Android OSZakázání změny čehokoli co napíšu.

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
WalWerin
Nové Androidě

Zakázání změny čehokoli co napíšu.

Příspěvek od WalWerin » ned 23. zář 2012 23:16:24

Ahoj,
mám HTC one X a nejsem schopný vypnout pomocné funkce na psaní sms. Možná to je "HTC sense input" to jsem našel ale neumím to vypnout a navíc si ani nejsem jistý jestli to je to co mi vadí. Abych to upřesnil, vadí mi, že když něco konkrétního naťukám na klávesnici tak to udělá jednu z následujících dvou věcí: 1) Změní to napsaný text na text jiný; 2) Doplní napsanému textu diakritiku. To první se mi ani trošku nelíbí protože když jsem někomu psal, že máme bugy v systému tak to změnilo, že prý máme výfuk v systému (což absolutně nechápu protože to má navíc i jiný počet písmen, ale nejspíš jsem někam mezito hodil doubleclick a ono se to takhle poupravilo - kdyby to ale neopravovalo tak by to například byli bugfy což by bylo alespoň trošku pochopitelné a mně by se nesmála celá laborka...). A to druhé se mi nelíbí protože bohužel zatím nemám SMS zadarmo.

Navíc bych docela rád zaměnil QWERTY za QWERTZ, ale na to už se dá zvyknout... Ano, mám nastavenou českou klávesnici, nechápu...

Díky za rady :)

David1982
Robot
Typ mobilu / ROM: Huawei Mate 9

Re: Zakázání změny čehokoli co napíšu.

Příspěvek od David1982 » pon 24. zář 2012 0:23:45

nastavení-jazyk a klávesnice-htc sense input-upřesnit nastavení a tam si zruš predikci, opravu pravopisu a dokončování slov. yz můžeš přehodit změnou cz na např. německou klávesnici, nebo si stáhni např. smart keyboard pro, ten umí pátou řadu s ěščřž apod.

Autor tohoto vlákna
WalWerin
Nové Androidě

Příspěvek od WalWerin » pon 24. zář 2012 1:32:54

Super, přepnutí klávesnice do němčiny fakt přehodilo Y a Z. A nejspíš máš pravdu i s tím nastavením které si popsal. Já jsem tam ale přesně byl už minule. Jen jsem si nevšiml toho, že se dá vypnout predikce. Ehm... ono totiž nedá :-/ alesoň ne u mě. Nevíš proč?

http://www.kozma.cz/temp/HTC/input.png

Pedro1
Droid
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Příspěvek od Pedro1 » pon 24. zář 2012 12:09:27

Ahoj, dej si tam jinou klavesnici, napr. tu co psal kolega vyse, nebo Perfect Keyboard, pouzivam a ceskou qwertz tam mam. A ma to i vice nastaveni, napr. si muzes zvetsit klavesy atd.
Po nainstalovani klavesnice si v nastaveni prepnes klavesnici a ta defaultni se vypne.

Autor tohoto vlákna
WalWerin
Nové Androidě

Příspěvek od WalWerin » pon 24. zář 2012 17:55:30

Dobrej nápad. Nějak jsem původně nechtěl instalovat aplikaci na jinou klávesnici, ale ukázalo se to jako eleganní a jednoduché řešení. V HTC by si asi trhali vlasy kdyby viděli jak jejich uživatelé zahazují jimi vyvýjené inteligentní funkce, ale co už :-D... Nainstaloval jsem smart keyboard a špale perfektně, má tam nastaveního že jsem si to ani neuměl představit, jsem ve svém živlu :-D Díky

Odpovědět

Zpět na „Android OS“