Android OSOdposlouchávání sms

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Re: Odposlouchávání sms

Příspěvek od radegast » pát 01. čer 2012 21:27:57

No, řekl bych, že je to celkem jednoduché.
Oprátor pravděpodobně umožňuje svým zákazníkům náhled do SMS konverzace. Aby si zajistil, že se ke konverzaci dostane jen oprávněná osoba = majitel jednoho z tel. čísel v konverzaci, pošle mu klíč (něco jako mobilní klíč u GSM bankovnictví).
Jak je tato metoda zabezpečení efektivní ukazuje to, že Petr, ačkoliv o výpis požádal pravděpodobně pomocí webové samoobsluhy, tak stejně potřeboval heslo zasílané na mob. telefon.
A zde jinak spolehlivé zabezpečení selhalo.
V prvém případě přeposláním SMS-ky. Jejím obsahem určitě nebylo jen nějaké podvné číslo, ale určitě něco jako "Mobilní klíč pro přístup bla bla.....". Kdyby si ji Martina pořádně přečetla, co že ji to vlastně přišlo a co že to chce Petr aby mu přeposlala, myslím, že by nic nepřeposílala.
V druhém případě, když nad telefonem nemá kontrolu, má jej mít zamčený nebo vypnutý+PIN na SIM apod.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Autor tohoto vlákna
EJAX
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC Desire
Tablet: Asus Transformer
Rom: MIUI-XJ

Příspěvek od EJAX » pát 01. čer 2012 21:29:01

lucie777: to bych si přál, ale zatím to není tak jednoduché, jednou se to ale vyřeší. :-) Hledáme prozatimní způsob bezpečné komunikace :-)

EDIT:
Když ono je to už rok zpátky, takže já osobně nevím, jaké přesně bylo znění té sms zaslané od operátora. Prohledával jsem ale samoobsluhu a k žádným takovým datům jsem se nedostal. Přisuzuji tu tedy pomoc od kamaráda z vodafonu.. PIN sice na telefonu má, ale vypnout ho nemůže kvůli práci..
Naposledy upravil(a) radegast dne pát 01. čer 2012 21:37:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvky a edituj příspěvky!!!

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pát 01. čer 2012 21:35:49

Takže, abych to shrnul, platí zhruba to co jsem napsal už včera.
Přístup k SMS-kám mu dala sama Martina.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Autor tohoto vlákna
EJAX
Nové Androidě

Příspěvek od EJAX » pát 01. čer 2012 21:41:43

Jasný, taky bych to tak viděl, že mu přístup dala sama ona, i když nechtěně. Situace je asi vzřešená, zkusím to pro jistotu ještě prozkoumat, co se dá zjistit přímo přes samoobsluhu.

Jackito
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Příspěvek od Jackito » pát 01. čer 2012 22:24:52

Zajímavý příběh....každopádně když si nemůže nastavit či změnit PIN, řesil bych odemykání telefonu alespoň pomocí gesta :-) určíte to pomůže.....

Jarous1
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Příspěvek od Jarous1 » sob 02. čer 2012 1:38:46

OT:
Mně se někdo takhle vrtat do soukromí, tak ho už dávno pošlu do... :evil: Včetně toho, že tohle šmírování je už skoro i trestné...

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » sob 02. čer 2012 5:40:09

To není skoro trestné, ale úplně trestné :) Každopádně nechápu, proč si dotyčná nezablokuje telefon gestem. Telefon osobně považuju za natolik soukromou věc, že do ní nemá přístup ani partnerka.

EJAX:

Pokud "Petrovi" vadí, že se s tebou "Martina" baví, tak velmi doporučuju, aby od něj odešla. On zjevně trpí komplexem méněcennosti a proto mu vadí, když se "Martina" baví s někým jiným. Má strach, že by mohl být lepší, než on. Bohužel se to ale bude s věkem zhoršovat... Sorry za psychologickou vložku :)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

MrPedro
Robot
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71

Příspěvek od MrPedro » sob 02. čer 2012 9:22:56

EJAX píše:Ty jo, tady se rozjíždí pěkná diskuze, to jsem rád, třeba příjdem k nejreálnějšímu vysvětlení.

Chápu, že jsem to napsal dost kostrbatě, tak to zkusím napsat ještě jednou a srozumitelně - sloh mi nikdy nešel :-D.

Popišu tedy oba dva případy, které se nám stali:

Příběh č.1: Přibližně přibližně rokem pojal přítel kamáradky, dejme tomu Petr, že se jmenuje, podezření na to, že se schází s někým jiným. Kamarádka, pro orientaci Martina, odjela na víkend k rodičům, kde jsme se setkali. V jednu chvíli jí přišla sms od operátora, přesně si nepamatuji jestli do vodafone samobsluhy, ale obsahovala jakési heslo. Načež Martině zavolal Petr a požadoval přeposlání této sms. V rámci několika minut jí volal zpět, samozřejmě nasraný a věděl přesně co si píšem, kdy apod. Upozorňuji, že Petr má dobrého kamaráda ve Vodafonu, pracuje na vyšší pozici, nevím přesně jaké, ale děla v nějakém IT oddělení.. Tudíž v tomto případě Petr neměl ani možnost se podívat do telefonu a zjistit to osobně.

Příběh č.2: Týden starý. Petr opět pojal podezřený, avšak tvářil se, že o nic nejde. Martina však něco tušila a sms si mazala průběžně každý den, i když jsme používali soukromou schránku v Handcent sms. Když přišla po práci večer domů, odebrala se ke spánku a telefon dala na nabíječku vedle postele. Ráno když se probudila, telefon byl pryč a nastala hádka. (Doufám, že to zní aspoň trochu dramaticky :-D). Petr opět přesně věděl, co si píšeme za hodně dlouhou dobu zpět. Tentokrát měl tedy přístup k telefonu, v kterém ovšem nic nebylo. Pro mě i Vás tedy hádanka, jak to zjistil?

Telefon jsem projížděl avastem, hledal jsem jakýkoli podezřelí program, prohledal jsem databazi handcentu, v které také nic nebylo. Zkoušel jsem i logcat, také nic. Petr androidu ani jakémukoli jinému "chytrému" telefonu nerozumí, tudíž pochybuju o nastrčení nějakého skrytého programu.. Pro mě nepochopitelné..

Snad už se budete lépe orientovat.

P.S.: Aby zde nevznikali morální debaty, že za zadanou se nechodí, uvádím, že jsme pouze lepší přátelé, kteří spolu pokecají, zajdou na oběd, do kina, ale nespíme spolu..
Pokud chtel heslo do samoobsluhy, tak je celkem mozne, ze ma pristup do Vodafoneparku, ktery ma moznost ukladani prijatych SMS.
Takze si je cte bud tam, nebo pouziva v telefonu sve zeny software ala Cerberus ci podobne, ktere maji stejnou moznost, tj. cist SMS.
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Merlin_CZ
Nové Androidě

Odposlouchávání sms

Příspěvek od Merlin_CZ » sob 02. čer 2012 10:27:00

EJAX píše:Ty jo, tady se rozjíždí pěkná diskuze, to jsem rád, třeba příjdem k nejreálnějšímu vysvětlení.

Chápu, že jsem to napsal dost kostrbatě, tak to zkusím napsat ještě jednou a srozumitelně - sloh mi nikdy nešel :-D.

Popišu tedy oba dva případy, které se nám stali:

Příběh č.1: Přibližně přibližně rokem pojal přítel kamáradky, dejme tomu Petr, že se jmenuje, podezření na to, že se schází s někým jiným. Kamarádka, pro orientaci Martina, odjela na víkend k rodičům, kde jsme se setkali. V jednu chvíli jí přišla sms od operátora, přesně si nepamatuji jestli do vodafone samobsluhy, ale obsahovala jakési heslo. Načež Martině zavolal Petr a požadoval přeposlání této sms. V rámci několika minut jí volal zpět, samozřejmě nasraný a věděl přesně co si píšem, kdy apod. Upozorňuji, že Petr má dobrého kamaráda ve Vodafonu, pracuje na vyšší pozici, nevím přesně jaké, ale děla v nějakém IT oddělení.. Tudíž v tomto případě Petr neměl ani možnost se podívat do telefonu a zjistit to osobně.

Příběh č.2: Týden starý. Petr opět pojal podezřený, avšak tvářil se, že o nic nejde. Martina však něco tušila a sms si mazala průběžně každý den, i když jsme používali soukromou schránku v Handcent sms. Když přišla po práci večer domů, odebrala se ke spánku a telefon dala na nabíječku vedle postele. Ráno když se probudila, telefon byl pryč a nastala hádka. (Doufám, že to zní aspoň trochu dramaticky :-D). Petr opět přesně věděl, co si píšeme za hodně dlouhou dobu zpět. Tentokrát měl tedy přístup k telefonu, v kterém ovšem nic nebylo. Pro mě i Vás tedy hádanka, jak to zjistil?

Telefon jsem projížděl avastem, hledal jsem jakýkoli podezřelí program, prohledal jsem databazi handcentu, v které také nic nebylo. Zkoušel jsem i logcat, také nic. Petr androidu ani jakémukoli jinému "chytrému" telefonu nerozumí, tudíž pochybuju o nastrčení nějakého skrytého programu.. Pro mě nepochopitelné..

Snad už se budete lépe orientovat.

P.S.: Aby zde nevznikali morální debaty, že za zadanou se nechodí, uvádím, že jsme pouze lepší přátelé, kteří spolu pokecají, zajdou na oběd, do kina, ale nespíme spolu..
strasne jednoduchy, pokud pouziva vadofone, jednalo se o heslo do vodafoneparku, kde jsou automaticky zalohovane vsechny sms, hovory atd. pokud si to nastavis. Pristup je chranen heslem, ktere prijde na to tel cislo na ktere se chces podivat. Proto chtel preposlat sms s heslem.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » sob 02. čer 2012 12:34:47

Takže přecijen ten lidský faktor. To se pak nemůže divit.... :no:

dufko
Droid
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi9
Mobil 2 / ROM: xiaomi mi note 3
Tablet: teclast t10

Příspěvek od dufko » sob 02. čer 2012 13:12:32

Njn, napísať tak oba príbehy v prvom príspevku, nemuseli sa tu vymýšľať všelijaké kúzla, teórie a spiknutia :)

Autor tohoto vlákna
EJAX
Nové Androidě

Příspěvek od EJAX » ned 03. čer 2012 0:48:26

Všem hrozně moc děkuju, myslím, že jsme dospěli k úspěšnému závěru a hned zítra provedu nějaké opatření..

Ludekbrno: tak já bych byl pro, kdyby ho opustila :-)

Dopij
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG L90 D410 Dual

Příspěvek od Dopij » ned 03. čer 2012 0:49:21

Martině bych doporučil změnit operátora, partnera nebo obojí ;)

Jacho
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HTC One M8 Gun Metal Grey
Rom: VIPER
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jacho » ned 03. čer 2012 5:11:55

Takže problém vyriešený tak zamykám tento pokec ;)
Ak mi chceš poďakovať klikni na palec hore pod príspevkom :palec:
OPRAVA HTC NA ĎIAĽKU - Fleshing, UNLOCK, Repair boot, Debrand, LOCKED Warranty
Nováčkovia používajte tlačidlo HĽADAŤ a pozrite sa na AndroidWIKI

Zamčeno

Zpět na „Android OS“