Android OSRýchly SW?

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Amen
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nokia N97

Rýchly SW?

Příspěvek od Amen » pát 07. zář 2012 16:44:05

Ahoj. V prvom rade by som chcel povedať, že nie som nijak zaujatý voči nejakému OS. Mám starú nokiu n97, chcem nový telefón a prioritou č1 sú pre mňa rýchle reakcie telefónu. Dnes som bol v predajni jedného operátora a mali tam zapojené presne to, čo som potreboval. Iphone 4 a S3. Tá S3 nebola pomalá ale mala badatelné, možno 1/4 sekundové oneskorenie na moje dotyky. Neni to moc, ale zase je to cítiť. Iphone reagoval okamžite. Skúšal som všeličo, jednoduché veci po zložitejšie, napr zobrazenie kontaktov - zobrazenie galérie fotografii, prehrávač hudby atď. Bohužial ani v jednom neboli nejaké zložitejšie aplikácie alebo hry.

Chcel som sa teda spýtať ako je možné, že telefón, o ktorom je v každej recenzii napísané aký je rýchly, je v skutočnosti malinko spomalený, navyše je nezahltený aplikáciami a dátami. Tipujem, že HW to nebude preto som to napísal sem. Ide teda niekomu pomalšie ako všetci tvrdia?

Marek989
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2

Re: Rýchly SW?

Příspěvek od Marek989 » pát 07. zář 2012 19:26:30

V obchode, kde si to zkouselo hoodne lidi, je jasné, ze to asi bude zpomalene. A SGS3 reaguje okamžitě. A iPhone může jít lip, precejenom to maj neskutečně odlazeny na jeden HW.
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pát 07. zář 2012 19:34:30

Amen:

Android nikdy nebude tak plynulý a rychlý, jako iPhone, protože 1) upřednostňuje vykreslování před vším ostatním (kdesi o tom byl hezký článek, který to podrobně vysvětlil) a 2) Android na rozdíl od iPhone musí pracovat na velmi rozličněm hardware, takže nemůže být tak precizně vyladěný na jeden HW.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Amen
Nové Androidě

Příspěvek od Amen » pát 07. zář 2012 19:44:25

ludekbrno píše:Amen:

Android nikdy nebude tak plynulý a rychlý, jako iPhone, protože 1) upřednostňuje vykreslování před vším ostatním (kdesi o tom byl hezký článek, který to podrobně vysvětlil) a 2) Android na rozdíl od iPhone musí pracovat na velmi rozličněm hardware, takže nemůže být tak precizně vyladěný na jeden HW.
super diky. je toto ono http://www.androidmarket.cz/ruzne/proc- ... z-android/ ? Inak ja by som si mozno uz aj ten Iphone kupil, lenze pride teraz novy a hlupost je kupovat si za rovnaku cenu o rok starsi. bojim sa ze ten novy OS nebude taky vyladeny..ze bude horsi ako 4s

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pát 07. zář 2012 21:02:42

To už musíš vědět sám :) iPhone je podle mě systém pro ovce, které musí být za každou cenu in a navíc přiliš nerozumí technice a spokojí se s tím, jak telefon vyrobil výrobce i se všemi dost nesmyslnými omezeními. Android není tal dokonale vyladěn, za to ale nabízí podstatně více možností úprav a přizpůsobení uživateli. Tak se musíš rozmyslet, ke které skupině uživatelů patříš ;-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Amen
Nové Androidě

Příspěvek od Amen » pát 07. zář 2012 21:29:44

ludekbrno píše:To už musíš vědět sám :) iPhone je podle mě systém pro ovce, které musí být za každou cenu in a navíc přiliš nerozumí technice a spokojí se s tím, jak telefon vyrobil výrobce i se všemi dost nesmyslnými omezeními. Android není tal dokonale vyladěn, za to ale nabízí podstatně více možností úprav a přizpůsobení uživateli. Tak se musíš rozmyslet, ke které skupině uživatelů patříš ;-)
No myslím si o sebe, že nie som hlúpy a snažím sa pozerať na to objektívne. Inak som z FI MUNI :D ale o telefóny som sa nikdy nejak nezaujímal.

Na našej škole dosť ludí používa Apple produkty a trochu som sa tu naučil pozerať na tieto veci inak. Celé prázdniny som si čítal články od tých tvojich iOvcách :D a teraz mám názor taký, že Apple ťahá veci do konca. iOS a jeho súčasti sú viacej použitelné a vyladenejšie ako v Androide. Sú spravené o čosi jednoduchšie. Celý systém je intuitívnejší. Android by mne ponúkal možno trochu krajšie prostredie, viac by som si ho mohol prispôsobiť sebe a bluetooth s ostatnými :D A tie telefóny majú vačšinou pri rovnakej cene viacej pamäte.

Konečný pocit mám taký, že iphone funguje lepšie. Som zvedavý aký bude wp8 v kombinácii s tým pripravovaným samsungom.
Jedna vec ma ešte napadla. Na nete som našiel tento test. Takto som ja pomaly menil názor na Apple(tiež som ho moc nemusel) http://www.youtube.com/watch?v=v4boTbv9_nU
PS: zase pozor. microsoft vraj spravil na zaciatku instalacie nejaký tutorial k OS, tak by to malo byt pre dedkov jednoduchsie :D

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pát 07. zář 2012 21:41:15

Jj, souhlasím. Apple to má dotažené do konce a co má fungovat, to funguje a obvykle i uživatelsky přívětivě. Ale ani o chlup víc, jak to Jobs navrhl, tak se to musí používat :) Mě takové omezení a unifikace vadí, rád si vše přizpůsobuji i za cenu určitých komplikací a nutnosti proniknout do problematiky. A k tomu se zrovna výrobky Apple nehodí, takže pro mě byl Android jasná volba :) Navíc jsem hodně ušetřil a koupil téměř low-end s omezeným hardware a baví mě ta omezení zkpušet obcházet :)

FI MUNI určitě hlupáky nevychovává, takže jistě nebudeš mít problém se rozhodnout. Přeji dobrý výběr!

Pr3dator
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus i9250
Twitter: @Alsk888
Tablet: iPad 2 32GB Black
Rom: Stock

Rýchly SW?

Příspěvek od Pr3dator » pát 07. zář 2012 21:47:14

Ludek: Podľa toho čo píšeš, je jasné, že si sa o iPhone nikdy nezaujímal. Čo ak by som ti povedal, že je možné cez iPhone posielať hudbu cez BT? Áno, je to možné. Síce potrebuješ jailbreak, ale s ním je modifikovatelnosť na úrovni Androidu (možno kúsok nižšia). Rovnako sa dá zmeniť "launcher" pomocou tweaku Dreamboard a napr. na iPade môžeš mať UI honeycombu. Pomocou Dashboard X môžeš mať aj widgety a bum, zrazu väčšina argumentov prečo Android stráca zmysel.

fejfarz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 G930FXXU1DQB7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fejfarz » pát 07. zář 2012 22:15:23

Já jsem iphone 4 měl rok a vzhledem k tomu kolik stál 16000 kč tak jsem jailbreak neriskoval protože jsem nechtěl přijít o záruku. Bez Jailbreaku je ten telefon pro uživatele kteří jsou spokojení s tím co mají od výrobce a víc nepotřebují.Mě u něho štvalo hlavně to že se nedá normálně připojit k PC jako další disketová jednotka a musí se používat jen ten jejich program přes který se poměrně složitě do toho telefonu něco nahrává třeba film, hudba, dokumenty atd. Podle mě je prostě dost krkolmný a zbytečně uzavřený a navíc moc drahý.Na druhou stranu musím říct že fungoval vždy spolehlivě nic nepadalo a systém se take nesekal.Další mínus, který má tak když chce někdo vyměnit jen baterii tak musí do servisu. Prostě šel z domu a zy peníze jsem koupil xperii pro MK16i s výsuvnou klávesnicí a ještě mě zbyli peníze.S androidem se dají dělat skvělé věci a když se něco pokazí tak záruku neřeším s unlock BL a rootem. Hlavně že nemá ty zásadní nedostatky co jsem psal výš o aiphonu.S xperii max spokojenost a po rootu a odstranění balastu od výrobce z telefonu ještě větší.Každý hledá to své tak přeji šťastnou ruku :D

ludekbrno
Terminátor

Re: Re: Rýchly SW?

Příspěvek od ludekbrno » pát 07. zář 2012 22:21:16

Pr3dator píše:Ludek: Podľa toho čo píšeš, je jasné, že si sa o iPhone nikdy nezaujímal. Čo ak by som ti povedal, že je možné cez iPhone posielať hudbu cez BT? Áno, je to možné. Síce potrebuješ jailbreak, ale s ním je modifikovatelnosť na úrovni Androidu (možno kúsok nižšia). Rovnako sa dá zmeniť "launcher" pomocou tweaku Dreamboard a napr. na iPade môžeš mať UI honeycombu. Pomocou Dashboard X môžeš mať aj widgety a bum, zrazu väčšina argumentov prečo Android stráca zmysel.
No, ono těch argumentů pořád zůstává dost :) Třeba paměťová karta nebo režim mass storage no a samozřejmě i cena a také možnost výběru z mnoha telefonů všech cenových kategorií.

Autor tohoto vlákna
Amen
Nové Androidě

Příspěvek od Amen » pát 07. zář 2012 22:28:11

pravda je, že som ho málo držal v ruke, ale za to som si zistil dosť. O jailbreaku viem, a viem aj to, že keď podobnú vec skúšal kamarát na galaxy s2 tak dodrbal cely telefon :D Išlo mu to rýchlejšie pravda, ale foťák fungoval na hovno a a ešte nejaké iné funkcie sa pokazili, to si už nepamätám. Navyše stratíš záruku. V každom prípade počkám kým tu bude iphone 5 tak mesiac a ak niekto napíše,že to ide pomaly alebo to padá a nebude to chyba kusu, tak kašlať na to. Zas taký rozdiel to neni. Človeka uspokojí jeden aj druhý telefon :D

Pr3dator
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus i9250
Twitter: @Alsk888
Tablet: iPad 2 32GB Black
Rom: Stock

Rýchly SW?

Příspěvek od Pr3dator » pát 07. zář 2012 22:50:24

Jailbreakom záruku nestrácaš a nie je možné dostať iPhone do stavu, z ktorého by sa nedal dať DFU (niečo ako recovery mód) a flashnuť tam čistý iOS. Samozrejme pamäťové karty ti neberiem, pre niekoho výhoda, ja by som tam aj tak žiadnu nepchal. Mass storage po JB možný je. Aj tak, že z PC doňho nakopčíte obsah a v iFile si vyberiete čím ho otvoríte. Ja som z iP prešiel, lebo o iOS už viem z užívatelského hľadiska všetko a teda som chcel skúsiť niečo nové a zatiaľ som spokojný aj s Nexusom, v dnešnej dobe už oba OS dokážu to isté.

karlo
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire HD

Příspěvek od karlo » pát 07. zář 2012 23:39:50

Vrátím se k původní otázce. Já vlastním dnes už starší HTC Desire HD a do verze androidu 2.3.7 (CyanogenMod 7.2.0) nikdy nebyl tak plynulý jako Iphone4 co máme doma. Po nahrání neoficiální ROM s verzí androida 4.0.4 se mu ale plně vyrovnává. Upřímně musím říct, že se ten telefon ani jednou nezasekne a nezpomalí. DHD je o proti SGS3 už velmi slabá mašinka ale s ICS se stává opět skvělým strojem. Takže bych se plynulosti zas až tak nebál, ale je opravdu velká výhoda mít mobil rootnutý.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“