Android OSAutomaticke zapnutie telefonu (črtá sa riešenie)

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
svalent
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy

Automaticke zapnutie telefonu (črtá sa riešenie)

Příspěvek od svalent » pon 07. kvě 2012 21:19:45

Ahojte,
som si vedomy ze velmi podobna (nazvovo prakticky rovnaka) tema uz tu existuje ale nakolko principialne hladam nieco ine dovolil som si zalozit nove vlakno aj ked ...(...aj ked zrejme pozitivna odpoved na moju otazku neexistuje, ale co ked ? :o )

Teda za co by som bol velmi,velmi vdacny je odpoved ci ma niekto informaciu o lubovolnom android telefone ktory by mal moznost automatickeho zapnutia prakticky lubovolnym (ovsem bez potreby rozobratia telefonu) sposobom ?

som sice vdacny za akukolvek radu ale kedze by som sa rad vyhol zbytocnemu "nafuknutiu" temy roznymi otazkami a pripomienkami este dospecifikujem :

- lubovolny telefon = myslim tym standartny telefon do povedzme 150€, nie specialny hardware pre FBI :) ,
kedze mi ide o aplikaciu ktora bude na nom bezat tak jeho parametre (vykon display, atd. su nepodstatne, len aby mal android aspon 2.2)
- podmienka je,ako som spomenul - ziadna HW uprava vnutra telefonu (HW upravu zakladnej dosky s doplnenim o smd chip 4x4mm ktory bude detekovat ci je telefon zapnuty a ak nie premosti na potrebny cas tlacitko zapnutia si sice viem zrealizovat ale chcem sa tomu vyhnut pokial to bude bude mozne)
- co vsak moze byt je napriklad premostenie niektorych pinov na akomkolvek dostupnom konektore na obvode telefonu
- je mi jasne ze ziadna aplikacia to nezabezpeci ,kedze nebezi ani jadro OS, takze na to ma upozornovat nemusite :)
(nechcem sa tým nikoho dotknut kto by mi chcel poradit, len jednoducho tieto znalosti architektury mam dostatocne )
- na co to potrebujem? (kedze aby nepadali zbytocne taketo otazky) nieje to uplne presna specifikacia ale modelovy pripad je telefon trvale pripojeny na nabijacku v lesnom stroji z ktoreho odosiela GPS suradnice + udaje motohodin , ovsem pocas odstavky stroja sa stroj kompletne vypina a baterie sa uskladnia mimo (typicky na viac dni *EDIT* a teda kludne aj niekolko mesiacov *EDIT*). /ziadne zalozne baterie nechcem riesit - rad by som len aby telefon nabehol az dostane napajanie/
- iskierku nadeje vidim nie vo vlastnostiach OS ale skor v pripadnej HW odlisnosti u niektoreho vyrobcu , kde by snad nejaky model telefonu (musi vsak byt "android") tuto funkcionalitu zapnutia (hoc aj s oneskorenim niekolkych hodin az sa nabije bateria ci nabehne nejaky casovac) podporoval.
- google ... ano - skusal som, a ano - vo viacerych svetovych jazykoch....

vdaka
Stano
Naposledy upravil(a) svalent dne úte 08. kvě 2012 17:22:01, celkem upraveno 3 x.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Automaticke zapnutie telefonu

Příspěvek od ludekbrno » pon 07. kvě 2012 21:34:46

Obávám se, že stále platí to, co ses dočetl všude jinde. Bez vyvedení kontaktů spínače on/off se nevyhneš.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Příspěvek od xanthor » pon 07. kvě 2012 21:35:37

A je to vážně potřeba? Dyť pokud ten telefon je v režimu "letadlo", tak nežere skoro nic a vydrží spuštěný určitě týdny...

Autor tohoto vlákna
svalent
Nové Androidě

Příspěvek od svalent » úte 08. kvě 2012 7:26:45

...tak tuto noc som prakticky nespal ,ale asi sa to oplatilo 8-)

1. vybrat baterku z telefonu a pripojit na nabijacku
2. telefon sa zapne.
3. vlozit bateriu

takze uz iba kontrolna otazka na komunitu - ak by niekto mal tu chvilku a vyskusal vybrat baterku z mobilu a nasledne ho pripojit na nabijacku - ci sa zapne a v pripade uspechu dat info do vlakna aky ma typ ...

... v "podozrení" su zrejme huawei a podobne..., niektore telefony nabehnu uz pri bode 2. niektore sa zapnu az pri bode 3. (overil som Boston) ... (ta 2. je samozrejme optimum)...

(niekomu takato feature pride mozno ako banalita, ale pre pouzitie android mobilu do nejake HW skladacky je nedocenitelna (kedze okrem problemov s napajanim vstavanou bateriou umoznuje defacto aj jednoduchy separatny hardwerovy watchdog) /takze rad sa podelim s ostatnymi :) /)

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » úte 08. kvě 2012 8:40:14

Řešíš to naprosto krkolomným způsobem. Nejjednodušší řešení je mód letadlo + nějakej automatizátor, kterj podle určitýho parametru mód letadlo vypíná a zapíná.
Upravený baterii se nevyhneš. Vzhledem k specifice tvýho požadovanýho nasazení by to neměl být problém, prostě k telefonu přibalíš pořádnej akumulátor a ne tu mrdku, se kterou to prodávají standardně.

Co jsem pochopil, potřebuješ to jako dlouhodobý monitorování stroje v lese, na to je nejjednodušší řešení použít to co jsem ti popsal. Prostě to ber tak, že na tohle ti žádnej standardní hardware stačit nebude a tak jako tak ho budeš muset upravit.

Nasazení: V lesním stroji, monitorování stavu. Bez nutnosti připojení na net > mód letadlo. Pomocí automatizátoru se mód letadlo třeba jednoiu denně/týdně vypne a zařízení odešle data. U toho bych klidně nahradil standardní baterii nějakou větší (třeba olověná baterka 8000mAh), abych nemusel řešit nějaký vypínání.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
svalent
Nové Androidě

Příspěvek od svalent » úte 08. kvě 2012 10:54:02

len kratke spresnenie:
ja si vazim kazdy nazor ci napad ale prosim k teme... Myslim ze som jasne specifikoval co potrebujem a mam aj dostatocny prehlad o alternativnych rieseniach.
Otazka bola myslim definovana presne - nepotrebujem vediet preco sa to neda alebo ze to urcite nepotrebujem pouzit. Potrebujem vediet ako sa to da .... :) (presne to co , na co som sa pisal v otazke v uvode tematu)

Prosim - nechcem nikoho urazit ,len by som bol povdacny keby boli reakcie k veci.....

V aktualnom stadiu , mi uz v podstate staci info : "mam telefon XY a tebou uvedeny postup mi funguje/nefunguje....." kratke a vystizne :)

PRE ramon.dexter : ja viem ze su lacne LiPol baterky hoc 40Ah1S ale absolutne mi to neriesi situaciu (nepotrebujem dlhodobe monitorovanie,ale potrebujem monitorovanie prave vtedy ked je k dispozicii externe napajanie), potrebujem vediet telefon externe zapnut tak ako som to definoval... Pre dalsie vysvetlenie len dodam ze vyznamnu rolu v tom zohrava aj moznost pouzitia externeho watchdogu ktory vie telefon vypnut aj zapnut (pozor = to nie to iste ako reboot) v pripade potreby (nebolo napajanie=telefon je vypnuty, telefon nereaguje = nejaky problem v aplikacii, FW alebo ROM a teda moznost dat reboot nie je zarucena)

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » úte 08. kvě 2012 11:14:10

svalente, ty vpodstatě chceš stejný chování, jako mají notebooky. Jenže pro telefony je baterie primární zdroj energie a bez něj se ani nenastartují, bez ohledu na připojenej napájecí kabel. Teď jsem zkoušel htc dream, Nexus One, Nexus S, S-E Live with walkman a Galaxy Note a ani jeden nejde s vyndanou baterií a připojeným napájecím kabelem zapnout. Takže jak říkám, budeš si muset ten telefon upravit, případně to řešit přes flight mód. Případně zvolit nějakej monitorovací modul.
Prostě a jednoduše, máš moc specifický požadavky, který ti standardní telefony nesplní.

A k témě: Já ti píšu k témě. Pochop, že víc hlav víc ví, takže se snažím hledat taky trošku jiný řešení, než jaký sis vymyslel. Ono to tvoje vlastní řešení často nemusí být to nejlepší, na to nezapomínej.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

mArtinko5MB
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mArtinko5MB » úte 08. kvě 2012 11:14:30

gt 540 sa zapne až po vložení baterky ;)
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!

Autor tohoto vlákna
svalent
Nové Androidě

Příspěvek od svalent » úte 08. kvě 2012 12:06:52

ramon.dexter píše:Prostě a jednoduše, máš moc specifický požadavky, který ti standardní telefony nesplní.
"nepriatela sa nebojme a na mnozstvi nehledme" = nevzdam sa len tak rychlo :) , a preto som aj napisal na forum kedze nejak je to evidentne problem vacsieho kalibru :| ,ale vypada byt riesitelny
mArtinko5MB píše:gt 540 sa zapne až po vložení baterky ;)
super! je to lacny telefon, vhodny do mojej aplikacie ....

uz spomenuty Orange Boston : po pripojeni napajania a naslednom kratkom vlozeni baterie tiez nabehne (akonahle sa zapne je mozne baterku uz vybrat a telefon bezi dalej (pozor ale nie na kazdej nabijacke,ak ma velke zvlnenie tak sa zase vypne,ale to je ocakavatelne) = bateriu teda bud budem pripajat len v pripade potreby startu, alebo ju nahradim jednoduchym obvodom ktory simuluje bateriu /AVR+2Farady C+FET/)

uz toto riesenie celkom dostacujuce - k dokonalosti staci uz len zapnutie po pripojeni napajania uplne bez baterie ... Nema niekto nejaky Huawei ? ;)

PS: vid priloha - ono to vypada ze napr u Samsungov je ten MAX8986 v pohode pod napajanim a ovladatelny aj programovo cez USB (a verim tomu ze vie wake up na hlavny procesor). Len ako ,ako ???? :)
Přílohy
samsung_blok.jpg
samsung blokova schema
samsung_blok.jpg (124.36 KiB) Zobrazeno 1386 x

Ceco
Robot
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Příspěvek od Ceco » úte 08. kvě 2012 15:25:16

ZTE Skate:

Po pichnuti na nabijacku sa bez baterky sice automaticky zapne, ale nenabootuje (bootloop).
Jedine ze si este dam namahu a nahodim originalnu ROM.

A este ma napadla jedna vec. Mohol by som skusit zbuildovat jadro s aktivovanou fake bateriou.

Kód: Vybrat vše

config MSM_FAKE_BATTERY 
 depends on POWER_SUPPLY
 default n
 bool "MSM Fake Battery"
 help
 Enables MSM fake battery driver.
EDIT: Pokus cislo 2: Nahodena original ROM vratane original recovery. 100% stock stav.
To iste spravanie. Bootloop. Dalsi pokus - jadro s fake battery driverom (potrva chvilu).

EDIT: Pokus cislo 3: Jadro s fake battery alternativne s vypnutim podpory baterie.
Po aplikovani noveho jadra bol stav baterky neznamy (vykricnik v notifikacnej liste) co bolo
znamenie, ze battery subsystem je odstaveny. Napriek tomu po zasunuti USB kabla pri odstranenej baterii
to nenabootovalo. Opat bootloop. Zrejme by si to vyzadovalo vacsi zasah do kodu v jadre...

Tolko z mojej strany.
◊ Nexus 5 running stock KitKat + GravityBox
GravityBox - Xposed modul for Android

Autor tohoto vlákna
svalent
Nové Androidě

Příspěvek od svalent » úte 08. kvě 2012 17:20:46

Ceco píše: EDIT: Pokus cislo 2: Nahodena original ROM......
EDIT: Pokus cislo 3: Jadro s fake battery alternativne.....

Tolko z mojej strany.
vdaka za straveny cas nad badanim (mne by trosku trvalo nez by som zmodifikoval nieco okolo kernelu) - sledoval som prispevok ci nahodou.... (dufal som v uspech - kedze nasiel som zmienky ze niektore ROM mali priznaky ze po vypnuti telefonu a naslednom pripojeni na nabijacku ho nasiel majitel rano zapnuty. Ale bolo to vsetko len v rovine - asi , mozno,....)

Predbezne to naznacuje , ze jednoducho tam ten Linux po pripojeni usb kabla este nezije, co sa zrejme dalo ocakavat ... No tadialto asi cesta nepovedie ... V podstate som uz zmiereny s tym startovanim pomocou odpojenia baterie(alebo jej klonu), nevyzaduje to HW zasah do telefonu a to by ako tak slo...

Kazdopadne - stale platí "sútaž" : kto najde telefon ktory nabootuje uplne bez bateie (len pripojenim na nabijacku)
prva cena - neviem :roll:... , pivo , obed ?

pavbures
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SG S10e
Mobil 2 / ROM: Xperia Z3C

Re: Automaticke zapnutie telefonu (črtá sa riešenie)

Příspěvek od pavbures » úte 08. kvě 2012 19:16:43

Vodafone 845
s baterií pouze nabíjí,
bez baterie normálně naběhne systém.
CWM 5.0.2.6 CM9.0.0-RC0-U8120-KANG

Autor tohoto vlákna
svalent
Nové Androidě

Re: Automaticke zapnutie telefonu (črtá sa riešenie)

Příspěvek od svalent » úte 08. kvě 2012 19:28:37

pavbures píše:Vodafone 845
s baterií pouze nabíjí, bez baterie normálně naběhne systém.
smiem teda konstatovat "A predsa existujú !" ?
(nie ufóni ale telefony co nabehnu po pripojeni na nabijacku :) )

sice v SR bude zrejme trosku obtiaznejsie ho zohnat ale tvoja sprava je velmi potesujuca....

PS: a viem ze to mozno nie je velmi pravdepodobne ,ale ak by nahodou si sa vyskytoval v SR ,okolie Banskej Bystrice - výhra = pozvanie na obed, plati !

PS: aj ked musim priznat ze zasluzil by si ho aj uzivatel:
Ceco píše:ZTE Skate: ....
takze ak by bol nahodou v buducnosti poblizku, rad hodim pri obede rec :)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“