Android OSNevyžádaný přesun ikon aplikací uložených na SD kartě

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
agas7
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Ericsson Xperia Active
Kontaktovat uživatele:

Nevyžádaný přesun ikon aplikací uložených na SD kartě

Příspěvek od agas7 » úte 17. črc 2012 10:21:15

Ahoj. Jsem novopečeným uživatelem SE Xperia Active s aktualizací na ICS a potřeboval bych poradit s následujícím, pro mě docela nepříjemným problémem:

Jak tak zkouším nové aplikace, rychle se mi začalo nedostávat místa v paměti telefonu. Proto jsem si většinu aplikací přesunul na paměťovou kartu. Abych se v nich pak snáze vyznal, v režimu "Vlastní řazení" jsem si je rozdělil do několika tematických obrazovek (potěšilo mě, kolik obrazovek lze takto vytvořit). Poté, co jsem si to takto (poměrně pracně, přesouváním z obrazovky na obrazovku) přeskupil a byl s tím nadmíru spokojený, jsem potřeboval na něco připojit SD kartu jako USB Mass Storage. Během tohoto režimu se samozřejmě aplikace uložené na kartě nedaly používat (jejich ikonky zešednou), to mi je jasné a nevadí. To, co ale vadí, je to, že po návratu do běžného režimu telefonu byly všechny ikonky těchto aplikací nahromaděné bez ladu a skladu na posledních dvou obrazovkách - z původního umístění ve "Vlastním řazení" prostě zmizely. :-(

1. Nevíte někdo, jak tomuto zamezit a nastavit to tak, aby ikony aplikací instalovaných na SD kartě zůstaly na svém místě v režimu "Vlastní řazení" i poté, co je SD karta používána v režimu úložiště?

2. Pokud toto nelze, nevíte pak někdo aspoň, jak zobrazení ikon aplikací v režimu "Vlastní řazení" změnit jinak, než zdlouhavým přesouváním z obrazovku na obrazovku? Třeba nějak přes souborový manažer?

Díky za rady, Petr

Autor tohoto vlákna
agas7
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Sony Ericsson Xperia Active
Kontaktovat uživatele:

Re: Nevyžádaný přesun ikon aplikací uložených na SD kartě

Příspěvek od agas7 » úte 17. črc 2012 11:57:36

Tak jsem na svůj problém dostal odpověď v jiném vlákně:
S.hort.Y píše:Bude to asi Sony utilitka, protože já to v čistém systému na Galaxy Nexu nemám.. Na takovou základní organizaci používám aplikaci Apps Organizer.. Je jednoduchá, umí třídit do složek.. Aplikace můžeš v App Org. odinstalovat, spustit anebo roztřídit do složek (1 aplikace může být i ve více složkách).. A na plochu si můžeš dát i zástupce na složky, které se ti otevřou jako takový pop-up se zástupci.. Já mám takto všechny aplikace roztříděný, takže do menu ani nechodím, jen z plochy otevři složku hry nebo aplikace a je to.. :-)
Ten App Organizer je dobrým řešením mého problému...

Odpovědět

Zpět na „Android OS“