Android OSNefunguje Google GPS navigace

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
luksatka
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 01. zář 2012 9:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 739845594
Tablet: SuperPad VI

Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od luksatka » sob 01. zář 2012 9:09:33

Čaute, Před nedávnem jsem si koupil tablet SuperPad VI a rozhodl jsem se, že vyzkouším GPS navigaci od Google stáhl jsem tedy Google mapy a aktualizoval je, pak jsem spustil GPS (takovou ikonku modré šipky) a tam mi napsalo POZOR, že lokalita není dostupné v této lokalitě, ale nevím jestli to nemá náhodou něco společného s Moje Poloha v Google mapách, protože tam mi ukazuje moji polohu kdesi v Atlantiku, tak nevím jak to vše změnit aby mi to konečně šlo.




Uživatelský avatar

ghotic.ghotic
Robot
Příspěvky: 788
Registrován: sob 14. srp 2010 10:47:10
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ThL W100
Bydliště: Jemnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od ghotic.ghotic » sob 01. zář 2012 9:21:34

Základní dotaz má tablet GPS? Máš povoleno určovaní polohy v natavení?
"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

Prosím a děkuji opravdu nejsou sprostá slova!


Autor tohoto vlákna
luksatka
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 01. zář 2012 9:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 739845594
Tablet: SuperPad VI

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od luksatka » sob 01. zář 2012 12:50:58

v Aplikacích mám GPS Navigaci od Googlu, a to určovaní polohy, mám na výběr 3 možnosti : 1)Určování polohy Google,
2) Satelity GPS, 3) Poloha a vyhledávání ... nevím tedy jestli mám dát jen jedno nebo více možností

Uživatelský avatar

ghotic.ghotic
Robot
Příspěvky: 788
Registrován: sob 14. srp 2010 10:47:10
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ThL W100
Bydliště: Jemnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od ghotic.ghotic » sob 01. zář 2012 15:10:10

Dej satelity, ale jdi si jistý že tablet opravdu má GPS modul?
"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

Prosím a děkuji opravdu nejsou sprostá slova!


Autor tohoto vlákna
luksatka
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 01. zář 2012 9:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 739845594
Tablet: SuperPad VI

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od luksatka » sob 01. zář 2012 17:06:35

http://aukro.cz/10-2-tablet-android-4-c ... 42327.html z tady sem to koupil, je tam napsané, že tam má zabudované integrované GPS. jo a jinak mi to pořád nic nemůže najít


Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od Pedro1 » sob 01. zář 2012 17:23:48

A jeste takova blba otazka, mas povoleny data? Bez nich to nepujde, protoze to neni offlinova navigace, jestli se neco nezmenilo.

Uživatelský avatar

ghotic.ghotic
Robot
Příspěvky: 788
Registrován: sob 14. srp 2010 10:47:10
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ThL W100
Bydliště: Jemnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od ghotic.ghotic » sob 01. zář 2012 17:45:57

Pedro tak to jsem bral jako takovou samozřejmost, že mě to nenapadlo napsat.dobrý postřeh :-P
"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

Prosím a děkuji opravdu nejsou sprostá slova!


Autor tohoto vlákna
luksatka
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 01. zář 2012 9:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 739845594
Tablet: SuperPad VI

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od luksatka » sob 01. zář 2012 17:50:22

no povolený data, ještě vědět, kde to najdu :D říkám nemám s tím moc zkušeností (de to na mě hodně vidět :D)

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od Pedro1 » sob 01. zář 2012 17:57:25

to ghotic.ghotic:no, to ja taky....

to luksatka:nastaveni/Bezdratova pripojeni a site/a tam je wifi, a az dole mobilni data


Autor tohoto vlákna
luksatka
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 01. zář 2012 9:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 739845594
Tablet: SuperPad VI

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od luksatka » sob 01. zář 2012 18:14:04

Tak jsem se podival v nastaveni do prenesena data a tam mobioni datove prenosy, to mam zaple nebo eem mel dat dalsi a tam mam mobilni site

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od Pedro1 » sob 01. zář 2012 19:10:31

Tak jeste jednou
Pedro1 píše:nastaveni/Bezdratova pripojeni a site/a tam je wifi, a az dole mobilni data
sjed az dolu a klikni na mobilni data, co tam mas?


Autor tohoto vlákna
luksatka
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 01. zář 2012 9:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 739845594
Tablet: SuperPad VI

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od luksatka » sob 01. zář 2012 20:22:32

Problem je, že v nasteveni v mem tabletu nemůžu mobilní data nikde najít ...prostě to tam není


Pr3dator
Nové Androidě
Příspěvky: 27
Registrován: pát 03. srp 2012 23:09:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus i9250
Twitter: @Alsk888
Tablet: iPad 2 32GB Black
Rom: Stock

Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od Pr3dator » sob 01. zář 2012 20:26:58

Takže nemáš 3G verziu, teda v ňom nemáš SIM. Potrebuješ offline navigáciu.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od ludekbrno » sob 01. zář 2012 20:30:49

Nevím, proč tak složitě zjišťujete mobilmí data :) Funkční mobilní data se poznají jednoduše tak, že funguje internet i bez připojení na wifi.

Ještě koukám na to Aukro a je to jasné, ten tablet nemá vlastní GSM (3G) modul. Takže unáhlená koupě, v praxi je to bez toho k ničemu.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
luksatka
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 01. zář 2012 9:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 739845594
Tablet: SuperPad VI

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od luksatka » sob 01. zář 2012 21:27:14

Tak to je v ..... a nevíš, kde seženu nějakou offline navigaci aspoň ?
Jinak moc pěkné forum :D


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od ludekbrno » sob 01. zář 2012 22:14:09

Na play google. Akorát to není nic zrovna levného.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

ghotic.ghotic
Robot
Příspěvky: 788
Registrován: sob 14. srp 2010 10:47:10
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ThL W100
Bydliště: Jemnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od ghotic.ghotic » sob 01. zář 2012 22:54:59

Koukni třeba na navigon.

Unáhlená koupě ani ne... Řeším to tetheringem(krásné české slovo :-D ) a je to pohodlnejsi než řešit který USB modem to vezme...
"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

Prosím a děkuji opravdu nejsou sprostá slova!


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16717
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 210
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od ludekbrno » ned 02. zář 2012 8:54:09

To je fakt, pokud sebou člověk tahá mobil, tak si může nasdílet internet i do tabletu.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
luksatka
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 01. zář 2012 9:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 739845594
Tablet: SuperPad VI

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od luksatka » ned 02. zář 2012 12:03:44

Dobře, a ten Navigon je zdarma nebo se musí platit ?

Uživatelský avatar

ghotic.ghotic
Robot
Příspěvky: 788
Registrován: sob 14. srp 2010 10:47:10
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: ThL W100
Bydliště: Jemnice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od ghotic.ghotic » ned 02. zář 2012 12:19:01

Hledej šmudlo ;-)

http://www.fonky.cz/7999/android-offline-navigace/

Pak ještě třeba MapFactor...
"Potřebujeme dva roky, abychom se naučili mluvit, a padesát let, abychom se naučili mlčet." E.Hemingway

Prosím a děkuji opravdu nejsou sprostá slova!


Autor tohoto vlákna
luksatka
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 01. zář 2012 9:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 739845594
Tablet: SuperPad VI

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od luksatka » ned 02. zář 2012 12:57:52

a to asi potřebuju k tomu i to připojení přes tethering

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od Pedro1 » ned 02. zář 2012 13:58:02

Navigon je placnej, vyzkousej ten mapfactor, ten je bezplatnej. Data na to nepotrebujes. Wifinu to ma, takze to stahnes pres wifi a pak si stahnes k tomu jeste mapy ad. A pak to jede offline :).


Autor tohoto vlákna
luksatka
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: sob 01. zář 2012 9:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: 739845594
Tablet: SuperPad VI

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od luksatka » pon 03. zář 2012 9:49:29

To mi nejde :D neni to kompabilitni s mym tabletem :D
a yt mapy se stahuji jak tam ?
Naposledy upravil(a) radegast dne pon 03. zář 2012 10:04:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvek!

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunguje Google GPS navigace

Příspěvek od radegast » pon 03. zář 2012 10:05:01

... z prostředí aplikace.
Ale to Ti může být fuk, když to ani nenainstaluješ.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti