Android OSAutomatické spouštění se aplikací

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
HLiNa
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: ned 26. črc 2009 12:06:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Hero
Tablet: Wooky 2.0
Kontaktovat uživatele:

Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od HLiNa » čtv 26. lis 2009 14:11:29

Trochu jsem hledal, ale nikde tady na fóru jsem tenhle problém nenašel. No, jde o to, že se mi na Heru s nejnovějším FW spouštějí sami některé aplikace. Pokud si dobře vzpomínám, tak na předchozím FW se tohle nestávalo. Mám nainstalovanej Advanced task killer, takže všechny aplikace co nepužívám a jsou spuštěné, killnu, ovšem za nějakou dobu (neměřil jsem) se znovu spustí. A takhle je to dokola... zas a znova. Nevíte někdo jak zabránit tomuhle samo spoštění? Hero je pak lehce pomalejší a pořád killovat ty applikace už mě nebaví.. :(


HTC Hero Black, Root - NO., ROM - Original EU HTC Sense + Android 2.1, microSD - A-Data 16GB(class 6), T-mobile - Internet +


Uživatelský avatar

VeruSKa
Robot
Příspěvky: 854
Registrován: čtv 30. dub 2009 7:41:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od VeruSKa » čtv 26. lis 2009 15:29:26

No, asi by bylo potřeba říct, které aplikace kontrétně se ti samovolně spouští ;)
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

Uživatelský avatar

d.f.h
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: sob 31. led 2009 15:39:35
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od d.f.h » čtv 26. lis 2009 15:34:24

Tohle se mi na G1 s 1.6 stává čas od času taky, různé aplikace. Moc mi to nevadí, považuju to za vlastnost systému :-)
T-Mobile G1 bílý - říkám mu Kryťák :-)
Zajímá vás Blu-ray, HDTV a vysoké rozlišení v domácí elektronice? HDmag.cz je tu pro vás!

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
HLiNa
Stálý androiďák
Příspěvky: 85
Registrován: ned 26. črc 2009 12:06:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Hero
Tablet: Wooky 2.0
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od HLiNa » čtv 26. lis 2009 15:52:06

VeruSKa píše:No, asi by bylo potřeba říct, které aplikace kontrétně se ti samovolně spouští ;)
No všechny dotyčné aplikace jsem killnul asi ve 14:00 a dosud se ještě nespustily. Tak až se spustí, dám vědět jaké to jsou.
HTC Hero Black, Root - NO., ROM - Original EU HTC Sense + Android 2.1, microSD - A-Data 16GB(class 6), T-mobile - Internet +

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12728
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 50
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 26. lis 2009 18:43:37

Tohle sleduju taky a musim říct že mě to dost vadí. Pokud je to vlastnost systému, je někde něco špatně. Zásadně se mi na pozadí spouštějí aplikace, se kterýma jsem nepracoval a který ani moc nepoužívám. A vadí mi to z toho důvodu, že pokud potřebuju aby telefon fungoval rychle, většinou vymrzne na tom, že má na pozadí spuštěný nastavení, photoshop, phonebook, java a další.
A ne, opravdu tohle nehodlám brát jako vlastnost systému. Obtěžuje to.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Uživatelský avatar

stealthx
Androiďák!
Příspěvky: 523
Registrován: stř 19. lis 2008 21:40:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od stealthx » čtv 26. lis 2009 19:08:04

Taky sem si toho vsimnul, ale moc to neresil. Kazdopadne photoshop bych spis oznacil za skodlivej software a ne chybu systemu. Ten proste sam od sebe trci v ramce, protoze je tak uzasne naprogramovanej. Taky se u me moc dlouho neohral.
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od Case » čtv 26. lis 2009 19:09:01

To není až tak vlastnost systému jako spíš debilita autorů některých aplikací, že se ty po instalaci prostě spouštějí automaticky a "neobtěžují" uživatele možností nastavit, jestli o to vůbec stojí.


ailas
Stálý androiďák
Příspěvky: 59
Registrován: pát 10. črc 2009 21:48:26
Reputace: 0

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od ailas » pát 27. lis 2009 11:42:41

Tak tak, přijde intent BOOT_COMPLETED (nebo tak nějak na tom vcelku nezáleží) a aplikace která na něj reaguje se spustí. Pokud autor v aplikaci nedá možnost tohle vypnout, prakticky neexistuje možnost jak jí zakázat se spustit. Každá aplikace si to může odchytit.

Uživatelský avatar

moneytoo
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: sob 14. úno 2009 13:07:30
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od moneytoo » pát 27. lis 2009 19:09:48

Rozbalit APK, dekompilovat binární manifest na texťák, smazat BOOT_COMPLETED permissionu, skompilovat zpátky, zabalit a podepsat. :DD

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12728
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 50
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od ramon.dexter » pát 27. lis 2009 20:00:53

moneytoo: ano ano, práce pro každýho :lol: jak snadné...
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


PetaH
Nové Androidě
Příspěvky: 27
Registrován: stř 28. říj 2009 23:23:30
Reputace: 0

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od PetaH » úte 05. led 2010 18:11:10

Taky jsem z toho celkem šokovaný. Musím cca 2-3x denně přes TaskPanel natvrdo zavřít celkem dost aplikací. Vadí mi to.

Je to nějak ošetřeno ve vyšších verzích Androidu než má můj Hero?


rudyshy
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: stř 03. lis 2010 14:07:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: wildfire +CM 7 - trapenie tento telefon
Bydliště: Brno

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od rudyshy » pon 07. bře 2011 13:28:12

rad by som toto tema obnovil.
Vyriesili ste nejak samovolne psustanie aplikacii? Trosku ma to stve pretoze aj ked restartnem system tak sa mi na pozadi psustia aplikacie ktore nai nepouzivam. pumpdroid/sms a plno inych ktore proste nehccem mat na pozadi.

kazdy mflop na wilde je dolezity


joint007
Nové Androidě
Příspěvky: 41
Registrován: úte 08. úno 2011 20:39:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S
Rom: CM10.1
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od joint007 » úte 08. bře 2011 8:55:42

Zkuste program Autostarts.:)
Nexus S, CM 10.1 last nightly.

Uživatelský avatar

stealthx
Androiďák!
Příspěvky: 523
Registrován: stř 19. lis 2008 21:40:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od stealthx » úte 08. bře 2011 10:29:51

Beznej problem telefonu s malo RAM a spatne naprogramovanejma programama. Task killer stejne nadela vic skody, nez uzitku.
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |


rudyshy
Stálý androiďák
Příspěvky: 64
Registrován: stř 03. lis 2010 14:07:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: wildfire +CM 7 - trapenie tento telefon
Bydliště: Brno

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od rudyshy » úte 08. bře 2011 11:59:50

prave preto to chcem zakazat a nie kilovat aby si to pozdejc znovu vyvolalo.

Uživatelský avatar

stealthx
Androiďák!
Příspěvky: 523
Registrován: stř 19. lis 2008 21:40:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia RAY

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od stealthx » úte 08. bře 2011 16:27:47

Problem je, ze ty aplikace jsou asi spatne naprogramovany a i kdyz se killne a nepouziva, tak se zase sama nastartuje a tak porad dokola. Proto takovej program bud smazu a nebo ho necham viset v pameti, coz neznamena, ze bezi a neco dela. To se ovsem s min jak 512MB RAM tezko dela.

Potom by bylo treba killovat po bootu i po rucnim spusteni a to uz spis zavani task killerem a nekonecnym kolotocem.
Naposledy upravil(a) stealthx dne úte 08. bře 2011 16:30:03, celkem upraveno 1 x.
| Xperia RAY | LauncherPro | Android 4.0.4 | DiceBall |

Uživatelský avatar

ZTESanFrancisco
Stálý androiďák
Příspěvky: 51
Registrován: úte 16. lis 2010 23:21:48
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Orange San Francisco -ZTE Blade

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od ZTESanFrancisco » úte 08. bře 2011 16:29:50

Pokud ty aplikace nepouzivas a nejsou potrebne, tak bude asi nejjednodussi je freeznout pomoci Titanium Backup a je to vyresene ;) .
| Orange SF OLED | Japanese Jellyfish RLS9 ROM | root | ADW Launcher | 691 Mhz SetCPU |

Uživatelský avatar

pcwifi
Androiďák!
Příspěvky: 276
Registrován: ned 26. zář 2010 9:35:45
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Samsung S21FE
Bydliště: Morava a Jižní k tomu...

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od pcwifi » sob 26. bře 2011 10:19:11

me se take zniceho nic spousti aplikace..galerie,hlasovy zaznamnik,zpravy,kalkulacka, apod...uplne nesmyslne a samovolne...dela to ale teprv 2 den a nevim proc zcela paradoxne to velkou shodou nahod zacalo delat, kdyz kousek od meho bydliste kam casto jezdim spustil TM 3G sit...

projeto 2 antiviry a nic nenalezeno...pomohlo by tovarko ? HTC Magic rootnoty...FW uz ani nevim :lol: ale celkem by to melo byt fuk,ocividne to dela na vic verzich...

vcera vecer uz to bylo ok ale dnes rano po zapnuti z rezimu letadlo opet je to tu... :x
edit : aby byla radost vetsi, myslel sem si ze me operator strihl za nezaplaceni faktury ale hovory sly. Jake prekvapeni, ze se mi zazracne samo zmenilo cislo sms centra a pres to nastesti neslo poslat ani prt,podivat se na to me napadlo az po 2 dnech, kdy mi prislo divne, ze mobil zadrzkuje, ze sms nejde odeslat az moc brzo po odeslani... :? to uz je moc divny bug nebo jak to nazvat...

PW
Samťung S21FE, TM Neomezeně 5G XL, VDSL 125/25M Bonding


Foxx5
Stálý androiďák
Příspěvky: 76
Registrován: úte 04. led 2011 2:52:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S20+
Tablet: Huawei MediaPad M5

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od Foxx5 » čtv 08. zář 2011 20:00:06

Program autostart funguje. Povypínal jsem s ním vše, co se zbytečně spouštělo a co jsem moc nepoužíval. Trochu se v něm musí člověk zorientovat, ale maká. Některé aplikace ale musí běžet na pozadí, protože jinak nefunguje jejich widget, mapř. winamp. Položky které se stahují k widgetu jsou vždy popsané. Po nastavení je dobré udělat restart. Ke stažení na marketu, placená verze stojí asi 16 korun :) Free jsem tam neviděl, nebo nevšimnul...


Pino76
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: pon 13. čer 2011 17:18:25
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Oppo Find 7
Rom: Cyanogenmod (CM12.1)

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od Pino76 » sob 24. lis 2012 19:37:50

Ahoj, prave jsem o tom napsal clanek na mem blogu, je to jeste horky ;-)
Najdes tam podrobny popis, jak zakazat aplikacim autorun.
http://tonejproandroid.blogspot.ie/2012 ... volne.html

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22852
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 279
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Automatické spouštění se aplikací

Příspěvek od LivArt » pon 26. lis 2012 19:25:20

Od verze androidu 2.0 byl taskmanager přepracován.
Aplikace na pozadí nemusí být nutně spuštěné, jen uložené v paměti a připravené k rychlému spuštění. BTW služba a aplikace je dost zásadní rozdíl.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 1 host