Android OSSynchronizace kontaktů z tel do PC

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
spartakcz
Stálý androiďák

Synchronizace kontaktů z tel do PC

Příspěvek od spartakcz » stř 19. zář 2012 17:23:07

Ahoj, mám problém se synchronizací. Založím tel. kontakt v tel. (HTC Wildfire S), ale při synchronizaci skrze HTC Sync se kontakt nepřidá do seznamu v Microsoft Outlook. Nastavení HTC Sync je u pozice kontaktů na zadání Když dojde ke konfliktu dat, použít: "velmi nedávno aktualizováno".

Nemá někdo radu, jak to vyřešit...?

Díky.

Pedro1
Droid
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Synchronizace kontaktů z tel do PC

Příspěvek od Pedro1 » stř 19. zář 2012 19:57:11

Zkus MyPhoneExplorer, mel by to umet :).

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » stř 19. zář 2012 20:54:05

A není nejjednodušší využítjednu ze základních možností Androidu a nechat si kontakty synchronizovat do webového gmailu a z něj případně exportovat do PC?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
spartakcz
Stálý androiďák

Příspěvek od spartakcz » čtv 20. zář 2012 8:41:18

Ahoj, už z podstaty G-konto a email nepoužívám (mám schránku vedenou jiným způsobem). Tudíž synchronizace skrze konto a následně ještě z G-konta do outlooku, uživatelsky nevlídné.

Co se týká mnou popisované synchronizace skrze HTC Sync, vše fungovalo! Bohužel v posledních dnech nově vytvořený kontakt v TEL. se nepřenese do Outlooku. Opravdu nikdo nemá zkušenost, jak se s tímto problémem vypořádat?

Na jinou platformu synchronizačního softwaru se mi moc přecházet nechce.

Díky.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » čtv 20. zář 2012 8:46:34

Samozřejmě je to tvoje věc, ale rád bych slyšel tu "podstatu", proč se dobrovolně vzdávat toho nejpohodlnějšího a hlavně nativního způsobu synchronizace kontaktů, která funguje na 100% :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
spartakcz
Stálý androiďák

Příspěvek od spartakcz » čtv 20. zář 2012 8:55:54

ludekbrno píše:Samozřejmě je to tvoje věc, ale rád bych slyšel tu "podstatu", proč se dobrovolně vzdávat toho nejpohodlnějšího a hlavně nativního způsobu synchronizace kontaktů, která funguje na 100% :-)
Jak jsem napsal, nepoužívám G-konto! Důvodem jeho založení byla nutnost, přístup do Google Play. Navíc nemám potřebu mít celkem velké množství důležitých kontatů na webu v nějaké free službě (nic proti službám googlu).

Proto bych raději uvítal radu, jak případně zprovoznit oboustrannou synchronizaci (TEL->PC, PC->TEL) pomocí HTC Sync.

Díky¨.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » čtv 20. zář 2012 10:17:44

Další, kdo myslí, že google bude obvolávat jeho kamarády? ;-) Ok, ale musel jsem si rýpnout. Je to totiž něco naprosto jiného, než vytrubovat své soukromí třeba na facebooku. Google určitě neplatí desetitisíce lidí, kteří by pročítali seznamy kontaktů na babičky, milenky atd. uživatelů gmailu. Zpracování je automatické a o zabezpečení informací u google bych se narozdíl třeba od tvého PC nebál ;-)

Autor tohoto vlákna
spartakcz
Stálý androiďák

Příspěvek od spartakcz » čtv 20. zář 2012 11:10:40

Díky za názor, důvody jsem popsal výše. Teď pokud má někdo podobné zkušenosti, případně rady ja zprovoznit oboustrannou synchornizaci...?

Díky.

aldabubo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 PRO
Mobil 2 / ROM: Ulefone Power3, Samsung GalaxyNote3a4, Xiaomi Mi9T
Tablet: Huawei MediPad M5 10.8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aldabubo » čtv 20. zář 2012 15:50:09

Jakékoli synchronizační programy typu HTC Sync, Samsung Kies a podobné jsou zdrojem problémů. Když už někdo opravdu musí používat Outlook, tak skutečně nejjistější cesta je přes google účet. Schovávat něco v počítači je poměrně krátkozraké. Mnohem lepší je to schovat v googlu a na PC si udělat jen bezpečnostní zálohu.

K tvému problému. Mám doma HTC Wildfire a Samsung Galaxy. Htc sync jsem stejně jako Samcung Kies použil pouze jednou, abych se podíval, co neumí a zase jsem je odinstaloval. Na problémy se synchronizací bych šel odisntalací aplikace z PC a po restartu novou instalací. Zkusil bych to jednou, max. dvakrát a pak bych s tím švihnul. :lol:
Čtení o základech Androidu, nastavení telefonu, kontaktů, zvonění atd. Hledej zde: Android Expert

Krokodyl
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krokodyl » čtv 20. zář 2012 22:21:40

Zkontorluj si v Lidé ty kontakty které se nesynchronizuji, zda je nemáš uložené jako Google. Do outlooku se synchornizují pouze kontakty uložené jako Typ kontaktu: Telefon
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT

Autor tohoto vlákna
spartakcz
Stálý androiďák

Příspěvek od spartakcz » pát 21. zář 2012 6:57:08

Krokodyl píše:Zkontorluj si v Lidé ty kontakty které se nesynchronizuji, zda je nemáš uložené jako Google. Do outlooku se synchornizují pouze kontakty uložené jako Typ kontaktu: Telefon
Díky, problém vyřešen!

Odpovědět

Zpět na „Android OS“