Android OSProsíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » pon 27. srp 2012 17:46:51

Je mi 15 a mám (měl) jsem HTC HD 2 pořád se mi tam něco nelíbilo, nastavoval, upravoval a dnes jsem ho nakonec pohřbil. :? Chtěl jsem tam udělat particii´na kartě. povedlo se link 2 sd sem spustil a něco si odkázal na kartu. pak jsem obnovval klávesnici v My backup Pro protože přestala fungovat poté, co jsem ji nalinkoval na sd. Tak jsem restartoval mobil. Zasekl s evšak na boot animation a dál nic. Tak jsem vyndal baterii a zase zandal. No mobil se !SÁM ! zapnul. Vlezl jsem do boot menu tam jsem dal hard reset a recovery. Pak reset. Teď se dostanu dál, než do boot animationu, a to do průvodce nastavení systému. Jenže... Zvolím Češtinu a dám spustit. Ta dá! Aplikace průvodce nastavením bohužel přestala pracovat. Ok a dál černo. Když chci mít mobil vypnutý, nemsí v něm být baterie. Fakt ty jo takovej krásnej dárek k narozeninám a je po něm. Fakt sem se dal do breku...

Nevíte co s tím? Není to doufám na odpis :shock:




Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » pon 27. srp 2012 18:02:18

Jsem ochotný do i někomu svěřit na opravu, nebo přeinstalovat rom, hlavně to rozchodit :help:

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Pedro1 » úte 28. srp 2012 12:07:06

Zkusil si tovarni nastaveni pres recovery?

Uživatelský avatar

Marek989
Droid
Příspěvky: 1869
Registrován: ned 13. lis 2011 0:18:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2
Bydliště: Praha

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Marek989 » úte 28. srp 2012 14:48:00

Ne asi, píše to tam :roll:
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Pedro1 » úte 28. srp 2012 15:47:45

Promin, odpovidal jsem na nekolik podobnych dotazu a nejak jsem to splet :). Zkus flashnout znova tu romku, mohlo by to pomoct.


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » úte 28. srp 2012 16:38:53

Díky za návrh, ale když už sem se dotal až sem,. tak tam budu cpát už jinou. A to tuhle : NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.6 (Kernel: tytung_HWA_r3.4) Jak to bude s instalací? Chci to normálně přes CWM ale, to tam nejdřív musím dostat tím programem DAF.exe. snad to klapne :) Máte s tou ROMkou někdo zkušenosti?

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » úte 28. srp 2012 19:06:49

Mrtvé téma, prosím smazat :) KONEČNĚ :D

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Pedro1 » stř 29. srp 2012 15:14:24

Uz to jede? Gratuluji :).

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » stř 29. srp 2012 16:25:40

No jede... :) Jak to mám říct... Jede 4.0.4 ale zase se problém opakoval po kombinaci použítí LINk2SD a My backup... Nevím co za to může, ale zase ztuhnul. Takže asi s ebudu muset obejít bez přesouvání na SD :? Ale jo už jede :) Znova jsem instaloval. zkoušel jsem darkremote a S2E ale oboum něco chybělo... předpokládám, že oddíl ne. Mám ho vytvořený přes CWM a možná, že je tam ještě jeden z Windowsů :D

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Pedro1 » stř 29. srp 2012 17:22:01

Odkud mas tu romku? Autor tam vetsinou pise na foru, co je ktomu zapotrebi. Pripadne, ceho se vyvarovat.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » stř 29. srp 2012 17:35:33

Staženou z xda. Něco jsem pročítal, ale nic moc nepobral. Ale opravdu dobrá ROMka. jsem s ní až na ty přesuny naprostso spokojený. Dokonce mi už šlape i QR droid 8-)

Uživatelský avatar

Marek989
Droid
Příspěvky: 1869
Registrován: ned 13. lis 2011 0:18:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2
Bydliště: Praha

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Marek989 » stř 29. srp 2012 18:54:51

NexusHD2 je právě uzivetely vybrána jako nejlepší ICS ROM pro HD2. A dělá ji člověk, co velmi napomáhá vývoji kernelu pro všelijaké ROMky, hodně lidi je využívá u jejich ROM.
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Pedro1 » stř 29. srp 2012 19:44:26

Koukal jsem na xda a nasel toto. Je tam instalacni prirucka (guide) scriptu AD2SDX - AMARULLZ DATA TO SD-EX.

Uživatelský avatar

Marek989
Droid
Příspěvky: 1869
Registrován: ned 13. lis 2011 0:18:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2
Bydliště: Praha

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Marek989 » stř 29. srp 2012 22:10:59

Ale já link2sd normálně, v pohodě bez problémů na teto ROM využívám a žádné problémy :?
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » stř 29. srp 2012 22:15:14

Ok. Ale rozumím tomu dobře, že je to hodně rizikoví a že budu muset přeflashnout ROMku?


mpis
Androiďák!
Příspěvky: 367
Registrován: úte 31. srp 2010 9:47:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note II
Bydliště: někdy Praha4, někdy Zliv(ČB)

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od mpis » stř 29. srp 2012 22:32:25

to Kuba545:
Link2sd je na nic. Lepší je a2sd.
Dej si tam tu, co mám v podpisu a budeš maximálně spokojený. Všechno na ní jede. Včetně a2sd. Ale musíš mít 1 GB ext4 partition.
Pořád zkouším ty nové verze, ale stále to není ono a vracím se k této mé základní.
Jsem také z Jižních Čech, takže pokud to nemáš daleko, tak jsem ochoten Ti pomoci.
HD2 mám takřka tři roky a nedám na ni dopustit.

Uživatelský avatar

Marek989
Droid
Příspěvky: 1869
Registrován: ned 13. lis 2011 0:18:43
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2
Bydliště: Praha

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Marek989 » čtv 30. srp 2012 9:52:32

A2sd nepoužívám, protože hodně přecházím mezi romkama bez wipe, pravé a2sd da /data do /sd-ext, a pak to může kolidovat. Nechce se mi vše nastavovat znova. Ale občas si říkám, proč nemají všechny HD2, jako ty americké (T-Mobile do nich dal 1GB NAND paměti, zatímco EU HD2 trci na tech blbejch 512 :cry:) 1GB paměti.
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » čtv 30. srp 2012 13:45:49

Dobře. Tak já mrknu na tu kartu, mám za to, že tam je ext3 o velikosti 512 MB. Dalo by se to udělat nějak, aby mi to bral program a2sd GUI darkremoter? Stěžue si, že nemá nějaký skripty. To s enedají jendoduše ty skripty popadnout a dát do mobilu? :shock: Musel bych znova flashovat ROMku? Už jsem to včera dělal 2x. Mě nejde o přesouvání aplikací, ale štve mě, že Dalvik Cache, má už přes 105MB. potřebuju přesounout POUZE Dalvik Cahe, ale to tak aby fungoval z SD karty. Nejde to udělat přes nějaký terminal emulator?

PS: V CWM jsem si udělal zálohu ROMKY. To mi zálohuje i všechny data aplikací?

Díky moc

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Pedro1 » čtv 30. srp 2012 14:13:50

Jj, zalohuje to komplet rom. Zazalohuj si vsechny aplikace pres Titanium Backup i s daty, a po flashi je obnovis. Jestli mas TB zakoupen, tak to muzes obnovit v davce, tj. vse najednou, jinak budes muset kazdou zvlast. Ja to delam kazdou zvlast a nemel jsem zadne problemy a to mam zazalohovano docela dost aplikaci. Je to rychlejsi, nez vsechno nastavovat znovu :).

Edit:neni v te prirucce i jen instalace scriptu na jiz fungujici rom?
"WHIT NOT AN FRESH INSTALL ", neni to ono?
Script je v odkazu taky:).

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » čtv 30. srp 2012 14:46:38

Myslíte tady to? http://forum.xda-developers.com/showpos ... tcount=207 To jsem zkoušel, ale instalace selhala.

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Pedro1 » čtv 30. srp 2012 15:05:30

JJ, myslim toto a zkousels to bez flashe? je tam odkaz na ten script, nahodis ho pres recovery, pisou cwm, fix permision a reboot, dvakrat.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » čtv 30. srp 2012 15:46:49

Stáhnul jsme ten zip, šel do AD Recovery (CWM) dal installl from sd card, choose from sd card a instalovalo se. Objevilo se install approved, ale nejsem si jistí, nicméně, jsme zapoměl na fix permissions a 2x zrestartoval. :( Dá so to nějak napravit?

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » čtv 30. srp 2012 15:47:35

mpis píše:to Kuba545:
Link2sd je na nic. Lepší je a2sd.
Dej si tam tu, co mám v podpisu a budeš maximálně spokojený. Všechno na ní jede. Včetně a2sd. Ale musíš mít 1 GB ext4 partition.
Pořád zkouším ty nové verze, ale stále to není ono a vracím se k této mé základní.
Jsem také z Jižních Čech, takže pokud to nemáš daleko, tak jsem ochoten Ti pomoci.
HD2 mám takřka tři roky a nedám na ni dopustit.
Díky za návrh ;) Radši bych ale zůstal na verzích 4.x.x.

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Pedro1 » čtv 30. srp 2012 16:45:57

Kuba545 píše:Stáhnul jsme ten zip, šel do AD Recovery (CWM) dal installl from sd card, choose from sd card a instalovalo se. Objevilo se install approved, ale nejsem si jistí, nicméně, jsme zapoměl na fix permissions a 2x zrestartoval. :( Dá so to nějak napravit?
No, restartovat do recovery a udelat fix permisions.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » čtv 30. srp 2012 16:58:22

Aha. Díky moc. A co to je to Fix Permisions ?

Pokud to vyjde, bude fungovat i A2SD GUI Darkremoter?

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Pedro1 » čtv 30. srp 2012 17:02:17

Oprava prav. To nevim. Mel by fungovat zen script, cos tam flashnul.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » čtv 30. srp 2012 17:03:27

Dobře... Uvidíme.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » čtv 30. srp 2012 17:17:26

Provede tento postup něco s ROMkou, nebo s datama na náí a na sd kartě? Jde mi o to vyčištění cache.

1. enter CWM recovery
2. choose mount & storage then mount system and mount data, back to first page of recovery
3. choose install zip from sdcard, apply dtapps2sd-2.7.5.3-beta04-signed.zip
4. clear cache <---- ??
5. reboot to system (wait until it finished) then a2sd should be working by now, but i recomend to do the next step
6. install A2SD GUI, open app, then choose what you want CMIIW

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Pedro1 » pát 31. srp 2012 14:08:03

Nemelo by, ale vzdy je lepsi zaloha :). Udelej nandroid backup, ale musi byt misto na sd karte.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
Kuba545
Stálý androiďák
Příspěvky: 152
Registrován: sob 14. črc 2012 19:58:10
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy S2 Android 4.0.4
Rom: Origoš
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prosíím pomoooc HTC HD 2 chcípnul

Příspěvek od Kuba545 » pát 31. srp 2012 16:00:39

Jo proběhlo to v pohodě, ale dneska dopoledne mi zdechla karta. A zrovna v tom nejlepším. LINK2SD byl už azběhlej a měl jsme 80Mb volna v interní apměti :(

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů