Android OSRada nováčkovi, přepínání a ukončování aplikací.

Zamčeno

Autor tohoto vlákna
ipetr
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Desire Z
Kontaktovat uživatele:

Rada nováčkovi, přepínání a ukončování aplikací.

Příspěvek od ipetr » sob 30. led 2010 16:45:15

Zdravím, na android přecházím po mnoha letech z WM, na wm mám vždy krásný přehled o běžících aplikacích, mohu je jednoduše sestřelit. Mám půjčené Hero, na něm jsem nenašel žádnou možnost, jak přepínat běžící aplikace, nebo asi nevím prostě jak, stáhl jsem aplikaci TasKiller, tam mohu aplikace sestřelovat ale ne přepínat.

Poradíte?

PS: kdo by chtěl poradit s výběrem přístroje pro mne, zde je druhý dotaz http://androidforum.cz/nastupce-wm-asus-p750-t3268.html
Naposledy upravil(a) ipetr dne sob 30. led 2010 17:28:17, celkem upraveno 1 x.
Nexus 5

DEE
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Umi X1
Tablet: Hyundai T7s
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada novíčkovi, přepínání a ukončování aplikací.

Příspěvek od DEE » sob 30. led 2010 17:16:02

Do aplikace se přepneš tím, že ji prostě znovu spustíš ;).
Google Nexus One -> ZTE Blade -> Xperia Mini Pro -> UMI X1

Autor tohoto vlákna
ipetr
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada nováčkovi, přepínání a ukončování aplikací.

Příspěvek od ipetr » sob 30. led 2010 17:31:18

Jo, takže jiný přepínač není. Divné, stáhl jsem například aplikaci speed meter, ukazuje rychlost vyčtenou z GPS. Nemá žádný exit, takže se nedá vypnout jinak než přes TasKiller, jinak totiž stále běží na pozadí a GPS žere baterku.
No, toto bylo u wm krapet vymakanější.

Nebo jiný příklad podivného chování, v PDA mám aplikaci EveryTrail http://www.everytrail.com na zápis trasy s exportem na web. Když mi přijde hovor, tak se zápis schová do pozadí, asi běží nebo nevím. Při opětovném spuštění je zápis trasy zastaven a musím ho znovu spustit.
Naposledy upravil(a) ipetr dne sob 30. led 2010 17:34:49, celkem upraveno 1 x.
Nexus 5

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » sob 30. led 2010 17:32:51

Můžeš si opatřit třeba Advanced Task Manager nebo Process Manager, ty umí i přepínání.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada novíčkovi, přepínání a ukončování aplikací.

Příspěvek od skooopa » sob 30. led 2010 17:33:40

podrz to tlacitko :home: Po chvili se zobrazi 6 nedavno aktivovanych aplikaci (Nechapej tak ze to zobrazuje bezici aplikace)

Obrázek

Na prepinani aplikaci se daji pouzit task mangery (Advanced task manager, PROCESMANAGER, atd) kde vidis vsechny aplikace a sluzby ktere bezi,
Po kliknuti muzes bud aplikaci spustit (prepnout se do ni) nevo ji killnout ci odinstalovat (Mnozstvi zavisi na verzi task manageru)

Obrázek

EDIT: Ono ti to bude chvili trvat pochopit jak to na androidu s vypinanim/ prepinanim aplikaci je :-)
To nemyslim nijak spatne ba naopak jelikoz si sam patuju svuj prechod taktez z WM na android a tohle me taky udivovalo :)

Autor tohoto vlákna
ipetr
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ipetr » sob 30. led 2010 17:53:33

Super, PROCESMANAGER je to co jsem hledal. Dík moc.

Tak ještě překonat ovládání prstem, to asi vyřeší pda s klávesnicí a pár dalších aplikací třeba eWallet u kterých ale pracují na verzi pro Android a jsem spokojen.

Ještěmám pár dotazů:
1. kde nastavím, jak často synchronizovat data s google apps? Stačilo by mi synchro tak jednou denně a případně na kliknutí na ikonu
2. jde pomocí nějakého sw nastavit chování určitých tlačítek, třeba že by se dlouhém podržení domečku spustil PROCESMANAGER
3. wifi, wm mi doma jede jako máslo, Hero se stále odpojuje od routeru, jako ztrácel nastavení fw je 1.5
Nexus 5

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 30. led 2010 20:07:47

ipetr píše:Divné, stáhl jsem například aplikaci speed meter, ukazuje rychlost vyčtenou z GPS. Nemá žádný exit, takže se nedá vypnout jinak než přes TasKiller, jinak totiž stále běží na pozadí a GPS žere baterku.
Jsi si jistý, že ta aplikace používá GPS i na pozadí? Tzn. vidíš v liště ikonku GPS? Pokud ne, pak je GPS neaktivní a nežere vůbec nic. Pokud ano a ta aplikace přesto nemá možnost ukončení, tak je to pěkně přiblble napsaná aplikace, především.
ipetr píše: 1. kde nastavím, jak často synchronizovat data s google apps? Stačilo by mi synchro tak jednou denně a případně na kliknutí na ikonu
Nenastavíš nikde. Google Sync je push synchronizace, tzn. synchronizuje se jen tehdy, pokud dojde ke změně.

Autor tohoto vlákna
ipetr
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ipetr » sob 30. led 2010 20:55:46

Case píše:
ipetr píše:Divné, stáhl jsem například aplikaci speed meter, ukazuje rychlost vyčtenou z GPS. Nemá žádný exit, takže se nedá vypnout jinak než přes TasKiller, jinak totiž stále běží na pozadí a GPS žere baterku.
Jsi si jistý, že ta aplikace používá GPS i na pozadí? Tzn. vidíš v liště ikonku GPS? Pokud ne, pak je GPS neaktivní a nežere vůbec nic. Pokud ano a ta aplikace přesto nemá možnost ukončení, tak je to pěkně přiblble napsaná aplikace, především.

Tak omluva, asi jsem byl zmatený, jak je na pozadí, tak gps nejede.
ipetr píše: 1. kde nastavím, jak často synchronizovat data s google apps? Stačilo by mi synchro tak jednou denně a případně na kliknutí na ikonu
Nenastavíš nikde. Google Sync je push synchronizace, tzn. synchronizuje se jen tehdy, pokud dojde ke změně.
Ano,vím že to je push synchronizace, stejně ale musí často kontrolovat stav, jak by se mobil dozvěděl, že na webu rozhraní např kalendáře jsem něco změnil?
Nexus 5

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 30. led 2010 21:08:25

ipetr píše:Ano,vím že to je push synchronizace, stejně ale musí často kontrolovat stav, jak by se mobil dozvěděl, že na webu rozhraní např kalendáře jsem něco změnil?
Tak, že mu to ten web řekne. Zjisti si, co je to push.

pic
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nokia 6303
Tablet: Asus MeMO Pad HD7
Rom: Originál

Příspěvek od pic » sob 30. led 2010 23:17:01

samozrejme si muzes vybrat mezi automatickou a rucni synchronizaci (pouze ta intervalova nejni) ;)
2009: htc click, 2.3 ROM: CM Gingerbread (darováno)
2013: Asus HD7, 4.2.4. ROM original
Na telefonování: Nokia 6303i (vykoupaná v moři)

Zamčeno

Zpět na „Android OS“