Android OSPreinstalace na Win

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
paja
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: ned 01. bře 2009 18:20:20
Reputace: 0

Preinstalace na Win

Příspěvek od paja » čtv 19. lis 2009 21:49:26

Zdravim, možná mám blbej dotaz ale chtěl jsem se zeptat jak by se dala G1 predelat na Win mobile protože mě už docela dost dloho trápí navigace a chci neco jako TomTom nebo iGO a tohle na linuxu nejede nebo neznám zádnou jinou podobnou aplikaci na Android. Nechci žádnou navigaci která jede přes net. Pokud by ale byl problem trebas s nejakyma ovladačema tak bych se na to asi vyprd. Poradte nekdo jestli s timto máte zkusenosti atd... Dik




Uživatelský avatar

Jerzabek
Androiďák!
Příspěvky: 285
Registrován: pát 17. črc 2009 10:30:56
Reputace: 0

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od Jerzabek » čtv 19. lis 2009 22:06:53

Tohle myslíš vážně..?
http://android.own.cz
G1 white - CM 6.1
Twitter: @Jerzabek


Autor tohoto vlákna
paja
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: ned 01. bře 2009 18:20:20
Reputace: 0

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od paja » čtv 19. lis 2009 22:15:44

No myslim to vážně ale ja se v tom nevyznam tak pokud je to blbost tak sorry...Jde mi hlavne o tu rozumnou navigaci..

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od skooopa » čtv 19. lis 2009 22:17:43

Doufam ze nemysli jinak vazne nevim :-)
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od ge0rge » čtv 19. lis 2009 22:39:54

no dobra, schovam si svuj udiv nad ulitlosti toho dotazu (zkus priste pouzit vyhledavani uz se tu u tomtom-like navigacich psalo) a proste opet vyklopim odpoved ...

offline navigace pro android samozrejme existuje ... neco jako tomtom je sygic (zde je odkaz vedouci k informacim o ni a dalsi k videu) - pouziva mapy stejneho dodavatele jako tomtom, a ma skoro identicke uzivatelske rozranni ..., neco jako igo je treba NDrive

[spoiler]preinstalace na win je nesmysl zcela, win neni opensource system. Upravovat jej do takove miry je skoro nemozne pokud nejsi smluvni vyrobce a tech posledni dobou poradne ubyva. Prestupovat na potapejici se barku snad nedava smysl vubec.

veta "tohle na linuxu nejde" je nesmyslna uz ze dvou duvodu, jednak android neni linux (presneji z pohledu aplikaci neni v androidu linux urcijicim faktorem, tim urcujicim faktorem je JAVA) a druhak to samozrejme jde - vzdyt tomtom prece je napsany pro linux, co myslis ze bezi za system na tech tomtomackych navigacich do auta - linux samozrejme - ale to z pohledu androida opravdu neni relevantni. Proste je to jen nepravda co pises. NA android navigace existuji, do konce roku bude ready i garmin.[/spoiler]



Autor tohoto vlákna
paja
Nové Androidě
Příspěvky: 12
Registrován: ned 01. bře 2009 18:20:20
Reputace: 0

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od paja » pát 20. lis 2009 17:56:51

Super dik za odpoved ale ani jedna navigace nefunguje pod verzí androidu 1.6 "super" tohle me prave strasne stve a nejenom to dalsi vec je zmena telefoního seznamu "+420 atd." a dalsí to ze nejde to zhasínání kláves.. Takze dalsí návrhy??

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od skooopa » pát 20. lis 2009 18:01:59

si lelen ....

Na 1.6 jde hned nekolik navigaci jen to chce mit aktualni verzi,
zmena telefoního seznamu "+420 atd ... Takhle si teda ja ukladam cisla od veku veku.. jelikoz se tak dovolas i odjinud nez z cr....
nejde to zhasínání kláves......Ja to vyresil vymenou klavesnice za cernou :-) (jinak to jde na marketu je na to aplikace ale je treba root)
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

Jerzabek
Androiďák!
Příspěvky: 285
Registrován: pát 17. črc 2009 10:30:56
Reputace: 0

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od Jerzabek » pát 20. lis 2009 18:31:34

paja píše:Takze dalsí návrhy??
Návrhy čeho...? Můj návrh je aby sis koupil něco s wm, myslím že teď nové zákazníky potřebují. :)
http://android.own.cz
G1 white - CM 6.1
Twitter: @Jerzabek

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od ge0rge » pát 20. lis 2009 20:09:47

paja píše:...Takze dalsí návrhy??
over si alespon ten sygic v aktualni verzi .... je donut ready.

Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od nFiX » pát 20. lis 2009 21:08:14

NAVIGACE: To tak je, když má někdo starou warez verzi navigace :) chce si to koupit a updatovat na novou verzi ;)

Uživatelský avatar

patas
Androiďák!
Příspěvky: 301
Registrován: ned 15. bře 2009 12:26:55
Reputace: 0
Bydliště: Lázně Bohdaneč

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od patas » sob 21. lis 2009 8:39:26

To je vcelku trefné. Když už něco kradu, tak si zjistím jakou potřebuji verzi. Takže nejen zloděj, ale ještě hloupý :!:
SE Xperia Mini Pro


leons
Stálý androiďák
Příspěvky: 164
Registrován: čtv 21. led 2010 1:15:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation a HTC G1

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od leons » čtv 21. led 2010 1:34:09

dotaz to blby urcite neni, kdyby to slo sel bych do toho hned. telefon me bavi, ale z androida jsem na prasky. prirovnal bych ho rychlosti k symbianu prvni generace (origo). ale to nebude asi androidem ale tim debilnim tel. jaky g1 je. pokud si ho clovek sam neupravi je to fakt mega pomala jebka ktera si neumi ani nahrat aplikace na kartu. forum je plne zprav jak co nefunguje a tuna problemu s tel. me treba po aktualizaci na 1.6 nefunguje fotak a kamera takze cca pul roku. v htc by za takovy software meli upalit ty kdo to vydal k pouzivani. tak jak jsem se na g1 tesil az vyleze tak ji ted po pul roce 10x tolik nenavidim. hd2 je moje prestupni stanice. android death
HTC ONE
Samsung S4
HTC Sensation S-OFF, CyanogenMod 10.1 Jellybean 4.2.2
HTC T-Mobile G1, AOSP 2.2 OTA - Flash For Dream+ADW EX, Radio 2.22.28.25, SPL 1.33.0013d

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od michpo » čtv 21. led 2010 2:12:02

Hodnotit a hned i odsoudit Android jen dle G1 je tak trochu divne. Co si takhle vyzkouset Androida i na jinych telefonech, precijen G1 je uz stary telefon, ktery vysel v 2008 a ted je 2010... Ja mam treba Hero a v nem "jen" 1.5 a telefon je pekne rychly a vse funguje jak ma. Jak uz jsem tady na foru nekde psal, telefon nevypinam a ani nerestartuju, bezi me tak uz nekolik mesicu a rychlost je porad naprosto v poradku. Jedine na co nadavam je podpora HTC, proto jsem se rozhodl, ze uz primo od HTC nic nechci a muj dalsi Android, kterej si brzy koupim bude pravdepodobne Nexus One. Sice ho vyrabi take HTC, ale je to Google Phone a tak podpora by mela byt zarucena. U G1 to s podporou bylo z pocatku lepsi, ikdyz se to v posledni dobe take nejak zastavilo...
Myslim si, ze kdyby jsi vyzkousel Androida na jinem telefonu, tak by jsi byl spokojeny. U WM si teda moc nepomuzes, ja WM mel pred Androidem a nadaval sem porad na neco, ten system je hodne nedodelany, prstem to skoro neslo ovladat (na HD2 to bude asi lepsi) a system se dost zpomaloval. Telefon byl s WM6.1 a pozdeji jsem do nej dal 6.5, ale nevim jestli je to vyhra. Android je proste mnohem lepsi a to nejen co se ovladani pomoci prstu tyce, ale i celkovym zpracovanim. Do WM bych uz nikdy nesel.
Zkus si s Androidem pohrat na nejakem novem telefonu a uvidis, myslim si ze budes prekvapeny ;)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


leons
Stálý androiďák
Příspěvky: 164
Registrován: čtv 21. led 2010 1:15:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Sensation a HTC G1

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od leons » čtv 21. led 2010 9:10:19

mas pravdu v tom ze tel. je stary a pouzity hw taky zadna slava, ale pro android v poho, i to psali v recenzich. ale nikde zminka o tom ze staci nahrat par aplikaci je z nej brzda typu nokie. do androida jsem sel s tim ze to je novinka a hlavne ze je to otevreny s. ale udelat tel. s takhle malou pameti a bez moznosti aby se aplikace ukladali na kartu je do nebe volajici pruser panu z htc. pokud si clovek sam do tel. nesahne je to fakt tel. mega na hov..mel jsem more nokii, ale kdyz vylezla 97 opet ze symbianem rekl jsem si ze s nimi koncim. chtel jsem tel. s hw klavesnici proto padla volba na g1. ze zacatku opravdu spokojen a slapal i v poho, ale jak rikam par aplikaci a je to troska. aby makal v poho rychle jak tu vsichni pisi musim si prehrat sw sam. to ten tel. mohli rovnou prodavat jako lego o polovinu levneji. postav si nahraj si. jedine na co cekam je and.2 a pokud tam nebude nejaka velka zmena (aplikace na kartu atd.) flaknu s nim opravdu do kose. treba and. neni spatny, ale me fakt zklamal (je v nem tuna der na ktere doplaci uzivatel) kdyz za neco zaplatim chci aby to fungovalo.
HTC ONE
Samsung S4
HTC Sensation S-OFF, CyanogenMod 10.1 Jellybean 4.2.2
HTC T-Mobile G1, AOSP 2.2 OTA - Flash For Dream+ADW EX, Radio 2.22.28.25, SPL 1.33.0013d

Uživatelský avatar

patas
Androiďák!
Příspěvky: 301
Registrován: ned 15. bře 2009 12:26:55
Reputace: 0
Bydliště: Lázně Bohdaneč

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od patas » čtv 21. led 2010 9:50:23

Ve verzi 2.0 nebo 2.1 instalacie aplikací na kartu nebude. Žádnou velkou a převratnou změnu nečekej, pouze příjemnou evoluci.
SE Xperia Mini Pro

Uživatelský avatar

P1azer
Droid
Příspěvky: 1277
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: 1+8 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od P1azer » čtv 21. led 2010 10:19:33

Mě příjde, že lidi na Androida nahlíží asi jako na linux na PC. Prostě "já nechci linux,protože s ním musím občas pracovat a upravovat ho a to mě nebaví, já chci mít windows a aby se mi všechno installovalo pokud možno samo a neměl jsem žádné problémy". Lidi si však neuvědomují, že ve výsledku i woken stráví víc času opravama a úpravama než u Linuxu.Tam to člověk udělá jednou a má nadobro pokoj.

Jako jestli tě nebaví Android a poznávání a učení se nových věcí, tak vůbec nechápu, jakej byl záměr tvojí koupě.Stylový telefon si stejně nedostal a když chceš,aby všechno jelo hned, tak sis měl opravdu pořídit nějakej konkurenční stroj. Docela mě tihle lidi iritujou, ale oni na to příjdou,až budou starší.

Myslím,že když se člověk snaží, tak se z G1čky stává opravdu použitelný, příjemný a rychlý "smartphone".
(Navigace: Jetě další offline TbT navige je iGO amigo - jen léčená verze na ozkoušení)


milan
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: pon 04. led 2010 13:20:33
Reputace: 0

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od milan » čtv 21. led 2010 10:31:30

Sorry, ale musím se paji zastat. Mám G1 bez rootu a docela mě to taky zklamalo. Muset dělat root abych mohl telefon opravdu ovládat mi přijde opravdu hodně málo "user friendly". To pak opravdu mohli udělat jen základní mobilní verzi linuxu a zbytek si dodělej sám...přes to,že mě jindy různý vychytávání systému baví, tak na Androidu mě to už docela unavuje. Asi se vrátím zpět k Woknům...

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od ge0rge » čtv 21. led 2010 10:52:08

paradoxne je to spis naopak, srovnavat android s linuxem je hodne nepresne ... naopak spis winmob je hodne o vrtani se v telefonu a ne prilis intuitivnim ovladani, zatimco android je proste praktictejsi, ...

root nepouzivam vubec, .. realne ho totiz uz nepotrebuju k nicemu jinemu nez mozna za nejaky ten rok k tomu abych tam dal novejsi android OS az ho htc prestane pro hero vydavat - ale i tak je otazkou proc bych to vlastne mel delat. K placenym aplikacim se dostanu kdykoliv misto sve simky pouziju simku US operatora - a snad uz nebude trvat dlouho a tehle nejvetsi chyby androida se zbavime nadobro, aplikace na karte rozhodne nepovazuju za neco buh vi jak duleziteho, a tetchering misto wifi ap resim proste pres kabel a pdanet, ... taky to jde a telefon se pri tom alespon nabiji .... prenaseni souboru pres bluetooth, je vec kterou by mohli uz doplnit, to ano... ale opet, prakticky je to vec kterou pouziju jednou za rok a kdyz vim ze bt k dispozici nemam proste to poslu mailem, s tim ze je to nakonec i pohodlnejsi ... takze realne problem zadny, myslim ze to tu mnozi jen zbytecne zvelicuji.

Uživatelský avatar

patas
Androiďák!
Příspěvky: 301
Registrován: ned 15. bře 2009 12:26:55
Reputace: 0
Bydliště: Lázně Bohdaneč

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od patas » čtv 21. led 2010 11:05:55

milan píše:Sorry, ale musím se paji zastat. Mám G1 bez rootu a docela mě to taky zklamalo. Muset dělat root abych mohl telefon opravdu ovládat mi přijde opravdu hodně málo "user friendly". To pak opravdu mohli udělat jen základní mobilní verzi linuxu a zbytek si dodělej sám...přes to,že mě jindy různý vychytávání systému baví, tak na Androidu mě to už docela unavuje. Asi se vrátím zpět k Woknům...
G1 bez rootu je userfriendly, to znamená, že se dá v pohodě ovládat a používat. Bohužel je pár maličkostí (pro někoho podstatných), které to kazí. Asi největší problém je nedostačující paměť pro mnoho aplikací (někdo jich má pár a vystačí, výraz pár = cca 20 aplikací), nedostupnost (zatím) placeného Marketu, pro někoho nemožnost posílání souborů přes BT apod. Většinu z toho řeší root, který není pro trochu pokročilé uživatele problém. Mobilní Wokna nejsou userfriendly (mimo nadstaveb HTC, Samsungu apod., které to zachraňují). Když si koupím WM tak si je musím stejně přizpůsobit. Hovořím ze zkušenosti a to nepočítám, že v minulosti u některých modelů HTC byl problém s pamětí také. To byl v minulosti celkově problém HTC, že u mnoha modelů podcenilo HW.
.přes to,že mě jindy různý vychytávání systému baví, tak na Androidu mě to už docela unavuje. Zajímavý názor, na podobný jsem narazil u některých uživatelů WM na fórech o Woknech ;)
SE Xperia Mini Pro

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od ge0rge » čtv 21. led 2010 14:48:21

patas píše:nedostačující paměť pro mnoho aplikací (někdo jich má pár a vystačí, výraz pár = cca 20 aplikací)...
vim ze si to tim doslova nerekl, ale jen aby tu nevznikl mylny dojem ze na interni pamet se vejde dvacet aplikaci ... je jasne ze zalezi na velikosti kazde z nich .... ale aniz bych nejak selektivne instaloval ty nejmensi, treba ja mam ted v aktivni sluzbe presne 106 aplikaci a her :-) ... samozrejme tento problem se z mensuje s rostouci velikosti interni pameti, v pripade G1 telefonu to bude asi trochu vetsi problem prece jenom ... za cas ta pamet opravdu nestaci, dojde a clovek musi neco odinstalovat. Obvykle nejake ty hry co uz nehraje a tak ... rikal bych tomu zdravy jarni uklid :-))

berte ty aplikace na sd karte taky trochu z pohledu vyvojare, uz ted mu google docela nalozil (musi vracet prachy do 24 hodin, nema moznost dostat svoje aplikace v marketu do popredi pozornosti jinak nez spornym indexem "popularity", ... a ted jeste aby moznost instalovat i treba placene aplikace na sd kartu usnadnila pirateni tak ze to nebude mit obdoby :-) - nebylo by to uz moc ?)

Uživatelský avatar

patas
Androiďák!
Příspěvky: 301
Registrován: ned 15. bře 2009 12:26:55
Reputace: 0
Bydliště: Lázně Bohdaneč

Re: Preinstalace na Win

Příspěvek od patas » čtv 21. led 2010 18:26:42

Já věděl, že se někdo ozve a taky jsem váhal jaké číslo napsat :D Myslel jsem to tak, že pár aplikací někomu stačí a víc se o to nezajímá a nemusí hlídat paměť. Když jich tam budu mít 60, tak taky není problém, i když některé hry si už něco vezmou. Já už si nevzpomenu kolik jsem měl nejvíc aplikací před rootem, ale bylo jich přes šedesát. Jenom vím, že už jsem občas pokukoval po paměti a musel vymazávat cache Browseru. Ten samý problém jsem kdysi řešil na MDA Touch, dokonce jsem ho obměnil za verzi s větší pamětí. I když tam se dalo ve WM instalovat na kartu, ale některé hry a aplikace se nativně instalovaly do vnitřní paměti.

P.S. Tímto končím v této neplodné diskusi na téma WM na G1. Abych trochu kontroval tomuto vláknu, tak dodám, že jsem viděl na netu zajímavé video s docela povedenou portací Androida na HTC HD2. To by bylo jiné kafe (HD2 se mi vzhledově i kvalitou provedení líbí) ;)
SE Xperia Mini Pro

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host