Android OSPřipojení k autoradiu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
sed0068
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 11. čer 2012 12:42:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Připojení k autoradiu

Příspěvek od sed0068 » pon 11. čer 2012 12:51:38

Ahoj
Mám takovej menší problém.Mám SGS a potřeboval bych vědět,jestli jde připojit mobil k rádiu pomocí USB.Kamoš co má nějaký HTC tak když připojí mobil k radiu tak se ho telefon zeptá jestli ho chce používat jako flash disc a normálně mu to hraje,ale mně se to na nic nezeptá,radio se snaží mobil načíst a pak napiše error (mobil se mi pouze nabíjí).Díky za info




Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od LivArt » pon 11. čer 2012 13:34:46

V nastavení by mohlo jít pevně nastavit, aby se telefon hlásil jako USB flashdisk. A vypni usb ladění.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
sed0068
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 11. čer 2012 12:42:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od sed0068 » pon 11. čer 2012 13:44:29

No to jsem právě celkem hledal už dřív a nic jsem nenašel,ale jit by to mělo když to zvládá i Symbian :P Jinak teď jsem našel akorát TV výstup,to asi nepomuze :D


DHDeviant
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: pon 11. čer 2012 10:37:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Desire HD

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od DHDeviant » pon 11. čer 2012 14:30:34

Pokud máš v telefonu TV výstup tak si sežeň kabel s audio2x,video jackem a píchniho do rádia,jestli máš navigaci půjde ti i video na obrazovce,rádio musí mít aux+video.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od ludekbrno » pon 11. čer 2012 20:28:48

sed0068 píše:Ahoj
Mám takovej menší problém.Mám SGS a potřeboval bych vědět,jestli jde připojit mobil k rádiu pomocí USB.Kamoš co má nějaký HTC tak když připojí mobil k radiu tak se ho telefon zeptá jestli ho chce používat jako flash disc a normálně mu to hraje,ale mně se to na nic nezeptá,radio se snaží mobil načíst a pak napiše error (mobil se mi pouze nabíjí).Díky za info
Běž do menu androida - nastavení - úložiště a tam by měla být položka "pouze režim mass storage". To zaškrtni a mělo by to být ok.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.



Autor tohoto vlákna
sed0068
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 11. čer 2012 12:42:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od sed0068 » úte 12. čer 2012 13:36:36

To tam vubec nemám,jediný co jsem našel,tak v menu-nastavení-aplikace-ladění USB...jak budu mit cas tak to zkusim,jinak fakt nevim,dám vědět.

Já bych právě chtěl aby to fungovalo pres USB...koupit ty kabely neni problém,ale pres USB mi to prijde elegantnejsi...měl by ten zvuk být určitě kvalitnější,ke všemu by měl stačit jen ten USB kabel + to ještě nabíjí.Když to prostě na jinejch android telefonech funguje,tak by mělo i na to mým.Jen prijit na to jak :DD
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne pát 09. srp 2013 15:40:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Edituj svoje príspevky a nevytváraj po sebe viac príspevkov !!!


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od ludekbrno » úte 12. čer 2012 14:49:14

Co ti to udělá, když telefon připojíš do USB v počítači?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

hrabug
Stálý androiďák
Příspěvky: 140
Registrován: sob 09. črc 2011 12:12:03
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: lg o_o
Rom: android

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od hrabug » stř 13. čer 2012 5:14:10

sed0068 píše:Já bych právě chtěl aby to fungovalo pres USB...koupit ty kabely neni problém,ale pres USB mi to prijde elegantnejsi...měl by ten zvuk být určitě kvalitnější,ke všemu by měl stačit jen ten USB kabel + to ještě nabíjí.Když to prostě na jinejch android telefonech funguje,tak by mělo i na to mým.Jen prijit na to jak :DD
Nějak nechápu, kde bereš, přesvědcčení, že zvuk lezoucí z telefonu bude kvalitnější přes USB než přes sluchátka... No nic.

Možná by pomohlo, kdyby jsi zde ještě napsal verzi androidu, co máš v telefonu.
LG oo, root, ICS


Jarous1
Droid
Příspěvky: 1567
Registrován: čtv 09. čer 2011 15:53:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od Jarous1 » stř 13. čer 2012 8:43:35

A proč by nebylo ? Když rádio bude umět přehrávat MP3, které si samo načte z připojeného paměťového zařízení, v tomto případě telefonu... ;)


Autor tohoto vlákna
sed0068
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pon 11. čer 2012 12:42:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od sed0068 » stř 13. čer 2012 9:29:40

ludekbrno píše:Co ti to udělá, když telefon připojíš do USB v počítači?
Na display se mi oběví obrázek USB,začne se to nabíjet a otevře se mi nabídka jako když tam vložíš flashku (přehrát,otevřít, atak).
hrabug píše:
sed0068 píše:Já bych právě chtěl aby to fungovalo pres USB...koupit ty kabely neni problém,ale pres USB mi to prijde elegantnejsi...měl by ten zvuk být určitě kvalitnější,ke všemu by měl stačit jen ten USB kabel + to ještě nabíjí.Když to prostě na jinejch android telefonech funguje,tak by mělo i na to mým.Jen prijit na to jak :DD
Nějak nechápu, kde bereš, přesvědcčení, že zvuk lezoucí z telefonu bude kvalitnější přes USB než přes sluchátka... No nic.

Možná by pomohlo, kdyby jsi zde ještě napsal verzi androidu, co máš v telefonu.
Nevim,někde jsem to čet...nějakej tipek dělal srovnavani připojení MP3jek a telefonů k autoradiu ruznyma zpusobama a pomoci USB byla kavlita poslechu pry nejlepší.Jinak verzi androidu mám 2.3.3
Jo a to ladění USB nezabralo :no:
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne pát 09. srp 2013 15:39:36, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nabudúce používaj tlačidlo Upraviť / EDIT, lebo vytváraním double príspevkov porušuješ pravidlá fóra !!!


Bastard
Stálý androiďák
Příspěvky: 140
Registrován: stř 17. bře 2010 10:22:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od Bastard » stř 13. čer 2012 11:49:28

Já to tedy řeším jinak, normálně přes AUX mám Bluetooth , a když přijdu do auta tak se to spojí protože Bluetooth mám pořád zapnuté , hraje to velmi dobře, akorát musím někdy nabít Bluetooth adaptér , normálně přes zapalovač .


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od ludekbrno » stř 13. čer 2012 12:57:56

sed0068 píše:
ludekbrno píše:Co ti to udělá, když telefon připojíš do USB v počítači?
Na display se mi oběví obrázek USB,začne se to nabíjet a otevře se mi nabídka jako když tam vložíš flashku (přehrát,otevřít, atak).
Pokud se nabídka "přehrát/otevřít..." na PC objeví sama, aniž bys na telefonu musel něco potvrzovat, znamená to, že telefon je automaticky v režimu úložiště (mass storage) a měl by se tedy chovat jako běžná USB flashka. Bohužel ale ani kompatibilita skutečných USB flash není 100% a je klidně možné, že zrovna kombinace tvého telefonu s tvým rádiem si prostě v tomto režimu nerozumí. S tím asi nic nenaděláš, když to funguje v PC, mělo by i v rádiu, aniž by se něco dalšího muselo nastavovat.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


sinco
Droid
Příspěvky: 2196
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od sinco » stř 13. čer 2012 22:00:18

A jakou tam mas pametovou kartu, mozna je velka a autoradio ji nezkousne.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, SGS7,SGS9

Uživatelský avatar

JirkaH76
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: úte 31. kvě 2011 9:17:38
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od JirkaH76 » čtv 14. čer 2012 22:54:10

hrabug píše:Nějak nechápu, kde bereš, přesvědcčení, že zvuk lezoucí z telefonu bude kvalitnější přes USB než přes sluchátka... No nic.
jak se muze nekdo takhle hloupe ptat... :roll:

ja bych proste zkusil pripojit jiny telefon... kdyz to nepujde, problem bude velmi pravdepodbne v radiu.
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne pát 09. srp 2013 15:38:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Nabudúce používaj tlačidlo Upraviť / EDIT, lebo vytváraním double príspevkov porušuješ pravidlá fóra !!!

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od LivArt » pát 15. čer 2012 5:06:55

Jirka H: On ten zvuk pravděpodobně kvalitnější nebude, protože ho degraduje samotný přenos a zpracování toho signálu v rádiu. Kdežto když budeš přehrávat zvuk rovnou z rádia, tak ti tenhle přenos odpadá a mp3ku zpracovává rovnou dekodér v rádiu, který může být i kvalitnější než v telefonu (menší nároky na nižší spotřebu). Plus k tomu ostatní věci jako zesilovače taky nejsou vázaný na co nejnižší spotřebu. ;)
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

JirkaH76
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: úte 31. kvě 2011 9:17:38
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od JirkaH76 » sob 16. čer 2012 23:17:08

problem s chapanim psaneho textu? Ja prece naznacil uplne to stejne, tedy ze prehravani primo v radiu bude kvalitnejsi nez to hnat mobilem, dvemy kontakty a zesilovacem radia... :roll:
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne pát 09. srp 2013 15:38:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj posledný príspevok viď pravidlo č. 5 !!!

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od LivArt » ned 17. čer 2012 6:11:27

Ále sry, špatný odkazování... ;)
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


jarekber
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: sob 18. kvě 2013 2:38:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend Y300

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od jarekber » sob 18. kvě 2013 2:57:21

Zdravím pánové. Mám uplně stejnej problém s tím USB. Potřebuju aby se telefon choval jako USB flashka, ale ne a ne to spustit, jenom se nabíjí. Telefon se symbianem fungoval bez problémů, ale jak SGmini s androidem 2.3 tak novej Huawei Ascend Y300 s androidem 4.1 nefungujou (prostě se nezobrazuje ani nabídka na telefonu jako když je připojím k PC). Všechny normální flashky fungujou v pohodě (bylo jich hodně odzkoušenejch). Takže fakt už nevim co s tim. Jinak kartu mám velikost 4GB, takže ve velké velikosti by neměl být problém. Poraďte mi prosím, už jsem bezradnej. :|


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od ludekbrno » sob 18. kvě 2013 5:40:05

A v PC to funguje? Připojí se opravdu jako mass storage?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


jarekber
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: sob 18. kvě 2013 2:38:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend Y300

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od jarekber » sob 18. kvě 2013 10:33:16

Mam nastaveno ze kdyz se pripoji k pc, tak vzdycky jako karta (tedy mass storage). A proste na radiu se jenom nabiji. Nevim proč.
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne pát 09. srp 2013 15:38:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj posledný príspevok viď pravidlo č. 5 !!!


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od ludekbrno » sob 18. kvě 2013 11:53:34

No, fungovat by to s takovým nastavením mělo, ale jak známo, žádná kompatibilita není 100%, takže bohužel si prostě asi tvoje rádio s tímto telefonem nerozumí.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10600
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Reputace: 287
Typ mobilu / ROM: imrvere neco jinyho
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od Mirda86 » sob 18. kvě 2013 16:24:03

Kolikrat ste to zkouseli mrsknout do toho radia?
Uz sem se xkrat pripojoval do nejruznejsich radii a ne vzdy to radio chytlo hned.
Napr. ve vestavenem radiu v hnujdaju mi to furt hazelo error.Vzhledem k tomu ze to bylo uplne nove auto tak se mi nechtelo verit ze by takovou jednoduchou vec neumelo.
Uz nevim jak ale podarilo se to nejak rozchodit.Asi na paty pokus.Nejakym zpusobem to slo(zapnout uloziste USB a pokud to hodilo chybu tak sem to prepinal jen tlacitkem kterym prepinas mody radia,cd a flash.A nakonec se to vzdy chytlo).
Stejny problem mam u sveho bmw s vestavenym radiem a na starym aute to bylo podobne i s nirmalnim LG radiem.


jarekber
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: sob 18. kvě 2013 2:38:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend Y300

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od jarekber » pát 09. srp 2013 8:41:39

Odpovídám po delší době. Ale všim jsem si že jak při připojení k PC, tak k rádiu se na telefonu objeví hláška: Připojeno jako instalátor. A nikde nejde natrvdo nastavit aby se to připojovalo JENOM jako Mass Storage (jenom karta). Takže si myslim že problém bude asi v Telefonu.

Uživatelský avatar

Fatal_Soldier
Droid
Příspěvky: 2047
Registrován: pon 11. říj 2010 12:34:08
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: SGS7
Rom: Nougat official
Bydliště: Hodonín

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od Fatal_Soldier » pát 09. srp 2013 9:07:13

Jakmile budeš mít telefon připojený, tak se zkus podívat do nastavení na USB připojení, někde bys to tam měl najít, tam se dá nastavit, zda chceš připojení MTP nebo Mass storage. Nevím, ale jestli bude mít tuto položku v nastavení i tvůj telefon, každopádně to zkus
SGS7 Nougat official
POUŽÍVEJTE HLEDÁNÍ, vše už tu de facto někde je.


jarekber
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: sob 18. kvě 2013 2:38:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend Y300

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od jarekber » pát 09. srp 2013 9:14:46

Ta možnost tam je, ale při každém připojení se mi to automaticky připojí jako instalátor, a pak se teprve zeptá zda jako MTP nebo MASS STORAGE, a i když natrvalo zvolím mass storage, tak se mě to vždycky po připojení stejně připojí jako instalátor. Nejde to nikde trvale nastavit? nebo nějak jinak?
Jo a pak je tam ještě možnost Fotoaparát PTP

Uživatelský avatar

Fatal_Soldier
Droid
Příspěvky: 2047
Registrován: pon 11. říj 2010 12:34:08
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: SGS7
Rom: Nougat official
Bydliště: Hodonín

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od Fatal_Soldier » pát 09. srp 2013 11:37:48

Pokud tam nemáš možnost zvolit jako výchozí, tak ve stock stavu telefonu to s největší pravděpodobností nepůjde.
SGS7 Nougat official
POUŽÍVEJTE HLEDÁNÍ, vše už tu de facto někde je.

Uživatelský avatar

JirkaH76
Robot
Příspěvky: 737
Registrován: úte 31. kvě 2011 9:17:38
Reputace: 8
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy A40
Mobil 2 / ROM: HUAWEI Y3 II
Tablet: Sencor Element 10.1
Tablet 2 / ROM: Samsung Galaxy Tab E 9.6 SM-T560
Rom: stock

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od JirkaH76 » sob 10. srp 2013 0:54:28

A zapnout USB ladeni si zkousel?


jarekber
Nové Androidě
Příspěvky: 8
Registrován: sob 18. kvě 2013 2:38:44
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Ascend Y300

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od jarekber » pát 25. dub 2014 16:11:44

Tak zase po dlouhé době odpověď. No ladění USB taky nepomohlo. Každopádně jsem toho Huaweie poslal už dál do světa a vyměnil za HTC Sensation, a stejně to nejde ani na něm, takže jsem usoudil, že mám asi blbý rádio, protože když to nejde ani na už snad třetim telefonu pokaždé s jinou verzí Androida, tak to telefonem asi nebude.

Jo a mimo mísu ale nevíte čim by mohlo být že když připojím usb flashku tak mi to přehraje jenom 3/4 první písničky a pak se to USB jakoby restartuje? A to ne jenom v autorádiu.

Díky za odpověď.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12652
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Připojení k autoradiu

Příspěvek od ramon.dexter » sob 26. dub 2014 8:11:44

jarek: 1) Problém je jednoznačně v rádiu.
2) Vadná flashka. Kup si novou.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 6 hostů