Android OS.nomedia

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Kamilb
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG P500 Optimus One

.nomedia

Příspěvek od Kamilb » pon 20. srp 2012 19:59:29

zdravím, omluvám se již předem, ale ať jsem hledal, jak jsem hledal, nenašel jsem řešení, ani na chorvatských stránkách :?
mám problém již nějakej pátek, na ssd kartě se mi stále dokola vytváří již několikrát zde zmíněný soubor .nomedia, smažu, restart a je zde opět, zkoušel jsme novou romku, ssd kartu smazat, nepomohlo..prosím o radu. Děkuji

Zkoušel jsem i vložit ten soubor, restart, smazat, restart... :cry:

:help:

Marek989
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2

Re: .nomedia

Příspěvek od Marek989 » pon 20. srp 2012 20:48:22

Ten .nomedia je tam proto, ze když mas třeba na ad kartě data hry a v ni nějakou hudbu v .mp3 formátu, tak aby se v hudebním přehrávači nezobrazily ty soubory :wink:
A je to sd karta, ne ssd karta :wink:
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G

Autor tohoto vlákna
Kamilb
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG P500 Optimus One

Příspěvek od Kamilb » pon 20. srp 2012 21:09:08

Omlouvám se, už mi hrabe z práce,
ne, žádnou hru ani hudbu tam nemám...začalo se mi to tam z ničeho nic objevovat, tak jsem nahrál novou ROM a smazal sd kartu, nepomohlo :?

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pon 20. srp 2012 21:33:28

Nemusíš mít zrovna hry.
I ostatní aplikace si ten soubor do svých adresářů přidávají (dobré aplikace). Třeba řekněme navigace do adresáře s ikonama, nějaký meteo program do adresáře s obrázkama obláčků a sluníčků, prostě kterákoliv aplikace, která si vytvoří na SD kartě adresář se svými soubory pro svou práci a jsou to multimedáiální soubory (obrázky, zvuky) a ví, že uživatel je zrovna nepotřebuje vidět v přehrávačích nebo prohlížečích obrázků, si tam hodí ten .nomedia.
Takže niž nemaž.
Anebo maž, ale pak sem nepiš, že v hudebním přehrávačí máš milión nejrůznějších souborů se zvuky nebo v galérii milión ikonek.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Kris_CZ
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3

Příspěvek od Kris_CZ » pát 07. pro 2012 9:27:02

Když dám ale soubor .nomedia do adresáře kde mám MP3 a u nich i obaly alb, tak se mi sice obaly alb nezobrazí v galerri, tak jak chci, ale nadruhou stranu se mi MP3 neukážou ani v přehrávači. Je na to nějaký fígl?

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » pát 07. pro 2012 9:42:37

Nainstaluj jiný prohlížeč obrázků, např. QuickPic je vynikající a můžeš v něm jakoukoli složku skrýt, aby se neukazovala. A pak můžeš jednoduše na .nomedia (v tomto případě) zapomenout. :-)
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Kris_CZ
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3

Příspěvek od Kris_CZ » pát 07. pro 2012 9:47:04

JJ už jsem ho zkoušel, ale vadilo mi že v tom prohlížeči nevidím vzdálené dresáře, které mám zpřístupněné na PC nebo v přehrávači.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Re: .nomedia

Příspěvek od ludekbrno » pát 07. pro 2012 10:11:06

Kamilb píše:zdravím, omluvám se již předem, ale ať jsem hledal, jak jsem hledal, nenašel jsem řešení, ani na chorvatských stránkách :?
mám problém již nějakej pátek, na ssd kartě se mi stále dokola vytváří již několikrát zde zmíněný soubor .nomedia, smažu, restart a je zde opět, zkoušel jsme novou romku, ssd kartu smazat, nepomohlo..prosím o radu. Děkuji

Zkoušel jsem i vložit ten soubor, restart, smazat, restart... :cry:

:help:
Kde na kartě se vytváří a proč ti tam vadí? On není samoúčelný, je tam z nějakého důvodu.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“