Android OSObří problémy po přechodu na ICS (HTC EVO 3D)

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
peThe.z
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Obří problémy po přechodu na ICS (HTC EVO 3D)

Příspěvek od peThe.z » pon 02. črc 2012 15:44:37

Zdravím, několik dnů jsem měl svůj HTC EVO 3D mimo provoz (ztracená nabíječka :D ), dnes jsem ji konečně našel, telefon zapl. Nejprve na mě čekalo několik drobnějších aktualizací aplikací (jako vždy), poté přímo samotná aktualizace OS Android, stáhl jsem jí, nainstaloval, poté nastaly muka:
(doplním, že používám GO Launcher v kombinaci s HTC Sense, Androida mám z ofic. distribuce, telefon není ROOTlý)

:arrow: Telefon neustále (asi tak každé 2 minuty) padá (možná padá jen Sense, vždy naskočí logo HTC, jako při zapínání, a asi za půl minuty se opět objeví obrazovka uzamčení)
:arrow: Vše se neustále skeká (podle mě důsledek toho, že se telefon pořád vypíná a zapíná => pořád nabíhají aplikace)
:arrow: Přehrávač hudby mi píše, že na pam. kartě není žádná hudba (přitom jí tam mám asi 15 GB)
:arrow: Polovina aplikací se vůbec nechce načíst

Tak bych se chtěl zeptat, co dělat, jestli wipe (přiznávám, že nevím, jak na něj :D ), nebo jen nějaká aktualizace. Nikdy jsem tento problém neřešil, takže s ním nemám žádné zkušenosti... Nebo pokud by bylo možné nahrát z5 staršího Androida...

Předem děkuji za odpovědi, doufám, že mi zde pomůžete. :)

sekicz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: T6 Pro
Twitter: sekicz

Re: Obří problémy po přechodu na ICS (HTC EVO 3D)

Příspěvek od sekicz » pon 02. črc 2012 16:43:33

Tento telefon nemám, ale myslím že by mělo stačit vrátit tovární nastavení(nastavní>záloha a obnovení dat) - to smaže všechno nastavení, aplikace, sms, kontakty atd. ale ne věci z karty. Wipe je uplně to samý, ale složitější(pro normální uživatele)
G1 > Optimus One > HD2 > DHD > Sensation > Cube U51GT-W > THL T6 Pro

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 02. črc 2012 17:03:52

Tovární nastavení. Nic jinýho nedělej, nepomůže to.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » pon 02. črc 2012 17:24:56

Nastavení - Úložiště - Obnovení továrních dat. Tím uvedeš telefon do stavu nového a čistého systému. :smile:
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

Autor tohoto vlákna
peThe.z
Nové Androidě

Příspěvek od peThe.z » pon 02. črc 2012 18:10:49

Děkuju moc za rady. Ještě bych se chtěl zeptat: Je nějak možné zálohovat alespoň některé aplikace (jestli není nějaký app, který by alespoň uložil seznam na paměťovku a pak bych to vše naráz stáhl), jinak vím, že GO Launcher má vlastní zálohování, tak doufám, že pomůže :) jinak pokud to tedy smaže vše, kontakty dostanu přes Google účet, je to tak i se zprávami SMS?

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » pon 02. črc 2012 18:15:24

Zainvestuj nějaké kačky a jukni na tyto programy:

Sprite Backup 2.0 CZ: https://play.google.com/store/apps/deta ... mFja3VwIl0.

http://www.spritesoftware.com/products/ ... up/android

--------------------------------------------------------------

MyBackup Pro: https://play.google.com/store/apps/deta ... dXBQcm8iXQ..

Umí zazálohovat skoro vše i na cloud i na paměťovou kartu. Jsou to kvalitní programy. Více používám Sprite Backup, nejsou zadara, ale to je dobrá investice. :)

Pokud synchronizuješ přes účet Google, tak kalendář a kontakty, zase získáš synchronizací z tohoto účtu.

Autor tohoto vlákna
peThe.z
Nové Androidě

Příspěvek od peThe.z » pon 02. črc 2012 18:29:19

JackalJackal píše:Zainvestuj nějaké kačky a jukni na tyto programy:

...

MyBackup Pro: https://play.google.com/store/apps/deta ... dXBQcm8iXQ..

Umí zazálohovat skoro vše i na cloud i na paměťovou kartu. Jsou to kvalitní programy. Více používám Sprite Backup, nejsou zadara, ale to je dobrá investice. :)

...
A normální MyBackup, co je grátis umí také zálohovat SMS, apps, atd... ?

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » pon 02. črc 2012 18:33:22

Umí naprosto vše co placená verze, ale pouze 30 dnů od nainstalování. Je to zkušební doba, pak musíš zakoupit, ale ano, teď ti to stačí, nemusíš zatím kupovat, vyzkoušej a uvidiš. ;)

Autor tohoto vlákna
peThe.z
Nové Androidě

Příspěvek od peThe.z » pon 02. črc 2012 18:41:53

Určitě... Ještě jednou všem moc děkuji za pomoc :))

logi
Nové Androidě

Příspěvek od logi » pon 02. črc 2012 19:38:11

Zdravím... mám obdobný problém

EVO 3D

pár dnu před aktualiozací mi zničeho nic HTC strašně žralo baterku... večer nabiju... odpojim od nabiječky a rano v 7:00 byla baterka na 70procentech... což sem nějak nechapal... když předtim v pohodě vydržel foun 2 dny... je novej cca 2mesice.

Po aktualizaci se najednou vše vratilo... rano baterka na 95 proc :) což sem jasal... tel nepada, apolikace fungujou...

jdiny co se jakxi nepovedlo.. telefon předstal videt věci na kartě.... tz tovarně přednastaveny 3D galerie, vlastni fotky, nahrana hudba, vyzvanění apod všechno toto nevidí... když se přes nějakyho manažera podivam na kartu tak tam vše je... dokonce nové fotky se ukladaj na stejné místo jako staré ... ale foun zobrazuje v galeriich pouze nově pořízené :(

Neví někdo kde co nastavit aby telefon bral věci zkarty jako dříf... tovární nastaveni se mi moc dělat nechce... děkuji...

aktualni verze SW
System android 4.0.3
HTC Sense 3.6
Cislo SW 3.28.401.1

miraze
Nové Androidě
Tablet: HTC Flyer

Příspěvek od miraze » čtv 05. črc 2012 8:52:55

Dobrý den, také mám od včerejšího dne problémy s htc EVO 3d. Naskocila mi aktualizace firmware tak klasicky jsem jí stáhnul a automaticky naistaloval. Instala proběhla všiml jsem si velkých změn na telefonu, super vypadá to dobře. Ale když kliknu na jakoukoliv aplikací sms, kontakty nastavení nebo hry, pak zmacknu tlačítko domů naskočí mi bílí obraz zeleně nápis HTC asi 2 sekundy ňák mi s tmavne obraz naskočí mi nápis načítám a to trvá asi 5 sekund. Tak že z každé aplikace z který vyjedu musím čekat po každé a věř tě mi že už na to nemám nervy :D
A postupně zjišťují další věci, jako na facebooku chci poslat přítelkyni fotku dám vybrat fotku že seznamu, kliknu na fotku a místo aby se fotka načetla do konverzace na facebooku hodí mě zpátky do složek s fotkama a tak furt dokola.
Ale když něco vyfotim tak se mi to tam vloží a můžu odeslat.
Další věc :D chci dat wigget na plochu a nedám protože přizpůsobit a pak wigget nic tam není vůbec nic.tak že nemůžu dat wigget na plochu.

Tak jsem moc rád že vám můžu zdelit problém abych vám pravdu řekl uz me to štve :D jsem anititalent na takove věci když mi neporadite asi to dám reklamovat :)
I přes to vám všem teď děkuji kdo se mi budete snažit pomoct.

Díky vám všem

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » čtv 05. črc 2012 9:16:01

Žádná reklamace. Jdi do nastavení - úložiště - obnovení továrních dat. Telefon se dostane do stavu v jakém jsi ho zakoupil. Na kartě zůstane vše, v telefonu se vše smaže, zazálohuj kontakty, kalendář atd .... ;)

KOSTKAs
Nové Androidě

Příspěvek od KOSTKAs » sob 07. črc 2012 13:26:55

Ahoj, já nemůžu přijít nato, jak na ICS přidat na plochu složku. V přizpůsobení jsem našel jen widget nebo aplikaci, složku ne. Díky za pomoc

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » sob 07. črc 2012 13:30:13

Mišiší
Nové Androidě

Příspěvek od Mišiší » úte 10. črc 2012 13:35:43

TAk já si taky přidám zkušenost s novým OS android 4.0 na HTC EVO 3D:

Včera jsem si večer stáhl aktualizaci OS. Stažení a instalace proběhly samy, několik restartů a cca 20 min času to zabralo. Nakonec můžu říci: bez problémů!!!! Běhá svižně, aplikace v pořádku, myslím, že se projevila i mnohem lepší práce s pamětí. Ťuk, ťuk, ťuk - musím to asi zaklepat, ale jsem max. spokojen.

Přeji všem takové upgrady jako jsem měl já.

Pedro1
Droid
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Příspěvek od Pedro1 » úte 10. črc 2012 16:13:39

Zdravim, no, vetsinou, kdyz se aktualizuje system na vyssi verzi (s vetsimi zmenami), a to na 4 predpokladam z 2.3, tak se provadi wipe, a pak by melo byt vse ok.

Pedro1
Naposledy upravil(a) Pedro1 dne čtv 12. črc 2012 12:06:44, celkem upraveno 1 x.

Autor tohoto vlákna
peThe.z
Nové Androidě

Příspěvek od peThe.z » stř 11. črc 2012 13:27:51

Takže:

Po obnovení továrních dat bylo vše OK (na zálohu jsem se nakonec úplně vykašlal, nebylo totiž možné ji provést, když se telefon každé cca 2 minuty restartoval... )

Ovšem za několik dnů, když jsem HTC připojil k PC, abych na něj nahrál filmy, seriály, hudbu apod. , po odpojení od PC se vše vrátilo do "starých" kolejí...

Opravdu jsem nechtěl opět reset do továrních dat, ptže ty 3 hodiny nastavování všeho, jak bylo dřív nezapomenu... Takže jsem začal hledat podrobněji, poté jsem zjistil, že když jsem odpojil paměťovou kartu, vše bylo OK (z toho jsem vyvodil, že chyba bude v microSDHC). Kartu jsem tedy naformátoval, nahrál na ni zpět všechna data a poté jsem už musel odjet na chatu (odkud píšu).
Problém je, že jsem netušil, že Android nepodporuje pam. karty se souborovým systémem NTFS, na který jsem svoji kartu naformátoval (zcela automaticky, FAT32 se vyhýbám co to jde :D ).

Na chatě mám pouze starý ntb, který neumí číst SDHC a když připojím kartu do PC skrze telefon, Android nabízí jenom režim "Pouze nabít", jelikož sám píše, že karta v telefonu je poškozená a neustále mi nabízí její naformátování.

Tak bych se chtěl zeptat, jestli je možné nějak v Androidu povolit připojení microSD s PC, i když jej sám nenabízí, protože bych rád opět překopíroval vše do PC, naformátoval kartu na FAT32 a opět nakopíroval vše z5. Kdybych formátoval přímo z Androida, přijdu o všechna data na ni.

Jak tedy připojím kartu k PC, abych mohl vše zachránit, když nemám funkční čtečku a Android toto připojení nenabízí??

EDIT:

Ohledně posledně zmiňovaného problému jsem založil nový topic: http://androidforum.cz/jak-p-ipojit-and ... 29247.html

Odpovědět

Zpět na „Android OS“