Android OSinstalace Google Play

Autor tohoto vlákna
RamonCosta
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: MD235ZP

Re: instalace Google Play

Příspěvek od RamonCosta » pon 10. zář 2012 18:55:32

ramon.dexter píše:
RamonCosta píše: Ještě malá poznámka k hulvátovi "Jarous1" - je smutné, že se někdo takhle chová vůči osobě, která je v této oblasti absolutní začátečník... :cry: Pokud nechcete poradit a jen prudit, tak tuhle konzultaci nesledujte a nechte pracovat Ty, kteří chtějí opravdu pomoci!!! :roll:
Sice se to mně netýká, nicméně musím reagovat. Ty se tady pouštíš do nečeho, o čem nemáš ani nejmenší znalosti a vědomosti. Ptáš se na naprostý základy. Já sám taky nevím nic, třeba o autech. Když se vyskytne v autě nějaká chyba, rozhodně to neřeším tak, že bych psal někam na fórum (jako ty) a začal se v tom vrtat.Radši to svěřím to odborníkům. Takže udělej to samý.

A upřímně, tyhle čínský sráče nestojí ani za námahu. Jak říkáš, dostal jsi ho zadarmo, takže se asi ani nic nestane, když se ho zase zbavíš. Nebo si najdeš někoho povolanějšího. Obojí jsou lepší varianty, než tady na několika stránkách dokazovat, že o počítačích nic netušíš a ani si neumíš najít informace.

Abys chápal, nejsme tady žádná placená technická podpora, ani nic podobnýho. Děláme to ve svým volným čase a nic za to nedostáváme. To by sis měl uvědomit, když se tady ptáš i na ty nejzákladnější dotazy. 99% věcí si dokážeš najít sám. Jestli se ti to nechce hledat, nečekej že ti to někdo vyhledá a strčí ti to pod nos.
Telefon dostala dcera a tu češtinu by tam chtěla, logicky... :D Domnívám se, že právě takhle úžasná fóra jsou pomocí pro nezkušené uživatele tohoto systému. Omlouvám se, pokud svoji aktivitou na tomto fóru někoho dráždím nebo otravuji... :|

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » pon 10. zář 2012 19:33:13

Tak jestli už máš všechny ovladače, tak to můžeš zkusit nainstalovat znova...

Autor tohoto vlákna
RamonCosta
Nové Androidě

Příspěvek od RamonCosta » pon 10. zář 2012 19:37:47

SUPER, asi první úspěch! A jak a kde mám instalaci spustit??? :D V telefonu? V počitači?

Dobrý den, tak jsem konečně dorazil z práce domů a mohli bychom tedy dokončit tuto kauzu. Skončili jsme instalací ovladače (MT6573USB) do telefonu přes "Správce zařízení" a tato instalace proběhla úspěšně. Hurá. Takže bychom pokračovali dále, kolega LivArt včera psal, že to mám podle návodu zkusit nainstalovat znovu. Ale jak? Kde (odkud) mám spustit "Recovery Root.exe"? Z aplikace "My Files" to spustit nejde, píše: "Sorry, the player does not support this type of audio file." Děkuji za Váš čas a nervy... ;)

EDIT by pRo_lama:
Nepíš dva a viac príspevkov za sebou, od toho máš tlačítko "Upraviť"! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!

Marek989
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2

Příspěvek od Marek989 » úte 11. zář 2012 18:06:31

Tak, když je to .exe, tak to spustis jako instalacku v PC ne? :wink:
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G

Autor tohoto vlákna
RamonCosta
Nové Androidě

Příspěvek od RamonCosta » úte 11. zář 2012 18:14:03

No jo, ale v čem, tedy v jaké aplikaci v PC? Používám Total Commander, a tam disky telefonu nevidím... :? Můžu to spustit jinak? Prosím, poraď!
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne ned 10. lis 2013 19:36:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj posledný príspevok viď pravidlo č. 5 !!!

Marek989
Droid

Příspěvek od Marek989 » úte 11. zář 2012 19:00:51

Stáhni ten soubor v PC, najed na tu složku kde jsi to stáhl a spust :wink: nebo normálně pres Pruzkumnika souboru Windows :wink:
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G

Autor tohoto vlákna
RamonCosta
Nové Androidě

Příspěvek od RamonCosta » úte 11. zář 2012 19:31:59

Tak jsem to spustil a něco se zase dělo. Tedy jsem spustil "Recovery Root.exe" a otevřela se taková tabulka s rozsypaným čajem, tedy zcela nečitelné, s dvěma tlačítkama pro spuštění něčeho - tak jsem podle návodu (viz níže) zmáčknul první tlačítko, telefon se restartoval a vrátil se do normálního stavu, poté jsem spustil druhý čudlík, telefon se znovu restartoval a vrátil se do normálního stavu. Podle návodu (viz níže - pokud je překlad přesný... ;) ) pokud se nic nestane, mám něco udělat v "cmd". Trochu znám příkazový řádek (okno ve windows) "cmd", ale nechápu, co chtěl autor říci: to mám napsat na příkazový řádek "adb reboot recovery" nebo jen "reboot recovery" nebo něco jiného? Děkuji za radu!

V návodu se píše:
4. Run Recovery Root.exe then click on install recovery option and flow the instruction. Wait your phone to reboot into new recovery mode ( all in Chinese). If your phone reboot normally instead of reboot into recovery mode, in cmd comment type: "adb reboot recovery".

Překlad přes Google:
4. Spusťte Recovery Root.exe a poté klikněte na možnost obnovy instalace a průtoku instrukce. Počkejte telefon restartovat do nového recovery modu (vše v čínštině). Pokud je váš telefon restartovat normálně místo restartu do recovery módu, v cmd komentář typu: "adb restart obnovy".

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » úte 11. zář 2012 19:41:25

To bys musel mít adb. Pro tebe nejjednodušší by bylo ten telefon dát někomu, kdo se v tom vyzná..

Autor tohoto vlákna
RamonCosta
Nové Androidě

Příspěvek od RamonCosta » úte 11. zář 2012 19:52:52

Docela dobrý nápad (asi tu přeinstalaci sám takto nezvládnu... :cry: ), vidím, že jsi z Litomyšle a já přes Litomyšl pojedu 1. 10. dopoledne (kolem 10 hodiny - čas můžu přizpůsobit Tobě...) na služební cestu do Miletína a zpět se vracím na druhý den, tedy 2. 10. po poledni (cca mezi 12 a 13 hodinou - čas opět přizpůsobím Tobě) - že bych se zastavil s lahvinkou??? :D To by šlo, nebudeš mít náhodou trochu času???
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne ned 10. lis 2013 19:37:04, celkem upraveno 1 x.

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » úte 11. zář 2012 20:13:06

1.10. už budu o 100km jinde, bohužel...

Autor tohoto vlákna
RamonCosta
Nové Androidě

Příspěvek od RamonCosta » úte 11. zář 2012 20:17:12

Když se nedaří, tak se nedaří... :cry:

Jak tedy nainstaluji aplikaci "adb"?
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne ned 10. lis 2013 19:37:11, celkem upraveno 1 x.

Marek989
Droid

Příspěvek od Marek989 » úte 11. zář 2012 20:37:21

To adb je zase v počítači :wink: někde stahnes adb.exe, někam ho prekopiruj, v cmd dáš cd c:\slozka kam jsi nakopiroval adb.exe\adb.exe. Pak vesele piš co je v návodu :wink:

Autor tohoto vlákna
RamonCosta
Nové Androidě

Příspěvek od RamonCosta » úte 11. zář 2012 22:00:47

Tak jsem to vše udělal (viz příloha), telefon se restartoval, ale nic se nestalo.

K tomuto dle návodu už nedošlo, telefon se vrátil do "normálního" stavu:
5. In new CWM wipe all data and do factory reset ( the translation from Chinese into English file can download from link: http://www.mediafire.com/view/?4ffbax9zoaqoif0
6. Choose "install zip file from sd" option then navigate to your .zip file on SD or SD2 memory card depend on wherever you put your file then flash the rom.
7. After installation is finished back to main menu then reboot the phone
8. Wait your phone to reboot. Extract Go_app.zip then run installG_Apps.bat, G-app will be install then run install_App.bat to install other apps, your phone will reboot.

Překlad dle Googlu:
5. V novém CWM smaže všechna data a to obnovení továrního nastavení (překlad z čínštiny do angličtiny souboru si můžete stáhnout z odkazu: http://www.mediafire.com/view/?4ffbax9zoaqoif0
6. Vyberte "Instalace zip soubor z SD" možnost přejděte do. Zip souboru na SD nebo SD2 paměťové karty závisí na tam, kde si dát soubor a pak blikat rom.
7. Po dokončení instalace se zpět do hlavního menu a pak restartovat telefon
8. Počkejte telefon restartovat. Výpis Go_app.zip pak spustit installG_Apps.bat, bude G-app se instalace spusťte install_App.bat instalovat další aplikace, bude váš telefon restartuje.

Tak co teď? :cry:

Dobrý večer, takže pozoruji, že již nikdo nereaguje na moji výzvu o pomoc. Tak to jsem "...v pérdeli, pane hrábě..." a už se nedá asi nic dělat! Škoda... :cry:

Znovu zopakuji závratnou myšlenku a docela dobrý nápad, že ve dnech 1. 10. dopoledne (vyjíždím z Těšína kolem 6 hodiny - čas můžu přizpůsobit...) jedu na služební cestu do Miletína a zpět se vracím na druhý den, tedy 2. 10. po poledni (z Miletína kolem cca 12 hodinou - čas opět přizpůsobím...) a absolvuji trasu ve směru Český Těšín, Frýdek-Místek, Hranice na Moravě, Olomouc, Mohelnice, Moravská Třebová, Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Hradec-Králové, Hořice, Miletín a zpět - že bych se zastavil za nějakým ochotným kolegou s lahvinkou???

Osloví mne někdo s pomocnou rukou??? (e-mail "ramoncosta@seznam.cz")

Děkuji!

Nikdo nic, hlavně, že jste měli plnou hubu řečí, jak jsem blbý... :shock: , ale když se máte projevit a pomoci (osobní návštěva...), tak se doopravdy nenajde človíček, který fakt (tímto způsobem) pomůže. Čest :D

EDIT by pRo_lama:
Nepíš dva a viac príspevkov za sebou, od toho máš tlačítko "Upraviť"! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!
Přílohy
doc1.docx
(303.97 KiB) Staženo 74 x
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne ned 10. lis 2013 19:38:32, celkem upraveno 2 x.

Ante
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung M21
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ante » sob 01. pro 2012 12:09:33

Lahvinka by asi byla malo... :(
Tohle laborovani znam a skutecne ten telefon by nekdo kdy by se tim vubec chtel zabyvat musel mit doma a den po dni zkouset a zkouset. Vysledek ovsem byt nemusi - a kdo potom nahradi cas straveny tim vrtanim v telefonu ?
Cenove - za ztraceny cas to potom treba vyjde na 2 x vic nez cena telefonu. To bych tech "lahvinek" musel bejt kamion...
Ja kdyz mel podobny pripad jsem telefon prodal a koupil jiny ;)
Xiaomi Mi9 Lite + ASUS ZB602KL

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Příspěvek od xanthor » sob 01. pro 2012 12:39:28

Ante to vystihl perfektně.

panet
Nové Androidě

Příspěvek od panet » pon 18. úno 2013 23:13:57

JA bych se s dovolenim pridal s dotazem ohledne rozchozeni Play. U ZTE Blade jsem presel na 2.3.7 pomoci download.cyanogenmod.com/get/update-cm-7.1.0-Blade-signed.zip
Vsechno jede, jenom Play tam neni. Telefon je teoreticky rootnuty. Google Play jsem v apk stahnul a nainstaloval - bez chyby.

Kdyz to ale spustim, napise, ze chce priradit ucet a kdyz dam "ted" tak se Play vypne. Chybi mi jeste nejake knihovny SDK? nebo doinstalovat Google mail?
Zda se, ze to jede velice pekne, takze bych to tak i nechal, akorat se mi nechce kazda kravina instalovat se samotnych apk souboru.

Davam to sem, protoze predpokladam, ze je to problem Androidi ne Bladu.

Dekuji

LivArt
Terminátor

Příspěvek od LivArt » pon 18. úno 2013 23:17:56

Kdybys použil google, věděl bys, že Cyanogenmod je vždycky bez Google aplikací. Abys tam GAPPS dostal, musíš si je stáhnout zazipovaný a nahrát přes cwm recovery. A musíš mít správnou verzi pro tvou verzi androida. Klíčová slova pro google: GAPPS download. ;)

panet
Nové Androidě

Příspěvek od panet » pon 18. úno 2013 23:44:43

Vychazel jsem z navodu, kde bylo primo napsano, ze je to soucasti, takze jsem logicky negoogloval.
Diky.

Edit: Uz to slape, jeste jednou diky.

Advid
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG L70

Příspěvek od Advid » ned 10. lis 2013 14:47:23

Pěkné odpoledne,

"povedlo" se mi odinstalovat Služby Google Play. Mám Sony XPeria Tipo, Adroid 4.0.4 a kdybych měl apk soubor, zkusím to obnovit. Ale za prvé jsem výše četl, že to není jen tak a za druhé spojení "google play services apk download" hází samé neužitečné výsledky. V adresáři/ system/app jsem našel GoogleServicesFramework.apk, ale jeho instalace nepomohla.

Nemáte ten instalační soubor někde po ruce?
a
Bude to stačit přeinstalovat?

EDIT: Zkouším rozchodit APK Downloader, ale k tomu potřebuji Device ID a k jeho získání zase Google Play. :-/

Cleric
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Apple iPhone 13 Pro 256GB
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Příspěvek od Cleric » ned 10. lis 2013 14:59:11

Zkus ji stáhnout od sud http://www.androidpolice.com/2013/10/21 ... avigation/, ale zda to bude funkční to nevím ;)

Nechápu proč takové koniny děláte!!!

Advid
Stálý androiďák

Příspěvek od Advid » ned 10. lis 2013 15:08:35

Díky. Staženo, ale než jsem to stačil nainstalovat, tak už mi stahování z GP začalo fungovat. :) Ale v aplikacích Služby GP stále nemám.

Po polední aktualizaci mi "vyskočila" ikona Google Play Services a protože vyskočila tam kde neměla co dělat, tak jsem ji odinstaloval. Prsty byly rychlejší než hlava.

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » ned 10. lis 2013 16:56:14

Proto by root měli mít jen lidé, kteří vědí, co dělají... ;-)

@phablet
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Advid
Stálý androiďák

Příspěvek od Advid » ned 10. lis 2013 17:00:12

Nemám root. ;)

Pedro1
Droid
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Příspěvek od Pedro1 » ned 10. lis 2013 17:33:51

Zdravim,
kdyz nemas root, jak se ti podarilo odinstalovat sluzby Google Play? To bez roota neni mozne.
Edit: nemas je pouze zastavene? Zmrazene? Ale fyzicky tam jsou.
Naposledy upravil(a) Pedro1 dne ned 10. lis 2013 17:36:35, celkem upraveno 1 x.

don_alex
Administrátor

Příspěvek od don_alex » ned 10. lis 2013 17:35:20

Možná má root a ani o tom neví. :-D

@phablet

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Příspěvek od xanthor » ned 10. lis 2013 19:00:00

Ach jo. Google Play Services není (alespoň na některých telefonech, resp. ROMkách) zabudovaný přímo v systému, ale nainstaluje/aktualizuje se automaticky po připojení na net. Takže není problém ho odinstalovat (pak by se měl ovšem sám nainstalovat znovu). Google Play Services je něco jiného jak Google Services Framework, který je v ROMce (tedy v partition /system) "natvrdo" - pokud tedy má ROMka podporu Google aplikací...

don_alex
Administrátor

Příspěvek od don_alex » pon 11. lis 2013 7:57:43

Aha, tak to jsem nevěděl, v mém telefonu Google Play Services standardně přes správce aplikací odinstalovat nejde, možná by to šlo přes nějakou externí app, ale nikdy mě nenapadlo to zkoušet..

@phablet

Odpovědět

Zpět na „Android OS“