Android OSZbytečné spuštěné aplikace

Zamčeno

Autor tohoto vlákna
Rowero
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HUAWEI U8850 Vision
Twitter: StepanHegedus

Zbytečné spuštěné aplikace

Příspěvek od Rowero » stř 29. srp 2012 22:32:04

Dobrý den, měl bych takový dotaz. V pozadí se mi spouští docela dost aplikací, i když je vlastně vůbec nepoužívám v ten moment a ani třeba nepoužil. Jedná se např. o twitter, gmail, google+, mapy, facebook apod (ty mapy nechápu vůbec). I když to vypnu přes správce úloh, stejně se mi to tam po chvilce zase zobrazí, sice ne všechno, ale část ano a žere mi to docela dost RAM. Je nějaká možnost tyto aplikace úplně vypnout dokud je třeba já sám osobně nezapnu nebo mi to třeba nevyhodí upozornění na nový email, zprávu na facebooku atd.. ? Díky moc.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Zbytečné spuštěné aplikace

Příspěvek od ludekbrno » stř 29. srp 2012 22:41:07

Ne, není. Toto si řídí sám Android a není důvod to řešit. Aplikace v RAM nic nežerou, jsou připraveny k rychlejšímu spuštění. A pokud systém náhodou potřebuje více RAM, tak si ji uvolní. Jakýmkoliv ručním ukončováním si jen zvyšuješ spotřebu baterie. Prostě nezkoumej volnou RAM, u Androidu volná být nemá a nebude :)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Rowero
Nové Androidě

Příspěvek od Rowero » stř 29. srp 2012 22:57:55

Aha. Mě právě že přijde, že když mám spuštěno více těchto aplikací, že se mi zpomaluje mobil a není tak svižný, jako když jsou aplikace ukončené.

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » stř 29. srp 2012 23:18:37

Prave je to uplne naopak. Kdyz jsou app ukoncene, pokazde je system musi znovu cele spoustet.
RAM neres. Android je dospely system, RAM si obstarava sam. Diskutovano uz milionkrat - neres to.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Autor tohoto vlákna
Rowero
Nové Androidě

Příspěvek od Rowero » stř 29. srp 2012 23:28:37

Ok, dám na Vaše rady. Díky.

Zamčeno

Zpět na „Android OS“