Android OSMultitasking?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
milanmb
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: ned 18. bře 2012 12:37:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970 Optimus Black

Multitasking?

Příspěvek od milanmb » ned 18. bře 2012 12:49:41

Zdravim, mam problem s multitaskingem na androidu, napriklad, kdyz edituji nejaky dokument v documents to go, pote zmacknu stredove tlacitko, kterym se prepnu na plochu, abych mohl spustit internetovy prohlizec, nebo e-mail a neco z neho do editovaneho dokumentu vlozit, vyberu si co chci do dokumentu vlozit, zmacknu opet stredove tlacitko, spustim spravce uloh, abych se znovu prepl do documents to go a documents to go neni mezi spustenyma aplikacema. Musim jej znovu spustit, najit soubor a pozici v nem kam jsem chtel kopirovany text vlozit. Nestava se mi to jen u documents to go, ukoncilo mi to uz i sporttracker, kde jsem diky tomu prisel o trihodinovy vykon. Jak to resit, da se nejak androidu naridit aby aplikace neukoncoval?





xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5334
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Multitasking?

Příspěvek od xanthor » ned 18. bře 2012 13:28:07

Co já vím, tak se to "nařídit" nijak nedá - pokud tak není aplikace napsána, Android ji může ukončit kdykoliv. Prý se ale to chování dá trochu ovlivnit nějakým tweakem - nevím, nezkoušel jsem.

Uživatelský avatar

Marek989
Droid
Příspěvky: 1869
Registrován: ned 13. lis 2011 0:18:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2
Bydliště: Praha

Re: Multitasking?

Příspěvek od Marek989 » ned 18. bře 2012 14:42:23

asi mas malo RAM, android ukoncuje aplikace jen kdyz ji mas malo :wink:
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G


Autor tohoto vlákna
milanmb
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: ned 18. bře 2012 12:37:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970 Optimus Black

Re: Multitasking?

Příspěvek od milanmb » ned 18. bře 2012 15:18:12

Tou RAMkou by to byt nemelo. Zkusil jsem povypinat vsechny spustene aplikace. Jen jsem stredovym tlacitkem z aplikace vyjel a hned pote se podival do spravce uloh a uz tam tato aplikace nebyla.

Uživatelský avatar

Marek989
Droid
Příspěvky: 1869
Registrován: ned 13. lis 2011 0:18:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2
Bydliště: Praha

Re: Multitasking?

Příspěvek od Marek989 » ned 18. bře 2012 15:27:19

To je asi problem aplikace
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G



xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5334
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Multitasking?

Příspěvek od xanthor » ned 18. bře 2012 15:31:03

To je taky fakt, Galaxy Ace zrovna moc RAM nemá...


Autor tohoto vlákna
milanmb
Nové Androidě
Příspěvky: 32
Registrován: ned 18. bře 2012 12:37:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG P970 Optimus Black

Re: Multitasking?

Příspěvek od milanmb » ned 18. bře 2012 15:55:50

Nevite o jine aplikaci, kde jdou i upravovat dokumenty Office a tento problem tam neni? Diky.


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5334
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Multitasking?

Příspěvek od xanthor » ned 18. bře 2012 16:31:43

Zkus pracovat bez přepínání na plochu, tzn. z office editoru podržením domečku skočit přímo do int. prohlížeče nebo e-mailového editoru (samozřejmě chápu, že je potřeba, aby tyto aplikace byly mezi naposledy spuštěnými). To by mohlo pomoct. Pokud skočíš na plochu, je větší šance, že Android aplikaci vypne.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Multitasking?

Příspěvek od ludekbrno » ned 18. bře 2012 17:21:41

milanmb píše:Nevite o jine aplikaci, kde jdou i upravovat dokumenty Office a tento problem tam neni? Diky.
Zkus Think Free Office. Jinak taky doporučuju zkusit nevyskakovat v tomto případě z aplikace na domovskou obrazovku, ale dlouhým podržením středové klávesy rovnou do výběru posledních aplikací, pokud tam ale samozřejmě ta druhá aplikace bude.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5334
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Multitasking?

Příspěvek od xanthor » ned 18. bře 2012 17:53:35

Přesně to jsem napsal taky. :-)


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Multitasking?

Příspěvek od ludekbrno » ned 18. bře 2012 18:34:03

Jj, proto píšu "taky doporučuju", čímž bylo myšleno, že podporuji tvé doporučení :)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti