Android OSGPS problém


S.T.E.A.K.
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:36:29
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od S.T.E.A.K. » sob 16. led 2010 15:09:21

A GPS Status družice jenom vidí, nebo je i zafixuje a chytne polohu. (2 rozdílný věci)
Zafixovaný jsou tušim zelený tečky a ty co jenom "vidí" jsou žlutý, pokud si to dobře pamatuju.
A pokud chytne polohu(zafixovanej na myslim alespoň 5 družic), tak zobrazí dole pod kompasem souřadnice a další věci.


G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)


Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od Wexter » ned 17. led 2010 15:28:04

jo, máš recht... GPS status vidí hafo družic, ale sořadnice prostě taky neukáže. jej.... to abych přehrál ROMku a to zas bude ... :-O

Edit: Problém vyřešen, stačil WIPE a Oprava filesystemu v recovery pomohla !!

Uživatelský avatar

P1azer
Droid
Příspěvky: 1277
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: 1+8 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Re: GPS problém

Příspěvek od P1azer » pon 18. led 2010 19:47:11

Tak mě trápí stejný problém. nDrive (léčená verze) mi hlásí jen hledání družic. Tak jsem si nainstalloval GPS status. Ten mi družice našel a i přes to,že všechny body byly jen žluté,tak mi dole zobrazil,že je fixován a ukazoval polohu. Z toho důvodu jsem se rozhodl pro wipe,protože jak psal Wexter, to pomáhá. Bohužel po WIPEu mi nezafixuje vůbec a ndrive dělá to stejný, tak už mi dochází nápady. Leda přejít na novější CM,ale to bude mít stejný efekt,jako wipe,ne?

Docela mě to trápí, kde jsou ty časy,kdy byla verze CM cca 4.04 a člověk si mohl vybrat ze 3 funkčních turn-by-turn offline navigací (nebo možná víc) a teď? Teď budu rád,když zprovozním aspoň jednu :cry:

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od Wexter » pon 18. led 2010 22:19:59

mám nejnovější CM, v recovery jsem dal wipe a taky tam byla nějaké funkce na opravu filestystemu, tak to jsem dal taky... samozřejmě předtím jsem dal nandroid zalohu, projistotu a faká to parádně ! Používám Sygic.

Uživatelský avatar

P1azer
Droid
Příspěvky: 1277
Registrován: sob 30. kvě 2009 23:05:31
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: 1+8 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Re: GPS problém

Příspěvek od P1azer » úte 19. led 2010 22:15:48

Tak mi to konečně jede. V pořadí druhý WIPE udělal své. Možná to bylo i tím,že bydlím v centru Brna a tam se to prostě nechtělo fixnout,tak jsem to zkusil na cestě do školy a chytlo se to. Udělal jsem ten trick "zapnout GPS status, nechat fixout, home a zapnout ndrive", který tady někdy popsal. Takže díky



griminski
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: ned 24. led 2010 22:29:37
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od griminski » ned 24. led 2010 22:32:38

Zdravím vespolek, mám tlf bez vestavene GPS. Nema s tim nekdo zkusenost? Pres Bluetooth jsem tlf sparoval s externim gps modulem, ale nepripojilo se to. Nainstalovany mam Ndrive. Dik moc


S.T.E.A.K.
Stálý androiďák
Příspěvky: 198
Registrován: čtv 26. bře 2009 17:36:29
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od S.T.E.A.K. » ned 24. led 2010 23:28:54

Jakej Android je bez GPS? to je nějakej Windows Mobile předělanej na Android?
Chtělo by to víc informací abysme ti mohli pomoct. Jakou máš verzi ROM 1.5, 1.6? Zafixuje se GPSka? U jinejch programů ti GPS funguje? např. výše zmíněný GPS Status? Zkoušel si i jiný navigace jako je například Sygic? máš nejnovější verzi ndrive?
G1 | Sony Erricson Xperia Mini Pro (Black) | Samsung Galaxy Note 10.1 WiFi(White)


Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od qwake » stř 10. úno 2010 20:28:04

Zdravím, včera jsem si z reklamačky přivezl domů telefon (cihla), dostal jsem novou desku, reklamoval jsem i gps. Přišel jsem domů, nahodil jsem automaticky dwanga, šel jsem zkusit gps a nic. Tak jsem zkusil nahodit cyana a stále se nechytne. Prosím, nevěděl by někdo? Děkuju moc.
btw : zkoušel jsem waze, ndrive a maps.
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od skooopa » stř 10. úno 2010 20:49:45

Na dwang rom i CM mi take GPS neskutecne blblo.

Proto jsem ted na SuperD rom 1.8 kde mi GPS krasne funguje i v budove.
A taky mimo jine zde skvele funguje jak WIFI tak USB tethering :-) SuperD je proste super :)
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od qwake » stř 10. úno 2010 21:13:14

skooopa píše:Na dwang rom i CM mi take GPS neskutecne blblo.

Proto jsem ted na SuperD rom 1.8 kde mi GPS krasne funguje i v budove.
A taky mimo jine zde skvele funguje jak WIFI tak USB tethering :-) SuperD je proste super :)
Zkusím, dám vědět, díky. :)
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek


Autor tohoto vlákna
qwake
Androiďák!
Příspěvky: 289
Registrován: stř 25. lis 2009 0:15:32
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od qwake » stř 10. úno 2010 21:58:11

Do prde*e! Nahraju danger SPL a zasee brick. :( Jak je to možné? Mám nejnovější radio.
http://wenam.cz - Tvorba webových stránek


griminski
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: ned 24. led 2010 22:29:37
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od griminski » úte 16. úno 2010 15:28:43

S.T.E.A.K. píše:Jakej Android je bez GPS? to je nějakej Windows Mobile předělanej na Android?
Chtělo by to víc informací abysme ti mohli pomoct. Jakou máš verzi ROM 1.5, 1.6? Zafixuje se GPSka? U jinejch programů ti GPS funguje? např. výše zmíněný GPS Status? Zkoušel si i jiný navigace jako je například Sygic? máš nejnovější verzi ndrive?
ahojm mám tel. DSTL1 (potřeboval jsem dualsim) a ten vestavenou GPS nema. S externim modulem se sparuje bez problemu, ale pise "sparovano, nepripojeno". Testoval jsem to na aktualnim NDRIVE, verze androida je 1.6. Testoval jsem i jine aplikace vyuzivajici GPS, ale nic se nespojilo.

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od Case » úte 16. úno 2010 16:29:59

Tak nějak bych očekával, že stávající programy pro Android s externí GPS vůbec neumí spolupracovat...máš důvod domnívat se, že umí?


griminski
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: ned 24. led 2010 22:29:37
Reputace: 0

Re: GPS problém

Příspěvek od griminski » stř 17. úno 2010 14:12:44

Nemam duvod se domnivat cokoli, proto hledam odpovedi na forech:) Proste me napadlo, jestli to uz nekdo neresil, treba se casem objevi aplikace ktera to bude umet (znam lidi, co pouzivaji i externi gps presto, ze maji vestavenou - udajne jim bluetooth zere mene baterie nez vestavena gps, ale to je jejich vec). No jak se zda, budu si muset koupit gps extra. Kazdopadne dik za zajem.

Uživatelský avatar

J.Ondra14
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: sob 27. úno 2010 14:51:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od J.Ondra14 » sob 27. úno 2010 14:56:48

Zjistil jsem, že když mám v nastavení zapnuté "Zaměření přes bezdrátové sítě", tak se nechce GPS zafixovat a poloha byla v google mapy v některých případech dost nepřesná..

Avšak při vypnutí této volby mi chytá signál GPS během půl minuty..


Papi
Nové Androidě
Příspěvky: 6
Registrován: ned 28. úno 2010 16:30:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Wildfire S
Kontaktovat uživatele:

Re: GPS problém

Příspěvek od Papi » stř 03. bře 2010 14:28:28

Vím, že dotaz ve špatném fóru a omlouvám se za to, ale nikde jinde jsem nemohl najít odpověď, možná jsem jen špatně koukal, mohl by mne někdo alespoň odkázat? Mapa do HTC Tattoo 1.6 která funguje bez internetu spolu s GPS. Nepotřebuji jako navigaci do auta, jen mapy na "vyblbnutí". Co stáhnout a jak dostat do telefonu? Zkoušel jsme tam nějakým způsobem dostat mapu podle svého a jde mi spustit, v telefonu je (nevím jak jsem ji tam dostal) ale když ji otevřu, tak to píše něco o nabíhání GPS a nic to nedělá... Kdo mi prosím poradí? Papi

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti