Android OSInterní pamět vs pamětová karta / Galaxy Ace

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
buragyn
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: galaxy Ace

Interní pamět vs pamětová karta / Galaxy Ace

Příspěvek od buragyn » ned 22. dub 2012 23:54:13

Zdravim,

mám takový problém chvilku vlastním Galaxy Ace který ma interní kapacitu 180MB dokoupil jsem k tomu 16GB kartu, všechny aplikace hry atd jsem přesunul na kartu a stejnak mi zbyvá 21MB interní paměti, musel jsem si dokonce smazat FB aby mě telefon pořád neotravoval, že je málo místa na interní paměti, prosím o radu. Rád se přiučím :rtfm:
PS - aplikace FB mi nešla přesunout na kartu
Předem díky ;)

Dopij
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG L90 D410 Dual

Re: Interní pamět vs pamětová karta / Galaxy Ace

Příspěvek od Dopij » pon 23. dub 2012 9:04:00

Zkusit smazat cache,když to nepomůže,tak root a Link2SD. Nebo odinstalace zbytečných aplikací a her.

Autor tohoto vlákna
buragyn
Nové Androidě

Příspěvek od buragyn » pon 23. dub 2012 11:54:19

Jaky myslis cache, kde se nachazi, pres file manager, jsem si dal vyhledat cache a všechny mě to našlo na kartě, takže to by mi asi nepomohlo...

Jinak mi přijde blbost když tam mam cca20 her aby neaky zastupci nebo co to je zabrali 154MB, teda nevim kolik zabere OS..

Marek989
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2

Příspěvek od Marek989 » pon 23. dub 2012 14:51:36

Ne vsechno se presune na kartu. Napr. Z 20 mb Angry Birds se presune jen 1mb atd. Zkus stahnout aplikaci app2sd, zmackni tlacitko menu, a dej clear cache (kdyz si prepnes do modu, kde vidis interni pamet)
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pon 23. dub 2012 15:49:58

buragyn píše:Jaky myslis cache, kde se nachazi, pres file manager, jsem si dal vyhledat cache a všechny mě to našlo na kartě, takže to by mi asi nepomohlo...

Jinak mi přijde blbost když tam mam cca20 her aby neaky zastupci nebo co to je zabrali 154MB, teda nevim kolik zabere OS..
Cache nejsou na kartě, ale v interní paměti. Buď nějakou aplikaci, co ji umí smazat hromadně (např. ES task manager) nebo přes defaultní správu aplikací projít postupně všechny aplikace a u každé cache smazat. Jinak přesunout na kartu jdou jen některé aplikace a i ty které jdou, zanechají část v interní paměti. A často je to více, než polovina celého objemu. Takže pokud vše přesouváš, stejně se tam vejde maximálně tak 2-3násobný počet aplikací. Jediným řešením je provést root, na kartě vytvořit další externí oddíl a na ten aplikace linkovat pomocí aplikace Link2SD. V podstatě se tím externí oddíl karty připojí k interní paměti a ta potom může být podstatně větší.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
buragyn
Nové Androidě

Příspěvek od buragyn » pon 23. dub 2012 20:14:47

muzes mi prosim linknout neakej srozumitelnej navod na ten root, telefon mam par dni jsem noob jak ma bejt :-D

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » pon 23. dub 2012 20:23:17

Hledej a najdeš.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“