Ty jo, tady se rozjíždí pěkná diskuze, to jsem rád, třeba příjdem k nejreálnějšímu vysvětlení.
Chápu, že jsem to napsal dost kostrbatě, tak to zkusím napsat ještě jednou a srozumitelně - sloh mi nikdy nešel

.
Popišu tedy oba dva případy, které se nám stali:
Příběh č.1: Přibližně přibližně rokem pojal přítel kamáradky, dejme tomu Petr, že se jmenuje, podezření na to, že se schází s někým jiným. Kamarádka, pro orientaci Martina, odjela na víkend k rodičům, kde jsme se setkali. V jednu chvíli jí přišla sms od operátora, přesně si nepamatuji jestli do vodafone samobsluhy, ale obsahovala jakési heslo. Načež Martině zavolal Petr a požadoval přeposlání této sms. V rámci několika minut jí volal zpět, samozřejmě nasraný a věděl přesně co si píšem, kdy apod. Upozorňuji, že Petr má dobrého kamaráda ve Vodafonu, pracuje na vyšší pozici, nevím přesně jaké, ale děla v nějakém IT oddělení.. Tudíž v tomto případě Petr neměl ani možnost se podívat do telefonu a zjistit to osobně.
Příběh č.2: Týden starý. Petr opět pojal podezřený, avšak tvářil se, že o nic nejde. Martina však něco tušila a sms si mazala průběžně každý den, i když jsme používali soukromou schránku v Handcent sms. Když přišla po práci večer domů, odebrala se ke spánku a telefon dala na nabíječku vedle postele. Ráno když se probudila, telefon byl pryč a nastala hádka. (Doufám, že to zní aspoň trochu dramaticky

). Petr opět přesně věděl, co si píšeme za hodně dlouhou dobu zpět. Tentokrát měl tedy přístup k telefonu, v kterém ovšem nic nebylo. Pro mě i Vás tedy hádanka, jak to zjistil?
Telefon jsem projížděl avastem, hledal jsem jakýkoli podezřelí program, prohledal jsem databazi handcentu, v které také nic nebylo. Zkoušel jsem i logcat, také nic. Petr androidu ani jakémukoli jinému "chytrému" telefonu nerozumí, tudíž pochybuju o nastrčení nějakého skrytého programu.. Pro mě nepochopitelné..
Snad už se budete lépe orientovat.
P.S.: Aby zde nevznikali morální debaty, že za zadanou se nechodí, uvádím, že jsme pouze lepší přátelé, kteří spolu pokecají, zajdou na oběd, do kina, ale nespíme spolu..