Android OSUrgentní restartující se Galaxy Nexus

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Meethos
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus

Urgentní restartující se Galaxy Nexus

Příspěvek od Meethos » čtv 12. dub 2012 11:31:46

Ahoj,

Ahoj prosím poraďte. Telefon se mi naprosto náhodně restartoval, tak jsem začal pátrat po příčině a začal jsem podezřívat aplikaci AndroZIP. Po jejím smazání se telefon okamžitě restartoval a teď po naběhnutí chvilku drží a okamžitě jde do otočky znova. Potřebuji dobrou radu než ten krám rozdupu.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Urgentní restartující se Galaxy Nexus

Příspěvek od ludekbrno » čtv 12. dub 2012 11:42:01

WIPE. Nebo-li obnova továrního nastavení s vymazáním všech uživatelských dat a aplikací. Zní to sice brutálně, ale pokud využíváš základní možnosti Androidu, tedy synchronizaci kontaktů s Gmailem, je uvedení do provozuschopného stavu se všemi daty docela rychlé.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Meethos
Nové Androidě

Příspěvek od Meethos » čtv 12. dub 2012 11:50:18

A jaká je rada, abych tomuhle stavu předešel v budoucnu ? Teď mám mlhavou představu, že za to mohla aplikace, ale co když to nebyla tahle konkrétní ? Nerad bych opět přišel o většinu svých dat znovu.

Nabízí se řešení s odsunem SGN na druhou kolej a vyměnit jej za mnohem spolehlivější N8 s Belle co jsem do teď používal jako private.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » čtv 12. dub 2012 13:10:53

Instalovat jen prověřený aplikace, tady na fóru máš dost recenzí a zkušeností. ;)
Prověřený file manager je například ES file explorer.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » čtv 12. dub 2012 17:10:06

Meethos píše:A jaká je rada, abych tomuhle stavu předešel v budoucnu ? Teď mám mlhavou představu, že za to mohla aplikace, ale co když to nebyla tahle konkrétní ? Nerad bych opět přišel o většinu svých dat znovu.

Nabízí se řešení s odsunem SGN na druhou kolej a vyměnit jej za mnohem spolehlivější N8 s Belle co jsem do teď používal jako private.
Podobný problém nelze vyloučit nikdy s žádným smartphonem, ani s N8 s Belle. Nicméně si nemyslím, že příčina byla v aplikaci AdnriZIP. To bys asi bylo více uživatelů, kteří měli takový problém. A co se týče přijítí o data, pokud Android využíváš se všemi možnostmi, které nabízí, tak o žádná data nepřicházíš. Věci na paměťové kartě si můžeš nechat, kontakty, kalendář a tuším i SMS můžeš mít synchronizované s Gmailem a telefon se dá nastavit tak, aby ti nainstalované aplikace po kompletním resetu nainstaloval znovu sám. K tomu existuje ještě spousta aplikací pro zálohu/obnovu čehokoliv, takže pokud se v tom trochu zorientuješ, je dosažení původního stavu snadné a netrvá dlouho. Jinak ale podobné problémy se samy od sebe nestávají, většinou je to po nějakém "odborném" zásahu uživatele nebo instalaci neprověřených aplikací z nedůvěryhodných zdrojů.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Meethos
Nové Androidě

Příspěvek od Meethos » stř 18. dub 2012 9:35:29

Týden se s týdnem sešel. Po několikerém resetu se telefon chytil a dokroutil zbytek pohotovosti bez problémů. V pondělí se ovšem objevil zase starý známý unexpected restart. Omlouvám se Androzipu, je to skutečně naprosto náhodný jev. Občas se telefon sekne v aplikaci Facebooku, občas se zasekne při prohlížení webu a občas se prostě jen resetuje v kapse bez mého zásahu.

Na internetu jsem se dozvěděl, že Google už tuto závadu řeší a bude na ní patch. V každém případě mne vlajková loď Googlu dost zklamala a začnu pátrat, jestli by bylo možné přejít na nižší verzi Androidu pomocí nějaké neoficiální romky. ICS je prostě nepovedený šunt.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“