Android OSNexus S se postupem času seká

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
StiGuy
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Google Nexus S

Nexus S se postupem času seká

Příspěvek od StiGuy » pát 28. zář 2012 8:46:37

Ahoj, loni v listopadu jsem si koupil Nexus S s 2.3 OS, všechno pracovalo podle mých představ. Pár dnů na to dostalo esko update na 4.0, tak jsem si ho ručně nahodil a byl spokojen. Bohužel mě zamrzelo, že si nový OS bere 2x tolik mb z RAM než 2.3, když už je velikost RAM dost malá. Po pár dnech na ploše přestali fungovat texty prostě jako by se celé rozpadli. Rozhodl jsem se mobil rootnout, název ROMky " CyberGR-MOD|NS.NGN ver.5 Hybrid ICS_ENG " a bylo po problémech, mobil byl plynulejší a dokonce jsem si v nastavení mohl zvýšit takt procesoru. V posledních týdnech se, ale mobil začal velice zpomalovat, občas když jsem jen na internetu, aplikace spadne, hraju nějaké hry a spadne v tomto případě myslím méně náročné, ale když všechno bylo ještě OK a dal jsem si větší takt, mohl jsem hrát hry jako Modern Combat 3 a později Dead Trigger a šlapaly bez sekání, ale teď už hru jen spustím a v 75% případnech po náčtení do menu stejně spadne. Nevíte v čem je problém, že mobil najednou začal ztrácet dech a už není výkonný jako dřív. Mobil jsem ještě nechal projed antivirem a nic nenašel.

Díky za odpověď ... Michal

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Nexus S se postupem času seká

Příspěvek od ludekbrno » pát 28. zář 2012 9:09:53

Dělals po každé změně ROM tovární nastavení?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
StiGuy
Nové Androidě

Příspěvek od StiGuy » pát 28. zář 2012 9:41:54

Ne to ne, myslel sem, že by se mi to hodilo zpět na 2.3, takže to mám nahodit ?

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Příspěvek od xanthor » pát 28. zář 2012 9:48:55

Tovární nastavení tě určitě na 2.3 nehodí, protože ta 2.3 už v telefonu vůbec není (byla přepsána verzí 4.0).

Autor tohoto vlákna
StiGuy
Nové Androidě

Příspěvek od StiGuy » pát 28. zář 2012 9:55:18

Jasný to dává smysl, jen dotaz. Nesmažou se mě tím data v mobilu ? Jako aplikace, fotky atd ?

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » pát 28. zář 2012 10:28:21

Na paměťový kartě ne, v mobilu ano (aplikace například). Od toho to taky tovární nastavení.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pát 28. zář 2012 11:55:34

StiGuy píše:Jasný to dává smysl, jen dotaz. Nesmažou se mě tím data v mobilu ? Jako aplikace, fotky atd ?
Samozřejmě že smažou. Dostane se tím mobil do stavu jako z fabriky. Zůstanou jen věci na kartě. Ale to je prostě nutnost udělat, pokud měníš ROM. Když to neuděláš, tak výsledek vidíš. Řekl bych, že to je zcela jistě i součástí každého návodu na změnu ROM, že se před i po přehrání má udělat tovární reset. Kontakty si sesynchronizuj s gmailem, aplikace jsou k dispozici na marketu, jejich nastavení se obvykle dá zálohovat na kartu a a nebo Titanium Backup by to měl umět i hromadně. Bez celkového resetu ti telefon při změně ROM nikdy nemůže pořádně fungovat.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“