Android OSNepotrebné súbory na pamäťovej karte.

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
fromWC
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC HD2
Rom: MIUI SK

Nepotrebné súbory na pamäťovej karte.

Příspěvek od fromWC » sob 05. kvě 2012 14:54:59

Mám HTC HD2 so systemom MIUI android 2.3.7
A chcel by som sa spýtať,že ako zistím čo na mojej pamäťovej karte nieje využívané a možem to zmazať.
Vysvetlím vám to, dajme tomu že si stiahnem aplikaciu z marketu čo má 30 MB, vyskúšam ju a zistím že je to hluposť tak to idem odinštalovať a ked si dam Spravcu programov a jej podrobnosti ukáže mi dajme tomu že má len 8,5 MB čiže na karte su zvyšne MB do tych 30 stiahnutých ....a niesom si isty, že ked aplikáciu regulerne odinštalujem tak či sa odstráni celá aj s tými vecami čo mi systém neukáže....lebo sa mi zdá že po pol roku ako používam android sa mi nejak velmi naplnila pamäťovka a aj pamäť telefónu a pri tom už tam ani nemám vela hudby a ani vela videí ....a stále ju mám plnú na 60% ...za rady a skúsenosti budem veľmi vďačný dakujem :)

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Nepotrebné súbory na pamäťovej karte.

Příspěvek od ludekbrno » sob 05. kvě 2012 17:38:07

To bohužel nezjistíš. Musíš kontrolovat položku po položce, některé aplikace (řekl bych většina) po sobě na kartě neuklidí a dodatečně už android nepozná, co z karty patřilo k nějaké aplikaci, která už neexistuje. Po odinstalaci na kartě už zůstávají ale jen uživatelská data, nikoliv samotná aplikace, ta je ve skryté složce.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
fromWC
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC HD2
Rom: MIUI SK

Příspěvek od fromWC » sob 05. kvě 2012 22:04:09

hmm tak toto by bol potom dobry navrh pre tvorcov androidu, aby to napravili ..lebo vlastne luďom plnia pamäte telefonov ...

tak myslim si že asi najjednoduchšie bude pamäťovku si jedneho pekneho dňa sformatovať a vykašľať sa na aplikacie a hry....alebo si spraviť akúsi zálohu aspon tých platených ...a potom ich obnoviť.

problem mi asi stale bude robiť interna pamäť telefonu ...ju si skontrolovať neviem ako kartu...jedine že by som si tiež preinštalovaval system no len do toho nechcem moc často šprtať .. Ale neviem či s tymto mi tu niekto pomože

Jarous1
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Příspěvek od Jarous1 » sob 05. kvě 2012 23:40:25

No to nevím jak by se tohle dalo vyřešit. Časem třeba přijde i nějaký update herních dat, tak netuším jak by tohle mohla odinstalovat původní instalačka té hry, která o těch nových datech nemá ani tušení...

To samé se může stát i s hrou na PC. K některým jsou stahovatelné doplňky, které se pouze stáhnou, ale nijak neinstalují. Ty pak také občas zůstanou po odinstalaci hry na disku... Je ale pravda, že alespoň v adresáři kde byla ta hra, takže se to pak nemusí složitě hledat po celém disku ;)

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » ned 06. kvě 2012 9:49:34

Nejsem si jistý, jestli to má vůbec řešení. Aplikace pro android nemají vlastní instalátor, řeší to sám android a stejně tak i odinstalaci. Ale ten může smazat jen systémové soubory aplikace, ne už uživatelská data. Je to dáno nejspíš tim, že Android nemá registry jako windows, kde by informace o vytvořených složkách na kartě mohly být zapsané. To má nevýhodu, že aplikace po sobě neuklidí nepodstatná data, ale zase velkou výhodu, že po odinstalovaných aplikacích nezůstává bordel v systému. Zůstávají tam fakt jen uživatelská data a případně uložené nastavení aplikace. Takže klidně se to může smazat.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Jahooo
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire S
Rom: 4.0.4, Sense 3.6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jahooo » ned 06. kvě 2012 14:14:43

Taky je mozne, ze obsazenost pametovky, jak pises - neustale kolem 60% - je zpusobena mapami Locations, vzhledem k tomu ze mas HTC. Napr mapa nemecka zabira temer 1GB, ale je na kazdem aby usoudil jestli neni skoda to smazat ;)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“