Android OSJak připojit USB 3G modem T.Mobilu k android tabletu

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
rawen81
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG OPTIMUS ONE

Jak připojit USB 3G modem T.Mobilu k android tabletu

Příspěvek od rawen81 » pát 31. srp 2012 16:54:28

Zdravím,

vlastním tablet Onda Vi40 Elite s Androidem 4.0.4, přešel jsem u T-Mobilu na tarif Internet Komplet a dostal USB modem ZTE MF190. Na Ubuntu nebyl problém, zastrčil jsem USB, vyplnil PIN a jede to, problém je s tabletem - tam nevím moc co s tím. Po zasunutí USB se nic neděje, v nastavení jsem povolil mobilní sítě a vyplnil APN na internet.t-mobile.cz, ale stále nic. Věděl by někdo jak na to? Jsou v Androidu 4.0.4 ovladače na tento USB dongle? Podotýkám, že můj tablet nemá svůj vlastní 3G modem.

Díky za jakoukoliv radu!

H.

Autor tohoto vlákna
rawen81
Nové Androidě

Re: Jak připojit USB 3G modem T.Mobilu k android tabletu

Příspěvek od rawen81 » ned 02. zář 2012 8:09:13

Tak nikdo se bohužel neozval, proto přikládám popis dalšího prozatím marného pachtění, snad to někomu něco řekne:

Protože je patrné, že můj systém zřejmě nepodporoval onen ZTE 3g dongle, zkusil jsem postupně nainstalovat několik alternativních romek (oficiální 1.4, 1.2, upravenou 1.2 a nakonec CyanogenMod 10 - alespoň mám teď Jelly Bean :)), ve všech problém přetrval, u některých ale po připojení donglu vyskočil dialog, který po mně chtěl PIN k odemčení SIMky, i když jsem jej vždy zadal správně (opět na Linuxu to s tím PINem funguje), tady se mi dostávalo jen zamítavé hlášky, že PIN není korektní, dialog je navíc tak user friendly, že pokud nezadáte správný PIN, tak se z toho dialogu už nedostanete, ani vyjmutím donglu, musíte prostě tablet restartovat :/

Dále mě napadla spásná myšlenka, pokud si tablet neporadí s donglem od ZTE, co takhle zkusit většinou dobře podporovaný Huawei? Náhodou se mi doma válel Huawei E160 od 02, poté co jsem do něj strčil T-Mobile SIMku, na Linuxu opět všechno bez problémů frčelo (jak taky jinak :)), v tabletu ale stejný problém, po zapojení to po mě chce PIN a i když zadám správný, tablet si to nemyslí. Co se týče té nemožnosti uložení nové APN v nastavení systému, na kterou jsem si stěžoval v prvním příspěvku - to přetrvává, není jakákoliv možnost zadat novou APN - a to v žádné ROMce, kterou jsem zkoušel - není to trochu padlé na hlavu?

Opravdu tohle nikdo nikdy neřešil? Potřeboval bych jakoukoliv nápovědu nebo aspoň stopu.

DĚKUJI!

ghotic.ghotic
Robot
Typ mobilu / ROM: ThL W100
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghotic.ghotic » ned 02. zář 2012 8:26:40

Většinou mají výrobci tabletu na stránkách vypsané které přesně podporují. Co email na podporu?
"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

Prosím a děkuji opravdu nejsou sprostá slova!

Autor tohoto vlákna
rawen81
Nové Androidě

Příspěvek od rawen81 » ned 02. zář 2012 8:28:57

To mě nenapadlo, vzhledem k tomu, že ten tablet má klasický USB port s USB host funkcionalitou a chová se to stejně i u komunitních ROM. Ale můžu se zkusit proklikat tím čínským bludištěm a snad tu informaci někde najdu :) Každopádně zkusím a děkuju!

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » ned 02. zář 2012 8:34:22

Tak USB host samozřejmě nestačí. 3G modemy nejsou standardizované a potřebují konkrétní ovladač. A ten musí být součástí ROM.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
rawen81
Nové Androidě

Příspěvek od rawen81 » ned 02. zář 2012 8:38:40

Tak podle oficiálního FAQ firmy Onda tento tablet podporuje modem Huawei E160, takže to by neměl být problém. Teď tam mám ovšem CyanogenMod 10, tj. neoficiální ROM - a nechce se mi opět přeinstalovávat celý systém - jeden základní postřeh - pokud mi po připojení donglu vyskočí dialog pro zadání PINu, mělo by to signalizovat, že tam ty drivery jsou, nebo ne? Jak by to mělo normálně fungovat? Připojím k Androidu dongle, na požádání zadám PIN a mělo by to jet? Nebo by se mělo nastavovat ještě něco?

Autor tohoto vlákna
rawen81
Nové Androidě

Příspěvek od rawen81 » ned 02. zář 2012 15:57:18

OK, nakonec jsem byl úspěšný a to s modemem Huawei E160. Uvedu seznam všech šílených kroků, které jsem zkoušel, podle mě ale stačilo udělat jen ten úplně poslední:

1. provedl jsem flash nového firmwaru modemu
2. provedl jsem unlock modemu pomocí tohoto návodu: http://www.ruchirablog.com/unlocking-hu ... -for-free/
3. provedl jsem přepnutí modemu do čistě modem módu (zakázal jsem microsd card čtečku) pomocí odeslání příkazu AT^U2DIAG=0 v putty
4. vytáhl jsem z modemu SIMku, strčil ji do mobilu, zakázal jsem blokování SIMky PINem, takže teď se prostě už modem připojí a neotravuje s PINem a všechno funguje jak má :)

Snad to někdy někomu pomůže, díky všem za příspěvky...

pietrs
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC
Tablet: Onda

Příspěvek od pietrs » ned 25. lis 2012 12:22:42

mohl by jsi napsat podrobný návod v češtině, co udělat s tím modem huawei 160, aby šel rozchodit na tabletu Onda, internet od 02. díky za případnou pomoc

Autor tohoto vlákna
rawen81
Nové Androidě

Příspěvek od rawen81 » pon 26. lis 2012 8:15:41

pietrs píše:mohl by jsi napsat podrobný návod v češtině, co udělat s tím modem huawei 160, aby šel rozchodit na tabletu Onda, internet od 02. díky za případnou pomoc
Ahoj,

v podstatě jsou podle mě důležité pouze dvě věci:

1. mít USB modem Huawei - modemy od tohoto výrobce Onda určitě podporuje
2. mít v tom modemu SIMku, která nevyžaduje zadávání PINu po připojení (toho lze docílit jednoduše např. tak, že se simka strčí normálně do mobilu a vypne se to v nastavení)

Pak si myslím, že by to mělo jet v pohodě každému, aniž by s tím musel vyvádět nějaké další skopičiny jako já... :)

pietrs
Nové Androidě

Příspěvek od pietrs » úte 27. lis 2012 19:03:07

To vše mám, v PC se nainstaluje program pro připojení, po připojení tabeltu k usb, však modem nereaguje.

Viper54
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: NAVON Mizu M400
Tablet: SYMFONY Second mid Adroid 4

Příspěvek od Viper54 » pát 30. lis 2012 10:42:54

Mám stejnej problém a ne a ne se nikde dopídit,jak na to :( P.S. Tak přímo od operátora O2 jsem se dozvěděl,že USB modem Huawei podporuje jenom op.sys.Widows a Linux,takže mám smůlu.

pietrs
Nové Androidě

Příspěvek od pietrs » pon 03. pro 2012 15:31:04

zwa
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: ruzne..

Příspěvek od zwa » ned 13. led 2013 18:21:08

Já řešil (a pořád ještě řeším) problém s připojením 3G USB donglu k tabletu Prestigio Multipad PMP5880D. Za prvé, ty screenshoty, co jsou na linku od pietrse jsou, jestli se nepletu, k Gingerbreadu. U zmrzliny se tohle (tuším) neukáže..
Ale k mojí anabázi: známý koupil dceři k Vánocům výše uvedetý tablet a na pobočce T-Mobile mu tam strčili zkušební dongle a 3G se rozeběhlo bez nastavování automaticky (SIM měla vypnutý PIN). Bohužel, do krabice mu dali aktuálně prodávaný dongle Huawei E3131. Ten se umí nalézt pouze jako SD karta, navíc vadná (stačí ji naformátovat, ale smažete si tak ovladače pro PC). Na stránkách výrobce je ovšem seznam velkého množství modelů, které tablet podporuje. Jeden z nich je u nás operátory dříve distribuovaný Huawei 1750. Jenže ouha - když ho tam vrazíte, je to zase jen vadná SD karta.
Chvilka napětí..
No nebyl bych to já, abych se vzdal snadno, takže jsem zjistil, že je třeba se na dongle napojit z PC nějakou konzolí a VYPNOUT některé jeho funkce: rozhodně emulovanou CD-ROM a já pro sichr vypnul i SD-card. Proč? No, já si myslím, že Android prostě skočí po tom, co je v zařízení adresované na prvním místě (pozice 0) a další ignoruje. Emulovaná CD-ROM je fajn v PC, kde se rovnou spustí autorun s instalací ovladačů a SW. Android ale tyhle věci stejně nespustí a navíc zařízení adresovaná dál budou zřejmě ignorována. Jestli chcete (na vlastní nebezpečí, zatím jsem ani nehledal, jak jde ty vypnuté funkce zase zapnout), tak tady najdete postup asi v páté záložce: http://androidforum.cz/3g-usb-modem-a-tf101-t18003.html
Teď mi to modem najde (v oznamovací oblasti mám pár čárek síly signálu) a jde i nastavit přípojné body, ale internet pořád nechodí. Zkusil jsem několik nastavení ze stránek T-mobile, většinou se liší jen jméno APN profilu. Ale nechytám se.
Zná někdo řešení? Díky :shock:

Gweck
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Prestigio Multipad PMP5880D

Příspěvek od Gweck » pát 18. led 2013 15:42:45

Ahoj, mám naprosto stejný problém, tedy Prestigio 5880D + Huawei 1750, O2. Postupoval jsem stejně jako uživatel zwa a dopracoval jsem se ke stejnému konci, to musí být nějaká prkotina. Pokud by se někdo dopracovál dál, přimlouval bych se za zveřejnění. Ď

Gweck
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Prestigio Multipad PMP5880D

Příspěvek od Gweck » pát 18. led 2013 20:32:36

Tak si odpovím sám, třeba to někomu pomůže :-)
Musel jsem ještě jít do:
1)Nastavení mobilní sítě
2) Sítoví operátoři, tam to chvíli šrotuje a hledá
3) kliknout na O2, vyskákat zpátky a chvíli počkat na připojení (modrá kontrolka na modemu přestane blikat a začne svítit) a jsem tam :)
Bohužel si to nastavení neudrží a pokaždé se musí o2 zadávat znova
Jestli jsem řešil něco všeobecně známého, tak se omlouvám, je to můj první Andoid.....:-)

Turbodizel
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nokia E61i
Tablet: asus transformer TF 300T

Příspěvek od Turbodizel » sob 30. bře 2013 14:21:35

Chcel som vybabraťs problémom pripojenia USB modemu do Android tabletu a kúpil som si 3G wifi router. Cez desktop som zmenil heslo a hurá na to. Lenže hned som zistil, že desktop aj notebook vyžadujú inštaláciu špeciálnej aplikácie pre daný USB modem od Telekomu. Po tomto už Windovs stroje bez problému išli s O2 kartou. A tak idem na tablet. Načítal sa hneď, plný signál. Ale po spustení prehliadača vybehol oznam o nesprávnej inštalácii pripojenia a keď som konzultoval s O2 guru, tak nič. Vychádza mi, že modem musí byť odblokovaný. V ponuke na Ebay je kopa unlocked modemov a verím, že sa to vyrieši. Medzitým som písal do Asusu, lebo si myslím, že keď mám v nastavení tabletu možnosť pre USB modem, tak by taký mal jestvovať. Ale ešte sa neozvali. Toto všetko prežívam s Asus transformer TF300T

aldabubo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » sob 30. bře 2013 14:38:56

Taky jsem to řešil na dvou tabletech, které jsem vzápětí prodal, protože se mi to prostě nepodařilo. USB 3G od T-Mobilu prostě taky nechtělo spolupracovat. Nakonec jsem koupil Nexus7 3G 32GB a mám po problémech. SIM kartu jsem si zdarma nechal vyměnit za microSIM (k tomu redukci zpět na USIM za 39,-Kč, abych to do té USB klíčenky mohl ještě někdy použít) a teď je to prostě komfort absolutní. Žádné kablíky, OTG redukce, odblokování USB modemu a jiné kraviny. Nic není třeba řešit. Pro mne bylo připojení 3G prostě prioritní, takže jsem to vyřešil koupí stroje, který 3G přímo podporuje. Jestli se někdo potřebuje připojit "jen občas", tak stačí tethering z mobilu a raději si připlatit vyšší FUP v mobilu, než přemlouvat tablet, aby fungoval s 3G USBéčkovým modemem. :D
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

Turbodizel
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nokia E61i
Tablet: asus transformer TF 300T

Příspěvek od Turbodizel » úte 09. dub 2013 11:38:33

A je to. Síce kostrbaté riešenie, ale predsa. Do padu som strkal USB modem zbytočne, oživenie nevyšlo. Kúpil som cez Ebay 3G Wi - Fi Router za 15 €, zohnal som USB modem ZTE MF637 aktivovaný Telekomom, router mi nastavil O2 Guru v Centráli, celé mi to zpojazdnil a teraz môžem aspoň ísť cez WiFI, SIM kartou O2, ale plne súhlasím s Aldabubo. Chystám tiež kúpu tabletu s 3G a budem mať pokoj. Prajem všetkým úspech s riešením pripojení dát cez SIM kartu a pekný deň...

Matsonic
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: SG Note II

Příspěvek od Matsonic » úte 11. úno 2014 18:56:01

Me se propojit USB modem HUAWEI E3131 s Lenovo Yoga 10 nepodarilo.
Modem nesel odblokovat zadnym dostupnym zpusobem.
Vyresil jsem to tedy pres 3G modem-Wi-Fi router ZTE MF60 a naprosta spokojenost :DD
Naposledy upravil(a) Matsonic dne stř 06. srp 2014 12:13:26, celkem upraveno 1 x.
SGN

Jardik007
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: CAT B15
Tablet: LNTN

Příspěvek od Jardik007 » úte 20. kvě 2014 10:27:14

Mám Huawei E3131 a tablet LTLM, funguje suprově jen s nainstalovaným ppp widgetem (z google play) a vypnutým PIN... Připojení tak po 30sec po zasunutí...

Odpovědět

Zpět na „Android OS“