Android OSNastavení mobilu ve Francii (vodafone) VYŘEŠENO

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Teigi
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: stř 04. kvě 2011 20:56:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 Neo
Kontaktovat uživatele:

Nastavení mobilu ve Francii (vodafone) VYŘEŠENO

Příspěvek od Teigi » ned 17. čer 2012 13:04:27

Potřeboval bych pomoc s nastavením mobilu.(Mám HTC EVO 3D) Jsem ve Francii mám operátora vodafone a aktivovaný World Roaming. Mobil se mi ale nepřipojí k žádné síti. Koukal jsem se do nastavení a je tam hromada věcí co nevím jak má být zaškrtnutý. Můžete mi pomoc?
Nejdřív se ptám tady, než budu volat na operátora...
A můj kamarád co má taky androida (ale sony ericsson) a má taky vodafone a World Roaming a taky se nemůže připojit k žádné síti.
Ostatní mobily (Nokia, a Samsungy co nemaj androida) Fungují tady normálně jen s androidem máme problém...
Naposledy upravil(a) Teigi dne ned 17. čer 2012 15:03:11, celkem upraveno 1 x.


Alcatel -> 3310 -> SN k700i -> SN k750i -> SN G900 -> Samsung S8300 ULTRA Touch-> Samsung Wave 1 -> HTC EVO 3D -> Samsung Galaxy S4 Mini -> Samsung Galaxy S3 Neo



ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Nastavení mobilu ve Francii (vodafone)

Příspěvek od ludekbrno » ned 17. čer 2012 13:47:45

Roaming se nijak nenastavuje. Standardně je nastaveno, že se mobil připojí automaticky k dostupné zahraniční síti, která ovšem musí mít roamingovou smlouvu s tvým operátorem. Obvykle totiž lidi mají problém opačný, že když se pohybují v pohraničí, tak se jim mobil sám připojuje k zahraniční síti, která přesahuje na naše území. Pokud není roaming zablokovaný u operátora a v místě kde se nacházíš je dostupný operátor s roamingovou smlouvou s tvým operátorem, tak to musí jít. Pokud se nepřipojí sám, můžeš zkusit dát vyhledání dostupných sítí a postupně volit nalezené sítě. Taky ještě zkus telefon restartovat. Pokud nepomůže, volej rovnou operátora.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Teigi
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: stř 04. kvě 2011 20:56:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 Neo
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení mobilu ve Francii (vodafone)

Příspěvek od Teigi » ned 17. čer 2012 13:52:06

děkuji za vyčerpávající odpověd.. zkusím a asi zavolám na operátora

už vyřešeno děkuji za pomoc!!!!
Alcatel -> 3310 -> SN k700i -> SN k750i -> SN G900 -> Samsung S8300 ULTRA Touch-> Samsung Wave 1 -> HTC EVO 3D -> Samsung Galaxy S4 Mini -> Samsung Galaxy S3 Neo


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Nastavení mobilu ve Francii (vodafone) VYŘEŠENO

Příspěvek od ludekbrno » ned 17. čer 2012 15:20:22

Byl tedy problém u operátora? Třeba někdo bude mít podobný a ušetříš mu pátrání :)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Teigi
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: stř 04. kvě 2011 20:56:21
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3 Neo
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení mobilu ve Francii (vodafone) VYŘEŠENO

Příspěvek od Teigi » ned 17. čer 2012 15:37:26

stačilo to jen vypnout a zapnout... jako v IT Crowd, že mě to nenapadlo dřív :) mobil nevypínám jak je týden dlouhej, ale pomohlo to...
Alcatel -> 3310 -> SN k700i -> SN k750i -> SN G900 -> Samsung S8300 ULTRA Touch-> Samsung Wave 1 -> HTC EVO 3D -> Samsung Galaxy S4 Mini -> Samsung Galaxy S3 Neo



ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Nastavení mobilu ve Francii (vodafone) VYŘEŠENO

Příspěvek od ludekbrno » ned 17. čer 2012 17:24:17

Mě se stalo totéž na Slovensku. Jak jsem přejel hranice, za chvíli jsem byl bez signálu. Zkoušel jsem ručně vyhledávat sítě a připojovat se postupně ke všem nalezeným, ale nic, nešlo to. Až po restartu. Hlavně že se podařilo!
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 2 hosti