Android OSGPS problém


Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

GPS problém

Příspěvek od qwake » pát 25. pro 2009 13:07:22

Zdravím,
mám problém s GPS, jakmile nainstaluju jakoukoli navigaci, stále píše, že čeká na platný signál GPS, signál GPS nenalezen apod... v google maps funguje bez problémů.
Mám G1 s CM 4.2.10.1.
Díky předem.


http://wenam.cz - Tvorba webových stránek


Uživatelský avatar

PL113
Droid
Příspěvky: 1539
Registrován: stř 04. lis 2009 9:06:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: GPS problém

Příspěvek od PL113 » pát 25. pro 2009 13:13:48

Předpokládám, že zkoušíš ndrive!
Několikrát ji vypni a zapni (ne jen home tlačítkem, ale přes menu v navigaci) a ona se třeba napotřčetí chytí během vteřiny! Taky se mi stává!
PS: no posledním cm jsem nezkoušel, mám dwanga.


Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od qwake » pát 25. pro 2009 13:17:12

Zkoušel jsem NDrive, CoPilot a Sygic. Na všech stejný problém.
Zkoušel jsem i zapnout Maps, počkat, ať najde moji pozici, pak zmáčknout Home a spustit NDrive, stále nic.
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek

Uživatelský avatar

PL113
Droid
Příspěvky: 1539
Registrován: stř 04. lis 2009 9:06:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: GPS problém

Příspěvek od PL113 » pát 25. pro 2009 13:21:44

A jsi si jistý, že zkoušíš pod čistým nebem bez nějakého rušení? Nezkoušíš to za jízdy autem?


Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od qwake » pát 25. pro 2009 13:25:47

Ve skoro stejný okamžik jsem zkoušel i Maps, jestli mě chytne a chytnul skoro hned.
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek



Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od qwake » pát 25. pro 2009 18:36:31

Prosím, někdo neví, co se s tím dá dělat nebo co s tím je? :help:
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od skooopa » pát 25. pro 2009 18:38:13

No tak to bude asi vse tim ze mas os 1.6 a ty aplikace jsou stare neaktualni verze pro 1.5...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od qwake » pát 25. pro 2009 18:59:35

Ten sygic mám verze 7739 a lidi na 4allmobile píšou, že jim to na 1.6 jede bez větších problémů.
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek

Uživatelský avatar

klubru
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: pát 17. dub 2009 21:25:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Pro
Bydliště: Valašské Meziříčí
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od klubru » sob 26. pro 2009 7:40:02

Dělá mi to také u všech navigací, jedině Maps jsou v pohodě, ale většinou stačí počkat a do 5-ti minut naskočí, nebo někdy pomůže restart.
«Desire HD»«GoldCard»«CoreDroid 8.1»«Radio 12.62.60.27U_26.13.04.19_M»«32GB class4»«T-Mobile»

Uživatelský avatar

zaja64
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 09. úno 2009 20:08:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Y 6 II Xiaomi redmi note 4 3-32 Gb Global
Mobil 2 / ROM: OSF ZTE Blade, G1 ,G1310, lark cirrus 4,5,prestigi
Tablet: lark ultimate 7 i
Bydliště: Morava,Prostějov

Re: GPS problém

Příspěvek od zaja64 » sob 26. pro 2009 10:05:42

Podívej se jestli máš v nastavení zapnuto zaměření přes bezdrátové a mobilní sítě.Zrychlí to detekci GPS.
1.Orange San Francisko ZTE Blade root GEN 2 2.ZTE Blade czech distrGEN2 Swedish Snow 6,root
3.G1 root p.e.m.l.i.k. 7.00 16GB class6 4.Gsmart G1310 rom V050.1.Pl CE 2 simm,root
5.Lark ciruss 4,5 root 6.Prestigio 5455 duo,
7.Huawei Y6,8.Huawei Y 6 II 9.Xiaomi redmi note 3 Pro 32 GB SE


Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od qwake » sob 26. pro 2009 11:04:06

Dneska jsem šel, nechal to v kapse zapnuto (možná hodinu) a najelo to, díky. :D
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek

Uživatelský avatar

PL113
Droid
Příspěvky: 1539
Registrován: stř 04. lis 2009 9:06:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: GPS problém

Příspěvek od PL113 » sob 26. pro 2009 11:12:04

A jak dlouho to trvalo teda nevíš? Teď to musí bejt do 5 minut určitě!


Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od qwake » sob 26. pro 2009 11:15:46

5 minut asi ne, předtím jsem to nechal asi 5-10 minut venku a nic. Tak jsem jsem si řekl, že za to nic nedám, spustil navigaci, dal mobil do kapsy, pak jsem se vrátil asi za hodinu a už to jelo.. ne moc dlouho, došla baterka. :D
Rozjel jsem to na sygicu, zkusím NDrive ještě, ale to už snad pojede.
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek


Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od qwake » úte 29. pro 2009 22:10:40

Tak jsem se moc daleko nehnul, chytlo mě to jedno a to asi během hodiny. :( Teď už je to zase mrtvé, updatoval jsem během toho cyana, ale myslím, že to moc velký vliv mít nebude. Nemá někdo nějaký nápad, co s tím?
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek

Uživatelský avatar

kaldax
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 10. zář 2009 11:45:53
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od kaldax » stř 30. pro 2009 8:13:32

Opravte mne, jestli se mylim, ale ...
Tohle by klidne mohl byt hardwarovy problem. Nerad to rikam, ale s podobnym chovanim jsem se setkal u jednoho PDA od Aceru. GPS receiver mozna nema dostatecnou citlivost prijmu z interni anteny. Jestli to po hodine pod sirym nebem nabehlo, tak se to chova podobne. Holt je to vsechno spotrebni elektronika :(

Google Maps si vezmou pozici z BTS site mobilniho operatora. Ikdyz aktualni verze NDrive take, je mozne ze jsi zkousel nejakou starsi verzi... Kdyz jsi zkousel ty Google Maps, s jakou presnosti to ukazovalo Tvoji pozici? Bylo to na metry presne, nebo spis na desitky i stovky metru?

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: GPS problém

Příspěvek od ramon.dexter » stř 30. pro 2009 8:49:23

kladax: pitomost naprostá. Alespoň v případě g1.
Pokud chci používat gps, do 10 vteřin mi dává fix. Testováno na trekbuddym a google mapách. Naopak bych řek, že g1 má jedem z nejcitlivějších gps čipů vůbec. Včera jsem to porovnával s rychlostí fixu s turistickou navigací oregon a fix jsem chytil asi o 20 vteřin rychlejš na g1.
A zaměření pomocí BTS mám trvale vypnutý, vždycky musí chytat pozici čistě z gps.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


magadog
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: pon 07. pro 2009 10:02:06
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od magadog » stř 30. pro 2009 9:39:44

Ahoj,

Mam Hero FW1.5 2.73.405.5 nezmeneny od vyroby.
Moje skusenosti s GPS (skusane CoPilot a Sygic):
- GPS niekedy velmi tazko najde poziciu. Je to uplne random. Castokrat je to hned (par sekund), castokrat do 5 minut, niekedy ju ani nenajde (pomoze restart GPS a aplikacie).
- Vsimol som si, ze sa signal najde rychlejsie, ked som v pohybe (hlavne autom) - asi je to so smenou miesta tam, kde je lepsia viditelnost.
- Ked je zapnuta lokalizacia cez operatora, samozrejme poziciu najde rychlejsie.
Je to docela neprijemna zalezitost, hlavne ked clovek rychlo potrebuje GPS a ono to nefunguje.

Osobne mi vadi este jedna vec. Pocas cesty so zapnutym GPS telefon niekedy strati signal operatora. V takychto pripadoch sa stale zobrazuje hlaska o vybere sieti (niekedy treba zadavat aj PIN). Najhorsie to je v zahranici, kde sa mi ta hlaska vyskakovala stale, GPS aplikaciu som nevedel pouzivat, dovtedy, kym som mobil neprepol do 'Airplane modu'.

Sorry za dlhy (prvy) prispevok.

Uživatelský avatar

kaldax
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 10. zář 2009 11:45:53
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od kaldax » stř 30. pro 2009 9:44:37

@ramon.dexter: Sorry, asi nedorozumeni... Neni otazka toho, co mas nastavene Ty, ale co ma nastavene tazatel.
G1 ma vyborny GPS prijimac, to mas naprostou pravdu, ale znamena to, ze se nemuze byt ten dany kus hardwarove poskozeny? V zivote jsi nevidel vadny telefon?
Mas pravdu, ze jsem se nevyjadril zcela jasne. Kdyz jsem psal o hardwarovem problemu, mel jsem zamozdrejme na mysli ten konkretni kus.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: GPS problém

Příspěvek od ramon.dexter » stř 30. pro 2009 10:21:33

kaldax: samozřejěm že poškození toho konkrétního kusu možný je, ale potom je naprosto zbytečný srovnávání s ostatníma, který fungujou normálně.
A to nastavení - kdosi tu psal že zaměření přes BTS urychluje fix BTS, já psal svou zkušenost - nehledě na zapnutej/vypnutej fix z BTS mi GPS chytá signál rychle.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od qwake » stř 30. pro 2009 11:04:54

Většinou to ukazuje s přesností na pár metrů.

Zkusím, jak bude Maps chytat signál pouze za použití GPS.
Když to nepůjde, nahodím ofiko ROMku, vyzkouším a kdyžtak to vidím na reklamaci.

Ono by asi znělo dost blbě : Na cyanu mi nefungují tyto cracknuté GPS softwary. :D
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek


Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od qwake » čtv 31. pro 2009 9:44:24

Včera jsem jel autobusem, řekl jsem si, že to vyzkouším. Stojím na zastávce a zapnu Google navigation, signál to chytlo celkem rychle. Následovně jsem zkusil i CoPilota. A taktéž fungoval na jedničku.
Ale když jsem nastoupil do autobusu, najednou byl signál pryč ... je tohle normální? :D
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: GPS problém

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 31. pro 2009 9:57:42

Qwake: to zrovna ne, na druhou stranu čert ví jaký elektrický vedení mají autobusy ve střeše (např klimatizace, světla, ovládání dveří a podobně. Všechny takový věci signál gps ruší.
Zkusil bych co to dělá třeba v autě za jízdy.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od Wexter » čtv 31. pro 2009 11:11:32

Mám stejný problém ... apk nDrive ... čeká na platný signál a nic .. google maps jede v pohodě a určuje dost přesně, takže si myslím že u gmaps gps funguje.

Uživatelský avatar

radimak
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: pon 07. pro 2009 20:43:41
Reputace: 0
Bydliště: Kutná Hora
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od radimak » čtv 31. pro 2009 11:23:36

nDrive mi to dělá taky, zapnu gps, zapnu ndrive a čeká se na platnej signál... Funguje mi to, že zapnu gps,maps-najede přesnost na pár metrů, zapnu nDrive a hned má záhadně signál (občas to musim 2x 3x zopakovat ale výsledek je že to najede)
uvítal bych kdyby to šlo samo od začátku, ale i takle mi to nějak nevadí, zabere to maximálně půl minuty... ostatní navi jsem nezkoušel
jinak Cyan 4.2.10.1, a ndrive 9.3.02
rootedG1withSuper FDangerSPL2.22.23.02 ...

teď se snažím nahodit rom na hboot.13d a 2.22.27.08radio a nejde...


S.T.E.A.K.
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:36:29
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od S.T.E.A.K. » čtv 31. pro 2009 12:10:42

Zkus si nainstalovat aplikaci GPS Status a zjistit, kolik satelitů vidí a na kolik se jich chytne a jak rychle. Občas se mi taky stává že se GPS nějak nechce chytnout (pod čistym nebem, žádný stínění), ale na jinym místě to je do pár vteřin. Od tý doby co ale nechávám GPS permanentně zapnutý(nemyslim používaný, jen zapnutý), tak se chytne téměř vždy okamžitě. A na baterce sem žádnej růst spotřeby nezaznamenal.

GPS Status najdeš volně ke stažení na Marketu.
Obrázek
G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od Wexter » čtv 31. pro 2009 12:55:22

GPS Status mi v baráku najde stabilních 6 satelitů .. takže chyba je v nDrive...


Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od qwake » čtv 31. pro 2009 15:29:26

Wexter píše:GPS Status mi v baráku najde stabilních 6 satelitů .. takže chyba je v nDrive...
Kde bydlíš? Na družici? :lol: :lol: Mi to doma nechytne signál ani náhodou.
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od Wexter » čtv 31. pro 2009 16:58:57

V dost vysokém paneláku :)

Uživatelský avatar

kaldax
Stálý androiďák
Příspěvky: 69
Registrován: čtv 10. zář 2009 11:45:53
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od kaldax » čtv 31. pro 2009 17:33:24

Testuji NDrive na G1 a musim rict, ze uz se mi take stalo, ze aplikace nedokazala za 5 minut najit signal druzice. Mam aktualni verzi z Marketu a original ROM. Vyresil jsem to rebootem telefonu. Byla to ale vyjimka nikoliv pravidlo. Jinak to funguje velmi spolehlive.

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od Wexter » sob 16. led 2010 10:28:25

Ndrive nechytí signál, Sygic nechytí signál .... a přitom GPS status normálně družice vidí ... mám aktuální verzi CM... :(

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host