Telefon: LG E720 Optimus Chick
System: Android 2.2
Verze jádra: 2.6.32.9
Číslo sestavení: FRF91
Verze softwaru: V10a-OCT-28-2010
Vše jako po koupi-bez úprav
Záruka: Zbývá 8 měsíců
Problém: Po přeplnění paměti po aktualizaci aplikací....
1. Vložená SIM: Start OS, zadám PIN, Oběví se hlášky - Proces com.android.phone byl neočekávaně ukončen, totéž com.android.mms, občas i com.android.browser, po odklikání se občas hlášky stihnou zopakovat a znovu požadavek na PIN... a pořád do kola.
2. Bez SIM: Oběví se hlášky z bodu 1, po odklikání se nezobrazí dokud nepustím příslušný proces, fungují nebo částečně fungují jen některé doinstalované a předinstalované aplikace. NEFUNGUJE MARKET (proces com.android.vending byl neočekávaně ukončen).
Požadavek: Chci se pokusit zachránit MMS (SMS nebyl problém už dříve) a pokud možno data aplikací (podle priority: záložky a historii Opery Mobile a Mini, Internetová rádia v A Online Radio, historii Sound Hound a Shazam) a obnovit systém.
Vlastní návrh:1. Nastavení - Ochrana osobních údajů - Obnova továrních dat.
Nevím ale co přesně to dělá, jestli to nemaže jen data, každopádně to nesplní uplně požadavek, o data príjdu.
2. Reklamace - krajní řešení - pokud funguje bod 1 neudělají nic jiného, pokud, ne ani tak data zálohovat nebudou. Navíc hnusná administrativa.
Dosavadní postup:1. Pokus. Nerad jsem instaloval LG PC Suite IV, program pro správu telefonu od výrobce. Má umět zálohu kontaktů (v telefonu mám naštěstí jen 3), zpráv a kalendáře. Program v češtině hrůza děs, IMHO klade při instalaci protichůdné, nebo nejednoznačné příkazy. Po instalaci a peripetiích s nalezením a identifikací telefonu se mi zřejmě podařilo zazálohovat kalendář. Jakousi náhodou po asi 8 pokusech i zálohu zpráv, ovšem MMS zřejmě bez obrázků. Kontakty nikdy.
2. Pokus Zjistil jsem že kompletní zálohu zvládne Titanium Backeup. K tomu je potřeba root. Nechci přijít o záruku, kdybych si neporadil, "naštěstí" jsem oběvil z4Root, stáhl a nainstaloval odkudsi *.apk a podle návodu provedl Temporary Root. Oběvila se ikona Superuser, odkudsi stáhl a nainstaloval TB a ten po spuštění nahlásil že se nepodařilo získat práva root a aplikace nebude fungovat. Znovu jsem několikrát zkoušel temorary root a odinstalovat a nainstalovat TB, se stejným výsledkem.
S dalšími se nebudu vypisovat (např. pokus s aplikací Ultimate Backup Tool, která ale pokud opravdu funguje je opravdu jen pro Android 4.X, - proč sem si na něj nepočkal

Konečně dotaz:
1. Co přesně dělá "Nastavení - Ochrana osobních údajů - Obnova továrních dat"?
2. Pokud bych telefon rootl permanentně, zálohoval data pomocí TB a pak dal "Obnovu" co se stane? Bude všechno fungovat? Root pak zůstane? (předpokládám že ano, to by se pak všude asi neřešila záruka)
3. Dá se po pokusu s permanentním rootem v mém případě něják ještě vrátit root abych mohl uplatnit záruku, dá se spolehnout na unroot v z4Root, jak to tam funguje (potřebuju originální rom a on ji jen flashne)? Četl jsem tu něco o nějákém počítadle flashů, jestli to zase najdu dodám link, tak co všechno v servisu poznají, zmůžu něco bez Marketu?
4. Když se pustím do těch pokročilejších věcí, má smysl zálohovat aktuální rom (je poškození na ní)?
No stručnost není moje silná stránka. Tak kdo to přečte a poradí děkuju. Jsem vděčný i za jakýkoliv alternativní návrh.