Android OSViry/malware na Android

Autor tohoto vlákna
repkos
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG G2 4.4.2 stock
Mobil 2 / ROM: SGS Advance GT-I9070P

Viry/malware na Android

Příspěvek od repkos » ned 04. lis 2012 22:44:53

Setkali jste se s nimi už? Používáte nějaký antivir? Opravdu myslíte, že ty antiviry fungují? A je to vůbec tak "horké" s viry na android?

Teď jsem na webu četl článek s testem antivirů a podle výsledků jsou úplně k ničemu. Nevím ale jestli to jsou zcela pravdivé údaje. Sem tam stáhnu nějakou aplikaci z ulozta warfora nebo z torentů, tak mě tak napadlo jaká je možnost stáhnou nějaký vir.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Viry/malware na Android

Příspěvek od ludekbrno » pon 05. lis 2012 0:08:20

Kolem dokola, pořád se to tady probírá a pořád se na to znova a znova někdo ptá, aniž by se namáhal trochu hledat ;-)

Takže po tisíci první. Antiviry jsou na Androidu k ničemu. Nelze ho zavirovat kliknutím na web nebo přílohou v mailu, ani žádným jiným způsobem bez vědomí uživatele. Viry v pravém slova smyslu v Android z principu neexistují a nemůžou fungovat a šířit se. Existuje pouze malware, což jsou v podstatě normální aplikace, které ale dělají něco jiného, než člověk očekává podle popisu. Vlastně celá škodlivost tzv. "virů pro Android" spočívá v nepravdivém popisu aplikace. Jinak jsou to normální aplikace jako každé jiné. Každopádně je ale musí vědomě nainstalovat (samy to žádným způsobem nemůžou udělat), vědomě jim musí přidělit požadovaná oprávnění. Přes to všechno takové aplikace nemají přístup do systému a nemůžou se v něm nijak usadit a dále šířit. Pořád je to v podstatě jen normální aplikace, která jde normálně odinstalovat a nic po ní nezbyde. A jelikož je to normální aplikace, která sice dělá něco nevhodného (např. odesílá drahé SMS nebo odesílá data o uživateli a podobně), tak ji antiviry nemůžou rozeznat jako vir, protože veškerou činnost provádějí na základě oprávnění, které jim uživatel při instalaci sám přidělil. Pro antivir je to tedy jen jedna ze všech nainstalovaných aplikací. Ohlásit ji jako vir může jen v případě, že tu konkrétní aplikaci má antivir ve své databázi zapsanou jako škodlivou. Podle samotné činnosti aplikace nemůže poznat, že je škodlivá.

Antiviry pro Android jsou jeden velký podvod na hloupé uživatele, kteří nabydou falešného dojmu, že to je něco jako na PC s Windows. Bohužel ty nesmysly podporují tupí novináři, kteří se předhánějí v katastrofických zprávách, jak je Android prolezlý virama. Opak je pravdou, je podstatně bezpečnější a narozdíl od Windows potřebuje "vir" pro zprovoznění aktivní spolupráci uživatele ve formě vědomé instalace a odsouhlasení oprávnění. Bez toho se do telefonu vůbec nemůže dostat a i když už ano, dá se standardně odinstalovat. Takže kdo nestahuje pokoutné aplikace bůhví odkud z internetu a neodsouhlasí jim bezhlavě všechna oprávnění, nemá nejmenší důvod vůbec nějaké "viry" řešit.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » pon 05. lis 2012 6:41:59

Mám antivir a nepřipadám si jako hlupák ! Antivirové programy nabízejí více, než rezidentní štít s virovou databází. Škodlivý kód je take pohroma, napadení uživatelských práv a jejich dalšiho zneužití má také co do sebe. Myslím, že jsi to napsal moc emočně a bez přípravy. Nechtěj abych si myslel, že tisíce uživatelů jsou blbci a jen ty máš pravdu, Luďku.
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pon 05. lis 2012 9:22:08

Jenže problém je v tom, že antivir škodlivý kód z principu poznat nemůže!!! Pochop, že v Androidu může dělat jen to, co mu uživatel sám odsouhlasil a antivir tak nemá šanci poznat, že je škodlivý. Např. škodlivá aplikace odesílající drahé SMS to dělá na základě oprávnění k odesílání SMS, které jí uživatel odsouhlasil. Tedy pro antivir nerozeznatelné od korektní aplikace na SMS. Nebo aplikace odesílající data o uživateli opět má k datům přístup na základě oprávnění přiděleného uživatelem a stejně tak musel uživatel aplikaci odsouhlasit přístup k internetu, takže antivir zase nemá šanci poznat, že aplikace dělá něco co nemá. Takže ano, antiviry v Androidu jsou prostě podvod na hloupé uživatele alespoň ve své základní "funkci" antiviru. Samozřejmě antiviry mají další přídavné funkce, jako např. dohledání ztraceného telefonu atd. a pokud si ho někdo pořídí kvůli doplňkovým funkcím, tak OK. Ale pořizovat si ho kvůli údajné ochraně proti virům je prostě blbost, protože ji z principu pořádně dělat nemůžou. A v tom je ten podvod, na kterém si antivirové firmy staví mobilní bussines. Vypouštějí do médií zprávy o zamoření Androidu viry, ale to je největší blábol.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Twincam
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: SGS3

Příspěvek od Twincam » pon 05. lis 2012 9:26:41

To Jackal: Luděk má pravdu s tim, že antivirák na Android je v podstatě podvod. Krásně popsal, jak to celý funguje a ty mu napíšeš, že to psal moc emočně a bez příprav.. Nechtěj, abychom si mysleli, že když sis koupil antivir, že si chytřejší a my blbci. To že si nepřipadáš jako hlupák na tom nic nezmení..
Samsung Galaxy S III - WanamLite7 - I9300XXUFME3
PhilzTouch recovery 5.06.1 + 64 GB microSDXC

HTC DHD - už nemam..

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » pon 05. lis 2012 9:41:39

Twincam: mě je docela jedno co si ty myslíš, ale psal jsem několikrát, že moc neřeším antivir a virovou databázi, ale ostatní doplňkové fuknce. Psal jsem to i v jiném tématu, že prdím na virovou databázi, že jsem koupil pro jiné služby, ale psát o podvodu na lidi, je docela silné slovo. Není to o tom, že já koupil, proto je to prima. Nepochopil jsi nic z toho co jsem napsal. To že si někdo něco koupí a druhý to nemá, tak je hlupák ? Antivir umí více než kontrolovat virovou databází a Avast! to dokazuje také a tisíce lidí podle Vás jsou blbci, že tyto funkce využívají. Zkuste nejdřív co vše antivirové programy nabízí za služby a pak urážejte lidi. ;)

Avast! má (163 743) stažení, myslíte si opravdu, že jsou to hlupáci a Vy víte všechno ? Ani nevíte co nabízí, co můžete vše přes web ovládat. To, že je to antivir, to neznamená, že umí jen virovou databázi, oni umí více, ale to by jste museli něco vyzkoušet a znovu opakuji, pak urážet lidi, co tyto služby využívají.

Více už nenapíšu, nemá to cenu, nic nevíte, vidíte pouze viry a to je chyba !! Možná kdyby se jmenovali jinak a ne antivirová ochrana, tak chrochtáte blahem.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pon 05. lis 2012 9:44:20

Pokud něco z principu nemůže vykonávat hlavní deklarovanou funkci, tak mě nenapadá výstižně jší pojmenování, než podvod. Lidé si pod slovem antivir představují něco, co funguje podobně jako na PC. Jenže tak to prostě nefunguje a z principu ani nemůže. A v tom je ten problém, bez ohledu na to, co všechno.dalšího ještě "antivir" umí. Mimochodem, výrobci jsou si moc dobře vědomi svého podvodu a proto tam přidávají ty doplňkové funkce přidávají, aby vůbec obhájili existenci svých "antivirů".

Ano, souhlas s tvojí poslední větou. Kdyby se to nesnažili vydávat za antivir, tak to jsou nepochybně velmi chytré aplikace.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pon 05. lis 2012 9:47:02

Hihi, Jackal za něco zaplatil a teď si to prostě musí do krve obhájit :lol:
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » pon 05. lis 2012 9:47:54

Dobrá, je to podvod. ;)

ramon.dexter: nic neobhajuji a to že mám peníze, je také pouze moje věc. ;)

Luďku vidíš to, tohle jsi napsal: Ano, souhlas s tvojí poslední větou. Kdyby se to nesnažili vydávat za antivir, tak to jsou nepochybně velmi chytré aplikace. A jak by jsi pojmenoval komplexní nástroj na ochranu od firmy jako je antivirová společnost Avast! ? Běž na fórum o Avastu, či jiném podobném programu a začni diskusí na téma podvod. Rád tam půjdu s tebou a zkusím podpořit myšlenku a uvidíme jak dopadnem. ;)

Ono je jiné diskutovat tady a někde, kde tomu opravdu rozumí a jsou schopni napsat pravdu a opravdové zaměření tohoto programu. ;) Mě řeknou úplně všechno, protože se nachlup jmenuji jako zakladatel a tvůrce avast! a oni nikdy něvědí jestli to není on. :lol:

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pon 05. lis 2012 10:03:12

Jenže ten Avast na PC (mimochodem, sám ho používám) je antivir, protože jeho základní funkcí je ochrana proti virům a na PC ji narozdíl od Androidu m7že vykonávat.

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » pon 05. lis 2012 10:07:56

Mám také placený Avast!, ale nepochopil jsi co jsem napsal. Miliardová společnost Avast! která primárně tvoří antivirou ochranu, nepojmenuje jinak svůj nástroj pro Android. Napíšu to naposled a naposled se vyjádřím, v jádru s tebou souhlasí, ale preferuji jiné přednosti onoho programu. ;)

Autor tohoto vlákna
repkos
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG G2 4.4.2 stock
Mobil 2 / ROM: SGS Advance GT-I9070P

Příspěvek od repkos » pon 05. lis 2012 11:47:27

Zkusil jsem free avg. Nahlasil mi ze mam povolene instalace z neovereneho zdroje...a taky mi nasel aplikaci ktera se sama stahla z jednoho webu ale nenainstalovala. Tu jsem samozrejmne smazal. Protoze i ja sam jsem ji uznal za neduveryhodnou. Tot muj poznatek.

Jarous1
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Příspěvek od Jarous1 » pon 05. lis 2012 11:53:01

Ono je docela rozdíl, když to Avast pojmenuje "avast! Mobile Security" (i když tedy v popisu ty viry má také, ne že ne), mnou používaný antivir na desktopu to nabízí pod názvem "Avira Free Android Security", ale jediný machr na všechno si to honosně nazve "AVG Antivirus" :D To je pak těžké laikům vysvětlovat, že na Androidu to takovou funkci nemá, když z počítačů zvyklí očekávají jeho antivirové funkce, proto to ve svých PC mají... A je úplně fuk jestli si to stáhlo několik stovek tisíc lidí... Oni to třeba mohli zase okamžitě odinstalovat, když zjistili, že je jim to k ničemu :lol:

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » pon 05. lis 2012 12:30:21

ESET Mobile Security - ten jsem zkusil a nadchly mě podpůrné funkce. Proto jsem koupil na rok, uvidíme co bude za rok. Koupil jsem mobilní ochranný systém, ne pouze antivirový program. Vlastně když koukám na ten název ESET Mobile Security, nevidím primární antivirovou funkci a činnost.

http://www.avast.com/cs-cz/free-mobile-security - Co na to experti - čtěte, nikde není přednost tohoto programu antivirová činnost, ale komplexní mobilní ochrana, třeba proti krádeži atd ....

http://www.eset.cz/cz/domacnosti/produk ... -security/ - i tady není primární účel antivirová ochrana, ale komplexní nástroj na ochranu celého telefonu.

Nechápu, že se tu pár lidí zaseklo, na spojení slov antivirový program !

1960
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Honor 5X
Mobil 2 / ROM: Alcatel Idol dualsim
Tablet: Alcatel

Příspěvek od 1960 » pon 05. lis 2012 13:47:05

Proč? No protože zadavatel se ptal na viry a malware. Doplnˇkové funkce jste zanesli do diskuse sami a zadavateli jste vlastně odpověděli nepřímo.

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » pon 05. lis 2012 14:23:44

OK, teď k dotazu, s viry na androidu jsem se ještě nesetkal. ;)

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pon 05. lis 2012 14:26:30

JackalJackal:

Znovu opakuji, že souhlasím s tím, že tzv. antiviry nabízí spousty užitečných doplňkových funkcí. Jenže o tom vůbec nebyla řeč. Téma je čistě o virech a malware a v tomto ohledu jsou ty "antiviry" k ničemu. Nic jiného jsem tím nechtěl říct než to, že je nesmysl pořizovat na Android antivira kvůli virům. Jiné další využití nijak nezpochybňuji.

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » pon 05. lis 2012 16:28:38

Až na to, že kdo takové řešení koupí, či užívá je hlupák, přestože nabízí mnoho dalšího a užitečnějšího pro ochranu telefonu. Nevadí, necháme to být. :)

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » pon 05. lis 2012 17:31:08

Luděk, ani nikdo jiný, tu nic takového nikdy neřekl...
Pouze, že kupovat antivir za účelem ANTIVIROVÉ OCHRANY Androida je hloupost, resp. že propagace antivirů ve smyslu ochrany před viry a malware ze strany výrobců je útok na neznalé uživatele Androida, kteří nemají páru o tom, jak Android funguje. Nejenže tu nikdo nezpochybňoval ostatní funkce tohoto software a nikdo neoznačoval jejich uživatele za hlupáky, ale ani tazatel se na žádné přídavné funkce neptal, zajímalo ho jediné - jestli má smysl kupovat antivir za účelem ochrany proti virům/malware... A na to si myslím, že tu (nejen) Luděk odpověděl pravdivě...
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

ludekbrno
Terminátor

Re: Re: Viry/malware na Android

Příspěvek od ludekbrno » pon 05. lis 2012 17:41:14

JackalJackal píše:Až na to, že kdo takové řešení koupí, či užívá je hlupák, přestože nabízí mnoho dalšího a užitečnějšího pro ochranu telefonu. Nevadí, necháme to být. :)
Než to necháme být, tak bys mi mohl říct, kde jsem něco takového napsal. Já jen tvrdím, že podvodem na hloupé uživatele ze strany výrobců antivirů je přesvědčovat je, že Android je ohrožen viry a že jejich aplikace je před tím ochrání. Žádné další funkce jsem neřešil a nezpochybňuju.

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » pon 05. lis 2012 18:20:27

Nechme slovíčkaření, je to zbytečné. Výraz hloupý uživatelé jsi tu začal ty, já ti jen napsal, že se hloupým necítím, protože mám zakoupenou komplexní ochranu telefonu a také jsem napsal, že nelpím na antivirové ochraně, ale preferuji jiné funkce Esetu, či Avastu. ;)

Všude kolem čtu o ochraně těmito programy, ale v jiném smyslu, rozhodně nečtu tragické ataky na uživatele ohledně virů. To jsi tu vyvolal ty Luďku. Když půjdeš na stránky těchto produktů, tak nikde nikoho nestraší a prodávají to jako komplexní nástroj. Děsíš tu lidi podvody na uživatele, ale nikde nic takového nikde nečtu, vždyť se ty programy ani nejmenují antivirové a ty zavrhneš pro jednu funkci celý komplexní nástroj na ochranu telefonu.

V těch programech je více, ale jak tak čtu nemáš žádnou praktickou zkušenost, jinak by jsi pro jednu funkci neradil, tyto programy nepoužívejte, někde jsem četl ...

EDIT: já jsem řekl, ty jsi řekl, myslím, že dále je tato diskuse zbytečná. Když už někoho děsím, chce to napsat celou pravdu. ;) Kdyby jste napsali, že antivirový modul je v celku zbytečná věc, ale program přesto nabízí jiné užitečné funkce, ani nepípnu.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pon 05. lis 2012 19:11:55

JackalJackal:

"Kdyby jste napsali, že antivirový modul je v celku zbytečná věc, ale program přesto nabízí jiné užitečné funkce, ani nepípnu."

Jenže já jsem to napsal a ne jednou :-) Ovšem až po tom, cos do toho ty zatáhl další funkce těch programů. Tazatel se ale ptal pouze na viry a malware a nic jiného. A v tom smyslu jsem mu napsal, že to je zbytečnost a podvod, což je, protože výrobci se rozhodně zmiňují o ochraně před viry. Četl jsem i dost různých katastrofických vyjádření o zranitelnosti Androidu viry a to byla vyjádření od představitelů konkrétních firem tvořící antivirové aplikace.

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » pon 05. lis 2012 19:21:43

Mír. :)

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » pon 05. lis 2012 20:04:20

Klidně dva :-) Ok, žádný spor.

Martaman
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 mini
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Ace

Příspěvek od Martaman » sob 11. dub 2015 18:01:14

Včera jsem slyšel zajímavý názor o tom, že dnešní ,,viry" pro android mají jediný cíl a to je získávání osobních informací o uživatelích. Přemýšlel jsem o instalaci antiviru, četl vlákna a popravdě pořád nevím co si mám myslet. Jeden říká to, druhý pravý opak. Tak se chci zeptat...
Hrozí nějaké riziko tzv. virů v souvislosti s unikem osobních dat při používání např. aplikace mobilního bankovnictví nebo jiných, která používají osobní data?

nofu
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Příspěvek od nofu » sob 11. dub 2015 18:32:28

Tzv vir pro android neexistuje, ale to ses asi dočetl.

Riziko existuje pouze pokud budeš blbej a dobrovolně si nainstaluješ nějakou takovouhle škodlivou aplikaci.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 11. dub 2015 19:06:58

Martaman:

Jednoduše řečeno, skutečné viry, které by se šířily bez tvého vědomí, pro android opravdu neexistují. A to co existuje, tedy malware, před tím žádný "antivir" neochrání, protože malware se instaluje a vykonává záškodnickou činnost výhradně jen s tvým přímým souhlasem a tudíž z hlediska systému se chová jako zcela běžná aplikace a tzv. "antivir" ho nemá podle čeho odlišit od ostatních aplikací. V podstatě existují jen dva typy malware a to 1) takový, co odesílá bez tvého vědomí prémiové SMS a 2) takový, co odesílá tvůrci tvoje data z telefonu. Nicméně v případě 1) při instalaci odsouhlasils přístup k SMS, z pohledu systému i "antiviru" je to tedy jen normální SMS aplikace a v případě 2) zase musels při instalaci té appce odsouhlasit přístup k těm údajům, takže aplikace k nim přistupuje legálně. V obou případech tedy nemůže "antivir" poznat, že ten malware dělá něco nesprávného, když jsi mu to odsouhlasil :-) Z toho jasně vyplývá, že neexistuje rozumný důvod si do telefonu zbytečně cpát další balast, který bude jen brzdit telefon.

Martaman
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S4 mini
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Ace

Příspěvek od Martaman » sob 11. dub 2015 19:39:19

Ludekbrno:
Ok. Tohle v podstatě chápu. Přišla řeč na to, že když se dneska, ať už v PC s Win nebo jinde, stahuje update, je prakticky nemožný ověřit co se Ti do PC/PDA kopíruje. Přesně to řekl tak, že ,,do logu Ti napíšou, že opravili tlačítko na liště a update má 8mega. Tak co Ti tam kopírujou? Taky se chci zeptat, když instaluju apku z Googlu, je sichr, že je čistá? Hrozí to, že by se mohlo updatem stát něco, co popisuju nahoře? Co se týká Premium SMS, před odesláním takové zprávy se mě PDA zeptá a co se týká odesílání osobních dat tvůrci, je/může to být absulutně bez mého vědomí nebo to můžu nějak kontrolovat?
A ještě drobný doplňující dotaz, při instalaci můžu nějak zakázat aplikaci např. připojování k síti nebo to musím přijmout se všemi požadavky? Dík.

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » sob 11. dub 2015 19:59:32

1) vypni si automatické aktualizace
2) ne, ani Play není 100% bezpečný, i tam se výjimečně něco dostane, než to Google odhalí. Nicméně to, co proleze do Play, to s vysokou pravděpodobností nepozná ani "antivir" v mobilu :-)
3) ne, přístupy se selektivně povolovat nedají. Buď všechno nebo nic.

Ale opravdu, pokud budeš instalovat jen z Play a dodržovat elementární opatrnost, tedy že nebudeš instalovat třeba aplikaci, co se na Play objevila teprve před dvěma dny a má 100 stažení nebo nebudeš instalovat animovanou tapetu, která vyžaduje přístup k SMS nebo aplikaci Svítilna pro ovládání LED, která vyžaduje přístup k účtu a k internetu, tak je riziko naprosto minimální.

Jumbo78
Administrátor
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2

Příspěvek od Jumbo78 » sob 11. dub 2015 20:48:20

Přístupy aplikací můžeš blokovat. Ale pouze s rootem a následně pomocí aplikace app ops.
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Odpovědět

Zpět na „Android OS“