chcem sa podeliť o isté skúsenosti s problémami po update na ICS, verziu 4.0.3/ XWLPE (oficiálny update pre SR, žiadny root a ani neoficiálna room)
Po update som začal pozorovať jav, že z týždňa na týždeň mi čoraz viac mizla voľná pamäť telefónu (hovorím o tej cca 2GB pamäti), hoci som nič neinštaloval. No mizla v zmysle, že sa zapĺňala. Po asi troch až štyroch mesiacoch (orientačne) som si spočítal, že mi zmizlo zhruba 800 MB a pamäť už bola zaplnená na 1550MB z 2000, hoci som mal nainštalovaných stále tých istých 20 aplikácii, pri ktorých to niekedy ukazovalo 600.
Tak som pátral po nete a našiel som na anglických, no najmä francúzskych fórach ľudí tiež s týmto problémom. Prišlo sa tam na to, že pamäť zapĺňa "log" o WIFI, ale ja som v tom súbore neskôr vyčítal, že ten "log" zaznamenáva všetko od GSM infa, až po dátové a iné nastavenia, tiež iné informácie ako info o operátorovi a tak. Každý tento "log" má cca 300KB. Keď som študoval tie fóra, všade boli čiastkové riešenia ktoré však vždy počítali s tým, že zariadenie musí mať root. Tak som ho teda síce problematicky, ale spravil a následne som si stiahol platený Root Explorer z google play ktorý mi dokázal prečítať systémové skryté složky OS a teda konkrétne zložku "data" a v nej zložku "log" kde som teda našiel presne tie bugové "logy" s názvom dumpstate_RESET_BY_CP_SILENT_RESET_(vždy číslo).log... Boli tam STOVKY a STOVKY rovnakých logoch nazbieraných za tých pár mesiacoch a po vymazaní (root explorer podporuje našťastie voľbu označiť všetko):) sa pamäť skutočné uvoľnila o viac ako jedno GIGA!
Nemáte Vy s týmto problém po update na ICS? Na fórách písali, že problém sa týkal len zariadení s verziou ANDRO 2.3..., ale mne to práve začalo robiť pri prechode na ANDRO 4.0.... Po jednom dni od vymazania všetkých logov je ich tam už zas viac ako 13 a všetky majú po 300KB!!
Stretli ste sa s tým aj vy? Fixné riešenie bez potreby rootu a neustáleho mazania daných logov existuje? Prečo sa vlastne ten log vytvára vždy nový s takou veľkosťou, ktorý program, ovládač ho vytvára?
Ďakujem za rady a možno toto niekomu pomôže ak má rovnaký problém.