Android OSPrepnuti site po aktualizaci

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
danis
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: S7

Prepnuti site po aktualizaci

Příspěvek od danis » pon 01. říj 2012 6:19:01

Nedavno jsem aktualizoval telefon na 4.1B.0.587 z 4.1B.0... a od te doby se mi po restartu telefonu samo nastavi u site WCDMA/GSM. Ja nastavim pouze GSM a po restartu je zas WCDMA/GSM. Je to vlastnost systemu po aktualizaci?

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Prepnuti site po aktualizaci

Příspěvek od ludekbrno » pon 01. říj 2012 6:45:58

Výchozí stav telefonu je automatická volba. Není důvod, proč by si měl pamatovat po restartu volbu jen GSM. 1) se nerestartuje zase tak často, aby si to uživatel nemohl přepnout a hlavně 2) nastavením automatické volby o nic nepřicházíš. Naopak omezením na GSM si dobrovolně a zbytečně snižuješ rychlost dat.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
danis
Stálý androiďák

Příspěvek od danis » pon 01. říj 2012 6:50:50

Pred aktualizaci Androidu jsem mel napevno nastaveno pouze GSM a to zustalo i po restartu. Ted po restartu se to automaticky nastavi na prefer. WCDMA/GSM.
GSM chci mit kvuli uspore baterie, mobilni data casto nepouzivam.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pon 01. říj 2012 8:30:00

Nejspíš vývojáři naznali, že to je prostě zbytečné, uživateli totiž může být v naprosto jedno, jestli jede přes GSM nebo WCDMA, nijak to nepozná. Co se týče výdrže, pokud netaháš žádná data, tak je rozdíl minimální. Takže lpět na GSM je opravdu zbytečné a tak to zjevně vidí i vývojáři.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radegast » pon 01. říj 2012 8:53:13

Hm, asi by mně sralo po vypnutí a zapnutí telefonu (za toto považuji i restart) pořád něco nastavovat, byť jen jednu položku v nastavení a byť telefon spíš nevypínám vůbec.
Možná o to hůř, že bych na to zapomínal.

Nicméně pokud je někde 3G síť se signálem na hraně, pak je lepší mít pouze GSM. V opačném případě dochází stále dokola k přepínání 2G<->3G a je to stručně řečeno na ho*vo.
Jak pro baterku tak proto, že tak dost často vypadává signál jak se to furt dokola přehlašuje a v konečném důsledku ja pak takové brouzdání netem pomalejši.

Takže vyvojáři uznali velké ho*no.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pon 01. říj 2012 9:05:48

Je fakt, že já mám doma i v práci signál 3G naplno, takže se mi asi neprojevuí negativa. Nicméně i tak vývojáře chápu, že se snaží prosazovat modernější technologie jako základ :)

Pedro1
Droid
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Příspěvek od Pedro1 » pon 01. říj 2012 17:09:45

radegast píše: .............
Nicméně pokud je někde 3G síť se signálem na hraně, pak je lepší mít pouze GSM. V opačném případě dochází stále dokola k přepínání 2G<->3G a je to stručně řečeno na ho*vo.
Jak pro baterku tak proto, že tak dost často vypadává signál jak se to furt dokola přehlašuje a v konečném důsledku ja pak takové brouzdání netem pomalejši.

Takže vyvojáři uznali velké ho*no.
Moje rec, naprosty souhlas :).

Autor tohoto vlákna
danis
Stálý androiďák

Příspěvek od danis » úte 02. říj 2012 15:30:41

prioritně mi šlo o výdrž baterie, proto mám nastaveno GSM (net jedu většinou přes wifi).

Jaký je rozdíl ve spotřebě baterie u GSM vs WCDMA? Jde to nějak spočítat/zjistit?

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » úte 02. říj 2012 16:04:38

Nejde. Pokud je ale rozumný signál a telefon neustäle nepřeskakuje z 3G na 2G a zpět a netaháš zrovna data, tak rozdíl je malý.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“