Android OSProc. com.android.phone byl neočekávaně ukončen-záchrana dat

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Lamdroid
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG E720 Optimus Chick
Mobil 2 / ROM: Op3nDott P720 (BOOT LOP :-< )/ Vse bohuzel tovarni
Tablet: Navitel T500 3G/ tovarni
Tablet 2 / ROM: VisionBook 7Qi 3G/ tovarni

Proc. com.android.phone byl neočekávaně ukončen-záchrana dat

Příspěvek od Lamdroid » pon 08. říj 2012 1:26:47

Už jsem se v podstatě vzdal, ale přeci jen když už jsem se zaregistroval, než udělám blbost ještě se nakonec zeptám.

Telefon: LG E720 Optimus Chick
System: Android 2.2
Verze jádra: 2.6.32.9
Číslo sestavení: FRF91
Verze softwaru: V10a-OCT-28-2010
Vše jako po koupi-bez úprav
Záruka: Zbývá 8 měsíců

Problém: Po přeplnění paměti po aktualizaci aplikací....
1. Vložená SIM: Start OS, zadám PIN, Oběví se hlášky - Proces com.android.phone byl neočekávaně ukončen, totéž com.android.mms, občas i com.android.browser, po odklikání se občas hlášky stihnou zopakovat a znovu požadavek na PIN... a pořád do kola.
2. Bez SIM: Oběví se hlášky z bodu 1, po odklikání se nezobrazí dokud nepustím příslušný proces, fungují nebo částečně fungují jen některé doinstalované a předinstalované aplikace. NEFUNGUJE MARKET (proces com.android.vending byl neočekávaně ukončen).

Požadavek: Chci se pokusit zachránit MMS (SMS nebyl problém už dříve) a pokud možno data aplikací (podle priority: záložky a historii Opery Mobile a Mini, Internetová rádia v A Online Radio, historii Sound Hound a Shazam) a obnovit systém.

Vlastní návrh:1. Nastavení - Ochrana osobních údajů - Obnova továrních dat.
Nevím ale co přesně to dělá, jestli to nemaže jen data, každopádně to nesplní uplně požadavek, o data príjdu.
2. Reklamace - krajní řešení - pokud funguje bod 1 neudělají nic jiného, pokud, ne ani tak data zálohovat nebudou. Navíc hnusná administrativa.

Dosavadní postup:1. Pokus. Nerad jsem instaloval LG PC Suite IV, program pro správu telefonu od výrobce. Má umět zálohu kontaktů (v telefonu mám naštěstí jen 3), zpráv a kalendáře. Program v češtině hrůza děs, IMHO klade při instalaci protichůdné, nebo nejednoznačné příkazy. Po instalaci a peripetiích s nalezením a identifikací telefonu se mi zřejmě podařilo zazálohovat kalendář. Jakousi náhodou po asi 8 pokusech i zálohu zpráv, ovšem MMS zřejmě bez obrázků. Kontakty nikdy.
2. Pokus Zjistil jsem že kompletní zálohu zvládne Titanium Backeup. K tomu je potřeba root. Nechci přijít o záruku, kdybych si neporadil, "naštěstí" jsem oběvil z4Root, stáhl a nainstaloval odkudsi *.apk a podle návodu provedl Temporary Root. Oběvila se ikona Superuser, odkudsi stáhl a nainstaloval TB a ten po spuštění nahlásil že se nepodařilo získat práva root a aplikace nebude fungovat. Znovu jsem několikrát zkoušel temorary root a odinstalovat a nainstalovat TB, se stejným výsledkem.
S dalšími se nebudu vypisovat (např. pokus s aplikací Ultimate Backup Tool, která ale pokud opravdu funguje je opravdu jen pro Android 4.X, - proč sem si na něj nepočkal :-( )

Konečně dotaz:
1. Co přesně dělá "Nastavení - Ochrana osobních údajů - Obnova továrních dat"?
2. Pokud bych telefon rootl permanentně, zálohoval data pomocí TB a pak dal "Obnovu" co se stane? Bude všechno fungovat? Root pak zůstane? (předpokládám že ano, to by se pak všude asi neřešila záruka)
3. Dá se po pokusu s permanentním rootem v mém případě něják ještě vrátit root abych mohl uplatnit záruku, dá se spolehnout na unroot v z4Root, jak to tam funguje (potřebuju originální rom a on ji jen flashne)? Četl jsem tu něco o nějákém počítadle flashů, jestli to zase najdu dodám link, tak co všechno v servisu poznají, zmůžu něco bez Marketu?
4. Když se pustím do těch pokročilejších věcí, má smysl zálohovat aktuální rom (je poškození na ní)?

No stručnost není moje silná stránka. Tak kdo to přečte a poradí děkuju. Jsem vděčný i za jakýkoliv alternativní návrh.

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Re: Proc. com.android.phone byl neočekávaně ukončen-záchrana

Příspěvek od radegast » pon 08. říj 2012 7:53:52

"1. Co přesně dělá "Nastavení - Ochrana osobních údajů - Obnova továrních dat"? "
Vrátí telefon do stavu jak kdyby právě vyšel z továrny.
Lamdroid píše:... odkudsi stáhl a nainstaloval TB ....
Proč ne z Marketu?
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » pon 08. říj 2012 8:29:25

Market mu nefnguje...
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Autor tohoto vlákna
Lamdroid
Nové Androidě

Příspěvek od Lamdroid » pon 08. říj 2012 12:56:46

[quote="radegast"]"1. Co přesně dělá "Nastavení - Ochrana osobních údajů - Obnova továrních dat"? "
Vrátí telefon do stavu jak kdyby právě vyšel z továrny.

Dobře, tohle píšou myslím i v návodu k obsluze, ale asi sem puntičkář, to je na mě moc obecně. Je to všemocná funkce? Takhle si představím že to buď jen smaže data a aplikace, nebo to je lék na všechno. Přeflashuje to rom na tovární, zbavím se tím rootu, na telefonu nebude v servisu nic poznat? Proto se ptám co přesně to dělá. Ať pochopím, co se tam děje (co nejvíc), múžu si věci odvodit a nemusím se každou chvíli hledat nebo se ptát.
Na foru padají výrazy jako wipe, hard reset (to chápu pouze jako restart kombinací tlačítek) je mezi tím rozdíl?
Dik
Myslel sem že se chytnu tady, ale pro mě je to tema uplně mimo:
http://androidforum.cz/post304370.html? ... na#p304370
Naposledy upravil(a) Lamdroid dne pon 08. říj 2012 19:30:59, celkem upraveno 1 x.

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Příspěvek od xanthor » pon 08. říj 2012 13:21:22

IMHO obnova továrních dat / hard reset smaže obsah partition /data (kde jsou nainstalované aplikace a jejich data), případně taky /cache (kam se stáhnou aplikace z Google Play před zahájením samotné instalace), naopak nezasahuje do partition /system (kde je samotný systém). (Samozřejmě data na kartě by ti měly zůstat, raději ji ale vytáhni z telefonu.) Ne, nepřeflashuje to ROM na tovární, protože obvykle máš v telefonu (v /system) jenom jednu ROM a každým flashem tu původní přepíšeš tou novou. A stejně tak při rootu zasahuješ do /system, takže root by měl zůstat.

Autor tohoto vlákna
Lamdroid
Nové Androidě

Příspěvek od Lamdroid » pon 08. říj 2012 22:31:44

Diky. Přesně něco takoveho jsem potřeboval. Ale teda trochu si mě nalomil zpátky. Už sem byl rozhodnutý udělat trvalý root děj se co děj, použít TB a pak obnovit tovární data. Ale z toho jak si to tu popsal mi nepříjde, že by mi obnova továrních dat pomohla.

Ale vlastne teď mě napadlo, že i předinstalované aplikace a aplikace phone, mms atd. by mohli být v /data. Ale zase by se pak při obnově musely automaticky od někud nainstalovat. To už mi příjde jednodužší že je dají někam kam "Obnova" nesáhne a nemusí je schraňovat pro zálohu někde v telefonu.
No nic, měl sem si telefon rootnout dávno a záruku neřešit. Mohl sem mít všechno zálohované, tak jak sem si to od Androidu sliboval, když jsem si ho rozhodl pořídit. Kartu zálohuju pravidelně, ta jediná jde beztrestně :-) ale to mi teď není nic platné.
A co, buď obětuju data, nebo telefon. Jsou tu jinačí frajeři, kteří musí pak radit srabům jako já. Tak dík za osvětu. Snad se mi to podaří rootnout když je to takhle pojeb... a uvidime.

xanthor
Kyborg

Příspěvek od xanthor » úte 09. říj 2012 16:37:03

Předinstalované aplikace jsou obvykle v /system/app (tedy součást ROM) (jejich data už jsou ovšem v /data/data). Aktualizace systémových aplikací (např. Google Play) se pak ukládají do /data/app, původní verze samozřejmě v /system/app zůstává, ale je "překryta" novou verzí. (Celý /system je standardně - tedy bez rootu - pro uživatele pouze pro čtení.)

Autor tohoto vlákna
Lamdroid
Nové Androidě

Příspěvek od Lamdroid » úte 09. říj 2012 18:02:25

Aha! Takže jasno. Udělám root (doufám že to pujde), zálohu a pak zkusím spíš ze zvědavosti obnovu továrních dat. Což zřejmě k ničemu nepovede, takže si nastuduju jak flashnout ROM a bude vymalováno. A konečně budu mít telefon k něčemu (jestli něco neposeru). Ještě jednou dík za vysvětlení. Každopádně si nainstaluju Root Explorer a cely ten system si před a po prolezu.

xanthor
Kyborg

Příspěvek od xanthor » úte 09. říj 2012 18:13:02

Bacha na to, mně se po rootu provedlo tovární nastavení samo. (Není to žádný pravidlo, ale stát se to, zdá se, může.)

Odpovědět

Zpět na „Android OS“