Android OSPo update 2.3 na 4.0.3 nepřipojí WiFi (WPA-TKIP, Sony Neo V)

Jarous1
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Re: Po update 2.3 na 4.0.3 nepřipojí WiFi (WPA-TKIP, Sony Ne

Příspěvek od Jarous1 » sob 09. čer 2012 22:08:08

Factory reset jsi udělal ? Při takovém přechodu mezi úplně různými verzemi je to spíše nutné než jenom doporučené...

ghost0
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SE Xperia Ray

Příspěvek od ghost0 » pon 11. čer 2012 14:19:43

accord2 píše:Včera som s nadšením upgradoval môj SE Xperia Neo z 2.3.4 na 4.0.4 Ale po nadšení prišlo sklamanie - pripadalo mi to ako keby som prestúpil z rýchlika do osobáku: spomalené reakcie, dlhé načítavanie tel. zoznamu, ovládanie a nastavovanie foťáku ako na zlom čínskom fone. Keď zapnem foťák zo zamknutého displeja - foťák nabehne, ale keď pohnem fonom - foťák sa vypne. Niektoré aplikácie kým sa spustia - tak to trvá, trvá a trvá....a mnoho ďalších negatív. O nejakých pozitívach sa tu nedá hovoriť. Veľmi ľutujem toho, že som upgradoval. 2.3.4 bola oproti tomuto 4.0.4 super. Wifi funguje bez problémov ( tak ako na 2.3.4)
Teraz hľadám spôsob ako downgradovať späť na 2.3.4. Neviete mi prosím niekto poradiť ako na to? ( ...prosím v nejakej mne zrozumiteťnej reči, lebo sa v tom moc nevyznám...)
Za každú radu som vďačný.....
Možnost downgrade není v domácích podmínkách oficiálně podporován a tudíž není oficiálně možný. Samozřejmě je ale možné ho neoficiálně provést nějakým flash programem. A pro ty, kteří stejně jako já nechtějí dělat žádné neoficiální zásahy do telefonu a přijít tím třeba o záruku je tady vyjádření servisního oddělení jedné z prodejen SONY.
------------------------------------------------------------------------
Tak servisně lze downgrade provést. Je potřeba se stavit k prodejci a zaslat telefon do servisního střediska.
------------------------------------------------------------------------
To je výňatek z oficiální odpovědi servisního oddělení prodejny SONY v Brně.
Asi se vydám na záruční downgrade na prodejnu.

Belphegor29
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: ARC S

Příspěvek od Belphegor29 » ned 17. čer 2012 18:43:45

Nevíte jestli to bude aspon opraveny v 4.0.5 ???

ghost0
Nové Androidě

Příspěvek od ghost0 » pon 18. čer 2012 17:24:02

To neví nikdo. Třeba bude, ale taky dost reálně tam předpokládám opět řadu chyb :x

Liciko
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: iNew V3

Příspěvek od Liciko » pon 25. čer 2012 13:09:21

To je hrozné, koupil jsem si mobil, abych mohl jít na internet a teď je to k ničemu :( 2.3.4 byla uplně super, nic se nesekalo, na 4.0.3 nejde internet a už se seká a na 4.0.4 zase nejde internet a taky se seká! Kdy bude další aktualizace androida ať už konečně budu moct jít na internet?

Jedu na dovolenou a na hotelu je Wi-Fi zdarma, to asi bude Wi-Fi bez hesla a v tom případě by mě internet šel, že? díky

Alesn
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: THL W8 _ 4GB
Mobil 2 / ROM: Elephone P7
Kontaktovat uživatele:

Re: Re: Po update 2.3 na 4.0.3 nepřipojí WiFi (WPA-TKIP, Son

Příspěvek od Alesn » pon 25. čer 2012 13:33:51

Nechapu jak si nekdo muze chrochtat blahem na prechod na ics od sony telefon je pak zralej do kose mam neo v a je to hruza zadne wipe atd nepomuze nehlede na to jak to sony vizualne sprasil stare widgety atd proste to ics co znam z ruznejch youtube prezentaci atd je nekde jinde tady mi to pripada jako nepovedenej a rozezranej launcher na ics downgrade si muzete udelat pomoci flashtoolu vse je popsane zde zadnej root atd neni potreba http://xperia.cz/forum/viewtopic.php?f=38&t=25

Polli
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: +420724211064

Příspěvek od Polli » stř 27. čer 2012 14:54:55

Zdravím, dneska jsem přešel na Sony ericssonu ray z androidu 2.3.4 na 4.0.4. Potřeboval bych zadat IP adresu jako to bylo u minulé verze 2.3.4 a dát tam použít statickou IP adresu. Nevíte nikdo jak to udělat?... :/

jaryk6
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SE Xperia ARC S

Příspěvek od jaryk6 » čtv 28. čer 2012 14:37:58

Sony Ericsson Xperia ARC S..........přechod na 4.0.4...! Vše jede již celý měsíc v POHO. Žádný problém jsem od 28. května zatím neřešil. Naposledy jsem zde psal "PROBLÉM s WIFI......VYŘEŠEN...!"

Liciko
Nové Androidě

Příspěvek od Liciko » stř 11. črc 2012 18:56:55

4.0.4 a stále Wi-Fi nejde :( já už chci net!!!

penik
Androiďák!

Příspěvek od penik » stř 11. črc 2012 18:59:06

Mě po updatu z 4.0.3 na 4.0.4 neregistruji jediný problém s wifi.

jen mě sere indikační led, že nefunguje jak má, ale jinak naprostá spokojenost. Pokud Sony neudělá upgrade na 4.1, jdu do nějaké samodomo uvařené verze. Zatím jsem nerozhodnutý.

Wood
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Ericsson Xperia Arc S

Příspěvek od Wood » čtv 12. črc 2012 15:07:44

Mám stejný problém. Po upgradu na ICS (nyní verze 4.0.4) se mi doma opravdu jen vyjímečně podaří připojit na Wifi. Manželka má úplně stejný telefon s verzí 2.3.4 a nemá jediný problém. Na dovolené v hotelu jsem se sice většinou připojil, ale spojení bylo hodně nestabilní. Za upgrade na ICS bych si nejraději nafackoval :roll: Nejdřív jsem po upgradu bojoval s neuvěřitelnou spotřebou baterie a teď tohle :evil: Jestli někdo znáte řešení, tak sem s ním. Jen mi prosím neříkejte, ať měním router. Když to funguje se starou verzí Androidu, nevidím důvod, proč by to s novou nemělo fungovat.

gudlak
Nové Androidě

Příspěvek od gudlak » čtv 19. črc 2012 17:12:20

Taktéž nedávno aktualizace na 4.0.4 a Wifi se nechce připojit i když jsem hned u routeru. hlásí signál vynikající ale jakmile se chci připojit signál je skoro nulový a stále ověřuje a nechce se připojit. Neví někdo řešení? :help:

j0nathan
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SE Xperia Neo

Příspěvek od j0nathan » úte 31. črc 2012 0:11:46

gudlak píše:Taktéž nedávno aktualizace na 4.0.4 a Wifi se nechce připojit i když jsem hned u routeru. hlásí signál vynikající ale jakmile se chci připojit signál je skoro nulový a stále ověřuje a nechce se připojit. Neví někdo řešení? :help:
Řešení najdeš prohledáním tohoto topicu, já mám úplně stejný problém.

Nedávno jsem si koupil SE Xperia NEO a po upgradu Androidu na 4.0.4 se taky nepřipojím na Wifi. Přenastavování routeru na šifrování WEP mi nepomohlo ani restartování telefonu, či samotného routeru.
Každopádně jsem před malou chvílí odeslal mail do prodejny ve které jsem telefon kupoval s dotazem, zda-li mohu sám provést downgrade telefonu zpět na 2.3.4 aniž bych porušil záruku. Až odepíší, příspěvěk doplním.
Ještě mě napadla věc. Zkoušel někdo zrušit heslo na WIFI a poté se připojit? :))) (Já osobně tomu teda prd rozumím, aby bylo jasno...:D )

E: takže obchod provede downgrade za vás, ale sami to nedělejte, pokud máte telefon v záruce.
Nicméně jsem si pohrál se svým routerem a WIFI uz v pohodě jde. Zabezpečení jsem se pokoušel nastavit WEP, ale to mi nepomohlo, takže jsem zkoušel další a jediné co u mě funguje je WPA2(AES)

E2: Nový poznatek. Po vypnutí a následném zapnutí wifi v mobilu nastal stejný problém. Tudíž jsem zase prohodil WPA zabezpečení a šlo to znovu. A tak pořád dokola. Zajímavé.

gudlak
Nové Androidě

Příspěvek od gudlak » pát 03. srp 2012 20:14:23

Tak poslední pokus co zbýval přehrál jsem poslední FIRMWARE do svého routeru a WIFI mi začala jet bez problému. Takže zkuste někdo, možná Vám to taky pomůže. Zatím, když tak dejte vědět jestli to pomohlo. Byl jsem bezradný a teď to šlape.

Jumbo78
Administrátor
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2

Příspěvek od Jumbo78 » pát 03. srp 2012 20:30:49

Na wi-fi pomáhá na routeru nastavit kanál menší než 10 a dhcp lease time na méně než 24 hodin.
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

david76
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia P

Příspěvek od david76 » ned 05. srp 2012 11:08:38

Měl jsem také problém s připojení wifi u mobilu Sony nastavil jsem 3G modem/Wifi router ZTE MF 60 režim zabezpečení na
WPA-PSK/WPA2-PSK a Algoritmy WPA na TKIP a fungujeto :o

Johnny83
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Xperia Mini Pro

Příspěvek od Johnny83 » úte 07. srp 2012 9:01:28

Tak sem vyzkoušel všechny rady co jsou zde napsané a pořád to nejde :x Zkoušel sem přenastavit i router, ale bohužel nic :cry:
Takže se připojím pouze na nezabezpečenou wifi( kde jí jenom najdu :D ) a s WEP jinak ani ťuk. JInak nově mi to píše získávaní IP adresy..uloženo a pořád dokola :x :x Tak DOUFÁM, že s tím Sony něco udělá.. :help:

Xperia GO
Nové Androidě

Příspěvek od Xperia GO » čtv 16. srp 2012 7:55:23

Ja mam taky iny problem ako vy :))) pri verzii 2.3 ma pripojilo na wifi, iba pri prvom spustení Xperie GO a od tedy iba raz, rovnako ako aj pri Xperia NEO....ale tento problém je len u mňa na mojom domáckom modeme DSL od Orange TP-link...všade inde ma pripojí bez problémov...No po aktualizácií na Ice Cream Sandwich, nemám už s týmto problém u Xperia NEO, tak čakám kedy vyjde aktualizácia na Xperia GO....alebo este rozmýšľam kúpiť nový modem, kedže tento problém mam len doma

mirasan
Nové Androidě

Příspěvek od mirasan » čtv 16. srp 2012 13:23:17

Zdravim ,,nevite jak nastavit pevnou IP adresu u 4 me to neni v nabitce ????

parez321
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: xpeia ray

Příspěvek od parez321 » čtv 16. srp 2012 16:49:00

Pokusil sem se napsat přímo sony jestli na to nemaj řešení, zatim neodepsaly. Neskoušel jste to taky někdo jenom abych věděl jestli čekat odpověd nebo to rovnou vzdát.

parez321
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: xpeia ray

Příspěvek od parez321 » pát 24. srp 2012 9:52:21

tak ze sony mi odepsaly toto:
Pokud jde o Váš dotaz, V první řadě se Vám chceme omluvit za problémy, které máte s Vašim telefonem po aktualizaci ICS.
Doporučujeme Vám zkontrolovat následující:
1.Wi-fi spot, ke kterému se připojujete koresponduje s wifi specifikacemi v telefonu, které jsou následující:
Podporované standardy IEEE 802.11b/g/na Wi-Fi ®Připojitelné zařízení Wi-Fi ® přístupové bodyFrekvenční pásmo 2,4 GHzPřenos dat rychlostí až 72 MbpsBezpečnost: WEP 64 bit, 128 bit WEP, TKIP CCMP (AES), Open Authentication, Shared Authentication, EAP-TLS,EAP-TTLS/MSCHAPv2, PEAPv0/EAP-MSCHAPv2, PEAPv1/EAP-GTCWPA Personal a WPA2 PersonalWPA Enterprise a WPA2 EnterpriseŠifrování: WEP, TKIP a AESWMMPower Save-UAPSD, QoS, WMM.

2.Ručně restartuje telefon i router a pak připojte telefon znovu.

3. Telefon a router pracují na nejnovější verzi firmwaru. V případě potřeby informaci jak aktualizovat firmware routeru, obraťte se prosím na výrobce routeru.

4. Zkontrolujte nastavení routeru:-Režim sítě / rychlost: Ujistěte se, že Wi-Fi ™ standard 802.11b/g/n je povolen na přístupovém bodu.
Pokyny naleznete v uživatelské příručce přístroje.
Změnit režim na auto nebo smíšený namísto režimu b, g nebo n.-SSID a heslo: Ujistěte se, že ani jeden neobsahuje speciální znaky nebo znaky, které nejsou ve standardní znakové sadě ASCII.
Ověřte, že Wi-Fi ™ síť je viditelná (SSID je vysílán).-DHCP:
Ujistěte se, že je zapnutý. Můžete také zkusit nastavení statické IP adresy, v případě, že máte problémy získat přístup na internet prostřednictvím Vašeho Wi-Fi ™ připojení.
-MAC filtr: Ujistěte se, že je vypnutý. Nastavit telefon tak, jak to umožňuje. -Channel: Zkuste použít jiný kanál, nejlépe 11 nebo nižší. -Pokud si nejste jisti, jak změnit výše uvedené nastavení, zkontrolujte prosím příručku routeru nebo se obraťte přímo na jeho výrobce.

5. Pokuste se připojit k jiné síti. Je vhodné vyzkoušet připojení k více sítím a zjistit, zda je problém obecný nebo ne. Pokud ne, zkontrolujte prosím konkrétní wifi / router a požádejte výrobce o případnou radu. Pokud problém nastane s jakoukoli wi-fi,pak prosím proveďte následující:Proveďte buď Obnovení nastavení nebo Obnovení údajů výrobce ve vašem mobilním telefonu Sony Xperia ™ Ray, kliknutím na Nastavení> Osobní> Záloha a Obnovení a vyberte jednu ze dvou možností:
Obnovení nastavení nebo Obnovení údajů výrobce. Před provedením Obnovení údajů výrobce si prosím zálohujte Vaše údaje, protože při tomto procesu budou vymazány. Obecně je vhodné zálohovat si data v pravidelných intervalech. Doporučujeme Vám prohlédnout si ve svém mobilním telefonu on-line aplikace přes obchod Play s cílem najít a stáhnout si do telefonu aplikace třetích stran pro zálohování a obnovení dat, vzhledem k jejich možné ztrátě.

Vezměte prosím na vědomí, že některé aplikace třetích stran nemusí být kompatibilní s Android 4.0. Ujistěte se, že aplikace, které používáte jsou kompatibilní s Android 4.0 nebo kontaktujte vývojáře třetích stran přímo o pomoc.Prosím zálohujte si údaje z Vašeho Sony Xperia ™ ... telefonu a aktualizujte software telefonu prostřednictvím aplikace PC Companion, kterou si můžete bezplatně stáhnout z naší webové stránky http://www.sonymobile.com/gb/tools/pc-companion/.
Aplikace je také předinstalovaná na paměťové kartě telefonu pro přímou instalaci, pokud připojíte telefon k počítači přes kompatibilní kabel USB. Pro telefony s vnitřní pamětí použijeme tuto větu Aplikace je také předinstalovaná ve vnitřní paměti telefonu pro přímou instalaci, pokud připojíte telefon k počítači přes kompatibilní kabel USB.Po stažení a instalaci PC Companion:
1. Na počítači: Spusťte PC Companion
2. Na počítači: Zvolte "Zona Support Zone" a stiskněte "Spustit".
3. Zvolte Spustit "Aktualizace softwaru telefonu".4. Pokud má Vaše zařízení nejnovější verzi pokračujte možností "Oprava telefonu".
5. Postupujte podle pokynů průvodce.
6. Vypněte zařízení a připojte USB kabel k počítači
7. V telefonu: Stiskněte tlačítko zpět a připojte kabel USB k telefonu
8. Postupujte podle pokynů na obrazovce pro dokončení Opravy telefonu.Pokud Vaše problémy stále přetrvávají, kontaktujte nás prosím znovu.

Potřebujete-li další pomoc, kontaktujte nás na +420 844 550 055. Pro více informací o našich produktech, službách a podpoře najdete na www.sonymobile.com.

Mějte prosím na paměti, že pokud nebudete reagovat do pěti dnů od data přijetí tohoto e-mailu, váš požadavek bude automaticky uzavřen. Pro další komunikaci s naším oddělením posílejte prosím novou žádost.

tascaman
Nové Androidě

Příspěvek od tascaman » ned 09. zář 2012 9:30:10

Vami popsany problem jsem po upgradu (ICS 4.0.4) taky zaznamenal - pred tim to bylo v pohode (GB 2.3), uplne jsem z toho silel, pripomina mi to problemy s MS Windows.... Nema smysl zkouset nastavovat router a telefon, tenhle problem se projevi pri vsech nastavenich (uz jsem tim prosel...toho sileneho casu...) Je to bug jak prase... Jediny figl je nasledujici: k pozadovane siti se prihlasit spravnym heslem - tak pak samozrejme blbne s pripojovanim. Pote vybrat jinou zabezpecenou sit v dosahu, zkusit se pripojit bez zadani hesla a po nekolika pokusech se automaticky vrati k puvodni pozadovane siti a vetsinou se prihlasi. Vetsinou. Ale je to samozrejme na h.... takovy system....
Nicmene svoji Xperii nekomu dam a porizuju iPhone, ktery je sice drahy, ale je to jedine reseni - mam vyzkouseno, kdo nezkusil nepochopi....Nema smysl ztracet cas s ostatnimi smartphony s dementnimi operacnimi systemy. iPhone proste funguje a kdo dela navic s Mac OS X, bude to pro nej jasna volba.

ghost0
Nové Androidě

Příspěvek od ghost0 » čtv 20. zář 2012 14:21:19

Jelikož mě tyto problémy poměrně hodně naštvaly, tak jsem problém vyřešil následovně:
zanesl jsem telefon zpět do prodejny a požadoval vrácení původní verze systému na verzi 2.3.4, se kterou jsem telefon koupil a který nevykazoval žádné problémy. Telefon se ze servisu po cca 2 týdnech vrátil s tím, že problémy s telefonem nebyly zjištěny, ale na přání zákazníka byla do telefonu nahrána původní verze.
Od té doby si chrochtám blahem. Telefon opět funguje jak má. ICS je velký propadák a chyba, stejně jako byly Win Vista.

Cepman
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Ericsson Xperia mini

Příspěvek od Cepman » sob 22. zář 2012 15:53:50

Já mám kupodivu trochu jiný problém-na Gingerbreadu mi wifi doma často dělala problémy...mnohdykrát se mi to prostě nechtělo připojit a musel jsem resetovat modem...Včera jsem si aktualizoval na Ice Cream Sandwich a tento problém se už neobjevil...místo toho jsem si ale všiml (krom toho že celý mobil běží trošku pomaleji) že v místech, kde jsem dříve bezpečně, a celkem stabilně chytal wifi, mi to nyní vypadává a každou cca minutu musím vypnout a zapnout wifi v mobilu... Občas mi to tu wifi ani nevidí. Jako kdyby byl najednou slabší wifi přijímač, nebo tak něco...God, damn it! :| :x

dusan.votruba
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: huawei u8815

Příspěvek od dusan.votruba » sob 08. pro 2012 13:58:45

V nastsveni zapni wifi. Ak je zapnute tak sa dotkni toho napisu wifi
a otvoria sa ti všetky dostupne siete.
Najdeš svoju sieť a nastaviš ako v 2.3.
Takto by to malo fungovat aj vam. (Huawei u8815)

Liciko
Nové Androidě

Příspěvek od Liciko » stř 09. led 2013 15:06:33

Bohužel mi to stále dělá, asi si budu muset koupit nový mobil :(

Odpovědět

Zpět na „Android OS“