Android OSHTC Evo 3D - OS

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
S.RealD
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 2 GT N7100

HTC Evo 3D - OS

Příspěvek od S.RealD » sob 06. říj 2012 22:59:30

Zdravíčko, :help:
Mám problém, celý telefon je velmi zpomalený. :cry: Nepoužívám žádný root (ze strachu ze by se mobil zpomalil ještě více, nejsem si jist, zda root nepřihorší)
Nikde sem nenašel info jak na to pořádně, proto píši sem
A o co bych moc stál, by bylo, kdyby mi někdo řekl, jak celý OS přeinstalovat. S open source android nemám zkušenosti. Slušně bych tu poprosil, ale v pravidlech se to nemá tak snad mě za mou slušnost někdo nezhaní. Ale fak mi na té očistě mobilu záleží

Myslím si že reinstal OS udělá přístroji nejlíp stejně jako když si přeinstalujete Windows v PC. Už jen kvůli očistě registru, přecpanosti souborů které nechavaji ruzne aplikace po sobě i kdyz je člověk odinstaluje apod.
I když používám Android Asistant - pride mi k nicemu. Neznáte jeste někdo nějaký program, který je na bázi jako například TuneUp utilities nebo něco co Vám udržuje OS čistý a svěží a stará se o údržbu?

Telefon se prostě zapíná 2minuty a 40sekund(i více), trhá se občas hudba (v každém přehrávači), a celý systém je zpomalený oproti tomu když sem telefon používal předpůl rokem.

Takže bych si zalohoval hudbu,obrázky,dokumenty, celou kartu smazal a přeinstaloval OS v mobilu je to tak?. Jak na přeinstalaci OS prosím a jaky program je nejlepší pro udržbu OS? Děkuji moc

Jinak ještě podle pravidel posílám applist Vložil sem na uloz.to protože má víc znaků než post povoluje. Má to jen 100kB

Kód: Vybrat vše

http://www.uloz.to/x85XANT/installedapps-4-zip

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: HTC Evo 3D - OS

Příspěvek od LivArt » ned 07. říj 2012 6:54:45

Android není třeba přeinstalovat, u androidu se dělá tzv. Tovární nastavení (Hard reset). Ten uděláš buď z menu nastavení přístroje nebo pomocí nějaké kombinace tlačítek při vypnutém přístroji.

Marek989
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2

Příspěvek od Marek989 » ned 07. říj 2012 7:26:44

A root ti telefon nezpomali, kdybys používal nějaké spešl programky které ho potřebují, tak se telefon zrychlí. Ale přeinstalovat ho můžeš pomoci tzv. RUU, to maj speciálně HTC, protože ty maj ještě nadstavbu HTC Sense, ten se hooooodne lisi od "čistého" androidu
Ale livart má pravdu, Android není Windows, Android je totiž na bázi Linuxu, ten se časem nezpomaluje jak Windows :wink:
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » ned 07. říj 2012 8:54:30

S.RealD:

Zapomeň na Windows, Android je něco jiného. Jeden z hlavních rozdílů je právě absence registrů, takže žádná aplikace po sobě v systému nemůže nechat jakýkoliv bordel. To znamená, že žádná aplikace po svém odinstalování nemůže už nadále nijak ovlivňovat běh systému. I kdybys postupně nainstaloval/odinstaloval 1000 aplikací, se systémem to nic neudělá a pojede stejně jako když byl nový. Problém může způsobovat pouze aplikace, která je aktuálně nainstalovaná a obsahuje nějakou chybu. Přeinstalovávání systému stejnou verzí, jako se dělávalo u windows pro zlepšení běhu nemá u Androidu nejmenší smysl. Maximálně pokud nemůžeš zjistit, která aplikace způsobuje problém, vymazat veškerá uživatelská data (aplikace a nastavení pomocí obnovy továrního nastavení) a telefon zase běží jako nový.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
S.RealD
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 2 GT N7100

Příspěvek od S.RealD » ned 07. říj 2012 12:13:00

Ok, udělám ten hard reset, před ním si zálohuji co potřebuji, smažu UPLNE celou kartu a pak po resetu naženu osobní data zpět na kartu a to stači?

Jinak ten program pro údržbu poradí teda někdo?

A když už sme u toho Rootu - máte tu nějaky rozcestník nebo neco jako radu pro nejlepší nenáročný root? Moje požadavky by jen byly odinstalovat programy které normálně nejdou (tweet, facebook apod.) A prostě urychlení běhu telefonu, takže vlastne co nejmín zasírat RAMku. Díky moc, strasne si vážim vaší ochoty lidi že ste mi napsali a radíte

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » ned 07. říj 2012 13:55:16

Tal ještě jednou a podrobněji :) Android nejsou (opravdu nejsou) Windows a žádnou "údržbu" jako Windows NEPOTŘEBUJÍ. Ty údržbářské aplikace jsou jen nepotřebný balast, který zasviní systém a snadno vydělává autorovi peníze. Takže neřeš, nepátrej a zapomeň na Windows, teď jsi někde jinde. Proveď jak píšeš tovární nastavení a formát karty. Ničím jiným víc systému nepomůžeš.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“