Android OSZvláštní počítání využité paměti

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
arxeiss
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: sob 26. bře 2011 12:04:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo S750
Kontaktovat uživatele:

Zvláštní počítání využité paměti

Příspěvek od arxeiss » ned 07. říj 2012 10:21:37

Mám takový problém, vlastním HTC Wildfire s CynogenModem7, telefon nevyniká přílošnou vnitřní pamětí, proto apliakce přesouvám na kartu.
Co nechápu je, když mám aplikaci, která mi hlásí že její úložiště je třeba 2.5MB a já ji přesunu na kartu, najednou má 800kB, a po přesunutí zpět do telefonu opět 2.5MB?

Stáhl jsem si Mapy od Google, někde jsem předtím nastavil ať se appka rovnou instaluje na kartu, ale ubylo u 5MB vnitřní paměti, a podle využití paměti v informacíh appky využívá 5MB, tak jsem ji přesunul do telefonu, najednou zabírala 11.5MB, volné místo v telefonu je 12MB, po přesunu zpět na kartu opět ukazuje využití paměti 5MB, ale vnitřní pamět nemá volných 23MB ale jen 17...

Jak si to mám vysvětlit?
Díky
Naposledy upravil(a) arxeiss dne ned 07. říj 2012 10:34:01, celkem upraveno 1 x.




Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvláštní počítání využité paměti

Příspěvek od Mishack » ned 07. říj 2012 10:26:36

App se na kartu nikdy nepresune cela. Vzdycky kus zbyde v telefonu. Tzn pokud ma 2,5MB a ty ji "presunes" na kartu, tak se fyzicky na kartu hodi jen 1,7MB a zbytek (tj tech 800kb) zustava v telefonu.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5334
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Zvláštní počítání využité paměti

Příspěvek od xanthor » ned 07. říj 2012 10:33:16

Buď můžeš k přesouvání použít S2E (najdi si co to je) nebo např. Link2SD (ale možná budeš muset upravit skript /etc/init.d - konkrétně smazat nebo lépe zakomentovat část s "05mountsd") - pak se ti bude aplikace přesouvat celá. (Myslím, že s S2E úplně celá, Link2SD nechává některá data v paměti.) Osobně používám Link2SD už nějakou dobu (nejprv na oficiální ROM, teď na CM 7.2) a nemám problém s pamětí.

Uživatelský avatar

Mishack
Kyborg
Příspěvky: 3919
Registrován: stř 10. čer 2009 9:49:03
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a XL
Twitter: @MichalSvatos
Rom: Poslední ofiko
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvláštní počítání využité paměti

Příspěvek od Mishack » ned 07. říj 2012 10:38:27

Ano, tam jde totiz o to, ze si vytvoris na karte partition, kterou telefon bere jako vnitrni pamet, takze pak neprotestuje a necha tam tu app celou :)
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)
www.mishack.cz | helpforitaly.eu


Autor tohoto vlákna
arxeiss
Stálý androiďák
Příspěvky: 55
Registrován: sob 26. bře 2011 12:04:42
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo S750
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvláštní počítání využité paměti

Příspěvek od arxeiss » ned 07. říj 2012 10:52:44

Takže když si otevřu třeba Skype (informace o appce) a je tam "Úložiště" a aplikace 1.88MB a data 4.21MB tak to jsou všechno údaje spotřeby paměti v telefonu? Takže ta appka skypu mi zabírá v telefonu celkem 6MB a to co využívá na kartě mi neukáže? Chápu to dobře?


Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12651
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 46
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Zvláštní počítání využité paměti

Příspěvek od ramon.dexter » ned 07. říj 2012 10:59:34

Nechápeš. Úložiště jsou cache, který tě v podstatě nijak nezajímají. Resp, nezabírají místo v prostoru pro aplikace.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9915
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 374
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: Zvláštní počítání využité paměti

Příspěvek od don_alex » ned 07. říj 2012 11:17:40

Doporučuji přečíst vlákno http://androidforum.cz/link2sd-apps-na- ... 11358.html - tam najdeš dost informací...
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5334
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 87
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Zvláštní počítání využité paměti

Příspěvek od xanthor » ned 07. říj 2012 11:34:19

arxeiss píše:Takže když si otevřu třeba Skype (informace o appce) a je tam "Úložiště" a aplikace 1.88MB a data 4.21MB tak to jsou všechno údaje spotřeby paměti v telefonu? Takže ta appka skypu mi zabírá v telefonu celkem 6MB a to co využívá na kartě mi neukáže? Chápu to dobře?
Já myslím, že jo. Ideální by ale byl screen.

Uživatelský avatar

Pedro1
Droid
Příspěvky: 1367
Registrován: čtv 20. led 2011 21:35:42
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei Honor 8
Rom: stock

Re: Zvláštní počítání využité paměti

Příspěvek od Pedro1 » ned 07. říj 2012 12:48:11

Zdravim, jak tu bylo receno, nainstaluj S2E, vytvor na karte EXT4 oddil o max. velikosti 1 GB a nastav S2E, restart a bude vse rovnou instalovat do EXT oddilu na karte.
Ja mam v interni pameti, jen nechaneho dalvika.

Odpovědět

Zpět na „Android OS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů