Android OSLze zamezit, aby aplikace poznala, že mám root?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
melo15
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: OnePlus One 64 GB Sandstone Black
Rom: CyanogenMod 11S

Lze zamezit, aby aplikace poznala, že mám root?

Příspěvek od melo15 » ned 12. srp 2012 17:56:55

Zdravím, nainstaloval jsem aplikaci mobilního bankovnictví. V popisu mají, že nebude fungovat na rootnutých tel. a taky že nefunguje.
Jde to nějak obejít? Navíc moje custom romka je bezpečnější než stock, proto nechápu toto omezení.
Dík.
Siemens A40 >Siemens C50 >Nokia 3310 >Nokia 3410 >Sony Ericson k750i >Sony Ericson w810i >Nokia N82 >HTC XE >Samsung Galaxy S3 >OnePlus One 64 GB

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Lze zamezit, aby aplikace poznala, že mám root?

Příspěvek od ludekbrno » ned 12. srp 2012 18:55:04

No, to bych se docela divil, kdyby custom romka byla bezpečnější. Z čeho tak usuzuješ? Jinak ale těžko říct, podle čeho to ta aplikace pozná, ale bez změny aplikace jí těžko zabráníš, aby to poznala.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

jzak
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG Optimus Black
Tablet: Acer Iconia Tab A101
Rom: ZEUS v7.1/CM10

Příspěvek od jzak » ned 12. srp 2012 20:07:35

Nevim, ale podle mě je to blbost, protože aplikaci musíš přidělit práva root, takže nevim jak to aplikace pozná, možná podle aplikace na přidělení pravomocí root? Spíš je to jen kec a nefunguje ti kvuli necemu jinymu.
LG už nikdy. Google je BEST!

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » ned 12. srp 2012 21:08:22

Může to poznat podle přítomnosti nějakých souborů, které tam normálně nejsou. A aplikace vyžadující root ho poznají, i když ho nepotvrdíš, jen ho nemůžou využít.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
melo15
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: OnePlus One 64 GB Sandstone Black
Rom: CyanogenMod 11S

Příspěvek od melo15 » ned 12. srp 2012 21:52:14

ludekbrno píše:No, to bych se docela divil, kdyby custom romka byla bezpečnější. Z čeho tak usuzuješ? Jinak ale těžko říct, podle čeho to ta aplikace pozná, ale bez změny aplikace jí těžko zabráníš, aby to poznala.
Usuzuju z toho, že vím přesně, co moje rom obsahuje. Zřejmě jsi nepostřehl aférku, kdy výrobci v USA dávali do custom rom špehovací nástroje, které odesílaly citlivá data bez vědomí uživatele.

A kec to není, prostě mi aplikace nefunguje. Prostě sw tváří, že odeslala konfirmační sms a pak vyhodí error a sms nepřijde.
Siemens A40 >Siemens C50 >Nokia 3310 >Nokia 3410 >Sony Ericson k750i >Sony Ericson w810i >Nokia N82 >HTC XE >Samsung Galaxy S3 >OnePlus One 64 GB

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pon 13. srp 2012 7:10:18

Tak to je něco jiného, že tam výrobce cpal špehovací soft, stejně se na to přišlo. A pokud sis tu svoji ROM nevyrobil sám, taky nemůžeš vědět, co tam máš ;-)
Jinak ta aplikace přítomnost rootu poznat asi opravdu může, pokud u té aplikace je napsáno, že neběží na rootovaných tel., tak je to asi ochrana. Osobně používám dvě bankovní aplikace (KB a mBank) a obě mi na rootovaném telefonu fungují. Taky ale u žádné není napsáno, že telefon nesmí mít root.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“