelský avatar

jtoxx
Droid
Příspěvky: 2008
Registrován: čtv 03. zář 2009 9:41:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od jtoxx » čtv 29. říj 2009 14:07:53

No ja jedu nekdy na swap 96 a swapines 60 a prijde mi to normalni jako kdyz jedu bez swapu. Zadny rozdil v tom zas tak nevidim. A class 4 je pro cyana dobra, neco jineho by to bylo na hero romce. Ale v donutu je jedno jestli class 4 nebo 6 ;)
Follow me on - twitter


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od matata » čtv 29. říj 2009 14:12:48

Dobře, díky moc za rady... zkusím tedy schválně nejdřív kapku extrém, dle rady D750, uplne vypnout swap...
d750 píše:10mb ram hack pokud je k dispozici a maximalni spokojenost.
Co znamena je -li k dispozici?? Jak to tam dostanu?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od d750 » čtv 29. říj 2009 15:14:26

Na novou verzi ještě není ale můžeš sledovat toto vlákno na xda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=566410


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od matata » čtv 29. říj 2009 15:34:38

aha, diky moc, snad to brzy vyjde.. a jaky je rozdil prosim BFS a CFS? A pote co to nainstaluju pres terminal tak lze si nejak overit jestli se to povedlo?

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od skooopa » čtv 29. říj 2009 15:44:14

Swap nema dle me na CM zadnej vyznam (lrom zbrzdeni kdyz je uz toho naswapovano hodne...) to se vyuzivalo/vyuziva prevazne u HERO rom kde je RAM G1 silne nedostacujici....

Jedu na CM 4.2.1 (na 4.2.2 jsem zatim linej updatovat) mam theme chimera (7 ploch narvanejch widgetama a zastupcema ) a mam onen RAM hack .

Proste jsem jen nahodil rom a nic nemenil (todiz se pouziva CC) a vse mi jede uplne nadherne (asi nejlepe za celou dobu co mam G1 tet jsem uz vazne hooodne spokojenn....) takze to zkus a uvidis ale kazdopadne na swap se vykasli a snad poznas ze si udelal dobre.

Prislo mi to od zacatku divne to pouzivani swapu jelikoz je umisten na sd stejne tak jako aplikace cimz se ta prenosova rychlost claas 6 tak srazi dolu ze je to o nicem. Pote se ti muze class 6 klidne chovat jako clas 4 nebo 2 j2likoz se karta extremne vyuziva a ani clas 6 na to neni stavena.....

EDIT: Vsiml jsem si ze mas dokonce kartu class 4 coz mi na svap neprijde idealni ale to uz je jedno kdyz ho zrusis :-)

a
matata píše:aha, diky moc, snad to brzy vyjde.. a jaky je rozdil prosim BFS a CFS? A pote co to nainstaluju pres terminal tak lze si nejak overit jestli se to povedlo?
Jednoduse po nahozeni Ram hacku (A restartu) spustis terminal a das free a uvidis ze tam mas nyni caa 107MB (Hned prvni cislo/radek)

PS: Muzem zajit nekdy na pivo (LBC) a porovnat nase stroje :-)
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od matata » čtv 29. říj 2009 16:59:18

Diky za vycerpavajici odpoved
nj covece, vypnul jsem swap a fakt to lita jak blesk... No to je konec tohleto... sem si rikal ze kdyz mam 100 mb swap disk tak budu rychlej jak kometa :D:D:D

Kdyz ty dva soubory (user.conf a ten druhy) z sd vymazu tak by se mela automaticky aktivovat cc ne? kdyz ji ma rom uz v sobe??

P.S. Na pivko rad zajdu.

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od d750 » čtv 29. říj 2009 17:03:02

Pokud smažeš userinit tak nebudeš mít ze zakladu vůbec nic. A swap není na lítaní to je jen pro ty co chtějí mít spuštěno co nejvíce aplikací.

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od skooopa » čtv 29. říj 2009 17:25:32

Hlavne si tet kdyz nepouzivas swap zapni treba astro file manager a uvidis jak se prace s daty na SD stava realna oproti jednomu velkemu lagu pri scroolovani kdyz pouzivas swap...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od d750 » čtv 29. říj 2009 17:49:38

Ještě bych dodal že můžeš v klidu aplikovat ten starší kernel na 10mb ram hack . Já ho před hodinou nahrál a bezproblemu funguje.


Autor tohoto vlákna
matata
Robot
Příspěvky: 1184
Registrován: sob 04. dub 2009 23:51:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od matata » čtv 29. říj 2009 17:57:13

diky moc jdu na to.. jen BFS nebo CFS mam stahnout?

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od d750 » čtv 29. říj 2009 18:06:31

Já používam cfs.


--blaster--
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: pon 13. črc 2009 15:10:48
Reputace: 0

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od --blaster-- » ned 08. lis 2009 21:02:23

Prosím vás ,skoro pokaždé, když jsem například v marketu nebo n v prohlížeči nebo kdekoliv jinde... a zmáčknu domeček abych byl rovnou na ploše,tak se mi to vždycky sekne a restartuje plocha...
Co s tím ?

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od skooopa » ned 08. lis 2009 21:18:48

A povis aspon co mas za rom nebo myslis ze je to tu samej telepat?

To je to sami jako otazka :zlobi mi pc nevis co s tim? Lidi chcete radit a ani neumite popsat svuj problem....
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


--blaster--
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: pon 13. črc 2009 15:10:48
Reputace: 0

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od --blaster-- » ned 08. lis 2009 22:05:27

G1
Mám základní originální ROM Donut ? Já se v tom zatím moc neorientuju,omlouvám se...
Verze 1.6 bez root

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od skooopa » ned 08. lis 2009 22:14:19

Jasny v poho jen jde o to ze aspon bez tohoto infa se radit neda ..

Pokud nemas root a deje se ti to co rikas (zaclo se to dit az po updatu na 1.6?) tak reseni bude asi jen wipe.

Pro jistotu uvedu rovnou postup:
[spoiler]
skooopa píše:Tímto krokem z telefonu vymažete vše a uvedete jej do stavu, ve kterém byl, když sjel z výrobní linky.

Postup:
-Zcela vypni telefon (dlouhým stiskem tlačítka pro odmítnutí hovoru a následnou volbou Power Off z nabídky), v nouzi se nabízí možnost prostého vyjmutí a vrácení baterie.
-stiskni současně tlačítko Domů (levé bílé) a červené tlačítko pro ukončení hovoru ... drž je asi 25 sekund než telefon naběhne do stavu kdy uvidíš na obrazovce výstražný trojúhelník.
-stiskni na klávesnici kombinaci ALT+L
-stiskni na klávesnici kombinaci ALT+W
... proběhne proces obnovy výrobního nastavení ...
-stiskni současně bílá tlačítka Domů a Zpět ... drž je asi 25 sekund
HOTOVO, zařízení se spustí a bude jako nové - zeptá se vás znovu na váš gmail účet, vysvětlí jak obsluhovat dotykovou obrazovku, upozorní že nemáte pít ani telefonovat za volantem atd ...
[/spoiler]
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


--blaster--
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: pon 13. črc 2009 15:10:48
Reputace: 0

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od --blaster-- » ned 08. lis 2009 22:32:01

Před tím mi to dělalo občas... teď se mi to děje docela často...
zajímavý,teď když to zkouším tak nic... ale taky třeba když použiju Taskiller tak je všechno rychlejší a neudělá to... ale abych pořád dokola ukončoval všechny aplikace.. :(
Celkově mi přijde že ten telefon toho androida moc nepobírá... chtělo by to rychlejší všechno.. ale to bych musel asi udělat ten root,jestli jsem to dobře pochopil a nataktovat ?
Jinak když ten telefon dám do továrního stavu.. existuje něco co mi nahraje vše zpět jako apříklad záloha u nokii ? (aplikace,zpravy,kontakty,všechno...)

Díky :)

Uživatelský avatar

cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od cryingfreeman » ned 08. lis 2009 22:33:48

mohol by si to lepšie popísať..nemyslíš tým, len že sa ti pomaly načíta plocha?
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman


--blaster--
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: pon 13. črc 2009 15:10:48
Reputace: 0

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od --blaster-- » ned 08. lis 2009 22:43:49

Pomalu načítá ,ale spíše jak říkam.. jsem třeba ve zprávách ,zmáčknu domeček a vidím najednou jen pozadí... a pak po chvíli naskočí ikonky.. přijde mi jak když by se plocha restartovala.. a někdy to zas skončí na plochu jak nic.. a je to rychlý... celkový zadrhnutí trvá tak 6s než se to zas rozjede do plynulosti...


ailas
Stálý androiďák
Příspěvky: 59
Registrován: pát 10. črc 2009 21:48:26
Reputace: 0

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od ailas » pon 09. lis 2009 13:11:29

Bohužel plocha je program pro android jako každý jiný, takže pokud potřebuje aplikace na popředí více paměti, začne ukončovat aplikace na pozadí a občas ukončí i plochu. V originálním fwr si nepomůžeš, ale poslední verze cynaogen modu (vyžaduje root) mají volbu (zatím experimentální, ale co jsem zkoušel funguje) aby aplikace Home zůstala pořád v paměti. Funguje to pěkně, návrat na plochu je velmi rychlý i když spustím paměťově náročné aplikace.
Nicméně nějaké části se stejně asi dočítají, protože je poznat rozdíl kdy je to ihned a po paměťovém zatížení.

Kontakty, kalendář a maily se ti syncnou z google accountu, na SMS můžeš použít nějaký soft, třeba Backup for root users (vyžaduje root), MMS můžeš ručně pokud za to nechceš platit (vyžaduje root) a aplikace třeba Astrem. Samozřejmě se ti zazálohují jen free, placené si máš pak možnost kdykoliv stáhnout znova. Bohužel jsem ho rootnul hned po zakoupení takže ti s neroot možnostma neporadím.


--blaster--
Nové Androidě
Příspěvky: 26
Registrován: pon 13. črc 2009 15:10:48
Reputace: 0

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od --blaster-- » pon 04. led 2010 23:00:23

Ano,to je presne ono.. restartuje se i plocha,ale da se s tim neco delat ? pekne me to stve,to je snad jedina vec ktera me na plynulosti stve... jak na to musim casto cekat,to je horzny, nevychytany...

Uživatelský avatar

cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

Re: špatná plynulost telefonu

Příspěvek od cryingfreeman » pon 04. led 2010 23:11:01

ailas píše: V originálním fwr si nepomůžeš, ale poslední verze cynaogen modu (vyžaduje root) mají volbu (zatím experimentální, ale co jsem zkoušel funguje) aby aplikace Home zůstala pořád v paměti.
a jak to cyan dosiahol? dokaže nejak prínuť systém aby ignoroval pri odstrelovaní danú aplikáciu? v tom prípade by sa hodila utilita, kde by sa dalo nastaviť, ktoré aplikácie má system ignorovať, myslím že by to bola malá revolúcia
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti