Android OSwifi

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
nikushaaak
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: sob 07. črc 2012 18:00:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy pocket

wifi

Příspěvek od nikushaaak » sob 07. črc 2012 18:05:48

Ahoj,
možná budu vypadat jako úplnej *****, ale včera jsem si koupila Samsung galaxy pocket a je pro mě celkem složitej na ovládání... Chtěla bych se zeptat: když mám zapnutou wifi, kam mám napsat internetovou adresu, aby to šlo přes wifi a nežralo mi to peníze? nevím si rady.... Nevím jestli můžu najet normálně na ikonu internetu, youtube, GPS, google, pokec apod. aniž by mi to žralo peníze...
Díky moc za odpověd! :)





xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5334
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: wifi

Příspěvek od xanthor » sob 07. črc 2012 18:27:21

V Androidu aktivuješ datové připojení pro celý systém a aplikace pak využívají pouze toto připojení. Když zapneš WiFi v nastavení telefonu (Nastavení - Bezdrátové sítě) a vypneš "Datové přenosy aktivovány" (nebo tak nějak) v Nastavení - Bezdrátové sítě - Mobilní sítě, tak půjde všechno přes WiFi. Když budeš mít oboje vypnutý, nepůjde internet vůbec. Tzn. stačí mít vypnutý to "Datové přenosy aktivovány" a peníze ti to žrát nebude. :-)


Autor tohoto vlákna
nikushaaak
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: sob 07. črc 2012 18:00:01
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy pocket

Re: wifi

Příspěvek od nikushaaak » sob 07. črc 2012 18:45:20

jee, děkuji moc ;) :)


silverwolf
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 13. črc 2012 8:29:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Pocket

Re: wifi

Příspěvek od silverwolf » pát 13. črc 2012 9:11:30

Sem s tím měl taky problém, až jsem to vyřešil cestou pokus-omyl. Taky mi to hned po zapojení sežralo asi 50,- Kč díky tomu, že je tam rovnou nastaveno " datové přenosy aktivovány". Šmejdi :twisted:
Edit: nešlo by založit spešl vlákno na tenhle typ telefonu a rovnou tam tenhle problém nasunout? Protože jinak to tu už nikdo nenajde ;)

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: wifi

Příspěvek od Mishack » pát 13. črc 2012 9:19:16

Nejlepsi je, pustit si telefon prvne bez SIM, vse si nastavit a pak tam tu SIM teprve soupnout.

ad "šmejdi" - kdyz si clovek ani neotevre manual, tak to je pak tezky no...
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu



silverwolf
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pát 13. črc 2012 8:29:38
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Pocket

Re: wifi

Příspěvek od silverwolf » pát 13. črc 2012 9:30:53

právě, že v manuálu (aspoň na začátku) nic takovýho napsáno neni, že by se telefon měl nastavit např. nejdřív bez SIM karty. Ani dál jsem se o aktivaci datových přenosů nic nedočetl. No ale už je to jedno ;)

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: wifi

Příspěvek od Pedro1 » pát 13. črc 2012 11:45:40

silverwolf píše:právě, že v manuálu (aspoň na začátku) nic takovýho napsáno neni, že by se telefon měl nastavit např. nejdřív bez SIM karty. Ani dál jsem se o aktivaci datových přenosů nic nedočetl. No ale už je to jedno ;)
Koukal jsem na ten navod a opravdu to tam nemaj :DD . Ja to tam mel a myslel jsem, ze je to normalni, asi neni :) . Nemam samsung.
To, ze by se mel nastavit bez sim karty tam neni. Mam tam: Zvolte si vhodný tarif
Váš telefon může spotřebovat velkou šířku pásma internetového připojení velmi rychle. Než začnete svůj telefon používat, důrazně doporučujeme, abyste si pohovořili se svým mobilním operátorem o tarifech datových služeb. Pokud využíváte standardní datové služby, mohou vaše náklady výrazně vzrůst. Přechod na paušální datové služby může být mnohem levnější.

Pedro1

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: wifi

Příspěvek od LivArt » pát 13. črc 2012 11:48:27

Jenže to je o tom, aby lidi začali číst manuály. Jenže jim ho můžeš desetkrát omlátit o hlavu a po jedenáctý si ho stejně nepřečtou....
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: wifi

Příspěvek od Pedro1 » pát 13. črc 2012 11:56:22


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22774
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 267
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: wifi

Příspěvek od LivArt » pát 13. črc 2012 12:03:56

Varování o spotřebě dat - strana 3
WiFi - strana 88
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: wifi

Příspěvek od Mishack » pát 13. črc 2012 12:05:17

To, ze si mas mobil zapnout bez simky jsem rikal ja za sebe. Ne, ze to je v manualu.

Kazdopadne v manualu je:

Kód: Vybrat vše

Datové služby, jako například zasílání zpráv, nahrávání a stahování, automatická synchronizace nebo používání služeb určování polohy, mohou být dále zpoplatněny. Chcete-li se dalším poplatkům vyhnout, zvolte si vhodný datový rarit. Bližší informace získáte od svého poskytovatele služeb.
... a pak dale:

Kód: Vybrat vše

Mobilní sítě   ›
Použít datové pakety: Nastavení používání datového připojení v jakékoli mobilní síti.
Datový roaming: Nastavení používání datových ..... 
Takze upozorneni na zpoplatneni i to, kde to nastavit tam je.
Konec debaty, na dotaz uz bylo odpovezeno. Navrhuji LOCK.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: wifi

Příspěvek od Pedro1 » pát 13. črc 2012 12:27:47

To LivArt: sice to tam je, ale z toho nepozna, ze to musi udelat pred prvnim spusteni, melo by to byt lepe formulovane.

To Mishack: o tom, ze to neni v manualu, ale, ze je to tvoje rada vim. Psal jsem jen, co je v manualu :cry: .

Pedro1

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: wifi

Příspěvek od Mishack » pát 13. črc 2012 12:49:07

Reagoval sem na silverwolf ;)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Jarous1
Droid
Příspěvky: 1567
Registrován: čtv 09. čer 2011 15:53:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Re: wifi

Příspěvek od Jarous1 » pát 13. črc 2012 13:18:25

To je sice hezké, že tam napíší takové celkem nic neříkající cinty, ale úplně nejlepší by bylo, kdyby u nového nepoužitého kusu (to samé po factory resetu) byla mobilní data defaultně zakázána. Pak už by bylo na uživateli jestli je zapne nebo ne...

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: wifi

Příspěvek od Mishack » pát 13. črc 2012 13:23:57

Pochop, ze ty mobily se delaji pro venkovni svet, ve kterem je (v drtive vetsine pripadu) datovy tarif tak samozrejmy jako u nas SMS nebo telefonovani. Takze nevim, proc by se to kvuli zemicce uprostred Evropy melo menit. To za prve. A za druhe, predpokladal bych, ze kdyz si clovek kupuje chytry telefon, tak i on sam nejakou tou inteligenci oplyva. Vidim tady hlavne problem u uzivatele, ktery nepremysli.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5334
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: wifi

Příspěvek od xanthor » pát 13. črc 2012 13:39:46

No když člověk přechází ze starýho Symbianu nebo Win Mobile, tak ho to překvapit může. Ale jo, pokud by pro okolní země byl takový problém jednou potvrdit povolení připojení po hard resetu, tak já už se s tím nějak vyrovnám...


Jarous1
Droid
Příspěvky: 1567
Registrován: čtv 09. čer 2011 15:53:14
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Re: wifi

Příspěvek od Jarous1 » pát 13. črc 2012 14:45:29

Právě.... Když už tam to upozornění v manuálu je, tím spíš by to mělo být z fabriky vypnuté... Protože než se takový uživatel na úplně novém telefonu dokliká do míst (nejlépe ještě současně s otevřeným manuálem a hledáním postupu jak na to), kde to může vypnout, tak už mu operátor dávno naúčtoval nějakou (a teď je úplně jedno jak velkou) částku aniž by o to ten uživatel vůbec stál... Tenhle způsob mi prostě přijde sprostý. A možná by mohl být i žalovatelný...

Podle mne má být v manuálu jasně viditelný text, že už při prvním spuštění telefonu s osazenou SIM může dojít k připojení k netu. Tím by se vysvětlilo mnoho věcí.


natasha2424
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: pon 16. črc 2012 18:13:33
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: sony ericsson xperia st15i

Re: wifi

Příspěvek od natasha2424 » pon 16. črc 2012 18:21:05

zdravim potrebovala bych poradit . mam problem s pripojenim telefonu k wifi( sony ericsson xperia st15i) kdyz se chci pripojit pres wifi na urcitou adresu tak mi to napise problem s overenim. pouzila jsem vsechny rada "snad" co jdem tady nasla a porad mi to nejde. dala jsem i obnoveni tovarniho nastaveni a taky nic problem porad pretrvava.moc dekuju za radu( trochu podrobnejsi jsem trochu nepritel s pocitacem :-d) opravdu moc dekuju za odpoved


kkkristyn
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: stř 18. črc 2012 11:49:29
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: samsung galaxy pocket

Re: filmy

Příspěvek od kkkristyn » stř 18. črc 2012 11:53:56

Ahoj, chci se zeptat, jestli se dají na samsungu galaxy poceket přehrávat filmy a jeslti ani, tak jak :help: děkuji za odpověď

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: wifi

Příspěvek od Mishack » stř 18. črc 2012 11:58:32

Umis cist??? :shock: Přečti si jeste jednou nazev tohoto vlakna...
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti