Android OSAktualizace systémového softwaru

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Martos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: stř 08. úno 2012 15:16:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer

Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Martos » úte 07. srp 2012 16:49:49

Nedávno jsem ROOTnul telefon HTC Explorer, zdá se že úspěšně, SuperUsera mám, aplikace, které vyžadují přístup do ROOTu se mi také úspešně nainstalovaly atd... Mám však dotaz: vyskočila mi nabídka aktualizovat systémový software telefonu (cca 25MB), ale po stažení a následné aktualizaci se tel. vypne (což je stále plánované), ale dál se nic neděje, zobrazí se jen jakási zelená hláška "Pico Recovery by bbs.anzhi.com. Ext(2,3,4) support by Yannou90" a toto tam svítí pořád. Abych telefon znovu rozběhl, tak musím vyndat baterku, a pak vše naběhne zpět, beze změn a problémů. Nesetkal se s tím někdo? Nebo třeba nelze po ROOTu telefonu aktualizovat systémový software?


HTC Explorer (A310e)


Uživatelský avatar

Marek989
Droid
Příspěvky: 1869
Registrován: ned 13. lis 2011 0:18:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2
Bydliště: Praha

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Marek989 » úte 07. srp 2012 17:06:57

Musíš unrootnout, právě root je ten problem.
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G


Autor tohoto vlákna
Martos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: stř 08. úno 2012 15:16:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Martos » úte 07. srp 2012 17:12:45

Takže stačí v SuperUser zatrhnout tlačítko "Temp UnRoot" (dle mé angličtiny to je Dočasný UnRoot), aktualizovat, a pak následně zase zrušit Temp UnRoot?
HTC Explorer (A310e)


sinco
Droid
Příspěvky: 2195
Registrován: stř 03. srp 2011 20:29:04
Reputace: 29
Typ mobilu / ROM: S20FE 5G
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy S9
Tablet: Ferguson S3
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od sinco » stř 08. srp 2012 6:46:19

jestli ten temp unroot nebude platit do restartu. Pokud ano, asi to moc nepomuze.
Sony SmartWatch2, Pebble Time Steel-černé, Fitbit ionic, SGS7,SGS9


Autor tohoto vlákna
Martos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: stř 08. úno 2012 15:16:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Martos » stř 08. srp 2012 7:00:41

Takže udělat nějaký trvalý unRoot, aktualizovat, a pak následně opět celé ROOTnout? Neexistuje třeba jen vypnutí na pár dnů, a pak kdykoli na přání uživatele vše zapnout?
HTC Explorer (A310e)



Autor tohoto vlákna
Martos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: stř 08. úno 2012 15:16:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Martos » pát 10. srp 2012 9:22:59

Tak jsem unRootnul telefon, dal Aktualizaci systémového softwaru, ale vyskočí na mě stejná hláška Pico Recovery by... atd... Tak nevím co s tím :-( Nesetkal jste se někdo s tím? A co případně udělat, abych mohl aktualizovat software, a následně si to opět rootnout?
HTC Explorer (A310e)


Koudik
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pát 10. srp 2012 14:58:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Koudik » pát 10. srp 2012 15:01:32

Já mám také dotaz ohledně OS aktualizace... Dávno je vydaný 4.1. Ale pořád mi to hlásí "Váš systém je aktuální". Už je to skoro měsíc!! Ale pořád se nechce aktualizovat... :evil: :evil: :evil: :evil:


Autor tohoto vlákna
Martos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: stř 08. úno 2012 15:16:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Martos » pát 10. srp 2012 15:13:50

Jaký telefon máš? Ne na všechny je verze 4.1. Pro můj HTC Explorer je třeba nejaktuálnější 2.3.5, musím se s tím smířit.

/EDIT: omlouvám se, nevšiml jsem si toto Samsungu ve tvém profilu :) Ale odpověĎ je stále stejná, ne pro všechny musí být aktuální verze ta poslední
HTC Explorer (A310e)


Koudik
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: pát 10. srp 2012 14:58:24
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Koudik » pát 10. srp 2012 17:45:09

Samsung Galaxy Nexus měl jako první ICS i Jely bean. A jak je i na stránce Svět Androida, ten update už dááávno vyšel.

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Pedro1 » sob 11. srp 2012 14:34:17

to Martos: zkus vymazat v recovery casche a dalvik casche a restart, bude nabihat dele, kvuli vytvareni dalvika, nelekej se :). A jestli to nepomuze, tak tovarni nastaveni, ale prijdes o vse, takze zalohovat. Ale asi tam uz bude root zanesenej v tn. Tak udelat unroot a wipe casche a dalvika, restart.


Autor tohoto vlákna
Martos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: stř 08. úno 2012 15:16:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Martos » ned 12. srp 2012 9:49:52

Dík Pedro1, konečně nějaká konstruktivní odpověď. UnRoot jsem již provedl dříve, takže vyčistit Dalvika se mi nepovedlo :cry: A ještě poznámka: jelikož jsem v tomto začátečník (ne lama, pouze krátkodobý uživatel smartfounů), tak ještě moc nevím, jak se čistí Recovery cache, a jak se dělá wipe cache. Mohl(i) bys(te) mě někam aspoň nasměrovat ? :rtfm:
HTC Explorer (A310e)


Autor tohoto vlákna
Martos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: stř 08. úno 2012 15:16:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Martos » pon 13. srp 2012 10:41:53

Ještě malý technický dotaz: rozhodl jsem se, že uvedu tydlyfoun do továrního nastavení (Nastavení -> Úložiště -> Obnovení továrních dat). Počítám s tím, že všechny kontakty, zprávy a aplikace budu znovu nahrávat, ale to mi nevadí, aspoň si to konečně trochu pročistím :) A tak sem se chtěl zeptat, zda to obnovení továrních dat stačí? UnRoot už je, tak by to mohlo stačit? Po obnovení bych nainstalovat aktualizace, provedl nový ROOT a instalovat všechny aplikace...

/EDIT: Tak jsem si to musel vyřešit sám, dík moc androideforume. Tovární nastavení mi "bricklo" mobil, zastavilo se to u úvodního loga HTC. Tak jsem musel nahrát jinou ROM (použil jsem JaggyROM). Ale je jen v angličtině. Lepší byl starý dobrý SENSE. Neví někdo, kde získat náš český, a jak ho zpět nahrát?
HTC Explorer (A310e)

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Pedro1 » stř 15. srp 2012 11:18:06

Ahoj, kdyz si nahral jinou rom, tak ses musel dostat do recovery. Tam by melo byt wipe casche atd. Ale nevim, jestli neni potreba root anebo custom recovery.
A k tomu sense:je moznost nahrat RUU pro tento mobil. Ale to tu nekde na foru je, zkus se podivat do rubriky "Rooting a firmware" a trosku tam pohledat. Mohla by tam byt i sekce pro tvuj phone. Anebo nahore hledat RUU, ale bude asi na to potreba root.


Autor tohoto vlákna
Martos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: stř 08. úno 2012 15:16:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Martos » stř 15. srp 2012 11:51:15

Jo, ROOT potřeba byl, už přesně nevím, jak se to nazývalo, ale bylo ještě potřeba udělat ten wipe cache/factory reset (nebo tak nějak), jak píšeš.
A na ten SENSE jsem kdesi na XDA našel sice stručný, ale návod na instalaci. Jen nevím, jaký je rozdíl mezi klasickým firmwarem a těma třema písmenama RUU?
HTC Explorer (A310e)

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Pedro1 » stř 15. srp 2012 11:53:05

No RUU je puvodni romka.


Autor tohoto vlákna
Martos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: stř 08. úno 2012 15:16:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Martos » pon 20. srp 2012 19:41:23

Ještě jednou upřesňující dotaz: našel jsem linky na stáhnutí původní ROMky do HTC Explorer. Ale nabízí tam 2 odkazy, např. "Htc explorer EastEurope stock.zip" a "RUU_Pico_HTC_WWE_EastEurope_1.17.479.2". Jaký je mezi nimi rozdíl, a co si mám stáhnout z těhlech dvou, když si chci do telefonu nahrát zpět původní ROMku (nyní JaggyRom)?
HTC Explorer (A310e)

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Pedro1 » úte 21. srp 2012 14:22:44

To netusim, pico podle me bude to recovery, ale nevim. Jestli ti jde o sense, tak jsou taky custom romky na sense postavene. Zkus xda stranky. Nebo toto forum.


Autor tohoto vlákna
Martos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: stř 08. úno 2012 15:16:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Martos » úte 21. srp 2012 15:17:56

Custom Romka je třeba i ta JaggyRom, že? Jenže není v češtině, a já hledám něco česky. Myslím, že jsem toho prolezl dost, ale českou jsem nenašel. A co jsem se dověděl, tak třeba Cyanogenmod vyloženě oficiálně na Explorery není podporován. Bohužel nevlastním zrovna profláknutej foun na tyto vymoženosti :( ...
HTC Explorer (A310e)


Amug
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 28. črc 2011 15:18:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy CHAT
Rom: Stock ROM

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Amug » úte 21. srp 2012 16:20:21

Ahoj na XDA je neoficial Cyanogenmod 7.2 od sakindia123 je v češtině sice zatím nefunguje fot´ák a pár drobností ale dá se v poho používat a dál tam je od stejnýho autora vlákno Cyanogenmod 9 což je android ICS kterou momentálně používám a opět krom pár věcí jede dobře a vzhledem k tomu že to je vývoj tak do budoucna to bude určitě plně funkční ;) .


Autor tohoto vlákna
Martos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: stř 08. úno 2012 15:16:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Martos » úte 21. srp 2012 16:47:55

To Amug: dík za odpověď. Leč, nechci si cpát do mobilu nic, kde ZATÍM nefunguje to či ono. A jelikož nikdy nevím, kdy budu potřebovat foťák (nebo Wifinu - tu já využívám denně), tak bych si tam rád hodil zpět třeba český originální SENSE.
HTC Explorer (A310e)


Amug
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 28. črc 2011 15:18:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy CHAT
Rom: Stock ROM

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Amug » úte 21. srp 2012 16:56:28

Tak zrovna wifina jede u obou romek cyanogen mod v pohodě stejně tak mobilní data.Jako největší problém je ten fot´ák ale třeba mě to je jedno pač ho moc nepoužívám no a u té 9 teda zatím ještě nefunguje bluetooth.


Autor tohoto vlákna
Martos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: stř 08. úno 2012 15:16:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Martos » úte 21. srp 2012 17:33:38

No, až bude v nějaké ROMce fungovat vše a spolehlivě, tak si to klidně dám, zatím se spokojím buď s originál českým SENSE nebo anglickým JaggyRom, tam fungoval i foťák, wifi, bt atd... :-)
HTC Explorer (A310e)


Amug
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 28. črc 2011 15:18:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy CHAT
Rom: Stock ROM

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Amug » úte 21. srp 2012 17:37:50

Každému podle jeho chuti :) .


Autor tohoto vlákna
Martos
Nové Androidě
Příspěvky: 18
Registrován: stř 08. úno 2012 15:16:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Martos » stř 22. srp 2012 22:49:15

To Amug: Tak jsem se přecijen nechal zlákat na ROMku CyanogenMod 7.2. Nevypadá to zle, ale nejde mi vytvořit (připojit) účet Gmail, ačkoli ho normálně mám. Přes něj mám nastavené kalendáře, ale bez připojení k účtu se ke svým kalendářům nedostanu. Alespoň ne klasickou cestou (Nastavení - Účty a synchronizace - Přidat účet - a zde mám možnost přidat pouze nějaký Exchange účet, a to vidím poprvé... ) :( Nesetkal se s tím někdo?
HTC Explorer (A310e)


Amug
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 28. črc 2011 15:18:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy CHAT
Rom: Stock ROM

Re: Aktualizace systémového softwaru

Příspěvek od Amug » čtv 23. srp 2012 5:33:32

Ahoj v tom vlákně je odkaz na gapps což jsou apk od google které cyanogen v sobě nemá stačí to nahrát jako ROMku a máš to tam.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti