Android OSNěkolik dotazů začátečníka (data, GPS, Java)

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
PavelH
Nové Androidě

Několik dotazů začátečníka (data, GPS, Java)

Příspěvek od PavelH » stř 25. lis 2009 22:43:15

Ahoj všem,
Android mě velice zaujal a dost vážně uvažuji o tom, že si pořídím mobil s tímto operačním systémem. Zajímalo by mě pár věcí:

- Nehodlám si pořizovat datový tarif. I když chápu, že Android s něčím takovým moc nepočítá. Prošel jsem fórum, našel jsem nějaký program na změnu APN. S tím, že je to asi jediná možnost. Chtěl jsem se zeptat těch, kteří také jedou bez datového tarifu, jak schůdné je toto řešení? Jaké jsou vaše zkušenosti? Hodlám vypnout synchronizaci čehokoliv přes internet (doufám, že to jde). Ale i tak se bojím, že třeba na chvíli nastavím správnou APN pro stažení mailů a v tu chvíli Android začne sám sosat data z internetu. Jak je to s automatickými aktualizacemi? Opravdu se u nich neplatí za přenesená data? Máte to někdo vyzkoušené? Je připojení k internetu aspoň signalizováno nějakou ikonkou?

- Zajímalo by mě, jak je řešena GPS. Hlavně co se týká její rychlosti, spolehlivosti, atd. Viděl jsem nějaká videa a tam byla možnost povolit hrubý odhad polohy z mobilní sítě a přesný z GPS (jestli jsem to správně pochopil). Znamená to, že dostane např. nějaká Java aplikace tento odhad polohy pomocí sítě hned a po čase (zapnutí GPS) se ji android dodá přesnou polohu? Také mi tu chybí volba jestli u GPS povolit AGPS (to znamená urychlit vyhledávání stáhnutím dat z internetu). Jak je to, umí tuto funkci Android? Dává uživateli na vybranou, nebo se po zapnutí GPS automaticky začne připojovat k internetu? Slyšel jsem, že některé přístroje tuším od HTC s Windows Mobile mají možnost stáhnout tato data dopředu (snad i z domu). Prý jsou platná týden. Je taková možnost i u Androidu (aspoň ve formě externí aplikace)? Bylo by to docela užitečné, např. na dovolené v zahraničí.

- Ještě se chci zeptat, jak je to s Javou a programy obecně. Zkusil jsem Symbian, ale jedna z věcí, které mě hrozně štvaly je, že aplikace musí být podepsané a tento proces mi nedopadl vždy dobře. Také jsem zvyklí od Sony Ericssonu, že můžu nastavit i nepodepsaným Java aplikacím přístup k souborům bez soustavného otravného potvrzování. Je taková možnost i u Androidu? Jak je to s kvalitou Javy obecně (podporovaná rozhraní, atd.) ?

Předem díky za zodpovězení otázek.

firedragon
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire + Ascend G300 s ofiko ROM+ROOT
Tablet: Acer Iconia A500 s ofiko ICS
Rom: ICS for Desire
Kontaktovat uživatele:

Re: Několik dotazů začátečníka (data, GPS, Java)

Příspěvek od firedragon » čtv 26. lis 2009 9:10:44

Ahoj, neumím ti odpovědět na vše, ale něco snad zvládnu.
1) synchronizace: osobně datový tarif taky nemám a na zakázání stahování věcí používám aplikaci APNdroid(zdarma na marketu), která do nastavení přístupových bodů na internet dodá koncovku apn a pak se mobil na net přes operátora nepřipojí, WIFI ale vpoho běhá dál. problém je, že si zablokuješ i možnost přijímat a odesílat MMS, což mě osobně vůbec nevadí - nevyužívám to, ale třeba někdo jiný by mohl. Doma mám wifi router a všechny data se mi tedy každý den před odjezdem do práce sesynchronizují sami od sebe a přes den v Praze člověk většinou na nějakou tu free wifi taky narazí, ale nějak extrémně mě to bez ní nebolí. Automatická synchronizace s google účtem se dá vypnout, to není problém, kdyby si třeba nechtěl úplně připojení na internet přes operátora zrušit za pomoci APNdroid, problém, ale je v dalších později naistalovaných aplikacích, kde vypnutí synchronizaci musíš nastavit pro každou aplikaci zvlášť a upřímně, občas se aplikace může zbláznit....
2)GPS: v nastavení se dá zaškrtnout bud odhad podle siti operatora, nebo i použití gps pro přesnější lokalizaci. AGPS pokud vím u Androida není, ale mám G1(HTC Dream), takže nemůžu mluvit jak je to u jiných zařízeních.
3) aplikace: na Androida jdou stahovat bezplatné i placené aplikace z marketu (v ČR zatím k dispozici jen neplacené aplikace - pokud neuděláš root telefonu) Samozřejmě se dají instalovat i aplikace z jiných zdrojů - to si musíš povolit v telefonu a pak jen přetáhneš aplikaci na paměť. kartu a za pomoci např ASTRO file manageru(zdarma na marketu). samozřejmě na internetu najdeš i placené aplikace z marketu zdarma, za to nelegálně - použij strejdu googla aby ti to našel, nebo můžu doporučit http://www.4allmobile.eu, ale tam už si hledej a spytuj své svědomí sám :mrgreen:

Snad jsem aspon trochu pomohl. jestli můžu doporučit, tak do Androida jdi. mě velice vyhovuje, protože mi přijde, že zprvu se asi budeš trochu muset seznámit, ale velice brzy si zvykneš. A co je úplně nejslepší, tak že s téměř každou aktualizací softwaru zdarma přes operátora(ano je zdarma a přijde ti i když používáš již zmíněný APNdroid) se objeví něco nového a ty stále objevuješ další a další vychytávky a nemluvě o nepřeberném množství aplikací snad opravdu na vše, co člověk potřebuje....
ted už zachízím do oblasti, které moc nehovím, ale pokud vím, tak na Androidu neběhají aplikce pod JAVOU, ale jiným jazykem, nevím jakým, ani jak to funguje, ale někde jsem četl, že existuje program, který umí rozchodit i JAVA aplikace...
HTC Desire, který nahradil mou G1. Loučím se s ní těžko, ale je to tak.
Tak na mobilu jedu na ICS for Desire a Acer Iconia A500 na oficiální ICS

pic
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nokia 6303
Tablet: Asus MeMO Pad HD7
Rom: Originál

Příspěvek od pic » čtv 26. lis 2009 10:14:18

1/ pripojeni na mob. site jde rychle vyp/zap v Moznosti telefonu (tlac. ukon. hovoru) - asi neni potreba apk ;)

osobne taky dat. tarif nemam...
2009: htc click, 2.3 ROM: CM Gingerbread (darováno)
2013: Asus HD7, 4.2.4. ROM original
Na telefonování: Nokia 6303i (vykoupaná v moři)

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 26. lis 2009 11:40:49

1) bez datovýho tarifu je to ael celkem na nic. Jde totiž o to, že hlavní síla androidu se skrývá v napojení na internet a maximálním využití internetu. Takže bez tarifu...no, je to poloviční. A datový zvýhodnění se kterýms e to dá používat stojí už od 150,- na měsíc. Takže nevim co řešíš.

2) o A-GPS nevim. Ale gps sama o sobě má fix velmi rychle.

3) klasická java známá zejména z hloupých telefonů tu nejede. Symbianovský programy taky ne. Androidovský programy instaluješ jak z marketu, tak z karty.

pic: pouze htc hero a tatoo mají tuhle volbu.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

nFiX
Droid

Příspěvek od nFiX » čtv 26. lis 2009 12:17:48

3) opravuji ramona - java jde, ale musíš na to doinstalovat program.

pan_snoop
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pan_snoop » čtv 26. lis 2009 15:23:47

2 PavelH:

Jestli mas Vodafone, tak si skoc do prodejny, ted maji akci internet do mobilu na 4 mesice za 89Kc/mesic. Ta akce, jestli jsem dobre pochopil je pro vsechny... Dneska sem si to byl aktivovat, protoze na studenskej mam starej tarif a nechtel sem ho ted menit...
G1 White | NON-ROOT(zatím není potřeba) | 8GB microSDHC A-Data |
VODAFONE + Internet v mobilu 89Kč/měsíc

MY TWITTER

S.T.E.A.K.
Stálý androiďák

Příspěvek od S.T.E.A.K. » čtv 26. lis 2009 19:45:03

ramon.dexter píše:1) bez datovýho tarifu je to ael celkem na nic. Jde totiž o to, že hlavní síla androidu se skrývá v napojení na internet a maximálním využití internetu. Takže bez tarifu...no, je to poloviční. A datový zvýhodnění se kterýms e to dá používat stojí už od 150,- na měsíc. Takže nevim co řešíš.
Dovolim si nesouhlasit. Jedu bez datovýho tarifu už od začátku a nikdy mi to nechybělo, téměř něustále jsem v dosahu nějaké wifi takže datovej tarif nepotřebuju. A v zahraničí by mi datovej tarif stejně nepomohl, takže tam jedině wifi. Data jsem si vypnul přímo u operátora, protože když byly data zablokovaný přes APNDroid tak se nedaly přijímat MMS, takhle to jde.
A pokud jde o ceny a kvality datových tarifů, tak je jasný co řeší. Abych měl v mobilu k dispozici plnohodnotnej net, musim zaplatit víc než za připojení přes kabel, který je několikanásobně rychlejší, kvalitnější, s rychlejší odezvou a hlavně u něj neni FUP. Za ten nejvyšší mobilní net při FUP 10GB bych byl ochotnej zaplatit maximálně 50-80Kč, ale to co po nás chtěj je zlodějina, nebudu to podporovat.
Všude jinde(třeba na Slovensku - menší stát než ČR) maj za tuhle cenu(100-200Kč) plnohodnotnej net s plnym pokrytim 3G(+HSDPA a HSUPA) a často bez FUP, tak proč to u nás nejde? protože se bohužel najdou lidi který si to za tuhle cenu a při týhle hrozný kvalitě poříděj a protože všichni nechávaj operátory aby tu měli monopol a žádný další operátor tu neměl šanci. A když jsem nespokojenej tak mi řeknete jdi jinam, ale bohužel neni kam jinam. Všichni naši operátoři jsou na tom víceméně stejně, jeden nemá to, a druhej zase ono. Nj, typická česká připosranost před jakoukoli změnou, prostě se tu nikdo nedokáže pořádně ozvat a necháme si to líbit, nechápu českej národ...
G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 26. lis 2009 19:59:56

S.T.E.A.K. píše:téměř něustále jsem v dosahu nějaké wifi takže datovej tarif nepotřebuju.
Hm, o tom to právě je. Já se v dosahu wifi téměř nepohybuju, proto má pro mě datovej tarif cenu. A jelikož si ho platim už delší dobu, nechci už bez něj fungovat. Ono když se člověk potřebuje dostat do banky nebo třeba potřebuje zjistit autobus tak se to docela dost hodí.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

KejPi
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Tablet: Google Pixel C
Rom: Stock

Příspěvek od KejPi » čtv 26. lis 2009 20:09:51

S.T.E.A.K. píše:Nj, typická česká připosranost před jakoukoli změnou, prostě se tu nikdo nedokáže pořádně ozvat a necháme si to líbit, nechápu českej národ...
Taky mi vadi, ze tu jsme s mobilnim netem 100 let za opicema i za Slovenskem, ale to by me docela zajimalo, co bychom podle Tveho nazoru meli proti tomu delat? Je to stejne jako s bankami, dovoli si tu, co jinde ne a ty v podstate nemas moznost se proti tomu branit, pokud tu sluzbu potrebujes. Bankam nastesti aspon trochu roste konkurence v podobe ruznych nizkonakladovych bank, ale vybudovat konkurencni mobilni sit je sakra draha investice s nejistou navratnosti - staci se podivat na Vodafone, ktery tu je uz dlouho a porad tu hraje druhe housle. A to je za nim silna mezinarodni spolecnost.

Ale to do tohoto vlakna asi nepatri - ja bych si asi androida bez netu neporidil, i kdyz se mi to nebude libit, tak s novym androidem (az se mi konecne nejaky bude dostatecne libit - napr. mozna Milestone) dam nakonec 177 mesicne za 100M FUP a modemovou rychlost :-(
HTC Desire -> Nexus S -> Galaxy Nexus -> Nexus 4 -> Nexus 5 -> LG G3 -> Nexus 5X -> OnePlus 3T -> Galaxy S8 -> iPhone X
Asus Transformer TF300 -> Nexus 10 -> Pixel C -> iPad

pan_snoop
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pan_snoop » pát 27. lis 2009 1:20:27

kdyz uz tu je tohle vlakno, kde se newbie pta a gosu odpovida, tak mam taky dotaz. :help:Jak ste vyresili v messaging(ve zpravach) cas sms, ktere vam prijdou. Ta forma chatu se mi libi, jediny co me stve, ze nevidim cas kdy sms prisla, jen mesic a den... ten cas je pro me dulezitej.. nejaky rady? predem dik

snoop

MY TWITTER

LuFa
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LuFa » pát 27. lis 2009 6:51:15

pan_snoop píše:Jak ste vyresili v messaging(ve zpravach) cas sms, ktere vam prijdou.
Na SMS dopurucuji pouzivat skvelou free aplikaci Handcent SMS. Najdes na marketu.Ma spoustu vybornych moznosti.Mezi nimi i nastaveni zobrazeni formatu data a casu prichodu sms.

Po instalaci Handcent SMS si u soucasne sms aplikace v nastaveni zrus upozornovani.Pak se jukni do nastaveni Handcent SMS at ziskas prehled o moznostech.
Samsung Galaxy Note 8

d750
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Příspěvek od d750 » pát 27. lis 2009 8:08:20

Není třeba podrž prst na zprávě a zadej podrobnosti a tam to je viz obrázek.

Obrázek

pan_snoop
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pan_snoop » pát 27. lis 2009 13:12:03

diky obema za rady. Zatim si vystacim s view details. Chtel jsem se zeptat jestli po rootu se zjednodusi nastaveni. Co me vadi je nastaveni vyzvaneni, ktery bud se musi delat pres nejakou aplikaci nebo musim vytvortit slozku na karte tak to flaknout, aby se mi mp3ky ukazaly, v prehravaci dat set as ringtone a pak se mi mp3ka objevi v ringtones atd. Mam na hodne lidi jinej ringtone, ze kazdej hraje jinak a to nez nastavim tak umru. chtel bych proste ze kliknu nastavit ringtone -> dal bude nejaky pruzkumnik kde si vyberu odkud to ma brat mp3 a pohoda... jo a jeste jeden dotaz neni tu nekde nejakej navod fakt pro idioty, kde je popsano jak zmenit wallpaper za nejakej vlastni a podobny zakladni blbosti:) ?

//EDIT: wallpaper problem vyresen, zacina se mi stavat, ze neco nemuzu prenastavit, pak to napisu na forum, vezmu telefon do ruky a hle uz to jde :) fakt divny

MY TWITTER

d750
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Příspěvek od d750 » pát 27. lis 2009 14:09:29

Tohle všechno najdeš v sekci multimedia tady na foru.

pan_snoop
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pan_snoop » pát 27. lis 2009 14:21:37

tak jasny, uz se ti prohrabavam, ale myslim si, ze kdyby nekdo sepsal navod na vsechny tyhle veci, hodil to do multimedia jako oznameni, tak kdyz prijde novej androidak, tak si precte jedno vlakno, vsechno si nastavi a ma klid:) takhle musis projizdet skoro vsechno... bohuzel nemam tolik volneho casu, abych mohl sedet u pc a cist si vlakna, ted si chci udelat root a na to proste nemam cas snad o vejkendu bude nejaka volna hodinka..

MY TWITTER

Autor tohoto vlákna
PavelH
Nové Androidě

Příspěvek od PavelH » pát 27. lis 2009 23:37:43

Ahoj. Dost příspěvků tu začíná být trochu mimo původní téma. Takže abych to shrnul

- Android sice lze používat i bez datového tarifu, ale jediná možnost je použít program pro změnu APN. Velká nevýhoda je, že pak nebudu moct odesílat, ale hlavně ani přijímat MMS. Připadá mi strašná škoda, že u Google na něco takového nemyslely. Je nějaká možnost, třeba nějaký formulář, jak navrhnout vývojářům novou funkci pro budoucí verze Androidu? Myslím, že toto by byl žhavý kandidát.
Někdo bude u datového tarifu argumentovat tím, že není problém si ho pořídit, jenže mě by se to prostě nevyplatilo. K internetu mám přístup na počítači, takže mi stačí jen občas zkontrolovat maily, chvilka ICQ, nic čím bych přenesl mega- nebo dokonce gigabyty. Navíc naši operátoři si účtují ceny ne zrovna lidové. I přes všechny akce (ty jsou mi jedno, každá akce brzy skončí) se to prostě nevyplatí. A to ani nemluvím o kvalitě a rychlosti mobilního připojení :-( Toto má mnohem lépe vyřešené Symbian. Škoda.

- GPS neumí zrychlení pomocí AGPS. To beru jako obrovskou nevýhodu. Nejde jen o rychlost, ale hlavně o to, že můj současný telefon se na některých místech, s hodně slabým signálem, nemá možnost připojit jinak, než pomocí AGPS. Četl jsem nějaké fórum a v jednom starším příspěvku se někdo od Google zmiňuje, že tato funkce není zatím implementovaná. To slůvko zatím dává aspoň naději, že na tom ještě zapracují.

- Běžné Java aplikace nejsou Androidem podporovány. Je třeba na to nainstalovat nějakou aplikaci. Bohužel, když jejich běh bude zajišťovat externí aplikace, tak se dost bojím, jak to bude s rychlostí a také s kvalitou. Jistě, někdo může argumentovat, že existují nativní Androidí aplikace. Jenže fakt je, že spousta užitečných programů je jen v J2ME a alternativu k nim ještě dlouho nenajdete. Jak mi nevyhovuje Symbian, tak na něm se mi líbí, že Java aplikace se chovají jako kterékoliv jiné (lze je i libovolně umístit do menu). No snad si vezmou pánové (a dámy) z Google do budoucna příklad ze svého konkurenta.

Asi tedy s výběrem ještě počkám. Jak to vypadá, tak Android má ještě nějaké ty nedodělky (zato podstatné). O Androidu jsem uvažoval velice vážně, protože jsem si ho měl možnost chvíli vyzkoušet a uživatelské prostředí mě uchvátilo. Bylo vidět, že když to někdo vytvářel, tak u toho myslel. Naproti tomu jsem zkoušel také Symbian, který mi nevyhovoval vůbec. Ale po funkční stránce stále bohužel vede.

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 28. lis 2009 1:02:59

PavelH píše:Android sice lze používat i bez datového tarifu, ale jediná možnost je použít program pro změnu APN. Velká nevýhoda je, že pak nebudu moct odesílat, ale hlavně ani přijímat MMS. Připadá mi strašná škoda, že u Google na něco takového nemyslely.
To není pravda. Nic ti nebrání zadat pouze APN pro MMS a datové APN nenastavovat. A nejsem si jistý, jestli můžeš tvůrcům systému, založeném na přítomnosti internetového připojení, vyčítat, že do něj nezabudovali lepší možnosti, jak ho provozovat bez něj. Byli by sami proti sobě.
PavelH píše:GPS neumí zrychlení pomocí AGPS. To beru jako obrovskou nevýhodu. Nejde jen o rychlost, ale hlavně o to, že můj současný telefon se na některých místech, s hodně slabým signálem, nemá možnost připojit jinak, než pomocí AGPS. Četl jsem nějaké fórum a v jednom starším příspěvku se někdo od Google zmiňuje, že tato funkce není zatím implementovaná. To slůvko zatím dává aspoň naději, že na tom ještě zapracují.
To není tak docela pravda. Asistovaná GPS na Androidu normálně funguje, používá triangulaci pomocí BTS (což JE jedna z možných forem AGPS). Ostatně Google Latitude je na ní přímo závislá.
PavelH píše:Běžné Java aplikace nejsou Androidem podporovány. Je třeba na to nainstalovat nějakou aplikaci. Bohužel, když jejich běh bude zajišťovat externí aplikace, tak se dost bojím, jak to bude s rychlostí a také s kvalitou. Jistě, někdo může argumentovat, že existují nativní Androidí aplikace. Jenže fakt je, že spousta užitečných programů je jen v J2ME a alternativu k nim ještě dlouho nenajdete. Jak mi nevyhovuje Symbian, tak na něm se mi líbí, že Java aplikace se chovají jako kterékoliv jiné (lze je i libovolně umístit do menu). No snad si vezmou pánové (a dámy) z Google do budoucna příklad ze svého konkurenta.
Přijde mi to jako dost podivná výtka. Vždycky potřebuješ "nějakou aplikaci", akorát v případě Symbianu je součástí systému, v případ Androidu ne (s výjimkou Hero). Pochybnosti o "rychlosti a kvalitě" jsou tímpádem dost zcestné - vždycky záleží na kvalitě toho J2ME interpretru/emulátoru. Stejně tak si troufám tvrdit, že ta "spousta" užitečných programů, co jsou jen v J2ME a nemají na Androidu žádnou alternativu, není zas tak velká. Ale v oficiální podporu J2ME ze strany Google bych moc nedoufal - pokud by ji zamýšleli, těžko by svůj mobilní systém od samého počátku stavěli na specifické alternativní JVM. Takže jestli tak nezbytně nutně potřebuješ J2ME a nevyhovuje ti řešení dostupné na Androidu, pak zcela nepochybně koukej jinam (byť je otázka, kam potom chceš koukat).

MrPedro
Robot
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71

Příspěvek od MrPedro » sob 28. lis 2009 7:42:34

PavelH píše: - Android sice lze používat i bez datového tarifu, ale jediná možnost je použít program pro změnu APN. Velká nevýhoda je, že pak nebudu moct odesílat, ale hlavně ani přijímat MMS.
Na strankach autora je jiz delsi dobu nova verze a ta umoznuje vypnout jen datove prenosy a mms nechava beze zmeny. Navic ja "widgetova".
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

MOTyLEK
Nové Androidě

Příspěvek od MOTyLEK » čtv 24. pro 2009 11:24:04

neví tu náhodou někdo jak správně nastavit G1 na přijímání MMS v síti Vodafone? Nějak mi to hlava nebere :roll:

P1azer
Droid
Typ mobilu / ROM: 1+8 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Příspěvek od P1azer » pon 01. úno 2010 15:08:55

Čau, nechce se mi zakládat nový TOPIC, tak to hodím sem.
Přešel jsem na Dwang a naistalloval jsem Handcent SMS, ale nepamatuju si přesně, co všechno a kde mám nastavit, aby byl defaultní a z klasického messengeru nechodily oznámení zprávy? V nastavení jsem to všechno snad udělal,ale když mi příjde zpráva, tak defaultní messenger hodí hlášku, jestli chci zprávu přečíst,něco nebo zrušit.

PETIK008
Nové Androidě

Příspěvek od PETIK008 » pát 12. úno 2010 20:07:12

Ahoj mam dotaz mozna to bude znit blbe ale jde pouzit hero jako gps modul kdyz mam mavi v notasu??? jen me neukamenujte diky za radu

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » pát 12. úno 2010 22:14:18

Ne.

PETIK008
Nové Androidě

Příspěvek od PETIK008 » pát 12. úno 2010 23:00:55

diky vycerpavajici odpoved

tomasmedek
Robot
Typ mobilu / ROM: S10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomasmedek » úte 16. úno 2010 13:31:19

Ahoj,

jsem také začátečník, prosím o pár užitečných rad, aby se zorientoval:

1) co potřebuji k tomu, aby Nexus One sloužil jako modem - zprostředkoval mi připojení noteooku k internetu?
2) dají se přílohy z e-mailového klienta nějak uložit?
Měl/mám: NexusOne*NexusS*HTC Desire*Tab P1000*LGO2X*SGS2*Galaxy Nexus*SGS3*Tab10.1 3G*Note10.1*XperiaP*Nexus 7*Note2*Huawei P6*Padfone2*SGS4*Note3*Nexus5*HTC ONE M8*Galaxy Mega*SGS5*Note4*Nexus 7 II*Tab S*S6*S7 Edge*Note 7*S8+*Note 8, S9+, Note9, S10+, Note 10+

sei
Nové Androidě

Příspěvek od sei » sob 20. úno 2010 17:19:51

Ahoj všem! Staré pda se chystám poslat na zasloužený odpočinek a pokukuji po androidu, konkrétně Samsung i5700 galaxy spica. Forum jsem se snažil poctivě přečíst, android jsem neměl příležitost vidět na živo. Jde nějak spolehlivě zablokovat data na pouze vlastní sít, myslím tím jsem v přihraniční oblasti a sít přeskakuje na zahraničního operátora. Už se mi stalo, že i když jsem měl zablokovaný tel. na ruční hledání stejně přeskakoval na zahraničního opa. Pochopil jsem to správně, že když zapínám android tel. tak ihned po startu se musím přihlásit na google účet? A zase jak by to bylo v zahraničí, když nechchci platit data v roamingu a wifi není k dispozici? Díky za odpovědi.

michpo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » sob 20. úno 2010 18:06:35

V nastaveni telefonu je moznost zakazat data pokud jsi v roamingu, takze se drahych dat bat nemusis. No a po zapnuti telefonu se telefon hned nepripojuje ke googlu, telefon lze bez problemu provozovat i bez pripojeni k netu. Pripojeni je potreba pro synchronizaci kontaktu, kalendare, atd. Pokud tedy telefon neni pripojeny, tak se proste jen nesesynchronizuje. Na zapnuti nebo provoz to nema vliv.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

stealthx
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Příspěvek od stealthx » pon 29. bře 2010 21:58:00

tomasmedek píše:2) dají se přílohy z e-mailového klienta nějak uložit?
Sosat prilohy pres webovy rozhrani gmailu jde dobre, ale je to pekne trapny! Treti emailovou aplikaci by se mi taky nechtelo moc instalovat :/. Existuje nejaky reseni?
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

Odpovědět

Zpět na „Android OS“