Android OS4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Orpheus
Stálý androiďák
Příspěvky: 99
Registrován: ned 06. bře 2011 12:18:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy NEXUS

4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od Orpheus » pon 02. dub 2012 12:12:22

vyřešil někdo jestli lze do 4.0 nahrát certifikát a přitom se vyhnout povinnosti nastavit si zámek obrazovky?
konkrétně to potřebuji na exchange, kde se potřebuji hlásit přes certifikát, ale kvůli tomu musím nastavit zámek na PIN nebo na heslo, což je pitomost, protože pak bych ten PIN zadával 100x za den.
to mi přijde jako poměrně hodně nedomyšlené k tomu uživatele nutit. chápu, kdyby mi to řeklo, že by bylo vhodné si to nastavit a že pokud to neudělám, tak na vlastní riziko, ale toto? nebo jen koukám blbě?

hledal jsem tady v diskusích a našel jen na pár místech, že někdo píše, že to taky nevyřešil i když v jiné souvislosti.





kocator
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 25. dub 2012 10:05:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2 Android 4.0.3

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od kocator » stř 25. dub 2012 10:08:26

Mám podobný problém, akorát s tím, že jsem potřeboval využívat VPN. Byl jsem vyzván k nastavení PIN a teď už nejsem schopný nastavit na lockscreenu "Sklouznutí". Jde to nějak vrátit? Jinak než resetem zařízení? Raději totiž oželím VPN abych nemusel pořád zadávat PIN nebo gesto. Je to opruz.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od ramon.dexter » stř 25. dub 2012 10:48:45

Bohužel, ICS má takhle nastavenou bezpečnost a změnit to nelze.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


kocator
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 25. dub 2012 10:05:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2 Android 4.0.3

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od kocator » stř 25. dub 2012 12:01:35

Když to šlo zapnout tak by to mohlo jít i vypnout ne? Potom to totiž nevypadá jako zabezpečení, ale jako chyba v androidu. Přeci mi neříkejte že to je jednosměrné nastavení?


fuck3rkkt
Nové Androidě
Příspěvky: 17
Registrován: sob 25. úno 2012 11:57:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia Neo V

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od fuck3rkkt » stř 25. dub 2012 12:18:52

dej si nastaveni - zabezpeceni - zamek obrazovky a zvol snimek..obrazovka by se mela odemykat sklouznutim..:)



kocator
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: stř 25. dub 2012 10:05:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S2 Android 4.0.3

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od kocator » stř 25. dub 2012 12:26:18

Díky fuck3rkkt, ale to není řešení pokud je ta volba zašedlá ;)
V mém případě je řešením toto: Nastavení-Zabezpečení-Vymazat přihlašovací údaje, bohužel to neřeší problém, kolegy který toto vlákno založil, neboť bude tam kde byl na začátku. Akorát teď nemohu používat VPN jelikož bych si opět zámek musel aktivovat. Každopádně je to podivné nastavení systému, když nemohu svobodně rozhodnout o tom že chci použít nižší zabezpečení.


RKupka
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 23. črc 2012 20:40:49
Reputace: 0

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od RKupka » pon 23. črc 2012 20:55:11

No ono to má ještě další nepřijemnou věc, pokud odpovídám někomu kdo mi pošle email ověřený certifikátem a já mu chci odpovědět a nemám certifikát podpisu a nastavení podepsat certifikátem vypnuté, poštovní klient se přepne jakoby do nastavení zapnuté podepsat certifikátem a bez toho, že musíme do nastaveni - zabezpečení a vypnout podepsat email neodešleme.

To zamykání screen je nesmysl. ale že za to muže certifikát ICA to jsem nevěděl.

Nám se instalovat certifikát podpisu emailu ani nepodařilo nainstalovat. Zkoušeli jsme vsechno. Na 3 prý vše funguje normálně a vše se nastaví při importu. Zkoušeli jsme i jiného klienta K9, dle doporučení na jiných forech, ale nepodařilo se nám ho zatím na exchange nastavit, vyuzivá WebDAV.

Tak jestli se na 4 povedlo někomu nainstalovat certifikat podpisu emailu od ICA budu rád, kdyz pošlete návod. Instalace proběhne s SD karty ok, ale po zvolení tohoto certifikátu v emailu nám píše, že neodpovídá emailu v certifikátu. Účet je na SBS 2007

Děkuji

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11329
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 282
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od Jumbo78 » pon 23. črc 2012 21:01:03

Nevím jak certifikát, ale na Exchange používám moxier mail a nemá chybu... K9 mi taky nešla nastavit
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


davidasis
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: pát 15. lis 2013 14:47:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 3C

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od davidasis » pát 15. lis 2013 14:50:07

Zdravím,mám úplně stejný problém. Nainstaloval jsem si certifikát pro připojení ke školní wifi eduroam. Certifikát vyžadoval zadání zámku obrazovky, jinak nešel nainstalovat. Po instalaci tento zámek nelze zrušit, možno "Žádné" je šedá a pod ní napsáno: Zakázáno vzdáleným správcem telefonu.

Poradíte prosím, jak ten zámek obrazovky zrušit?

Předem děkuji :-)

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od ramon.dexter » sob 16. lis 2013 15:35:01

NELZE!!!

Jak už bylo řečeno, od androidu verze 4 to nelze, takže není třeba se ptát jak.

Já osobně to vyřešil tak, že jsem celej polofunkční eduroam poslal do háje.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


davidasis
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: pát 15. lis 2013 14:47:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 3C

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od davidasis » stř 20. lis 2013 10:48:54

To je docela mrzuté, abych se přiznal.
A asi by nepomohl nějaký upgrade na vyšší verzi, že?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22773
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od LivArt » stř 20. lis 2013 10:51:04

Do eduroamu se dá v pohodě připojit i bez instalace ceritifkátů. Právě z jednoho takovýho připojení píšu.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od ramon.dexter » stř 20. lis 2013 13:08:27

LivArt: Škola od školy se to liší. U nás (ZČU) ta nezabezpečená síť v podstatě nikdy nefungovala a zabezpečenej eduroam nebyl o nic lepší.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22773
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od LivArt » stř 20. lis 2013 13:10:03

ramon.dexter: Odzkoušenou mám jen UPOL a UPCE, ale šlo to na obou. Vždycky to byl teda zabezpečený eduroam.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 21. lis 2013 7:59:54

No dyť říkám. U nás se to s tebou bez certifikátu ani nebavilo.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22773
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od LivArt » čtv 21. lis 2013 15:13:06

Obvykle certifikát vyžadují jen PC, androidy, WP a iOS ne. Nechápu, v čem je tam rozdíl, ale je to tak.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


blind1995
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: stř 19. lis 2014 10:55:36
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S5

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od blind1995 » stř 19. lis 2014 11:00:45

Čau mám Samsung galaxy S5 s android 4. 4 , a měl jsem stejný problém, stačilo v nastavení zabezpečení vymazat Přihlašovaci údaje :palec: a zámek se dal změnit :clap:

Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11329
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 282
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: 4.0 ICS a Certifikát - zámek obrazovky

Příspěvek od Jumbo78 » čtv 20. lis 2014 6:52:07

Po roce to má určitě vyřešeno...

@phablet ;)
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti