Android OSJak připojit Android k PC, když je v něm karta v NTFS

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
peThe.z
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Jak připojit Android k PC, když je v něm karta v NTFS

Příspěvek od peThe.z » stř 11. črc 2012 13:56:51

Zdravím, opět mám dotaz:

Nevěděl jsem, že Android nepodporuje souborový systém NTFS a naformátoval jsem si na něj paměťovou kartu MicroSDHC a poté na ní nazpět nahrál všechny původní data. Poté jsem odjel na chalupu a s sebou vzal jen ntb, který bohužel neumí číst SDHC. Chtěl bych se tedy zeptat, jak přinutit android, aby mi po připojení k PC (obyčejně přes MicroUSB kabel) nabídl možnost připojení pro datový přenos (Mass Storage), tento mod totiž nenabízí, protože Android sám neustále píše, že karta microSD je špatná a nabízí mi její přeformátování. To bych ovšem přišel o všechna data na ni, což nechci. Je tedy nějaká možnost připojit Android pomocí USB k PC tak, abych se dostal na pam. kartu, kterou on sám nepřečte?

Děkuji moc za pomoc :)

Pedro1
Droid
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Jak připojit Android k PC, když je v něm karta v NTFS

Příspěvek od Pedro1 » čtv 12. črc 2012 12:16:50

Mozna by to slo pres recovery, lze tam pripojit sd kartu, ikdyz nejede OS. Ale, nevim, jestli to pujde i bez roota, resp. zda to umi i stock recovery. Nikdy jsem to nezkousel, protoze me nikdy nenapadlo naformatovat na NTFS. Stalo se :lol: . Jsou dve moznosti, bud udelas format z mobilu a prijdes o data, nebo budes muset pockat, az prijedes domu :D .

Edit, ale jestli to umi, i s jinym formatem, nez podrporuje, nevim, nezkousel jsem.

Pedro1

Twincam
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS3

Příspěvek od Twincam » čtv 12. črc 2012 13:37:11

Mrkni se sem. Bude určitě potřeba root. Nevim jesli to půjde u HTC, ale Samsung Galaxy S II a III + Siyah kernel+ CF-Root funguje

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1724078
Samsung Galaxy S III - WanamLite7 - I9300XXUFME3
PhilzTouch recovery 5.06.1 + 64 GB microSDXC

HTC DHD - už nemam..

Autor tohoto vlákna
peThe.z
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D

Příspěvek od peThe.z » čtv 12. črc 2012 21:06:34

Díky moc :) Tak nakonec jsem vše vyřešil tak, eže jsem si koupil čtečku SDHC za 150 kč, do té dal paměťovku a z ní vytáhl data a poté přeformátoval :D Aspoň teď už vim, že formátovat na NTFS se vždy nevyplácí :-D, na těch 5 dnů bez hudby, aplikací a filmů nezapomenu :-D

Odpovědět

Zpět na „Android OS“