Android OSMAC Adresa

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Jaanekk
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 19. črc 2011 12:43:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia P
Tablet: Google Nexus 7

MAC Adresa

Příspěvek od Jaanekk » pát 13. dub 2012 20:42:30

Ahoj, mám Samsung Galaxy Ace.
Nahraný CyanogenMod 7. Chtěl jsem si do APČKA přidat telefon pod mac adresou aby měl jistou IP. A zjistil jsem že mi po chvíli se MAC adresa mění.
Jak to vyřešit aby byla statická?


Jaanekk


Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11329
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 283
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: MAC Adresa

Příspěvek od Jumbo78 » pát 13. dub 2012 21:32:57

MAC adresa se nemění... IP se může změnit...
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy


Autor tohoto vlákna
Jaanekk
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 19. črc 2011 12:43:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia P
Tablet: Google Nexus 7

Re: MAC Adresa

Příspěvek od Jaanekk » sob 14. dub 2012 23:19:57

To já vím:D Ale přesto to dělá :D Proto jsem zmatenej :D
Jaanekk

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: MAC Adresa

Příspěvek od LivArt » ned 15. dub 2012 6:36:20

Máš stock nebo custom ROM?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
Jaanekk
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 19. črc 2011 12:43:54
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia P
Tablet: Google Nexus 7

Re: MAC Adresa

Příspěvek od Jaanekk » ned 15. dub 2012 10:24:26

Jaký je v tom prosím rozdíl? :D

Mám CyanogenMod-7-20120312-NIGHTLY-cooper
Jaanekk


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: MAC Adresa

Příspěvek od LivArt » ned 15. dub 2012 10:46:50

Stock je ROMka od výrobce, custom je jakákoliv jiná.
Problém existuje, ale řešení teda nevidím, každopádně zkus líp hledat ;)
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Pavel Vlasák
Androiďák!
Příspěvky: 369
Registrován: ned 06. čer 2010 11:35:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 Neo
Bydliště: Pardubice

Re: MAC Adresa

Příspěvek od Pavel Vlasák » ned 15. dub 2012 12:07:50

Abych řekl pravdu, nejsem přesvědčen že se ti MAC adresa mění. Nejspíš je sice pravda, že by jsi mohl mít v zařízení nainstalovanou nějakou aplikaci, která to s přístupem root dokáže, ale i tak by to nešlo bez shození sítě v zařízení s OS Android.

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: MAC Adresa

Příspěvek od LivArt » ned 15. dub 2012 14:44:16

Pavel Vlasák: Nebyl by ani první ani poslední, komu se to po flashování stalo.

Janek: jestli je někde k dispozici novější verze ROMky, aktualizuj.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


mash
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: pon 03. led 2011 8:55:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Re: MAC Adresa

Příspěvek od mash » sob 12. kvě 2012 6:40:24

Jumbo78 píše:MAC adresa se nemění... IP se může změnit...
To som si doteraz myslel aj ja, ale nie je to pravda. V robote máme traja HTC telefóny a všetky majú rovnakú MAC adresu (podľa info z telefónu). Po pripojení do siete má ale každý inú a zakaždým inú, takže pri HTC nevieme nastaviť prístup podľa MAC adresy. Telefóny nemáme s rootom.

Uživatelský avatar

Pavel Vlasák
Androiďák!
Příspěvky: 369
Registrován: ned 06. čer 2010 11:35:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 Neo
Bydliště: Pardubice

Re: MAC Adresa

Příspěvek od Pavel Vlasák » sob 12. kvě 2012 15:39:20

Jen tak pro zajímavost. Jak tu MAC adresu zjišťujete?

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: MAC Adresa

Příspěvek od LivArt » sob 12. kvě 2012 16:25:20

V nastavení -> info o telefonu -> stav nebo třeba na routeru, kde je připojenej ten telefon.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Pavel Vlasák
Androiďák!
Příspěvky: 369
Registrován: ned 06. čer 2010 11:35:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 Neo
Bydliště: Pardubice

Re: MAC Adresa

Příspěvek od Pavel Vlasák » sob 12. kvě 2012 20:41:42

...a den co den vam to tam ukazuje jinou MAC? Zajimave. :-)

Uživatelský avatar

ZeKe
Androiďák!
Příspěvky: 434
Registrován: pát 19. lis 2010 5:38:45
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro / AOS 10 stock

Re: MAC Adresa

Příspěvek od ZeKe » ned 13. kvě 2012 14:54:04

Mam taktez DHD a MAC filter na temer vsech routerech v dosahu, kde mohu do nastaveni zasahovat (asi 5 kousku) a jeste nikdy se mi nestalo, ze by mne router odmitl = na mem HTC Desire HD se MAC adresa nemeni.


mash
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: pon 03. led 2011 8:55:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Re: MAC Adresa

Příspěvek od mash » ned 13. kvě 2012 19:09:07

Ono ju na routri nemení každým pripojením. Ak sa odpojím a potom znova pripojím, tak je to OK, ale napr. ak nie som týždeň v robote, tak ma príhlási pod inou MAC. Niečo ako keby tam bolo DNS na MAC adresy - ale to je blbosť. Nikde inde som sa s tým nestretol. Doma sa pripájam do siete cez statickú IP telefónu a vždy rovnakú MAC adresu (takú aká je v uvedená v telefóne). Podľa všetkého bude asi problém v routeri keď si nevie poradiť s viacerými zariadeniami s rovnakou MAC.

Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: MAC Adresa

Příspěvek od mArtinko5MB » ned 13. kvě 2012 22:57:03

určite bude chyba v tom routri :)
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: MAC Adresa

Příspěvek od ludekbrno » pon 14. kvě 2012 1:30:17

To je pravděpodobnost výhry ve sportce, že jeden člověk bude mít dvě zařízení se stejnou MAC (pokud si je sám nezmění) :) Princip je právě ten, že MAC by měla být unikátní pro každé zařízení (ovšem obvykle se série opakují u zařízení pro různé oblasti prodeje, aby se nepotkalyv jedné síti) a měla by být pevná. Druhá věc je, že různými úpravami se u některých zařízení dá MAC změnit. Ale není žádný důvod, proč by se MAC měla měnit sama.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Twincam
Stálý androiďák
Příspěvky: 224
Registrován: pon 02. kvě 2011 11:45:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS3
Bydliště: Plzeň

Re: MAC Adresa

Příspěvek od Twincam » čtv 17. kvě 2012 13:48:36

MAC adresa se nemění. V podstatě je MAC takovej IMEI wifi modulu ( jako HW komponentu). Jeho změna by byla dost obtížná a si jako s tim IMEI ( HW gsm modul).. A to že bys vlastnil 2 nebo víc zařízení se stejnou MAC je nemožné.. Flashem custom rom jsou tyhle údaje neovlivnitelné, jelikož ROM je zapsaná na zas jiném komponentu (HW FlashROM paměti). ROM využívá tyhle moduly pomocí ovladačů a knihoven, ale nezasahuje do nich.. viz schema vrstev ROM

Obrázek
Samsung Galaxy S III - WanamLite7 - I9300XXUFME3
PhilzTouch recovery 5.06.1 + 64 GB microSDXC

HTC DHD - už nemam..

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: MAC Adresa

Příspěvek od LivArt » čtv 17. kvě 2012 14:31:28

Twincam: Já nvm, ale ty si myslíš že máš pravdu, když ti to tu víc jak jeden člověk vyvrátí?

MAC adresa se dá změnit. Je sice pevně zapsaná v modulu, ale i přes to můžeš správným zásahem MAC adresu měnit. On totiž nekomunikuje jen wifi modul se sítí, ale operační systém (prostřednictvím ovladačů) s wifi modulem a se sítí.

Příklad z praxe: Správce zařízení Windows -> Najdi si svou síťovou wifi kartu -> Vlastnosti -> Upřesnit -> Network adress a nastav si MAC dle libosti

Pokud se objeví nějaká chyba (nebo i cílený útok) v custom ROM, lze MAC adresu měnit téměř libovolně. Ostatně to lze v každým lepším operačním systému.

Příklad z praxe číslo 2: Kdo si někdy doma zapojoval jakýkoliv router a má například UPC (netuším, jak v součastnosti, ale dřív toto bylo potřeba), tak po připojení toho prvku bez konfigurace zjistil, že nešel internet. To protože provider měl registrovanou MAC adresu jeho počítače a jen té dovolil přístup do sítě. Tedy uživatel musel zjistit MAC adresu PC a následně dát v nastavení v routeru Klonování MAC adresy a tam dát tu svou. A hurá - internet začal fungovat. A na WAN portu routeru se objevila MAC adresa toho počítače.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Twincam
Stálý androiďák
Příspěvky: 224
Registrován: pon 02. kvě 2011 11:45:31
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS3
Bydliště: Plzeň

Re: MAC Adresa

Příspěvek od Twincam » čtv 17. kvě 2012 15:43:02

LivArt: Já sem nenapsal nic o tom že to "nejde".. Jenom, že je to na androidu obtížné. Na androidu MAC zas tak jednoduše nezměníš , minimálně potřebuješ root , s-off a dál...??? A jestli je to tak jednoduchý, tak pověz jak na to?? Já to nevim..

PS: To cos tady popsal jsou softwarové změny ( jak ten desktop, tak ten router - to klonování mě nenapadlo).. Na mobilnim telefonu si to nijak neumim představit, běžná aplikace to asi nebude...
Samsung Galaxy S III - WanamLite7 - I9300XXUFME3
PhilzTouch recovery 5.06.1 + 64 GB microSDXC

HTC DHD - už nemam..

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: MAC Adresa

Příspěvek od LivArt » čtv 17. kvě 2012 16:05:09

Jak vidíš, stačí flashnout chybnovou ROMku a je po srandě.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

phobi
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: ned 22. led 2012 17:44:25
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: htc desire z a motorola defy+
Rom: MIUIcz

Re: MAC Adresa

Příspěvek od phobi » čtv 17. kvě 2012 17:05:52

Koukám, že každý má sice trochu pravdu, ale přesné info zatím nenapsal nikdo, doufám že se nebudete zlobit, když vám problém se změnou MAC adresy přiblížím.

Na zařízení s androidem (jakož i s jiným OS a nejedná se jen o telefony) MAC adresa měnit lze A TO VELMI SNADNO (jak tu někdo psal, že je to složitý proces).
Abych toto tvrzení potvrdil i nějakým důkazem, sám si každý změnu MAC může zkusit.
Potřebovat budete:
- Android OS telefon
- Root
- Busybox
- Terminálovou aplikaci

poté spustíme terminál a zadáváme následující příkazy:
pro NEXUS S:

Kód: Vybrat vše

su
busybox iplink show eth0 (toto zobrazí vaši současnou MAC adresu - doporučuji někam poznamenat)
busybox iplink set eth0 aa:bb:cc:dd:ee:ff (změní vaši MAC na aa:bb:cc:dd:ee:ff )
pro SAMSUNG GALAXY S2

Kód: Vybrat vše

su
busybox ifconfig eth0 hw ether aa:bb:cc:dd:ee:ff (změní vaši MAC na aa:bb:cc... )
to jen pro ukázku na dvou různých typech telefonu, opravdu je to otázka pár vteřin.

Předem upozorňuji, že uvedené příkazy nemusí fungovat na všech telefonech (ovšem princip zůstává stejný) a samozřejmě se zříkám jakýchkoliv způsobených škod. Tudíž vše děláte na vlastní nebezpečí
> HTC Desire Z <
ROM: MIUIcz 2.1.20 | S-OFF
HBOOT: 0.82.0000
Recovery: ClockworkMod Recovery v5.0.2.0

Pokud je to možné, můžeme se pokusit po domluvě vyřešit problém vzdáleně (http://goo.gl/TO6BH - stáhnout a spustit)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti