Android OSNekorektne zobrazovanie pripojením cez wifi

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
koperko
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy note n7000

Nekorektne zobrazovanie pripojením cez wifi

Příspěvek od koperko » ned 13. kvě 2012 16:38:22

Nie som začiatočník ale tu si vôbec neviem rady.. Pri pripojení cez domácu wifi mi v aplikáciách nezobrazuje obrázky a aj iný obsah..niektoré aplikácie ostanú zamrznute "loading" :) pri pripojení cez mobilný internet nie je žiaden problém.. Telefón je galaxy note v pôvodnom stave GB 2.3.6 podobné sa správal aj htc sensation root + ICS.. nemám predstavu čo to môže byť.. Na PC v tej istej sieti wifi bez problémov aj aj prehliadač v android bez problémov.. Blbne napríklad facebook ktorý vôbec nenacita obrázky ani prípadne ani vôbec nenabehne..
Neviem čo mám skontrolovať.. Android nastavenia alebo wifi router.. Som z toho jeleň

sinco
Droid
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Kontaktovat uživatele:

Re: Nekorektne zobrazovanie pripojením cez wifi

Příspěvek od sinco » ned 13. kvě 2012 16:58:43

No mozna bych se zameril na router. Shanel jsem onehda router s wifi a u jednoho modelu, tusim Tenda byl problem se zobrazovanim obrazku na marketu. Dost me to prekvapilo a v pripade problemu bych ze zacatku ani router nepodeziral. Reseni bohuzel nemam. Snad nekdo zkusenejsi poradi.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, Fitbit Versa 3, SGS7,SGS9, S20FE 5G

Autor tohoto vlákna
koperko
Nové Androidě

Příspěvek od koperko » ned 13. kvě 2012 17:06:12

Tiež som sa zamyslel, asi to bude router ale nie je zlý.. Tp-link tl-mr3420,
Možno je to nejaká jednoduchá blbost.. No nenapadá má nič..

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pon 14. kvě 2012 13:46:10

Mě něco napadá. Nemáš náhodou do toho routeru připojené ještě nějaké domácí zařízení (počítač) s pevně nastavenou IP adresou?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 14. kvě 2012 13:55:40

ludek: Pitomost. Mám doma 5 PC, všechny mají pevnou IP. Pak mám několik síťových tiskáren, taky s pevnou IP. Všechny android mobily (4 kusy) mají DHCP adresu, tedy přidělovanou. S žádným není problém, všechno funguje jak má. Takže problém bude v routeru nebo ve firmwaru routeru.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pon 14. kvě 2012 15:49:14

Ramon:

Pitomost to je, pokud si ovšem někdo nenastaví ty pevné IP adresy počítačů hned od začátku pvoleného rozsahu přidělovaných DHCP, jak se to povedlo mě :) Měl jsem povolený rozsah DHCP od 192.168.1.2 a pro dva domácí počítače jsem měl pevně nastavené IP 192.168.1.2 a 192.168.1.3 No a nemohl jsem za boha přejít na to, proč mi vypadává nepravidelně internet na PC i na telefonu, dokonce i po výmeně routetu. Až jsem si jednou náhodně v telefonu připojeném na domácí wifi všimnul, že dostal od DHCP přidélenou taky IP 192.168.1.2 Nenapadlo mě totiž vůbec, že DHCP nemá tušení o tom, že jsou připojena nějaká zařízení s pevně nastavenou IP (byl jsem přesvědčen, že o nich musí vědět a automaticky je přeskočí) a vesele stejné IP přiděloval zařízením bez pevné IP. A trápil jsem se s tím snad 2 roky včetně výměny routeru. Jenže se ten problém objevoval jen sporadicky jednou za několik dnů a nikoho to nenapadlo. Jak jsem si všimnul, že telefon dostává stejnou IP, jako jeden z PC, omezil jsem začátek rozsahu IP až od 192.168.1.10, aby byl spolehlivě mimo IP, které mám nastaveny manuálně a stal se zázrak, po dvou letech mám konečně spolehlivý internet doma :) Netvrdím, že má stejný problém, ale pokud náhodou používá domácí síť, stojí to za kontrolu.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 14. kvě 2012 16:05:18

ludek: No, a proč používáš takový pitomý IP adresy? 192.168.1.1 je defaultní adresa a je jasný, že se to bude tlouct. Opravdu není problém nastavit si elegantní IP adresy v rozsahu 10.1.1.1 - 10.1.1.255
Funguje to bez rpoblémů, počítače se líp rozpoznávají, je to elegantnější, snadnější...
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

mmiminoo
Robot
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3
Rom: Stock
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmiminoo » pon 14. kvě 2012 16:34:59

Hmm máš router TP-Link tl-mr3420 ako mám ja. Zaujímavé je že adresa 192.168.1.1 je presne adresa toho wifi routra (tu sa prihlasuješ ako admin). Je naprd nastavovať takéto adresy na ostatné zariadenia často sa to bije.
ja som si doma nastavil 22.22.22.0-255 a mám pokoj a lahko sa to pamätá.
Sa nečuduj že ti to blbne.
Dues Velox Nex
Som čoraz múdrejší alebo ľudia hlúpejší?

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pon 14. kvě 2012 20:21:55

ramon.dexter píše:ludek: No, a proč používáš takový pitomý IP adresy? 192.168.1.1 je defaultní adresa a je jasný, že se to bude tlouct. Opravdu není problém nastavit si elegantní IP adresy v rozsahu 10.1.1.1 - 10.1.1.255
Funguje to bez rpoblémů, počítače se líp rozpoznávají, je to elegantnější, snadnější...
Já jsem samozřejmě nepoužil 192.168.1.1, ale na konci od 2 výše :) 1 má router. Jinak mezi 192.168.1.2 a 10.1.1.1 není žádný rozdíl, počítače se rozpoznávají zcela bez problému a není na tom nic elegantnějšího, snad jen že ty čísla líp vypadají, jinak to nemá na nic vliv :) Celá pointa mého příspěvku byla v tom, že jsem nevěděl, že se rozsah adres přidělovaných DHCP musí korigovat tak, aby se nepřekrýval s adresami pevně nastavenými jakémukoliv zařízení v síti. Pokud se to nedodrží, je problém. Pokud si to člověk pohlídá, žádný problém není.

smajlo
Robot
Typ mobilu / ROM: OnePlus 3T

Příspěvek od smajlo » úte 15. kvě 2012 4:47:14

Neviem ako si nastavoval tie pevne IP adresy, ale pointa je,ze to musis nastavit v routery pre jednotlive MAC adresy sietovych kariet jednotlivych zariadeni a potom ti to slape v pohode ;)

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » úte 15. kvě 2012 11:37:59

Tak to jsem samozřejmě neudělal :) Pouze jsem na počítačích nastavil pevné IP a nějak automaticky (mylně) jsem předpokládal, že router o těch pevných IP bude vědět, když přes něj komunikují a DHCP je při přidělování dynamických IP přeskočí. Počítače se tvářily, že s pevně nastavenou IP normálně fungují (až na to občasné zasekávání internetu, které jsem přičítal spíš problému u providera). Nenapadlo mně, ani mi to nikdo neporadil, že je třeba ty pevně přidělené IP vyloučit z rozsahu DHCP. Nakonec mi to ale došlo a udělal jsem to jednoduše posunutím začátku rozsahu DHCP o 10 čísel a je to. Podle mně je to věc, která se může přihodit více lidem, takže proto to tady píšu jako možný zdroj neidentifikovatelných výpadků netu.

Autor tohoto vlákna
koperko
Nové Androidě

Příspěvek od koperko » úte 15. kvě 2012 20:42:34

Trošku ste sa odchylili od pôvodnej otázky ale aj tak som rad ze sa niekto ozval.. Ďalšia diagnostika problému :
V routri nemám nič v LAN... pevné ip adresy som nenastavoval. Všetko príde lúke router.. Firmware mám najnovší z ich stránky.
WLAN mám
1. PC win7 - - bez problémov
2. Android GB 2.3.6 Samsung galaxy note.. Problémy so zobrazovaním obrázkov aplikácií v android markete, facebook ukazuje len loading a počet nových správ ale nič nezobrazí. Niektoré aplikácie neaktualizuje vôbec.. Počasie.., Android internet browser, Gmail ide normálne..
Podobne sa choval aj posledný htc sensation ICS 4.0.3
Dnes som pripojil macbook pro a ten Blbne kvalitne. Apple store načítať len v nejakom móde bez obrázkov, internetové stránky nacitava pomaly a aj to len niektoré a k itunes store sa nepripojí vôbec.

Podotýkam že reštartovať, všetky zariadenia som skúšal.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“