Android OSAntivir ano či ne

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
martin_hosek123
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy NOTE
Tablet: Samsung galaxy NOTE
Rom: stock 4.1.2 JB

Antivir ano či ne

Příspěvek od martin_hosek123 » úte 30. říj 2012 13:07:17

Zdravím,
Když jsem začal se systémem android byl pohled na antivirové programy negativní.Většina odborníků nebo veřejnosti se shodovali na tom, že pro android
nejsou potřeba, stejně jako pro Linux na jehož základu je android programovaný.Navíc prý žádný virus nikdy nebyl spatřen.
Od té doby uběhlo už dost času a na google play se objevili programy od předních výrobců jako je AVG nebo Avast ,kteří vyrábí obdobný software i pro PC.

Otázka je tedy následující:

Má smysl antivirový program pro Android OS?
Změnilo se něco k dnešnímu dni oproti začátkům?
Hrozí nám nějaké nebezpečí popřípadě jaké? (od hardwarového nevratného poškození ke krádeži citlivých údajů)

Rád bych kdyby sem napsal admin nebo někdo kdo se technicky vyzná v programování a obecně v androidu.Příspěvky typu nic tim nezkazíš nejsou na místě.
Chtěl bych osvětlit tuto problematiku a ukončit nekonečné debaty o tomto tématu.

Díky moc
Obrázek

Marek989
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola Moto G
Tablet: Sony Xperia Z2 Tablet WiFi
Rom: Android 5.0.2

Re: Antivir ano či ne

Příspěvek od Marek989 » úte 30. říj 2012 13:12:49

Pokud instalujes nějaké .apk z warez stránek, tak bych antivir používal. Pokud nic takového nedelas, antivir není potřeba, protože i když vlezes na nějakou nakazenou stránku, tak se ti nemůže s telefonem nic stát, to až když se ten vir nainstaluje spolu s nějakým .apk
SmartFouny: Nokia 5230 -> ZTE Blade -> HTC HD2 -> HTC EVO 3D - > Motorola Moto G

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » úte 30. říj 2012 19:14:01

Antivir je na androidu k ničemu. Ani pro odvážlivce, kteří instalují warez nepřináší žádnou jistotu. Ty viry pro android nejsou viry ve smyslu windows. Jsou v podstatě normální aplikace, které však vykonávají nějakou nekalou činnost, jenže je to vždycky na základě toho, co jim uživatel odsouhlasí při instalaci. Takže antivir nemá šanci poznat škodlivou aplikaci, pokud náhodou zrovna tu konkrétní nemá ve své databázi. Takže antiviry jsou zbytečným plýtváním místem v paměti.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » úte 30. říj 2012 19:33:31

Já si koupil 1 rok a ne proti virům, ale pro funkce navíc. Virová databáze mě moc nezajímá, ale nevadí mi, ale ochrana SIM, telefonu atd ..... mě baví. Eset není náročný a za 190kč no nekupte to.
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

Drahos
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: LG G2

Příspěvek od Drahos » ned 19. říj 2014 20:02:05

Zdravím všechny, jsem naprostý laik a LG G2 s Androidem mám asi 14 dní. Je potřeba nějak řešit antivirovou ochranu? Děkuji za radu. Případně na co si dát pozor!

verny94
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Huawei P30
Mobil 2 / ROM: Samsung Gear S3 Frontier

Příspěvek od verny94 » ned 19. říj 2014 20:07:30

Dávej si pozor na warez. Stahuj pouze z Google Play a žádný bláznivý zbytečný antivirus, který na androidu nemůže plnit funkci neřeš ;)
Na poděkování slouží tlačítko v rohu příspěvku :palec:

Odpovědět

Zpět na „Android OS“